Ei sittenkään niin energinen arkeen paluu

 

Iltapäivän aurinko paistaa isoista ikkunoista kauniisti keittiöön. Onpa ne puhtaat. Äiti mainitsikin pesseensä ikkunat viime viikolla. Istun vanhempieni kotitalon keittiönpöydän ääressä – yöpaidassani, vaikka kello lähenee jo kolmea. Yleensä tässä talossa on aina hulina päällä, mutta nyt olen täällä yksin. Teen työviikolta jääneitä rästihommia, syön nektariineja ja kuuntelen James Blakea.

Vanhempieni paritalon puolikas on myynnissä. Ei meidän puoli vaan se, joka kuuluu vaarille ja isoäidille. Ja myynnissä tarkoittaa, että asunto on nyt tyhjä ja iskettiin eilen myynti-ilmoitukset sekä talon etu- että takapihalle. Kannatti iskeä, kiinnostuneita on nimittäin ollut jonoksi asti. Tälläkin hetkellä asuntoa esitellään jollekin perheelle. Vaari on asunut naapurissa aina, hassua kuvitella, että siellä asuu kohta ihan uudet tyypit.

 

 

Syyskuun ensimmäinen. Tuntuu hullulta. Näkymä ulkona on kuin keskikesällä, ja samaa voisi sanoa lämpötilasta. Liekö syynä tämä pitkittynyt kesä vai viime viikolla alkanut flunssa, mutta minulla on ollut todellisia haasteita saada arjesta kunnolla kiinni. Käynnissä on just nyt aika paljon kaikkea, vähän liikaakin. Olen viime aikoina ollut tosi väsynyt, suorastaan huonolla tuulella. Koko kesästä on uupunut tavanomainen rytmi. Keho on ollut ylikierroksilla, tuntunut vieraalta. Olen syönyt ruoka-aineita, joita kroppani ei yksinkertaisesti kestä ja kärsinyt kipeästä vatsasta harva se päivä. Ulkoillut ja liikkunut aivan liian vähän, perustellut tätä kiireellä.

Päätin viime kuussa, että aion omistaa vuoden neljä viimeistä kuukautta hyvälle ololle. Pistää itseni etusijalle ja kokeilla uusia rutiineja. Syödä monipuolisemmin ja säännöllisemmin. Viettää vähemmän aikaa ruudun edessä ja kuunnella enemmän itseäni. Ja niin teinkin. Aloitin syyskuuni juoksulenkillä. En edes muista milloin viimeksi olen käynyt juoksemassa, joskus pari kuukautta sitten kai. Aina yhtä nostalgista hölkätä samoja reittejä, kuin lukioikäisenä.

Psst. Aloin rustaamaan ylös postausideoita syksylle, ja tuli mieleen, että millaisia toiveita teillä on syksyn sisältöihin? Sana on vapaa – kaikki ideat otan kiitollisena ja avosylin vastaan! 🙂

 

kuvat: Janni Ehari

 

xx Sara

Tags:
8 Comments
 • Sonja
  Posted at 22:53h, 01 September Reply

  Hei,
  Postausideoista niin koti-jutut on aina parhaita ja ylipäänsä arkeen liittyvät jutut. Monilla jatkuu nyt viimeistään taas normaali arki joten esimerkiksi arkeen sopivat ruoka-ideat tms ois super jos nämä sua itseä innostaa 😊

 • Pinja
  Posted at 10:24h, 02 September Reply

  Asuideoita syksyyn! Esim. miten eri tavoin yhdistät jonkun tietyn vaatteen eri asuihin 🙂 Myös kotitreenipostaukset on aina tervetulleita!

  • Emmi
   Posted at 08:43h, 03 September Reply

   Komppaan! Jonkin tietyn vaatteen (esim.neuleen) yhdistäminen eri tavalla eri asuihin! Ja vinkkejä ekologisesti kestävämmän vaatekaapin kokoamiseen. Arkisisia postauksia, kasvisruokavinkkejä ja esim. miksi-postauksia on myös aina kiva lukea!

 • Marine
  Posted at 11:05h, 02 September Reply

  Koti-/sisustuspostauksia ja niitä asioita joita lisäät arkeesi tämän loppuvuoden ajan jotta olisi parempi olla :).

 • Lotta
  Posted at 14:39h, 02 September Reply

  Juoksu ja kotitreenit kiinnostaa!

 • ida ihana
  Posted at 20:23h, 03 September Reply

  Kotiin liittyvät postaukset ja reseptit, sekä kaikenlaiset minne mennä -vinkit ja reissukuulumiset kiinnostaisivat 🙂 Olisi kiva kuulla myös siitä, miten tämä itseesi ja omaan hyvinvointiin panostamisesi etenee 🙂 Se voisi motivoida itseänikin 😉
  Ihanaa loppuviikkoa ja kiitos kun kysyit toiveita!:)
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 • Kaurapuuro
  Posted at 16:00h, 04 September Reply

  Sijoituspostaukset kiinnostaa!

 • Em
  Posted at 18:10h, 05 September Reply

  Asupostaukset! Sun vaatekaapin peruskulmakivet kiinnostas jos et oo hetkeen tehny vastaavanlaista postausta!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval