Mistä olet kiitollinen? – kerro ja lahjoitat 1€ hyväntekeväisyyteen

 

Tammikuussa 2018 päätin, että vuoteni yksi tärkeimmistä teemoista tulisi olemaan kiitollisuus. Halusin vähentää negatiivisia ajatuksia ja haalia tilalle kiitollisuuden tunnetta. Välillä oma etuoikeutettu asema unohtuu arjen touhujen keskellä. Aina sitä ei vaan muista miten perhe, ystävät, koti ja työ eivät suinkaan ole itsestäänselvyyksiä.

Tänä vuonna kiitollisuus on saanut elämässäni uuden merkityksen. Se on yksi teemoista, joihin olen pyrkinyt parhaani mukaan keskittymään joka ikinen päivä. Suurien kiitollisuutta herättävien asioiden lisäksi olen pyrkinyt huomioimaan myös niitä pieniä arkisia juttuja, joista tulee hyvä mieli, mutta jotka saattavat unohtua päivän vaihtuessa seuraavaan. Sellaisia, joita en aikaisemmin oikein edes rekisteröinyt.

 

 

Aloitin tänä vuonna kiitollisuuspäiväkirjan, josta kerroin bloginkin puolella. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, kiitollisuuspäiväkirja avasi silmäni. Rustailen kirjaani juttuja päivän päätteeksi – en joka päivä, mutta viikottain. Vihkon sivuilta löytyy isompia ja pienempiä asioita. Viime viikolla sieltä on löytynyt mm. tällaisia.

“Kahvinkeittimen porinaan herääminen. Meidän perheen naisten yhteen osuva kemia. Satsumat, joissa ei ole yhtään siemeniä. Puhtaiden pyykkien tuoksu. Auringonsäteet joulukuussa. Maksettu laskupino, jonka voi repiä ja heittää paperinkeräykseen. Hot Jooga sunnuntaiaamuna. Aamuhalaus ja suukko häneltä. Täydellisen kypsä avokado. Kirjan lukeminen sängyssä. Läheisten ja tuntemattomien tuki uusien haasteiden äärellä. Lautapelit. Saunatreffit siskon kanssa keskellä viikkoa. Joulumarkkinat.” 

 

Huomasin, että aloin etsimään arkipäivistäni hyviä asioita niiden negatiivisiin tarttumisen sijasta. Haasteen kohdatessani yritin löytää tilanteesta aina jotain hyvää ja kääntää vaikeuden vahvuudeksi. Koin tänä vuonna vähemmän stressiä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Oivalsin, että jos en pysähdy iloitsemaan hetkistä, olivatpa ne sitten suuria/pieniä onnistumisia tai niitä pieniä iloa tuovia arkisia tilanteita, päiväni vaan vaihtuvat toisiin ja tuntuvat jotakuinkin samanlaisilta.

Koen, että olen tänä vuonna ollut aidosti onnellisempi. Ja koen, että on minun vuoroni pistää hyvä kiertämään.

 

 

Seuraavaksi heitän pallon sinulle: Kerro mistä sinä tunnet kiitollisuutta juuri nyt.

Jokainen kommentti tarkoittaa 1 euroa hyväntekeväisyyteen ja summan maksan yksin minä.

 

Kohteiksi olen valinnut kaksi erilaista:

Ympäristö (Greenpeace)

Tyttöjen koulutus (Plan Suomi)

 

Voit lisätä kommenttisi perään, kumpaan kohteeseen toivoisit oman lahjoituksesi menevän 🙂 Rekisteröin kaikki toiveet.

 

 

Kiitos kaikista lukuisista kommenteista <3 Lisäsin joukkoon vielä extra 50e, joka oli joululahja 1v veljenpojalleni.

Tyttöjen koulutukseen kerättiin 603 € ja Greenpeacelle 483 €

Ihanaa uutta vuotta <3

 

 

xx Sara

1,034 Comments
 • Katja
  Posted at 20:35h, 21 December Reply

  Kiitollinen omasta ihanasta perheestä 🙂 Kahdesta pienestä tytöstä ja maailman kultaisemmasta aviomiehestä.

 • Katja
  Posted at 20:50h, 21 December Reply

  Olen niiiiiiin kiitollinen omasta ihanasta perheestäni 🙂 Kahdesta pikkutytöstä ja universumin parhaasta aviomiehestä!

