Lomaillaan (enemmän) Suomessa

DSC_4236-2.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Työ- ja elinkeinoministeriö

 

Viimeisen viikon aikana on blogiin päivittynyt läjäpäin kuvia Suomen luonnosta. Porvoosta Kolille yltänyt autolomamme kolahti meidän porukkaan niin kovaa, että kuvia on puskettu ulos joka tuutista ja kovalla tahdilla.

Kaikki lähti siitä kun Työ- ja elinkeinoministeriö otti minuun yhteyttä keväällä ja kertoi Suomi 100 ? Löydä Suomesi kotimaanmatkailun haastekampanjastaan. Kampanjan tarkoituksena on haastaa suomalaisia lomailemaan enemmän kotimaassaan. Myös minua.

Olen jo pitkään haaveillut Suomessa toteutettavasta road tripistä, ja nyt tälle kotimaan autolomalle kannusti lähtemään itse TEM. Soitin heti viestin saatuani Elisalle ja ilmoitin, että nyt kuopataan yhteiset ulkomaanmatkasuunnitelmat tältä kesältä. Se on poikaystävät messiin ja suomilomalle!

Miltä näytti meidän lomahaaste ja millaiset paikat jäivät erityisesti mieleen?  

 

 

PORVOO

 

Lomahaasteemme ensimmäinen etappi oli Söderskärin majakka Porvoossa. Tunnelmalliselle majakalle pääsee Helsingistä kätevästi lautalla Vuosaaresta. Kestoa lauttamatkalla on reilu tunti.

Päivä oli kylmä ja tuulinen. Vaikka elettiin heinäkuun alkua, ilma enteili syysmyrskyä. Harmaa meri ja kolea keli kuitenkin sopivat tähän ympäristöön ihan täydellisesti. Aivan kuin oltaisiin oltu Muumipappa ja meri -kirjassa.

1800-luvulla rakennetun majakan seiniltä löytyi viime vuonna uusittu näyttely saaren ja majakan historiasta. Se kertoi mm. majakanvartioiden ja luotsien elämästä saaressa. Tuulen vinkuessa ulkona uppouduttiin mustavalkokuvien ja kiinnostavien tarinoiden maailmaan. Mahtava kokemus!

Postaus majakasta löytyy täältä.

 

DSC_7409-side.jpg

DSC_7435.jpg

DSC_7432-side.jpg

DSC_7513.jpg

 

 

RANTASALMI

 

Porvoon jälkeen matka jatkui kohti Rantasalmea. Synkästä ilmasta ei ollut tietoakaan kun saavuttiin Järvisydämen pihaan. Pihalla odotti rantasauna, beach volley kenttä ja rivillinen SUP-lautoja. Rannasta avautui upea järvimaisema!

Ajettiin veneellä lähisaareen retkelle. Paistettiin makkaraa ja muurinpohjalettuja. Ja pannukahviakin löytyi! Ai miten hyvää se oli! Iltapäivälle varattiin ilmajoogaa (!) ja kylpylä. Järvisydämen uunituore kylpylä on siis ihan mieletön. Näin tyylikkäitä sauna-/allastiloja en ole nähnyt vielä missään.

Lisää kuvia Rantasalmelta löydät tästä postauksesta.

 

DSC_7592.jpg

DSC_9914.jpg

DSC_7598.jpg

DSC_7672-2-side.jpg

DSC_7723.jpg

DSC_7766-2.jpg

DSC_7860-side.jpg

DSC_8029.jpg

DSC_8038.jpg

 

 

PUNKAHARJU

 

Seuraavaksi ajettiin Savonlinnan kautta Punkaharjulle. Yövyttiin tämän hetken ehkäpä puhutuimmassa majapaikassa, Saimi Hoyerin upeassa Hotelli Punkaharjussa. Nukuttiin kaksi yötä pienissä punaisissa metsämökeissä (Metsähuone), muutaman sadan metrin päässä hotellirakennuksesta. Lenkki harjureitillä, päiväretki inkkarikanooteilla, aamusaunoja, tennismatseja, kolmen ruokalajin illallinen, soutelua auringonlaskussa ja pellehyppyjä laiturilta keskellä yötä. Aivan mainiot kaksi päivää!

Punkaharju oli ehkäpä reissun mieleenpainuvin majoituspaikka kaikkine kontrasteineen. Hotelli Punkaharjusta löytyi mm. ulkohuussi, riippumatto, fine dining -ravintola!

