Paksummat & terveemmät hiukset – testissä hiusravintolisä

DSC_1417-2.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Orion Pharma

 

Hiukset ja otsahiukset ovat yksi blogini googletetuimmista aiheista. Pituus on vaihdellut fiiliksen mukaan, mutta skarppi malli ja vaalea väri on pysynyt minulla nyt puolitoista vuotta. En tiedä osaanko luopua tästä enää ikinä. Tukka on nykyään oikea tavaramerkkini!

Lyhensin hiuksiani silloin aikoinaan juurikin paksumman pehkon toivossa. 15 cm:n hyvästely aikaansai juuri sen mitä olin toivonutkin. Sain hiuksistani ihanan tuuheat ja raikkaan elinvoimaiset. Koko ilme muuttui kerta heitolla!

Viime aikoina olen kuitenkin huomannut hiuslaadussani muutoksia. Hiukseni eivät tunnu enää yhtä paksulta kuin silloin leikkauksen alkuaikoina. Tämä juuri julkaisemastani kollaasikin sen kertoo, kaipaan hiuksiini tuuheutta!

Näissä hiusmietteissäni törmäsin sitten kuluttajien ylistämään Biorion-hiusravintolisään, jonka peräti 90% testanneista on kokenut toimivaksi. Kyseessä on tosiaan apteekeista saatava, Suomessa valmistettu ravintolisä joka auttaa vahvistamaan hiuksia ja kynsiä sisältä päin. Kerran päivässä nautittava kapseli sisältää runsaasti biotiinia, sinkkiä, seleeniä, kuparia, rautaa. Itselläni on nyt testissä 60 kapselin paketti, josta riittää kahdeksi kuukaudeksi.

 

DSC_1552.jpg

Biorion-hiusravintolisä

DSC_0352-2.jpg

 

Jotain on kuitenkin tehty oikein, sillä hiukseni keräävät tänäpäivänä paljon kehuja. Iso kiitos tästä kuuluu kampaajalleni, mutta luulen, että  myös hiustenhoitorutiineillani on jotain tekemistä asian kanssa.

Millaiset sitten ovat hiustenhoitorutiinini ja mitä hiustuotteita käytän?

 

Lähes päivittäinen käyttö:

Shampoo & Hoitoaine – Jos haluan pitää hiukseni auki, pesen ne aina aamuisin. Malli on siitä haastava, että yön aikana se monesti lässähtää. Tukka täytyy kuivata hiustenkuivaajalla, jotta siitä saa raikkaan näköisen ja tuuhean. 

Lämpösuoja – Suihkutan lämpösuojan pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta.

Kuivashampoo – Erityisesti likaisen tukan ja ponnarikampauksien pelastaja. Suihkutan kuivashampoota usein myös puhtaaseen tukkaan, tuuheutta tuomaan!

Hiuslakka – Minulla on tapana tupeerata tyveä. Hiuslakka ja edellä mainittu kuivashampoo ovat erinomaisia apuvälineitä siihen. Myös otsatukka vaatii hiuslakan, muuten se rakoilee päivän mittaan!

Kiiltosuihke – Viimeistelen kampauksen kiiltosuihkeella!

 

 

Viikottainen käyttö:

Hiusöljy – Öljy ei ole käytössä päivittäin, mutta pari kertaa viikossa sitä tulee kuivalta tuntuviin hiuksiin lisättyä!

Hiusnaamio – Suunnilleen kerran viikossa hemmottelen hiuksiani naamiolla. 

Suolasuihke – Tämä tuote oli aikoinaan käytössä paljon useammin, mutta nykyään suora ja lyhyt malli ei välttämättä suihketta kaipaa. Fiiliksen mukaan!

Latvasuoja – Skarppi leikkaus ja hiustenhoitorutiinit ovat pitäneet latvat sen verran hyvässä kunnossa, ettei latvasuojaa tule käytettyä enää joka päivä.

Hopeashampoo – kerran tai kahdesti viikossa pesen hiukseni hopeashampoolla, jotta kylmä sävy pysyy yllä.

 

 

DSC_1470.jpg

Tuotteesta löytyvät sinkki ja seleeni vahvistavat myös kynsiä

DSC_1500.jpg

Biorionin tuuheuttavat ja ravitsevat shampoo ja hoitoaine ovat myös testissä kokeilujakson ajan

DSC_1411-2.jpg

 

Testijakso on startattu viikko sitten ja lupaan kertoa teille väliaikatietoja blogin puolella kuukauden päästä! Jännittävää nähdä millaisia vaikutuksia tällä on! 🙂 Onko kukaan teistä testannut kyseistä tuotetta?