 • Venla
  Posted at 20:58h, 21 December Reply

  Kiitollinen alkavasta lomasta ja siitä, että pääsen hengähtämään turvalliseen koti-Suomeen <3

 • Iisa
  Posted at 21:26h, 21 December Reply

  Olen kiitollinen alkavasta lomasta, jonka saa viettää perheen ja ystävien kanssa.

  Hyväntekeväisyyskohteena Plan.

 • Riina
  Posted at 21:35h, 21 December Reply

  Kiitollinen tänään alkaneesta joululomasta. Ihan parasta kun saa viettää paljon aikaa perheen kanssa ja nauttia hyvästä ruuasta.
  Ihanaa joulua.

 • Anni
  Posted at 23:18h, 21 December Reply

  Olen kiitollinen monesta asiasta ja kun oikeasti miettii on elämässä kaikki hyvin! Olen kiitollinen perheestä, ystävistä, terveydestä ja omasta kodista.
  Ihana idea tehdä tällä tavalla hyvää! Toivoisin lahjoituksen tyttöjen koulutukseen.
  Ihanaa joulua sinulle!

 • Suvi
  Posted at 08:47h, 22 December Reply

  Olen kiitollinen elämäni ensimmäisestä palkallisesta joululomasta. Toivon lahjoitusta tyttöjen koulutukseen.

 • Maria
  Posted at 09:22h, 22 December Reply

  Olen äärettömän kiitollinen hyvistä väleistä perheeni kanssa ja juuri alkaneesta ekasta palkallisesta lomasta!

 • Marine
  Posted at 10:17h, 22 December Reply

  Tämä on toinen kommentini jo :). Tänään olen kiitollinen juuri alkaneesta 2,5 viikon joululomasta, kahdesta ihanasta koirasta, aviomiehestä, kuusenpalloilla leikkivästä kissasta, 1.1 starttaavasta ulkomaanreissusta.
  Ihanaa joulua sinulle ja läheisille.

 • saana hoskola
  Posted at 10:43h, 22 December Reply

  Olen kiitollinen että saan olla joulun sekä uudenvuoden vapaalla ja viettää hyvin paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa <3

 • Jenna
  Posted at 15:06h, 22 December Reply

  Kiitollinen mun ihanasta kissasta <3

 • Ines
  Posted at 21:17h, 22 December Reply

  Olen superkiitollinen kaikista ystävistäni, Suomesta ja etenkin Lapista, terveydestä ja ihan vaan siitä, että mulla on katto pään päällä, ruokaa jääkaapissa ja mahdollisuudet vaikka mihin, 🙂

  Kiitos Sara, että teet hyvää. Arvostan!!

  Ihanaa joulu sulle ja läheisillesi. Oot best!

 • OOONNAAA
  Posted at 21:46h, 22 December Reply

  Kahden viikon Thaimaan reissun jälkeen olen erittäin kiitollinen mm. Suomen puhtaudesta, juotavasta vedestä ja toimivasta liikenteestä. Täytyy myös olla kiitollinen työpaikasta ja omasta elintasosta. Ennen kaikkea myös perhe ja läheiset ihmiset tuovat tajuttoman kiitollisen olon. Olen myös kiitollinen juuri nyt sinulle kun olet laittanut tällaisen kampanjan kehiin! Ihanaa, nautinnollista ja lämmintä joulua Sara!

 • Tiina Tuulia
  Posted at 07:29h, 23 December Reply

  Täällä ollaan juuri nyt ennen kaikkea kiitollisia siitä, että terveyshaasteiden jälkeen pääsimme kuitenkin mieheni kanssa joulunviettoon yhdessä sukulaisten kanssa. <3

  Lisäksi olen tietysti kiitollinen myös tänne eteläänkin saapuneesta lumesta ja siitä, että tämä viikonloppu on ollut aikaa leipoa crazynä bakingladynä, kun arjessa tämä harrastus hukkuu usein kiireen pyörteisiin… 🙂

 • katri
  Posted at 09:54h, 23 December Reply

  Kiitollinen valkeasta joulusta ja hyvistä ystävistä <3

 • Sirja
  Posted at 12:11h, 23 December Reply

  Olen kiitollinen rakkaista ihmisistä ynpärillä ja valkoisesta joulusta. Ihanaa joulua! Ympäristölle lahjoitus.

