CAJUN BLACKENED SALMON 13 February, Feb 2015 - 15:00
Mikäli ystävänpäivädinnerin menu näyttää vielä tyhjältä, tässä tulisi yksi ehdotus! Annos toimii mahtavasti myös terveellisenä arkisapuskana, mutta pienellä koristelulla ja viinilasillisella siitä saa varsin juhlavan viikonloppuillallisenkin. Ja miksei arki-illallisenkin 🙂
Kermaviilikastike
- 1prk kermaviiliä
- tuoretta tilliä
- 1/2 sitruunan mehu
Maailman simppelein setti. Hienonna tilli ja sekoita kermaviiliin. Lisää sitruunan mehu. Valmista kastike ensimmäisenä ja anna vetäytyä jääkaapissa, kunnes ruoka on valmista.
Juuresmuussi:
- bataatti
- 2 porkkanaa
- 3 perunaa
- palsternakka
- nokare voita
- 2dl kermaa
- (keitinvettä tarvittaessa)
Kuutioi ja keitä juurekset kattilassa kypsiksi. Säästä osa valmiista keitinvedestä. Muussaa vihannekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää joukoon kerma ja nokare voita. Mikäli muussi on vielä liian paksua, lisää keitinvettä joukkoon.
Tutustuin Fumées Blanchesiin saatuani niitä blogin kautta muutaman pullon testiin! Sanotaan, että olen enemmän punaviini-ihmisiä, mutta tämä valkkari todella toimii! Ja nimenomaan tällaisissa kalaruoissa ihan parhaimmillaan. Eli mikäli viini uupuu, suosittelen!
Lohi
- 600g lohta
- 1,5tl cayannepippuria
- 1tl paprikamauste
- 1tl sitruunapippuria
- 1tl suolaa
- 1tl basilikamaustetta
- koristeluun tuoretta timjamia
Annostele mausteet pieneen kulhoon. Hiero mausteseos kalan päälle, niin että kala peittyy päältä kokonaan. Leikkaa lohi fileiksi ja paista pannulla juuresmuussin valmistuttua. Varo ylipaistamista, lohen tulee olla helposti lohkeavaa ja ihan pehmeää! Koristele annos timjamilla.
T. Sara
Hellu
Posted at 16:30h, 13 FebruaryTää resepti taitaa mennä viikonloppuna kokeiluun, vaikutti sen verta simppeliltä ja hyvältä!samoin se sun kans-kookoskeitto on ihan älyhyvää 🙂
Mä haluisin muutenkin kiittää sua, oot ollu mulle iso motovaattori varsinkin nyt viimeset puoli vuotta!jotenkin sun asenne liikuntaan ja ruokailuun on niin kohdillaan ja pari kertaa oon nimenomaan sun takia saanu itteni lenkille vaikka ulkona olis kuheekin sää 🙂 joten kiitos :D!oot super cool 🙂
Tickle Your Fancy
Posted at 08:58h, 14 FebruaryValtavat kiitokset! Nämä sanat merkitsee mulle enemmän kuin osaat kuvitellakkaan 🙂 Kiitos <3
Nora
Posted at 18:21h, 13 FebruaryEi vitsi, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Asun tällä hetkellä jenkeissä ja mitään ei ole yhtä paljon ikävä kuin oikeaa lohta! Täällä myydään vaan sellaista “pink salmon” -nimistä kalaa, joka maistuu ihan seiltä. Eka juttu, kunhan kesällä tuun taas Suomeen on varmasti (tälläkin kertaa) kaikkien ihanien lohiruokien testailu. Pitää laittaa tää sun resepti kokeiltavien listalle. 🙂
Tickle Your Fancy
Posted at 08:58h, 14 FebruaryOoh voin vaan kuvitella! Vitsi, Suomessa sitten 🙂
Liina
Posted at 18:29h, 13 FebruaryNam,näyttää tosi hyvältä :)! Lohi on ihan lemppari!
Tickle Your Fancy
Posted at 08:59h, 14 FebruarySama täällä!! 🙂
anniina
Posted at 21:06h, 13 FebruaryNAM! taidanpa linkata tän poikaystävälle vinkiksi huomiselle kun oon itse koulun penkillä ja se viettää (darra)päivää kotona, lupas siivota ja käydä kaupassa niin eiköhän tääki hoituis siinä samalla 😉
Tickle Your Fancy
Posted at 08:59h, 14 Februaryhahaa PISTÄ! Tää on oikeasti tosi tosi iisi 🙂 ps. ihania lupauksia <3
DOM
Posted at 01:02h, 14 FebruaryJou! Lohi on hyvää, terveellistä ja jopa halpaa, kyllä sitä syö muutaman kerran viikossa. kunhan ei ähkyyn asti. Pitää testata reseptiä!
Nopea ja turvallinen tapa tehdä lohta: passeli fileenpätkä paistetaan lihapinnaltaan pannulla voissa kevyen ruskeaksi ja kiepautetaan nahkapuoii alaspäin. Ripsutellaan pinnalle hieman sitruuna/limepippuria ja tilliä, laitetaan päälle halkaistu sitruunaruoho. Lorotetaan pannulle pari desiä vettä ja kansi päälle. Sitten saa hautua miedohkolla lämmöllä höyryssä 10-15 minuuttia. Juju on siinä, että ei ole juuri pelkoa kärtsäämisestä tai kuivumisesta. Jos vesi haihtuu liian sukkelaan, lorautetaan lisää. Tällä konstin on vaikea mokata, ja sitruunaruoho on aivan hemmetin vedetkielelleherauttava mausteyrtti. Lisukkeena mitä vain sattuu löytymään, vaikka vain kevyt salaattipeti.
Vapaasti käyttöön?
Ai niin, räikeänpunainen huulipuna ei jotenkin sovi sinulle, etenkään tähän uuteen nälkiintyneeseen lookiin. Sorry…