Treenimotivaatiota ja vinkkejä aloittelijalle

*Kaupallinen yhteistyö: Sportyfeel

Koulut ja työt on lomien jälkeen startattu ja arjen rytmi alkaa pikkuhiljaa muistumaan. Matkustus-, festari ja tapahtumaputki alkaa olla takana päin ja se syksy säännöllisine elämäntapoineen häämöttää edessä. Vasta tällä viikolla voin sanoa palanneeni säännöllisen liikunnan pariin kesän jälkeen. Tämä tarkoittaa minulle noin viittä treeniä viikossa.

Kesällä fiilis on monesti se, että liikutaan kun huvittaa, ja se toimii ainakin omalla kohdallani. Viikon treenitauko ei kesällä haittaa, mutta pimeämpänä kautena samanlainen näkyy jo selvästi energiatasossa. Syksyllä ja talvella säännöllinen liikunta on ihan ehdoton jo pelkästään arjessa jaksamisen takia.

DSC_4560.jpg

sillä ilma oli mitä mainioin, päädyin viikonloppuna treenaamaan lihaskuntoa puistossa!

DSC_8430.jpg

proteiinipatukat ovat näppäriä välipaloja etenkin kiireisinä päivinä! Makuina lakritsa ja toffee!

 

Saan teiltä viikottain meiliä liittyen treenaamiseen ja terveellisiin elämäntapoihin (ja kiitos niistä! Ihana huomata, että nämä asiat kiinnostelee!). Tyypilliset kysymykset ovat aiheista mitä kannattaa syödä ja millaisia treenejä tehdä, jos tavoitteena on lihaksikkaampi ja energisempi keho. Monesti viesteissä myönnetään, ettei salille raahautuminen koulun ja töiden jälkeen ole napannut, ja ruokarytmikin on ollut epäsäännöllistä. Vastaus on löytynyt.

Väitän, että ihan jokainen teistä tietää, miten liikunnallinen, hyvinvoiva keho saadaan. Jep, se ei ainakaan tule treenien ja ruokailujen skippaamisilla. Säännöllisyyden eteen on tehtävä töitä, eikä kukaan muu tee niitä sinun puolestasi. Sinä yksin olet vastuussa omasta hyvinvoinnistasi.

DSC_9472.jpg

lenkkeily aurinkoisina päivinä = parasta!

 

Tärkeää on löytää laji, josta oikeasti pitää. Älä siis luovuta viikon jälkeen. Kokeile kuukausi ja tee päätös jatkamisesta sitten. Yllättäviinkin lajeihin voi hurahtaa, terveisin vanha pituushyppääjä 😉

Ota säännöllinen, monipuolinen liikunta osaksi arkeasi. Pidä motivaatiota yllä vaihtelemalla liikuntamuotoja ja treenejä. Treenaamattomuus pistetään tyypillisesti kiireen piikkiin. Faktahan on ettei liikunnan tarvitse kestää tunti tolkulla. Välillä 15 minuutin hiit-treeni kotona riittää, ja tähän meillä jokaisella on aikaa!

Pidä ateriarytmisi säännöllisenä. Kolmen tunnin välein syömistä ei turhaan hehkuteta. Kun ruokailu on säännöllistä vältyt napsimiselta, iltasyömiseltä ja makeanhimolta. Kanna mukanasi aina välipalapatukoita, joita voit tarpeen tullen nauttia. Sportyfeel tuoteperheen yksi suosikeistani, vähäsokerinen Fine Licorice proteiinipatukka on erinomainen vaihtoehto!

DSC_2174.jpg

TFW:n treeneissä ei ole vielä koskaan ollut tylsää!!

DSC_8406-2.jpg

Päädyin testaamaan toissapäivänä välipalalla Caffe Latte puddingia, johon vaahdotin päälle lorauksen maitoa! 

 

10 x motivaatiovinkki

 

1. Älä vetkuttele ja jahkaile – vaikka lähteminen tuntuisi vaikealta, luota minuun, päätös treeneihin lähtemisestä tuntuu ennemmin tai myöhemmin hyvältä idealta.

