20 kysymystä: parisuhteesta, julkisen työn haasteista, vauvakuumeesta ja (epä)onnistumisista

 

 

Miten voit just nyt?

Hitsi miten tärkeä ja ihana kysymys, kiitos siitä. Mä voin ihan ok, ei ehkä ihan sitä parasta mahdollista. Pimeys ahdistaa tavallista enemmän ja joulua odotan. Meillä on yleensä ollut tässä kohtaa vuotta meidän lomaviikko, joka ollaan vietetty tyypillisesti surffilomalla. Huomaan, että valoa on ikävä. Jouluna olisi tarkoitus lähteä Rukalle koko perheen voimin ja viettää sitä ennen karanteeni. Olisi niin ihanaa päästä murtsikkaladuille ja ylipäätään nähdä perhettä ilman turvavälejä. Toki mennään rajoitusten ehdoilla, jos liikkumista rajoitetaan niin sitten ollaan varmaan kotosalla.

Oon ottanut viime viikkoina tosi paljon iisimmin, töitäkin on ollut normaalia vähemmän. Arki rullaa aika vahvasti kotiympäristössä ja ulkoillessa. Viime viikkoihin on mahtunut paljon niitä päiviä, kun klo 15 havahtuu siihen, ettei ole pessyt vielä hampaita. Oon lukenut iltaisin kirjoja ja katsonut hävettävän paljon Game Of Thronesia. Kuunnellut podcasteja ja maalaillut jonkun verran.

 

Mikä on ollu sun tähän astisen vaikuttajauran mieleenpainuvin projekti/onnistuminen?

Jos vastaan sen mikä tulee ekana mieleen, niin viime kesäiset kampanjat ja julkaisut liittyen kehopositiivisuuteen ja -neutraaliuteen. Tunsin tekeväni jotain oikein ja sainkin aiheesta paljon positiivista palautetta. Koin aloittaneeni sisällöntuottajana uuden sivun urallani ja varmistuin siitä, että tää on hitsi just sitä mitä haluan tehdä lisää. Mahtava tunne.

 

Haluatko lapsia? Onko tullut vauvakuume kun lähipiirissä bebejä?

Ystäväpiiriin on syntynyt lyhyessä ajassa paljon vauvoja, ja se on ihanaa. Myönnän, että oon tuntenut ehkä vähän ulkopuolisuutta tästä, ja sehän on tietty ihan luonnollista. Keskustelut pyörii odottavien ja tuoreiden äitien kanssa tyypillisesti vauvoissa, ja tietysti pyörii. Välillä on harmittanut, ettei mulla ole omakohtaisia kokemuksia ja ymmärrystä monestakaan tähän liittyvästä aiheesta. En voi aina osallistua keskusteluihin sillä tavalla kuin toivoisin. On ollut ihana seurata kukkaan puhjenneita tuoreita äitejä ja fiilistellä heidän uutta ja jännittävää sivua elämässään. Ystävien vauvojen myötä oon myös oppinut ihan valtavasti raskausajasta ja äitiydestä.

Lapsista ollaan keskusteltu myös miehen kanssa enemmän tänä vuonna ja yhteinen lapsi on molemmilla haaveissa, mutta ulkopuoliset paineet ei ole mun mielestä oikea syy hankkia lapsia. Koen, ettei meidän aika ole ihan vielä. Keväällä odottaa häät, mutta se onko ne muutaman hengen maistraattivihkiminen vai 130 hengen kekkerit on vielä auki. Häät on kuitenkin meidän seuraava etappi ja halutaan keskittyä fiilistelemään nyt niitä.

 

Jos olisit saanut valita vielä yhden julkkiksen mukaan selviytyjiin, kenet olisi halunnut mukaan?

Sanna Marinin

 

 

Haaveammattisi?

Mun mielestä maailman siistein työ olisi olla rikosetsivä. True crime -fanina olen aina haaveillut rikosetsivän ammatista, vaikka mulla onkin aivan maailman kämäsimmät edellytykset siihen hommaan.

 

Mikä on sun salaisuus kun oot niin aikaansaava?

