INDIAN NIGHT

D8X_9696.jpg

 

Kokoonnuttiin eilen pitkästä aikaa meidän 10 hengen illallisporukan kanssa. Viisi pariskuntaa – viisi maata. Tällä kertaa houstausvuoro oli meillä ja teemamaana Intia.

Meidän keittiönpöydän ääreen mahtuu maksimissaan kuusi ruokailijaa, joten jouduttiin käyttämään vähän luovuutta. Päädyttiin tekemään sänkymme alla olevista eurolavoista ruokapöytä. Tyynyt saivat luvan toimia tuoleina. Ei ehkä se mukavin illallistamistapa, mutta tunnelmallisen näköinen ja Intia-teemaan sopiva, eikö?

Kaikki somisteet saatiin vanhempieni luota. Heidän varastosta löytyi kassillinen erivärisiä kangaspaloja ja liinoja. Pöytäliinaksi laitettiin Sri Lankasta ostettu piknik-viltti. Koko illan pauhasi kajareista tietenkin bollywood-hitit, jotka alkoivat muutaman toiston (ja muutaman lasin viiniä?) jälkeen kuulostaa oikeastaan aika hyviltä 😀

 

D8X_9804-2-side.jpg

D8X_9725.jpg

 

Alkupalana tarjottiin paahdettuja kukkakaaleja, muutamaa erilaista raita-kastiketta, chutneytä, naanleipiä ja chicken wingsejä. Pääruokana myskikurpitsa-bataatti currya, riisiä ja yrttejä. Jälkkäriksi oli kotitekoista rommisuklaajäätelöä liekitettyjen mangojen kera ja kupilliset chaita.

Illan pääohjelmanumero oli pariskunnittain pelattava hieman tuunattu versio Haluatko miljonääriksi -pelistä. Kaikki kysymykset liittyivät Intiaan. Oljenkorsissa oli shiva-kortti (skippaa kysymys), 50:50, soitto tutulle ja 17 sekunnin googletus -kortti. Parasta, että löydettiin peliin alkuperäiset musatkin Spotifysta: omat biisinsä “pitäisi tietää” -kysymyksille, “seuraava kysymys” -kohdalle ja “haastavat kyssärit” -osiolle.

Olen niin fiiliksissä tästä perinteestä ja porukasta. Vähän kun pääsisi parin kuun välein yhden illan mittaiselle ulkomaanmatkalle hyvien ystävien kanssa! Eilen arvottiin myös ensi vuoden maat. Ensi vuosi startataan tammikuussa Unkarilla. Meille osui maaksi Portugali ja ajankohdaksi toukokuu!

 

D8X_9714-3.jpg

D8X_9827-3-side.jpg

 

xx Sara

5 Comments
 • idahhh
  Posted at 12:48h, 28 October

  Meillä on kaveriporukassa perinteenä joka marraskuu joku lauantai järjestää vuorotellen aktiviteettipäivä – se voi siis olla mitä vaan aktiviteettiä. Ollaan muun muassa käyty ajamassa kartingia, värikuulasotaa, laasersotaa, keilausta jne. Tällaista aktiviteettia ei välttämättä kyllä pysty niin montaa kertaa vuodessa järkkäämään mutta tuollainen syöminki juttu on kyllä ihan huippu idea! Ehkä pitäisi ehdottaa 😀

  • saratickle
   Posted at 06:41h, 29 October

   EIikä! Ihana perinne! Marraskuu on just se kuu kun tarvitsee tollasta! 🙂

   Tää on niin paras kun saat neljä ilmaista ja täysin stressitöntä iltaa, ja ainoastaan yhtenä iltana oot sitten itse vastuussa! 

 • Simba
  Posted at 16:53h, 28 October

  Onko sulla blogitekstejä näistä muista illallisista jotka ystäväsi ovat järjestäneet? Oli niin hauska idea että olisin mielellään lukenut enemmänkin mutten äkkiseltään löytänyt 🙂

  • saratickle
   Posted at 06:40h, 29 October

   Hitsi vie, nää on ollu mulle yleensä aina vapaailtoja, joten oon pitäny kameran kaukana! Mutta ainakin yhdestä illasta parin vuoden takaa löytyy selostus jälkikäteen! 🙂

   https://www.lily.fi/blogit/tickle-your-fancy/venaja

 • pamikyltsi
  Posted at 21:31h, 15 November

  Hei ihan mahtava idea! Pakko varmaankin kopioida meidän kaveriporukkaan tuo idea hieman muokaten. Kiitos että jaoit tän teidän perinteen!