2. Vaihtelu virkistää. Vedä salille lähtemisen sijasta tehokas kotitreeni tai valitse perinteisen 9 km:n lenkin sijasta spurtteja tai mäkijuoksua. Tai kokeile jotain aivan muuta: uintia, tennistä, sulkapalloa tai pyöräilyä!

3. Ei pitää, vaan saa. Tämä on asia, jonka jokainen loukkaantumisista kärsivä ymmärtää, ainakin hetken aikaa. Liikunta on mahdollisuus, ei pakote. Kun se kielletään meiltä, sen ymmärtää parhaiten. Mikäli treenaaminen tuntuu jatkuvasti pakotteelta, vaihda lajia.

4. Kirjoita treenit ylös. Valmista treeniohjelmaa on helppo noudattaa. Empiminen jää vähemmälle kun viikon treenit on tiedossa.

5. Uusi reitti. Lähde juoksulenkille aivan uuteen suuntaan ja uusiin maisemiin. Virkistävää vaihtelua!

6. Syyllistäminen toimii aina 😀 Laiska on adjektiivi, jota ainakaan oma treeniminäni ei kertakaikkiaan voi sietää. Lepopäivät ovat lepopäiviä ja muulloin, mikäli aikataulu vaan antaa myöten, minulla on mahdollisuus urheiluun ja sitä kautta syntyvään hyvään oloon, joka on iso osa omaa persoonaani. 

7. Soittolistan päivitys. Vanhat biisit alkavat ennenpitkää tökkimään. Soittolistojen kierrättäminen on ehdotonta! Kokeile vaikkapa Tickle Your Fancy -TREENI, -RUN tai -SUMMER MOOD listoja Spotifysta 😉

8. Uudet treenikamppeet. Etenkin pidemmän motivaatio-ongelmajakson pelastaja. Uude
t päheät treenivermeet tai -tossut vaan yksinkertaisesti motivoivat lähtemään.

9. Motivaatiokuvat. Kiitos instagram, näistä ei pitäisi olla pulaa. Vältä täynnä pinnallisia belfiekuvia olevia feedejä ja seuraa mielummin aitoa treenimeininkiä välittäviä profiileja!

10. Kirjoita motivoivat asiat ylös. Kun rustaat ylös yhdeksän kohdan motivaatiolistan niin johan on kohta mieli jo aivan toinen! 😀

 

DSC_4364.jpg

 

xx Sara

12 Comments
 • Jenni/destinationunfamiliar
  Posted at 19:24h, 30 August

  Puhut välillä herkkävastaisuudestasi ja koska kuulun samaan kategoriaan, olisin kiinnostunut kuulemaan miten kroppasi kestää esim. noita proteiinipatukoita. Heran suhteen olen jo luovuttanut ja käytän riisiproteiinia.
  Ps. Kiva postaus taas kerran! Muiden blogeista luen satunnaisesti tekstejä riippuen aiheesta, mutta sinun blogiisi tule _aina_ kun uusi postaus näkyy tulleen 🙂

  • saratickle
   Posted at 07:39h, 31 August

   Vastaus omalla kohdallani on kohtuus. Kroppani kestää lähes mitä tahansa kohtuuden nimissä.

   En patukoita joka päivä, mutta niitä on mukana varalla laukussa. Lähinnä kiireisinä päivinä, silloin kun edellisestä ruokailusta on kulunut jo useampi tunti eikä ruokaa ole ihan heti tulossa.

   Voi miten kiva kuulla <3

 • Suvi K.
  Posted at 20:40h, 30 August

  Kesällä fiilis on monesti se, että liikutaan kun huvittaa, ja se toimii ainakin omalla kohdallani.