Meidän kuvia Punkaharjulta löytyy täältä.

 

DSC_8351-2-side.jpg

DSC_8489-3.jpg

DSC_8437-side.jpg

DSC_8610.jpg

DSC_8267.jpg

DSC_8760.jpg

DSC_8796.jpg

DSC_8810.jpg

DSC_8898.jpg

DSC_9026.jpg

 

 

KOLI

 

Punkaharjulta matka jatkui Joensuun kautta Kolille. Majoituttiin superkivassa mökissä Loma-Kolilla, Pie
lisjärven rannalla. 

Aamu alkoi luomuaamiaisella idyllisellä Mattilan tilalla (lampaiden keskellä <3). Aamiaisen jälkeen treffattiin meidän huikea retkiopas Marja ja startattiin viiden tunnin vaellus Kolin vaaroilla! Katseltiin hulppeita maisemia ja kuunneltiin tarinoita Sibeliuksen ja Edefeltin inspiraatioreissuista. Ja pysähdyttiin syömään korvapuusteja näköalapaikalle! Vaelluksen päätteeksi suunnattiin skumppapullon kera rentoutumaan Koli Relax Span lukuisiin altaisiin ja saunoihin (K-18 kylpylä klo 16 jälkeen, mikä huikea keksintö!).

Illallisen jälkeen kiivettiin vielä Ukko-Kolille lätkimään korttia ja katselemaan auringonlaskua 🙂

 

DSC_9249.jpg

DSC_9262.jpg

DSC_9458-side.jpg

DSC_9538-2.jpg

DSC_9565-2-side.jpg

DSC_9593-3.jpg

DSC_9647.jpg

DSC_9775.jpg

DSC_9221.jpg

DSC_9215.jpg

 

Mitä reissu opetti? Paljonkin. Päällimmäisenä sen, että meiltä Suomesta löytyy ihan mielettömiä paikkoja, jotka helposti meiltä unohtuvat. Vaikka nämä maisemat olivatkin minulle suurimmaksi osaksi tuttuja, en ole vielä koskaan katsonut niitä tällä silmällä. Tunsin koko reissun ajan suurta ylpeyttä kotimaatani kohtaan. Suomi on mieletön! Enkä taida olla ainut, joka näin ajattelee. Muutama ulkomaalainen kollegani nimittäin ilmoitti minulle viime viikolla, että Saimaa meni heidän Places to visit -listan kärkipäähän. Ihan huippua!

 

“Suomen talous nousee lomailemalla kotimaassa. Jos jokainen meistä tekisi tänä vuonna vaivaisen yhden kotimaanmatkan lisää, kasvattaisi se matkailun kokonaiskysyntää järisyttävät 800 miljoonaa euroa. Uusia työpaikkoja syntyisi sen myötä jopa 7 000”

 

TEMin #lomahaaste-kampanjasta löydät lisätietoa täältä

 

 

xx Sara

22 Comments
 • HetaR
  Posted at 19:08h, 17 July

  Tosi kauniita kuvia. 

  • saratickle
   Posted at 14:37h, 19 July

   Kiitos!

 • Kriselda
  Posted at 22:33h, 17 July

  Mieletön reissu ja super hienoja kuvia! Hyvää duunii <3

  • saratickle
   Posted at 14:48h, 19 July

   Voi kiitti Kriselda <3

 • kauneudellaemmi
  Posted at 06:12h, 18 July

  Ei pitäis unohtaa kuinka upeaa Suomessa on! Hyvä postaus 🙂

  • saratickle
   Posted at 15:14h, 19 July

   Ei pitäiskään! 🙂 Kiitti!