On aikoja kun jaksan paahtaa ja sit aikoja kun otan hurjasti rennommin, tällä hetkellä eletään tota jälkimmäistä. Mun tehokkuuden salaisuus on nopeat päätökset, sopeutumiskyky, suoraan asiaan meneminen, luovuus ja lyhyet meilit 😀 Mun isä sanoi joskus, että olen kuin kissa, joka tippuu aina jaloilleen. Mulla on tapana selvitä kaikenlaisista haastavista tilanteista, ja tiedostan tämän. Uskallan ottaa riskejä ja lähteä mukaan kaikenlaiseen. Jos joku menee päin mäntyä niin sitten otan opikseni enkä jää voivottelemaan. Aina vaan eteenpäin.

 

Mistä saat sun kaikki upeat valokuvausideat?

Mä oon jo pienestä asti havainnut ympäristöä “linssin läpi”. Olen ehdottomasti visualisti. Näen kauneutta ja kauniita hetkiä kaikkialla. Näiden ikuistaminen on mulle iso intohimo. Oon tosi innoissani siitä, että olen löytänyt asiakkaita, joille pääsen tekemään kuvituksia ja toteuttamaan muitakin kun niitä kuvia, joissa itse olen.

Rakastan katsella valokuvia, voin helposti viettää monta tuntia kiinnostavassa valokuvanäyttelyssä tai mielenkiintoisen profiilin Pinterestiä selaillen. Minua kiinnostaa erityisesti valot ja varjot. Pysähdyn kuvien kohdalle usein miettimään, että miksi kuva on kiinnostava – mitkä seikat tekevät siitä kiinnostavan?

Tietyt “miten kuvasta saa kiinnostavan” -opit on luettu kirjasta ja osa taas opittu tekemällä. Haen paljon inspiraatiota Instagramista ja Pinterestistä, ja kasailen ideoita kansioihin, joista voin ammentaa niitä aina tarpeen mukaan. Jos lähden toteuttamaan kaupallista yhteistyötä, niin suunnittelen visuaalisen ilmeen aina jo hyvissä ajoin. Jokaiselle yhteistyölle/asiakkaalle löytyy omat ideakansiot!

 

Minkälainen sun parisuhde on? Onko teillä kriisejä? Mikä on parasta suhteessa?

Meillä on tasa-arvoinen parisuhde, jossa saadaan molemmat olla omia itsejämme. Koen, että tullaan molemmat tässä suhteessa kuulluksi  ja huomioiduksi ja se on parasta. Kunnioitetaan toisiamme ja luotetaan toisiimme 100%:sti. Ollaan molemmat kehitytty tämän suhteen aikana keskustelijoina ja kumppaneina. Meissä on paljon samaa (esim. lapsenmielisyys, seikkailunhalu, huumorintaju, herkkyys) ja jaetaan yhteiset arvot, mutta ollaan kyllä persoonina kuin yö ja päivä 😀 Juuso on täsmällinen, tarkka ja harkitseva. Minä suurpiirteinen, äkkipikainen, helposti innostuva ja ikuinen aikaoptimisti. Mutta just tästä syystä ollaankin hyvä tiimi. Tunnetaan toistemme vahvuudet ja hyödynnetään niitä. Ja toisaalta välillä myös vaan riidellään niistä 😀

Suurimmat kriisit ovat liittyneet tilanteisiin kun ei olla keskusteltu tarpeeksi avoimesti tai ei olla vietetty tarpeeksi yhteistä aikaa. Toinen on kokenut jäävänsä ulkopuolelle, eikä ole saanut tarpeeksi huomiota tai läheisyyttä. On ollut kausia kun suhde on tuntunut enemmän kaverilliselta, mutta tästäkin on selvitty puhumalla ja kuuntelemalla. Pienet riidat liittyy lähes poikkeuksetta kotitöihin tai sitten siihen, että minä innostun jostain asiasta ja saan vastaukseksi “harkitse nyt vielä” -tyyppistä shaibaa 😀

Tää vuosi on yhdistänyt meitä ja on ollut aivan ihana olla kahdestaan kotosalla (vaikka välillä on ollut ihan kiva olla yksinkin…). Ollaan monta kertaa mietitty miten erilainen ja haasteellinen kokemus tämä vuosi olisi yksin. Mua alkaa taas itkettämään kun edes mietin asiaa.