 

ARVONTA:

Kerro, miten sinä aiot hemmotella hiuksiasi tänä vuonna. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 1 x 60 kpl Biorion-kapselin paketti (arvo 40e). Osallistumisaikaa on viikko, eli 11.1 asti. Olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti meilitse!

 

xx Sara

202 Comments
 • Ella T
  Posted at 20:07h, 05 January

  Nyt viimein koitan pidentää hiusten pesuväliä, jotta hiukset pääsis vähän parempaan kuntoon! Hiusten hemmottelu tuotteet on jo otettu käyttöön, mutta lisäravinteet tulis aina tarpeeseen:)

 • Jenniiiiiiii
  Posted at 20:44h, 05 January

  Aion yrittää vähän useammin käyttää hiusnaamioita sekä kookosöljyä hiuspohjaan. Ainakin itselläni olen tämän toimivaksi todennut. Tuntuu, että stressi ja talvi ovat hiukan vaikuttaneet hiusteni kuntoon! Toivon että hiukset tulisivat vähän parempaan kuntoon 🙂

 • Ex-punapää
  Posted at 20:52h, 05 January

  Vuosi sitten aloitin operaation punapäästä blondiksi, joka on oma värini. Tänä vuonna annan itselleni luvan laittaa kaksi kertaa vaaleita raitoja. Hemmottelen hiuksiani antamalla niiden olla rauhassa. Suoristusrauta saa pysyä kaapissa. Aion myös jatkaa laadukkaiden hiustuotteiden käyttöä.

 • anninakatariina
  Posted at 21:18h, 05 January

  Olisipa mieluinen tuote, jota olen suunnitellutkin testaavani. Peukut pystyyn siis! Tänä vuonna aion hemmotella hiuksiani useammin Olaplexilla ja hankkimalla laadukkaampia shampoita ja hoitoaineita. Rakastan myös skarppia, vastaleikattua latvaa, joten yritän käydä useammin kampaajalla pätkäisemässä sentin pari pois.

 • Veeguu
  Posted at 21:51h, 05 January

  Hyvä muistutus, hiukseni ansaistsevat hemmottelua.
  Olen pitkään miettinyt muutaman kallimmaan tuotten tilausta, nyt sen aion tehdä! Kiitos sinun.
  Tätä tuotetta olisi ihanaaaa päästä kokeilemaan, oon syönyt muutamia ja en ole huomannut vaikutusta niin en enää raatti ostaa. Mutta jos ilmaseksi saisi niin hell yeah! 😀

 • Outsa
  Posted at 08:08h, 06 January

  Tehohoito kerran viikossa ja kunnon leikkaus parturissa kolmen kk välein.

 • Miljah
  Posted at 08:40h, 06 January

  Aion käyttää enemmän syväkosteuttavaa hoitoainetta! 🙂

 • aim
  Posted at 15:20h, 06 January

  Täytyy itsekin muitaa ottaa nuo öljyhoidot mukaan rutiineihin sekä kokeilla luultavasti juuri tuota biorionia, hiuksia on viimeiaikoina tuntunut lähtevän turhankin paljon, ehkä tuote auttaisi siihenkin.

 • heidiv
  Posted at 15:51h, 06 January

  Leikkasin pari vuotta sitten hartaudella kasvatetun pitkän tukan polkaksi, enkä ole katunut päivääkään. Tavoitteenani onkin nyt käydä säännöllisesti leikkauttamassa kuontaloni, jotta polkka pysyy skarppina. Värjäämisen koitan pitää minimissä, koska olen vihdoin saavuttanut oman luonnollisen vaalean sävyn.

 • Erikaee
  Posted at 18:23h, 06 January

  Tänä vuonna aion pestä hiuksia vähemmän – tekisi niiiiin hyvää mun hiuksille. Tavallisesti kun pesen hiukset joka päivä. Tiedän ettei se ole hyväksi, mutta nopean rasvoittumisen takia ei ole helppoa pysyä tässä ajatuksessa. Yritys on kova!