 • Löytöretkeilijä
  Posted at 07:35h, 18 July

  Wau mikä reissu! Itse oon roadtrippaillu lähinnä Lapissa, omat suosikkikohteet Lapista löytyykin https://loytoretkellablogi.blogspot.fi 🙂
  Mut pitäis kyllä tutustua joskus eteläisempäänkin Suomeen, varppina hienoja kohteita sielläkin! 🙂

  • saratickle
   Posted at 15:17h, 19 July

   Oi, kuulostaa ihanalta! Pitääkin pistää blogi muistiin tulevia trippejä varten 🙂

 • reissujulia
  Posted at 08:19h, 18 July

  Vau mitä kuvia!! Tulee itsellekin iso kotimaan matkakuume kun lukee teidän reissusta! Hieno postaus 🙂

  • saratickle
   Posted at 09:36h, 20 July

   Ihana kuulla, iso kiitos <3

 • Minnapa
  Posted at 15:03h, 18 July

  Suomi on kyllä niin upea. Ja niin erilaista maisemaa riippuen minne menee! Viime vuonna tuli käytyä mm. Kolilla ja Ivalossa, ja molemmissa maisemat olivat jotenkin niin sykähdyttävän suomalaiset, että melkein itku pääsi kun ajatteli millaisessa maassa saa asua. Tänä vuonna kävin Kuopion seudulla ja olin sielläkin aivan mielissään! Lähivuosina olisi toiveissa pyöräilyreissu Turun saaristoon tai Ahvenanmaalle. Pitää vaan ensin aloittaa pyörätreenit 😀

  • saratickle
   Posted at 09:37h, 20 July

   Ihana kuulla!! Ihan mielettömältä kuulostaa <3

 • Pyjama79
  Posted at 07:55h, 19 July

  Ja ympäristökin kiittää! 😀
  Mulla oli tänä kesänä lomaa vain kahden pitkän viikonlopun verran. Siinä ajassa ehti käydä vanhassa kotikaupungissa Jyväskylässä, parissa savolaisessa pitäjässä, Porvoossa ja jopa omassa kotikaupungissa Espoon Isossa Vasikkasaaressa vietetty, loistava aurinkoinen päivä tuntui täydelliseltä lomalta. Helsinkikin on mukava lomakohde, Jyväskylässä asuessa kävimme muutaman kerran vuodessa siellä lomalla. Ehkä sitä voisi vieläkin varata hotellin keskustasta ja nautiskella. 😀

  • saratickle
   Posted at 09:37h, 20 July

   Vitsi mitä paikkoja! Ihania kesäkaupunkeja kaikki 🙂 <3 

 • Hanna K
  Posted at 12:46h, 19 July

  Mielettömiä kuvia, ja varmasti myös mielettömiä hetkiä Nämä kuvat osoittavat jälleen kerran sen, miten upeita mestoja meiltä Suomestakin löytyy! Olen todella kehno kotimaanmatkaaja, vaikka Suomen luontoa rakastankin. Ja onhan meillä vaikka mitä ihania kaupunkejakin – itse tykkään etenkin Turusta, Naantalista ja Porvoosta. Jyväskylä kiinnostelee tällä hetkellä kuitenkin eniten, sillä olen vain ajanut kaupungin ohitse. :–)

  • saratickle
   Posted at 09:39h, 20 July

   Niin kiva lukea tällaisia kommentteja, tulee niin hyvä fiilis. Kiitos <3 🙂 Mä haluan myös päästä Jyväskylään! Ja Turun saaristo, Naantali + Hanko kiinnostaa!

 • Ghostfire
  Posted at 18:00h, 19 July

  Ihania kuvia! Mekin tehtiin kesälomareissu (2 aikuista + 3 lasta) teltan kanssa kierrellen meille kaikille uusia kolkkia Suomessa (Pori, Naantali ja Porvoo tänä kesänä), reissu päättyi sitten tuttujen maisemien (Hki ja tuo samainen Punkaharju) kautta kotiin ja vielä omalle mökille. Ehdottomasti ensi kesänä uusiksi!

  • saratickle
   Posted at 09:39h, 20 July

   Hei ihan mieletöntä! Vau!

 • Faijahommia
  Posted at 05:59h, 20 July

  UUUHHH!!

  Miten tähän saa sen liekki-emojin? Todella siisti reissu varmasti ollut 🙂

  Hyvä leidit!

   

  https://faijahommia.fi/

  • saratickle
   Posted at 09:40h, 20 July

   Jihuu!! <3

 • Liisa Kivi
  Posted at 07:01h, 20 July

  Ihan MIELETTÖMIÄ kuvia! Ihanan näköstä ja teillä ollut varmasti upee reissu – tuli itellekin kunnon fiilis lähteä reissaamaan ympäri Suomea! 😀

  • saratickle
   Posted at 09:40h, 20 July

   Voi kiitti Lissu! Ja todellakin suosittelen, ihan huikeita paikkoja! 🙂