 

 

Onko sun menestys ollu suunnitelmallista vai enemmän hyvää tuuria?

Olisi outoa ajatella, että kaikki tämä on ihan vaan sattumaa ja hyvää onnea. En oikeastaan usko tollaiseen, että tietyille tyypeille nyt vaan sattumalta sattuu hyviä asioita. Uskon, että syy siihen on näiden tyyppien asenteissa ja luonteenpiirteissä.

Mun persoona, asenne, luovuus, osaaminen ja ahkeruus on vienyt mua pitkälle. Päivitän tekemistäni ja pohdin sisältöjeni suuntaa jatkuvasti. Toki mukana on tuuriakin, ainahan sitä on. Esim silloin kun aloitin bloggaamaan, koen että ajoituksella oli iso merkitys. Mutta jos ajoitusta peilaa nyt tähän hetkeen omassa työssäni, niin nykyään ajoitus on usein harkittua. Välillä alitajuntaista kylläkin. Luen ympäristöä jatkuvasti ja reagoin siihen. Sosiaalinen media on nopeasti päivittyvä alusta, joka vaatii jatkuvaa reagointia. Tällä hetkellä tietyt jutut toimii ja tietyt ei, kuukauden tai viikon päästä tilanne on taas toinen.

 

Kuinka kauan meinaat vielä blogata?

En ole asettanut blogille mitään aikarajaa. Jossain kohtaa häpesin blogiani ja vastailin näihin kysymyksiin, että eiköhän muutaman vuoden päästä blogi ole kuopattu ja minä sitten jossain muissa hommissa. Nyt uskon, että blogi tulee pysymään tässä kaiken muun tekemisen rinnalla, ainakin niin kauan kun en koe sitä haitallisena. Ja miksi kokisin? Seuraajat ikääntyvät minun mukana, joten sisältö takuulla muuttaa muotoaan, mutta uskon että inspiraatiolle, vertaistuelle ja keskustelulle on aina kysyntää. Tavallaan haaveilen siitä, että 90-vuotiaana mulla olisi edelleen blogi, johon kasailen silloin tällöin sarjavinkkejä tai neulontaohjeita. Sehän olisi ihanaa!

 

Miten tuollaisessa julkisessa ammatissa pysyy pää kasassa?

Ei aina pysykään. Tulee kylmät väreet kun mietin niitä somekohuja, joiden keskelle olen elämäni aikana joutunut. Vaikka moka olisikin ollut täysin mun oma, osaa ihmiset välillä olla armottomia. Se on kamala tunne kun kanavat on täynnä satoja vihakommentteja syyttämässä juuri sinua ja odottamassa vastauksia. Somekohun keskellä sitä tuntee itsensä ihan kamalan yksinäiseksi. Se on aivan paskaa. Tää ala on armoton, mutta parhaimmillaan niin valtavan avartava, yhdistävä ja opettavainen. Saan tässä työssä toteuttaa itseäni ja intohimoani. Olla luova ja just oma itseni. Se on parasta. Julkisessa duunissa sopeutuvaisuus, hyvä itsetunto ja kyky itsereflektointiin ovat plussia. Niitä kaikkia tarvitaan.

 

Ootko aina ollu noin positiivinen kuin mikä kuva susta nyt välittyy?

Olen ollut peruspositiivinen tyyppi kyllä aina. Pyrin löytämään asioista aina hyvää ja keskityn mielummin niihin kuin negatiivisiin juttuihin.

 

 

Mitä pelkäät?

Kuolemaa, sekä omaa (aikaisessa vaiheessa tapahtuvaa) että läheisten. Käärmeitä, korkeita paikkoja (etenkin putoamista) ja yksinäisyyttä. Välillä pelkään epäonnistumista tai pettymyksen tuottamista muille. Joskus pelkäsin virheiden myöntämistä, mutta sittemmin oon oppinut miten arvokasta ja voimaannuttavaa se on.