 • Jenni
  Posted at 13:00h, 23 December Reply

  Mä olen kiitollinen, että perheenjäsen jäi keväällä vielä henkiin, ja vaikka loppua kohden mennään, eikä parannusta ole, on vielä aikaa keskustella, muistella yhdessä menneitä ja on aikaa sanoa hyvästit. Lahjoittaisin euron mieluusti ympäristölle. 🙂 Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 • Janika
  Posted at 14:41h, 23 December Reply

  Perheestä ja läheisistä ystävistä 🙂 toivon että viestini euro menisi tyttöjen koulutukseen. Ihanaa joulua!

 • Emilia Oksane
  Posted at 16:14h, 23 December Reply

  Tulevasta joulusta rakkaiden kanssa <3 Ja ensilumesta!

 • Marjaana
  Posted at 18:03h, 23 December Reply

  Ihan huikea idea, arvostan!! Kuluva vuosi on opettanut mullekin todella paljon kiitollisuudesta, ja kaikista vaikeuksista ja vastoinkäymisistä huolimatta olen kiitollinen tästä vuodesta:) auttaisin molempia lahjoituskohteita enemmän kun mielelläni, joten laita vähemmän keränneelle mun ”ääni” ❤️

 • Kialiina
  Posted at 08:22h, 24 December Reply

  Olen kiitollinen siitä, että vielä näin myöhemmällä iällä sain herätä tänään jouluaattona samanlainen jännittävä kipristävä tunne vatsassa kuin lapsena!☺️

 • Annika
  Posted at 12:47h, 24 December Reply

  Olen kiitollinen siitä, että saan viettää Joulun Suomessa perheeni ja uuden koiranpennun kanssa <3

 • Henna Purhonen
  Posted at 21:32h, 24 December Reply

  Olen kiitollinen siitä, että minä ja läheiseni olemme saaneet olla terveitä. Olen kiitollinen kodista ja ystävistäni.

 • Sanni Salminen
  Posted at 23:54h, 24 December Reply

  Kiitollinen siitä, että olen syntynyt Suomeen ja että minulla on pitkälti mahdollisuus valita millaista elämää haluan elää. Kiitollinen kaikista huikeista ihmisitä, joita olen matkoillani tavannut. Hyväntekeväisyyskohde ympäristö, koska olen myös kiitollinen siitä, kuinka uskomattoman kauniilla maapallolla saan asua ja haluan pitää siitä niin hyvää huolta kuin mahdollista. <3

 • Mervi
  Posted at 17:59h, 25 December Reply

  Kiitollinen eletystä elämästä ja toteutuneista haaveista. Läheisistä, luonnosta ja siitä, että on saanu syntyä Suomeen. Ihana idea!

 • Heidi Taussi
  Posted at 16:08h, 26 December Reply

  Kiitollinen siitä, että minulla on monta rakastavaa perhettä. Kiitollinen ystävistä. Kiitollinen terveydestä. Kiitollinen siitä, että saan harrastaa. Kiitollinen opiskelupaikasta. Kiitollinen menneistä ja tulevista työpaikoista. Kiitollinen turvallisuudesta. Kiitollinen sponsoreista. Kiitollinen hyvästä ruoasta. Kiitollinen hauskoista podcasteistä. Kiitollinen sinulle Sara, että teet hyvää.

 • Ronja
  Posted at 08:53h, 27 December Reply

  Olen kiitollinen perheestä ja ystävistäni sekä Suomessa että maailmalla. Olen kiitollinen miehestäni, joka aina tukee ja ymmärtää minua, vaikka tällä hetkellä hän on perheensä luona toisella puolella maapalloa. Kiitollinen siitä, että voin pian matkustaa heidän luokseen ja siitä että saan kutsua Suomea kodikseni.

 • Vilma Suhonen
  Posted at 17:18h, 27 December Reply

  Minä olen kiitollinen perheestä. Viime vuodet on kulunut hurjaa vauhtia vain kerran/kahden vierailulla kotipuolessa per vuosi. Joulu oli ihana ja muistutti taas oikeasti tärkeistä asioista. Uuden vuoden lupaukseni onkin, että hurautan kotiin ainakin kerran kuussa vuonna 2019. Onnea on Suomi.

 • Suvi
  Posted at 02:30h, 28 December Reply

  Olen kiitollinen uudesta ystävästä, jonka kanssa vietin ihanan joulun. Kiitollinen myös siitä, että olen elossa. Tänä vuonna sain kokea, ettei se ole mikään itsestäänselvyys tai iäisyyksiin jatkuva asia.

1 19 20 21

Post A Comment
Your comment will be visible after approval