 • EEA
  Posted at 19:19h, 06 January

  Yritän saada hiukset palautumaan 8 kk reppureissusta kaikkien mahdollisten keinojen avulla. 😀

 • Paulaaaaa
  Posted at 19:41h, 06 January

  Aion olla ahkerampi naamioiden käyttäjä 🙂

 • Bea
  Posted at 21:05h, 06 January

  Hiukseni ovat ohentuneet huomattavasti muutaman vuoden aikana. Osasyy siihen on varmasti ahkera värjääminen, minkä vuoksi päätin hemmotella hiuksiani sillä, etten enää väriä tukkaani pistä. Ajon myös hemmotella hiuksiani oikealla ruokavaliolla ja luonnonmukaisilla hiustuotteilla. 🙂

 • Blonette
  Posted at 09:09h, 07 January

  Mahdollisimman vähän käsittelyjä mun hiuksille 🙂

 • jemppuli
  Posted at 10:23h, 07 January

  Hei Sara!
  Kuulostaa hyvältä nuo kapselit, olen myös kiinnostunut niiden tehosta!
  Itse omistan tyypilliset suomalaiset ohuet hiukset, jotka ovat luonnostaan kihartuvat (eikä siis mitkään Hollywood-kiharat vaan epämääräinen sotku, haha). Haaveilen tuuheammista ja pidemmistä hiuksista, ja välillä harmittaa kun tukka näyttää lättänältä rotan hännältä…. :–D
  MUTTA! Tänä vuonna aion hemmotella hiuksiani olemalla armollisempi ja hyväksymällä ne sellaisena kuin ne ovat. Ne eivät ehkä ole täydelliset, mutta ovat silti osa minua. En jaksa enää taistella niitä vastaan.
  Ihanaa alkuvuotta!

 • Neiti S.
  Posted at 14:51h, 07 January

  Sain keväällä esikoiseni ja siihen liittyvien hormonimuutosten myötä lähti puoli tukkaa. Hiukseni ovat tällä hetkellä ohut hiirenhäntä, jota ei kauheasti kehtaa esitellä auki. Yritänkin kaikin mahdollisin tavoin saada hiukset kasvamaan ja ravintolisä kuulostaa juuri sopivalta. Kiitos siis vinkistä!

 • Sennu
  Posted at 16:46h, 07 January

  Aion aloittaa paremman hiusvuoden antamalla kampaajani leikata enemmän kuin sen ikuisen kaksi senttiä. Lisäksi aion läträtä hiusöljyillä ja opetella kuivaamaan hiukseni viileällä puhalluksella!

 • Siru I.
  Posted at 17:25h, 07 January

  Tänä vuonna aion laittaa hiuksiini vaaleita raitoja sitten kun päästään enemmän kevään puolelle! Olin tuossa juuri 2 vuotta värjäämättä ja ai että se fiilis kun syksyllä tasoitettiin juurikasvua kevyellä raidoituksella. Pieni skarppius tekee niin hyvää <3

 • Tko
  Posted at 20:16h, 07 January

  Aion panostaa ravitsevampaan safkaan ja jatkaa sinkkilisän syöntiä! Se on ainakin vahvistanut kynsiäni. Myös siitä johtuen tuo Biorion kiinnostaa. Aion myös käyttää hiusnaamioita/-tehohoitoja hieman useammin:)

 • Emssu
  Posted at 07:13h, 08 January

  Käytän tuttuun tapaan hiusöljyjä ja naamioita. Lisäksi yritän värjätä hiuksia mahdollisimmam harvoin.

 • ena
  Posted at 11:40h, 08 January

  Moikka! Mä aion hemmotella hiuksia (plus koko kroppaa muutenkin) vähentämällä henkistä kuormitusta, stressiä, ahdistusta etc.. Koen että sisältä päin tulevat muutokset plus ravinto on kaiken a ja o! Ihana blogi, super huippua alkanutta vuotta! <3

 • pinjaeerika
  Posted at 12:42h, 08 January

  Tänä vuonna panostan hiuksiini leikkauttamalla niitä säännöllisesti. Nautin lähes joka toinen päivä Puhdistamon MSM-jauhetta, mutta kaipaisin vielä lisä boostia. Lisäksi ravitsen hiuksiani kookosvoilla! 🙂