 

Koetko paineita siitä, että sut nähdään roolimallina seuraajillesi?

Mä pitkään kiistin koko roolimalliuden. Sanoin, etten halua olla roolimalli, että en minä ole mikään täydellinen ihminen. Sittemmin oon tajunnut, että a) kyllä mä olen roolimalli, halusin tai en  b) roolimalli ei ole yhtä kuin täydellinen ihminen. Täydellistä ihmistä olekaan, eikä pidäkään olla. Kaikki me ollaan täällä oppimassa ja kehitytään jatkuvasti.

Mulla on asemassani vastuuta, ja mikäli pystyn hyödyntämään vastuutani myös hyvän tekemiseen niin miksi ihmeessä en sitä tekisi? Vastuu on opettanut mua ihan valtavasti ja tehnyt musta paremman ihmisen. Vaikka toisinaan jatkuva arvostelu ja omien tekemisten/mielipiteiden kyseenalaistaminen hajottaakin, niin kuinka monella on oikeasti taustalla iso joukko erilaisia ihmisiä, joka haastavat ja antavat sinulle uusia näkökulmia oman ajatusmaailman kehittämiseen. Koen, että tää on valtava rikkaus.

Vaikuttajana oleminen tänään, verrattuna esim viiden vuoden takaiseen on hurjan eri asia. Siinä missä aikoinaan julkaisin ihan kaikenlaista (huumori saattoi olla loukkaavaa ja julkaisut asiattomia) tulee nykyään kaikkea mietittyä useammalta eri kantilta. Aina ei kyllä tarpeeksi monelta. Monesti sanotaan, että “ihan sama, aina joku loukkaantuu”. On kovin eri asia loukata tai satuttaa, kuin tuoda oma kanta perustellusti esiin ja haastaa toisten ajatusmalleja.

 

Millä tykkäät herkutella? Ja nyt jotain oikeasti epäterveellistä!

Irtokarkit, erityisesti isot mustapunaset pääkallot ja Missä X. Kaikki salmiakki, suklaa ja sit etenki ne Pandan laku-salmiakki-suklaapallerot. Sit jotku aika basic merisuolasipsit ja sweet chili dippi. Fazerin salted caramel suklaalevy ansaitsee myös erityismaininnan.

 

Miltä tuntuu olla rikas, superhyvin toimeentuleva?

En koe olevani rikas, mutta tiedostan että tuloni ovat edellisvuosina olleet keskivertoa kovemmat. Rahani on nykyään kuitenkin kiinni yritykseni lisäksi rahastoissa ja asunnoissa. Nostan kuukausittain palkkaa nettona n. 3000€. Tästä jää lainojen, laskujen ja sijoitusten jälkeen noin 1000€ elämiseen. Se on 250€ viikossa.

Mua on pienestä pitäen kiehtonut ajatus siitä, että tienaan itse omat rahani ja hankin työn, josta saa hyvin palkkaa. Raha oli pitkään mulle suuri motivaatio, kunnes sitten aloin tienaamaan ja tajusin, että eipä se mitään muuttanut. Tai tietty muutti. Mun ei tarvitse stressata rahasta. Pääsen lomailemaan ulkomaille, voin ostaa laadukkaampia vaatteita, saan asua kivassa kämpässä ja ostaa ruokakaupasta mitä tahansa. Mutta raha ei motivoi mua niin paljon, että jaksaisin uhrata elämästäni sen tekemiseen kaikkea vapaa-aikaani. Nykyään teen vähemmän töitä. Rakastan työtäni, mutta rakastan vapaa-aikaani sitäkin enemmän.

 

 

Kerro joku juttu tältä päivältä?