  Ai, eikö tämä pädekään ympäri vuoden? 😀 Joo toki kesällä (=jos pääsee jonnekin reissuun) on helposti muita houkuttelevia aktiviteetteja, mutta kyllä mulle ainakin olennaisin juttu treeneissä on se, että siellä on kivaa. Kesällä kotisalin ulottuvilla ollessa todellakin huvittaa treenata, ja vielä ekstrana vetää parit ulkotreenit takapihalla. Jos harrastuksista tarvii lomaa (pl. urheilun kohdalla normaaliin treeniohjelmaan kuuluvat lepopäivät ja kevyet viikot), niissä on jotain vialla.

  • saratickle
   Posted at 07:45h, 31 August

   haha voi se toimia jollakin! Tossa marraskuun puolessa välissä, siinä pimeimmässä kohdassa urheilemaan lähteminen tuntuu välillä ylitsepääsemättömän vaikealta, ainakin mulla! Mieli tekisi monesti jäädä makoilemaan sohvalle ja tuijottaa leffoja, vaikka tiedän että treeneissä on aina sairaan hauskaa. Mutta jooh, kyllä se vaan niin on, että se lähteminen palkitaan aina 🙂

   Oon samaa mieltä sun kanssa, laji vaihtoon jos tökkii! 🙂

 • minimalist
  Posted at 04:56h, 31 August

  Mä odotan jo myös syksyä treenin kannalta. Ihana päästä rutiineihin kiinni ja aloittaa jotain uutta jota olen jo pari vuotta pyöritellyt mielessä, nimittäin triathlon! Pari kaveria innostui myös ja viikonloppuna jo suunniteltiin kuinka lähdetään ens kesänä ulkomaille joihinki kisoihin. 🙂 Uimakoulu alkaa tällä viikolla ja fiilis on jännityksen, kauhun ja innostuksen sekainen – saa nähdä tuntuuko tämä vielä jouluna yhtä hyvältä idealta.. 🙂

  • saratickle
   Posted at 07:46h, 31 August

   Vaaaau mahtavaa!! Mikään ei oo siistimpää kun jostain uudesta asiasta innostuminen! Tsemppiä treenaamiseen, have fun! 🙂

 • Ellaar
  Posted at 09:01h, 31 August

  Mitä mieltä oot ton recon ravintoarvoista? Etenkin sokerin määrästä?:)

  • saratickle
   Posted at 11:03h, 31 August

   Siis minkä sokeriarvoja tarkoitat?

   • Ellaar
    Posted at 11:35h, 31 August

    Hups, oonpa epäselvä. Siis sen reco pro+ sokereita mietin, kun siinä on sokeria 17,2g/70grammaa, että onko se liikaa? 😀 Oon ihan aloittelija näissä jutuissa, mutta mun korvaan kuulostaa paljolta.

    • saratickle
     Posted at 18:05h, 31 August

     aaa okei! 🙂 sanon suoraan, etten hirveesti fiilistele palkkareita tai patukoita, joihin on tungettu isoja määriä sokereita. Lidlin tuoteperheestä löytyy niitä makeampia, mutta myös niitä vähäsokerisia, jotka ovat myös varsin maukkaita. Esim tämän postauksen proteiinipatukoissa sokeria ainoastaan 0,9g/60g!

 • Selvästi Päihtynyt
  Posted at 16:16h, 31 August

  Hei, hyviä vinkkejä ja allekirjoitan kaikki!
  Kohtaan 4; “Kirjoita treenit ylös. Valmista treeniohjelmaa on helppo noudattaa.” voisin vinkata, että toisille (kuten itselleni) toimii treenien kirjaaminen jälkikäteen. Viikon alussa teen löyhän suunnitelman päässäni siitä, mikä olisi juoksupäivä, ja mikä salipäivä. Näitä on kuitenkin helppoa sumplia uudestaan, mikäli tulee jotain tärkeämpää menoa (kuten kaverit!) tai ei vaan satu olemaan just salifiilis. Toki tällänen voi johtaa treenien skippaamiseen, mutta itsellä toimii ja mua ‘hävettäisi’, jos en sunnuntaihin mennessä olis kirjannut 4-5 treeniä kalenterin nurkkaan. 🙂

  • saratickle
   Posted at 18:01h, 31 August

   Hei erinomainen vinkki! Ihan loistava tapa! 🙂