 • hansssunn
  Posted at 13:14h, 08 January

  Minulla oli vielä vuosi sitten pitkät ja vaaleat hiukset. Olin vaalentanut hiuksiani ainakin seitsemän vuoden ajan. Kyllästyin kuitenkin pitkiin ja ohuen näköisiin hiuksiin. Juurikin tasapitkän ja paksumman tukan toivossa lyhensin hiukseni viime talven alussa. Samalla vaalennuksen sijaan värjäsinkin tyven tummemmaksi. Olin todella tyytyväinen väriin ja malliin, kunnes ennen kesää haikailin taas hieman vaaleamman tukan perään. Tyveä kun oltiin ehditty värjätä jo useamman kerran tummaksi, oli hiuksistani tullut liukuvärjätyn näköiset. Tästä syystä pyysinkin kampaajaani vaalentamaan hiuksiani lisää raidoilla. Muutaman viikon päästä huomasin, kuinka hiukseni olivat kärsineet vaalennuksesta ja osa hiuksista oli katkeillut. Nyt olenkin päättänyt lopettaa hiusten vaalennuksen ja toivon, että hiukseni kasvaisivat nopeasti takaisin.

 • roosamiina
  Posted at 13:21h, 08 January

  Aion ainakin leikata useammin hiuksia(usein venähtää se 6-8kk…) jotta latvat pysyisi nätimpänä 🙂 Myös mystisesti varmaan 50% hiuksista on kadonnut vuosien mittaan ja varsinkin ohimoista paistaa päänahka, tukkaa ei voi vaan rennosti heittää nutturalle vaan vasta kauhean tarkan asettelun ja harjauksen tuloksena ettei mistään paistaisi ohuen tukkani todellinen tilanne.. Moia lisäravinteita olen kokeillut ja tämä tuntuu taas varteenotettavalta vaihtoehdolta jota kokeilisi mielellään.

 • JanetteH
  Posted at 13:51h, 08 January

  Tänä vuonna haluaisin oppia letittämään hiukseni. Jokapäiväisen ponnarin sijaan lettikampaus olisi parempi vaihtoehto hiuksillele! 🙂

 • iidis
  Posted at 14:14h, 08 January

  Pesen ja muotoilen hiukseni Less is moren luonnonmukaisilla kampaamotuotteilla. Hemmottelen hiuksia ja päänahkaa aika ajoin kookosöljynaamiolla. Kävin syksyllä luottokampaajani Elinan luona Hiushuone Stagessa merilevähoidossa, mikä kosteutti ihanasti kesän jälkeen hauraita ja kuivia luonnonkiharia hiuksiani – saman hoidon aion suoda hiuksilleni vielä kevään aikana uudestaan. Stressi näkyy hiuksissani helposti ja johtaa ikävään ohentumiseen, joten pyrin tämän vuoden aikana opetella stressinhallintaa paranttakseni kokonaisvaltaista hyvinvointia.

 • Vierailija
  Posted at 20:14h, 08 January

  Aion alkaa käyttämään säännöllisesti hiusnaamioita!

 • mindem
  Posted at 20:26h, 08 January

  Oon ollut pitkään jo tyytymätön hiuskuontalooni. Ne on pitkät, karheat ja helposti takkuuntuvat. Nyt päänahkakin on alkanut oikutella ihottumalla, joten varmasti tämän vuoden aikana joudun paljon vaivaa näkemään hiusteni hyvinvointiin. Yritän muistaa tehdä tehohoitoja hiuksiini tarpeeksi usein ja käydä kampaajalla useammin, vaikka se opiskelijan kukkarossa paljon tuntuukin. Yritän saada lähes mustaa tukkaani vaalennettua kauniin luonnollisen ruskeaksi.

 • Elliy
  Posted at 20:57h, 08 January

  Yritän kasvattaa omaa hiusväriä. Pitkä ja vähän tuskallinen prosessi, mutta nyt ollaan jo sen verran pitkällä ettei kannattaisi luovuttaa! Pitäisi käydä leikkauttamassa huonot latvat pois ja sen jälkeen käyttää öljyä ja hiusnaamioita säännöllisesti tänä vuonna 🙂 näitä kapseleita oon miettiny varmaan jo vuoden verran mutta ei oo raaskinu ostaa opiskelijabudjetilla.. Olis siis oikein mieluinen voitto 😉

 • Emmaemma
  Posted at 01:27h, 09 January

  Aion pitää huolen säännöllisistä kampaajakäynneistä. Hiusten pahinta laiminlyöntiä on antaa latvojen harottaa joka suuntaan… Toivottavastsi tuote on toimiva!!

 • juikku
  Posted at 05:11h, 09 January

  Moikka! Aion hemmotella mun tukkaa muistamalla ettei sitä kannata harjata märkänä (teen tätä aaaivan liian usein) sekä syömällä mahdollisimman ravinnerikkaasti, ja ehkäpä joku hiusnaamio kerta viikkoon ei tekisi huonoa tälle hieman elämää nähneelle kuontalolle 😀

 • vvillma
  Posted at 08:49h, 09 January

  Pitäisi ehkä yrittää käydä kampaajalla vähän useammin kuin kerran kahdessa vuodessa, eli ehkä koitan tsempata sillä saralla tänä vuonna!

 • Nj
  Posted at 11:44h, 09 January

  Tänä vuonna aion ostaa lisää biotiinia ja seuraavalla kampaajaläynnillä ottaa raitojen ohessa Olaplex-hoidon parempikuntoisten hiusten toivossa!

 • skuutti
  Posted at 15:05h, 09 January

  Talven kuivuutta ja sähköisyyttä torjun ehkä kerran kuussa kookosöljyllä, eli öljyt hiuksiin ja pipo päähän seuraavaan aamuun asti. Hopeashampoota käytän melkein joka toisella pesukerralla, olen tosi allerginen kellertävyydelle hiuksissa. Shampoo ja hoitoaine ovat tätänykyä Moroccan oil -sarjaa, rakastan niiden tuoksua, eikä muutakaan moitittavaa niistä löydy (paitsi ehkä hinta).

 • Janita Suni
  Posted at 18:44h, 09 January

  Aion ainakin vähentää hiusten käsittelyä ja pitää välivuoden värjäämisestä ja permanenteista, etsin minulle sopivimmat hoitoaineet ja selvitän hiuksia ravitsevan ruokavalion salat 🙂

 • Maikkilainen
  Posted at 19:19h, 09 January

  Olen viime kuukausina ollut laiska hoitamaan hiuksiani, mm. naamiot jääneet aika vähille. Joten jatkossa yritän useammin antaa hiuksilleni teho/öljyhoitoja.

 • annariikkam
  Posted at 19:50h, 09 January

  Yritän vähentää hiusten lämpökäsittelyä, sillä ovat selvästi kärsineet päivittäisestä kuivaamisesta/suoristamisesta/kihartamisesta vaikka lämpösuojaa käytänkin.

 • Salla-Maria
  Posted at 20:32h, 09 January

  Aion leikata hiukseni lyhyemmiksi ja kohdella niitä hellävaraisesti ja näin pitää ne yleisesti hyvässä kunnossa 🙂

 • Vierailija
  Posted at 21:32h, 09 January

  Aion olla värjäämättä hiuksiani ja kasvattaa oman sävyni esiin, joka on kyllä ikävän maantienharmaa, mutta kesällä se vaalenee kauniisti. Myös hoitavat naamiot yritän muistaa joka viikko. Ja kuivashampoon vähentäminen! Päänahkani on kärsinyt siitä aikalailla.
  -Sussi

 • AaHoo
  Posted at 22:10h, 09 January

  Vaalentamalla/värjäämällä vähemmän, omaa väriä tavoittelen. Ehkä pitäisi myös syödä “paremmin”.
  (Kampaajalla kävin leikkaamassa latvat, ja hän sanoi, että päälaella mun hiukset kasvaa paljon harvemmassa, kuin muualla. Ja totta se on, päälaella on tukkaa tosi vähän. Paniikki! Kaikki keinot käyttöön!)

 • Netsku
  Posted at 09:29h, 10 January

  Tänä vuonna aion ehdottomasti panostaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, josta varmasti myös hiukseni nauttivat. Jo viime vuoden puolella muutin hiusvärini lähemmäksi luonnollistaväriäni ja jätin vaalennusaineet pois. Nyt hiuksieni värjäysväli on siis pitempi eikä raskaat käsittelyt tee hallaa suht hyväkuntoisille hiuksilleni. Aion satsata luonnonmukaisempiin hiustuotteisiin ja tämän myötä saada hiukseni loistamaan luonnonkauniina…ja toivottavasti myös tuuheampana, kuin tähän saakka.

 • maidelin
  Posted at 16:49h, 10 January

  Yritän vähentää kuivashampoon käyttöä, koska kuulemma sekin kuluttaa 😮 Vaikka en käytä edes viikoittain. Yritän myös olla “haromatta” hiuksia koko ajan.

 • Ansku087
  Posted at 19:35h, 10 January

  Aion säännöllisesti helliä hiuspohjaa, hiromalla, erilaisilla naamioilla. Hyvästä hiuspohjasta kasvaa hyvä ja terve hius <3

 • ulkoporilainen
  Posted at 18:59h, 11 January

  Ravinteikkaalla ja monipuolisella ruoalla.

 • Emmisofiak
  Posted at 19:24h, 11 January

  Ennen todella paksut hiukseni ovat viimeisen vuoden aikana ohentuneet huomattavasti. Ehkä osasyynä siihen on stressi, mutten myöskään saa kaikkia tarvitsemiani ravintolisiä tai vitamiineja. Myös kynteni liuskottuvat helposti, tästä olisi apua varmasti siihenki pulmaan! Vuoden 2017 tavoitteeni onkin vahvistaa sekä hiuksiani ja kynsiäni, toivottavasti saisin takaisin paksummat hiukset.

 • udi
  Posted at 20:45h, 11 January

  Olen juuri viime aikoina tuskaillut ohenevaa tukkaani ja hiuksia tuntuu lähtevän liian kanssa. Olen aina pyrkinyt hoitamaan hiuksiani ulkoisesti mm. naamioilla ja öljyillä, mutta koen nyt tarvitsevani sisäisesti hoitavan kuurin hiuksiani varten. Olen aikaisemmin syönyt pari kertaan Evonia-kuurin, mutta tätä tuotetta en ole vielä kokeillut.

 • RS
  Posted at 21:03h, 11 January

  Oijoi.. Suorastaan hävettää miten vähän hoidan hiuksiani.. Hiusöljyä alan kyllä käyttämään useammin ja ostoslistalla on ehdottomasti myös lämpösuoja. Kuivat latvat pitää myös käydä napsimassa kampaajalla pois.

 • pilviliini
  Posted at 19:52h, 17 January

  Moi Sara!
  Pakko oli kommentoida tähän, vaikka arvontaan osallistumisaika on umpeutunut jo aikoja sitten!
  Itse olin useamman vuoden (nyt jälkikäteen ajatellen) ihan naurettavassa hiustenhoitorutiinissa – ajattelin samalla tavalla kuin sinä, että hiukset näyttävät jotenkin lässähtäneiltä ellei niitä pese ja föönää aina aamuisin, jonka lisäksi aina kiharsin ja suoristin latvoja. Käytin kyllä lämpösuojia ym, mutta nekään eivät suojanneet jatkuvalta lämpökäsittelyltä vaan hiukset kuivuivat ja ohenivat pikkuhiljaa. Ohenevaa tukkaa kun koitti sitten saada edelleen pöyheän ja tuuhean näköiseksi, edellytti se entisestään föönin, kuivashampoon ja tupeerauksen yhdistelmää joka ei tehnyt hiuksille yhtään sen parempaa.
  Noin vuosi sitten kampaajalla käydessäni kampaaja kuitenkin totesi että föönin käyttäminen kannattaa lopettaa, ja pyrkiä muutenkin minimoimaan kaikki lämpökäsittely. Haaveilin terveestä ja hyvinvoivan näköisestä tukasta ja päätin koittaa hoitaa ja laittaa tukkaani eri tavalla. Siitä alkoikin edelleen tänäänkin jatkuva projekti, jolloin pesen tukkani aina iltaisin (tarpeeksi ajoissa, että kerkeää kuivua ennen nukkumaan menoa ja vältetään ärsyttävät tyynyn painaumat), suoristusrauta on vaihtunut satunnaiseen lämpörullien käyttöön ja käytän jokaisen pesun jälkeen tukkaani keratiinia sisältävää hiusöljyä kosteuttamaan ja ravitsemaan hiusta. Voin sanoa että alussa olo oli ihan järkyttävä! Tukka tuntui olevan aivan lättänä ja ohut ja totuinkin pitämään sitä mahdollisimman paljon kiinni, jotta se näyttäisi edes jollain tapaa siedettävältä. Nyt kuitenkin vuoden jälkeen en voisi olla enempää tyytyväinen päätökseeni lopettaa hiusten lämpökäsittely! Hiukset ovat ihan eri kunnossa kuin vuosi sitten, latvat ovat hyvässä kunnossa ja uutta hiusta kasvaa minkä kerkeää. Vielä on matkaa siihen että kaikki viimeisetkin kärsineet hiusten osat ovat poissa, mutta säännöllisellä tasoittamisella ollaan jatkuvasti lähempänä entistä paremman näköistä hiuspehkoa. Samalla ei ole enää lainkaan samanlaista tarvetta föönailla ja laittaa tukkaa kuin vielä vuosi sitten sillä tukka on nyt itsessään niin paljon terveempi ja tuuheampi, ettei ylimääräisiä föönauksia enää kaipaa 🙂
  Suosittelen siis ihmeessä testaamaan ja kokeilemaan vähentämään ylimääräisen lämpökäsittelyn vähentämistä, sillä sillä voi olla tooosi iso merkitys 🙂
  Tulipas sepustettua, ihanaa alkavaa vuotta sinne! 🙂

 • pilviliini
  Posted at 19:53h, 17 January

  Moi Sara!
  Pakko oli kommentoida tähän, vaikka arvontaan osallistumisaika on umpeutunut jo aikoja sitten!
  Itse olin useamman vuoden (nyt jälkikäteen ajatellen) ihan naurettavassa hiustenhoitorutiinissa – ajattelin samalla tavalla kuin sinä, että hiukset näyttävät jotenkin lässähtäneiltä ellei niitä pese ja föönää aina aamuisin, jonka lisäksi aina kiharsin ja suoristin latvoja. Käytin kyllä lämpösuojia ym, mutta nekään eivät suojanneet jatkuvalta lämpökäsittelyltä vaan hiukset kuivuivat ja ohenivat pikkuhiljaa. Ohenevaa tukkaa kun koitti sitten saada edelleen pöyheän ja tuuhean näköiseksi, edellytti se entisestään föönin, kuivashampoon ja tupeerauksen yhdistelmää joka ei tehnyt hiuksille yhtään sen parempaa.
  Noin vuosi sitten kampaajalla käydessäni kampaaja kuitenkin totesi että föönin käyttäminen kannattaa lopettaa, ja pyrkiä muutenkin minimoimaan kaikki lämpökäsittely. Haaveilin terveestä ja hyvinvoivan näköisestä tukasta ja päätin koittaa hoitaa ja laittaa tukkaani eri tavalla. Siitä alkoikin edelleen tänäänkin jatkuva projekti, jolloin pesen tukkani aina iltaisin (tarpeeksi ajoissa, että kerkeää kuivua ennen nukkumaan menoa ja vältetään ärsyttävät tyynyn painaumat), suoristusrauta on vaihtunut satunnaiseen lämpörullien käyttöön ja käytän jokaisen pesun jälkeen tukkaani keratiinia sisältävää hiusöljyä kosteuttamaan ja ravitsemaan hiusta. Voin sanoa että alussa olo oli ihan järkyttävä! Tukka tuntui olevan aivan lättänä ja ohut ja totuinkin pitämään sitä mahdollisimman paljon kiinni, jotta se näyttäisi edes jollain tapaa siedettävältä. Nyt kuitenkin vuoden jälkeen en voisi olla enempää tyytyväinen päätökseeni lopettaa hiusten lämpökäsittely! Hiukset ovat ihan eri kunnossa kuin vuosi sitten, latvat ovat hyvässä kunnossa ja uutta hiusta kasvaa minkä kerkeää. Vielä on matkaa siihen että kaikki viimeisetkin kärsineet hiusten osat ovat poissa, mutta säännöllisellä tasoittamisella ollaan jatkuvasti lähempänä entistä paremman näköistä hiuspehkoa. Samalla ei ole enää lainkaan samanlaista tarvetta föönailla ja laittaa tukkaa kuin vielä vuosi sitten sillä tukka on nyt itsessään niin paljon terveempi ja tuuheampi, ettei ylimääräisiä föönauksia enää kaipaa 🙂
  Suosittelen siis ihmeessä testaamaan ja kokeilemaan vähentämään ylimääräisen lämpökäsittelyn vähentämistä, sillä sillä voi olla tooosi iso merkitys 🙂
  Tulipas sepustettua, ihanaa alkavaa vuotta sinne! 🙂