Hah, no mulla on setelitarina! Seisoin tänään postissa jonossa kun näin maassa 20€ setelin taiteltuna. Tavallaan teki mieli napata vaan taskuun, mutta omatuntoni ei yksinkertaisesti sallinut sitä. Seteli tuskin on nimittäin kauaa kaupan lattialla ollut, joten epäilin sen kuuluvan tiskillä asioivalle naiselle. Koputin olalle ja kysyin, että onko hänellä keteistä lompakossaan, että onkohan tämä seteli hänen. Nainen kaivoi pienen kukkaronsa esiin, ja totesi, että hänellä kyllä pitäisi olla täällä kaksikymppinen, muttei löytänyt sitä. Ojensin setelin ja sanoin, että se on varmaan tipahtanut henkkareita kukkarosta kaivaessa (todennäköisesti onkin). Päivän mysteeri kuuluu, puhuiko nainen totta vai ei! 😀

 

Mitkä on sun omat heikkoudet?

Olen välillä tosi harkitsematon ja sählä – teen useita asioita aina samaan aikaan. Teen ennen kuin mietin. Olen aikaoptimisti, deadline on suurin motivaationi. Mulla on tapana jättää hommia kesken, mikä on ärsyttävää. Aloitan yleensä kivoimmasta jutusta ja painiskelen niiden nihkeiden juttujen kanssa sit deadlinen kynnyksellä. Saan paljon hyviä ideoita, joita en useinkaan jaksa toteuttaa. Olen huono pitämään yhteyttä, etenkin soittelemaan ja kyselemään kuulumisia (tykkään eniten nähdä kasvotusten ja käydä kuulumiset kunnolla läpi). En halua loukata ketään, joten välillä kiertelen ja välttelen totuuksia. Mulla on tapana liioitella. Priorisoin välillä päin mäntyä ja lupailen asioita, joita en mitenkään ennätä tehdä. Vastaan aina viimeisenä fb-tapahtumiin (en käytä fb:tä ikinä) ja maksan laskut usein myöhässä.

Kuulostan upeelta tyypiltä 😀

 

Oletko koskaan kamppaillut mielenterveysongelmien kanssa?

Pienten ongelmien kanssa olen kamppaillut, mutten koskaan ole ollut masentunut tai kokenut kovin vakavaa uupumusta. Olen osannut (tai läheiseni on osannut) viheltää pelin poikki silloin kun on mennyt liian kovaa. Nyt tänä vuonna ensimmäistä kertaa olen kokenut, että kaipaan ulkopuolista apua ja keskustelukumppania. Sitä just mulle oikeaa terapeuttia ei ole vielä löytynyt, mutta jatkan etsintöjä toiveikkain mielin!

 

Mistä saat inspiraatiota sun pukeutumiseen?

Internetistä! 😀 Mainittakoon Pinterest ja Instagram taas. Tällä hetkellä kiinnostaa tosi basic lookit ja oon inspiroitunut viime aikoina mm. @ewelinakanty:n, @lovisabarkman:n ja @fakerstrom:n asuista! Välillä kaadan vaatekaapin sisällön sängylle ja mietin yhteensopivia vaatekappaleita. Tällä tekniikalla löytyy aina uusia yhdistelmiä!

 

 

xx Sara

31 Comments
 • Mira
  Posted at 19:13h, 02 December Reply

  “harkitse nyt vielä” -tyyppistä shaibaa 😂😂😂😂 mie kuulen ihan samanlaista shaibaa usein oman poikaystävän suusta 😂😂😂😂 !!!! Paras! Ja ihana postaus muutenkin, naurahin monessa kohtaa 😁👍❤️

  • Sara
   Posted at 19:18h, 02 December Reply

   haha helpottavaa kuulla! Ai saakeli kun ottaakin päähän kun ite ihan innoissaan kertoo ja vastaanotto on toi 😀 Tiedänhän minä et ei hän pahalla ja ollaan me yhdessä treenattu et miten näihin ois lempeempi reagoida ettei tuu loukkaantumisia 😀 <3

   Ihana kuulla, kiitos! 🙂

 • Henna
  Posted at 19:31h, 02 December Reply

  Nää sun kuvat! <3 Ihan mielettömiä. Millä kuvaat, mikä/mitä objektiiveja sulla on käytössä?

  • Sara
   Posted at 20:01h, 02 December Reply

   <3 <3 Nää kaikki tän postauksen kuvat on mun assarin Johannan käsialaa. Mä kuvaan myös itse kaupunkikuvia, mutta Jossu tekee sitä mulle myös kuukausittain. Meillä kuvaustyyli osuu aika yksiin ja tää on ollu kiva tapa saada Jossun työtunteja kasaan etenkin sellaisina kuukausina kun on muuten vähemmän hommia :)

   Mä kuvaan itse Nikon D810 ja objektiivit 85mm 1.4 ja 24-35mm 2.0

   Johannalla on Olympuksen Mark 3 järkkäri ja veikkaan et nää on otettu 35mm? Korjaa jossu jos oon väärässä! :D

 • Tuuni
  Posted at 20:12h, 02 December Reply

  Olipa hyvänmielen postaus! Mukava oppia susta lisää näiden kysymysten kautta 🙂 Toivottavasti jatkat blogin kirjoittamista vielä pitkään, näitä on hauska lukea! Kauniit kuvat ja ihana teksti Sara! 😍

  • Sara
   Posted at 12:21h, 03 December Reply

   Voi kiitos, ihana kuulla <3

 • Tanja
  Posted at 21:11h, 02 December Reply

  Voi että. Sun postaukset on ihan parasta. Aina kivoja aiheita ja oot niin luonnollisen avoin. Tunnut tutulta ja oot mukavaa seurattavaa. Itketti monessa kohtaa. Kaikkea ihanaa teille. <3

  • Sara
   Posted at 12:31h, 03 December Reply

   <3 <3

 • Influencerseasonisover
  Posted at 23:07h, 02 December Reply

  Miltä tuntuu olla super hyvin toimeentuleva kysymys vähän gringe.
  Joo sun rahat on kiinni asunnoiSSA ja rahastoiSSA ja sijoituksiSSA yriti vaan puhua pienemmäksi kertomalla mitä nostat itelles palkkaa.
  Jos joskus kävis hätä, saisit jäätävän summan ottamalla jostakin noista edellämainituista ja sun tulevaisuus on aika hemmetin hyvin turvattu. Oisitpa vastannut vähemmän vähättelevästi ja tohon sävyyn.

  • Sara
   Posted at 12:31h, 03 December Reply

   Huomasin, että tosta rahakysymyksen vastauksesta oli jäänyt yksi kappale pois. Julkaisin postauksen vahingossa liian ajoissa ja päivitin vastauksia vielä julkaisun jälkeen, mutten näköjään tallentanut!

   Ymmärrän mitä tarkoitat, Mä ehkä pikemminkin tarkoitan, etten elele arjessani kovin leveästi. Raha tuo turvaa, se on ihan totta.

   • Nelle
    Posted at 13:22h, 03 December Reply

    Hienoa että puhut avoimesti ja kerrot summista! Rahasta puhuminen on aina vaikeaa, sillä on vaikea tarkastella sitä objektiivisesti, sen koskiessa enemmän tai vähemmän meitä kaikkia. Varsinkin tarkat summat aiheuttavat aina reaktioita.

    Me kaikki elämme omassa kuplassamme, joka määrittelee miten näemme oman tilanteemme ja arvomme. Se mikä on paljon rahaa, riippuu varmasti paljon siitä miten oma piirimme käsittää sen. Jossain piirissä leveästi elämistä olisi vasta 1000e viikkobudjetti, toiselle taas 100e. Siksi rahapuhe onkin tärkeää.

    Fakta on se, että 250e ylimäärästä rahaa per viikko on paljon rahaa keskimääräiselle suomalaiselle ja tarkoittaa “leveästi elämistä”. Varsinkin, jos sijoittamista ei lasketa siihen.

    Se, että voisit käyttää paljon enemmänkin ja varsinkin verrattuna omaan piiriisi, on mielenkiintoista ja kertoo arvoistasi. Ja tarkoitan tätä oikeasti, hitsi kun on vaikea viestiä kuulostamatta sarkastiselta!
    Ehkä asian tuominen esiin enemmän kokemuksellisena estäisi mahdollisuuden kokea viestisi vähättelevänä? Esimerkiksi “Tarkoitan, etten koe eläväni arjessani kovin leveästi”. Teet varmasti jatkuvasti valintoja sen suhteen, miten käytät rahaa. Kiinnostaisi kuulla tästä lisää! 🙂

 • Stefanie
  Posted at 00:50h, 03 December Reply

  Ihana postaus!

  Oli myös aika hauska lukea noi sun kuvailemat heikkoudet sillä tuntu ihan siltä, että olisit kuvaillut MUN kaikki heikkoudet (miinus fb) 😂 Samojen haasteiden kanssa siis painiskellaan!

  • Sara
   Posted at 12:40h, 03 December Reply

   Eikä!! Oikeesti!! 😀 Joo fb siitä syystä, että en siis käy siellä ikinä. En käytä appia ollenkaan. Tiedän kuin raivostuttavaa on reagoida aina vikana, ähhh, mut silti teen sitä näköjään 😀

 • Kide
  Posted at 05:34h, 03 December Reply

  Rehti ja antoisa yhteenveto! On varmasti haasteellista löytää sopiva tasapaino puhuttelevan sisällön (aito, oma itse välittyy) ja semmosen enemmän geneerisen ja neutraalin pohdinnan välille.

  Tuosta terapeutin etsinnästä tuli mieleen ns. kohtuulliset odotukset. Yhteistyön toimivuus on parhaiten terapian tuloksellisuutta ennustava tekijä. Toisinaan etsintä ehkä venyessään luo jo liiankin mittavia odotuksia, kun suurin osa terapian toiminnasta on kuitenkin aika tavallista yhdessä oloa ja näkökulmien tarkastelua. Voi syntyä sellaista idealisaatiota, joka häiritsee läsnäoloa ja kohtaamista tasavertaisesti “tässä ja nyt”. Liian isoihin kompromisseihin ei ole viisasta ryhtyä, mutta toisaalta “kyllin hyvän” kokeminen voi olla sopivan maadoittava ja vaativuutta höllentävä kokemus.

  • Sara
   Posted at 12:44h, 03 December Reply

   Kiitos kovasti! Ja oot ihan oikeassa, tiettyjä kompromisseja on pakko tehdä. Mun terapian alkua on lähinnä hidastanut peruuntumiset, liian kiireiset terapeutit ja koronavirus (haluan tavata kasvotusten ekalla kerralla).

 • Jemina
  Posted at 09:12h, 03 December Reply

  Jos haluut next level kamaa noitten Pandan lakupallerojen tilalle, niin ota kokeiluun K-kauppojen Parrots irtopähkinä hyllyn valkosuklaasalmiakkilaku-pallot😍🤩😆

  • Sara
   Posted at 12:40h, 03 December Reply

   okei testiiiiin!!

 • Kaisa
  Posted at 12:24h, 03 December Reply

  Meillä on hei tismalleen sama karkkimaku, todella hyvä! 👌🏻😁

  • Sara
   Posted at 12:45h, 03 December Reply

   nonniiiii! 😀

 • Emma
  Posted at 14:52h, 03 December Reply

  Apua meni kylmät väreet, ihan kuin olisin lukenut omia kirjotuksiani 😀 Karkkimaku, parisuhde ja heikkoudet osu kaikki yksiin!

  • Sara
   Posted at 19:24h, 09 December Reply

   Apua oikeesti, no mullakin meni nyt!!! 😀

 • Pinja
  Posted at 18:33h, 03 December Reply

  Hei tää oli super kiva!

  • Sara
   Posted at 19:24h, 09 December Reply

   <3

 • Kerttu
  Posted at 20:08h, 03 December Reply

  Tästä tekstistä tuli tosi hyvä mieli lukijalle. Vaikutat hyvältä tyypiltä ja samalla ihan omalta erityiseltä itseltäsi. Blogiasi olen lukenut aika ajoin ehkä kolme vuotta, ja välillä on tullut muitakin postauksoa, josta vaan välittyy mieletön lämpö ja hyvä, rehellinen fiilis. Kiitos, kun kirjoitat!

  Muista blogin aiheista: asukuvat on myös tosi kivoja, koska meillä on samoja viboja tyyleissä ja saan sulta ideoita. Ja sun blogin valokuvat näib yleensäkin: timanttisia.

  • Kerttu
   Posted at 20:10h, 03 December Reply

   Kammottavia typoja kommentissa… Siinä lukijasi heikkous: en osaa oikolukea omia tekstejäni. Silmä ei vaan näe virheitä ja hutiloin.

   • Sara
    Posted at 19:24h, 09 December Reply

    Voi valtava kiitos ihanasta viestistä. Ilo kuulla <3

    Ja älä huoli, mä kirjoitan typoja ihan jatkuvasti. Mun sormet ja puhelimen näppäimet ei vaan pelaa yhteen!!!

 • Donat_On_Massissa
  Posted at 09:48h, 04 December Reply

  Utelias kysyy: minkälainen rooli enää on tällä blogilla (nostalgiaa? katu-uskottavuutta?) ja installa yrityksesi toiminnassa. Käsittääkseni rahan täytyy tulla ihan rehellisistä markkinointikeikoista ja -konsultoinnista eikä jonku tuotteen vilauttamisesta somessa.

  • Sara
   Posted at 19:23h, 09 December Reply

   Sisältömarkkinointi on edelleen isoin osa ainakin meikäläisen liikevaihtoa!

 • Riikka V
  Posted at 21:04h, 04 December Reply

  Kauniita kuvia!

  • Sara
   Posted at 19:22h, 09 December Reply

   <3

 • Sara
  Posted at 11:36h, 13 December Reply

  Moi Sara. Kiitos kivasta ja aidon oloisesta postauksesta! Jäin sitä lukiessani pohtimaan, miten ollaan kaikki niin kovin sidoksissa omaan näkökulmaan ja kokemuksiin (myös minä tätä kommenttia kirjoittaessani).

  Kun kirjoitit, että sun menestys perustuu enemmän suunnitelmallisuuteen kun tuuriin, niin mietin, että aika paljon elämässä on sellaista tuuria, jota ihminen ei itse edes tiedosta. Tuuria on mm. se mihin maahan ja perheeseen syntyy, miten sua on tuettu ja kannustettu lapsuudessa ja millainen kuva ihmiselle muodostuu omista mahdollisuuksista tässä maailmassa. Oon vähän huolestunut siitä puheesta, että hyvällä asenteella voi saavuttaa mitä vaan, koska se sulkee silmänsä siltä, miten erilaiset lähtökohdat jokainen meistä elämäänsä saa. On helpompaa päivittää osaamista ja olla ahkera, kun ei tartte toipua traumoista, joita on kokenut lapsuudessa. On helpompaa olla positiivinen, jos ei ole lapsena tullut mitätöidyksi ja jäänyt ilman jokaiselle kuuluvaa hoivaa ja huolenpitoa. Vaikutat ajattelevalta ja analyyttiseltä ihmiseltä ja siksi halusin avata myös tätä puolta, et muistettais se oma etuoikeutettu asema jonka on saanut annettuna ja saattumalta. Ihmisillä on taipumus liioitella oman toiminnan merkitystä onnistumisissa ja jättää huomioimatta se pohja jolta on päässyt ponnistamaan.

  Voi olla, että iso osa sun lukijoista tulee samankaltaisesta taustasta kun sä ja heille nuo asiat tuntuu yhtä itsestäänselviltä ja puhe asenteesta puhtaasti kannustavalta. Mietin pitkään kirjoitanko mitään, koska en halua olla lisäämässä disclaimer-kulttuuria blogeissa, mutta toivon, että tää vois helpottaa niiden oloa jotka miettii, miksi ei itse ole niin menestynyt, vaikka yrittääkin kovasti.

  Mukavaa joulun odotusta!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval