Miten kaikki alkoi? – Vuodesta 2006 tähän päivään

sara_2006.png

*Kaupallinen yhteistyö: Segafredo

 

 

Segafredo ja designinsa uudistanut Pausa haastoivat minut kertomaan oman tarinani siitä miten aikoinaan kiinnostuin muodista ja pukeutumisesta. Mistä kipinä blogin aloittamiseen lähti? Miten kiinnostuin valokuvauksesta? Miten olen päätynyt tähän pisteeseen ja näihin hommiin? 

Niinpä keitin kahvit ja ryhdyin kirjoittamaan (ja muistelemaan IRC-gallerian salasanaani…).

Minulle on jo alakouluikäisenä ollut luontevaa ilmaista itseäni pukeutumisella. Sain jo varhain itse päättää omista vaatteistani ja asuistani. Voitte vaan kuvitella, millaisissa asukokonaisuuksissa tuli viiletettyä, haha.

Sitten tuli vaihe, kun kaikki näyttivät samalta ja ystävien kanssa ostettiin tismalleen samoja vaatteita. Suosittiin Mic Macia ja Stockeria, eikä juuri muita.

Oma tyyli alkoi hyvin hiljalleen hahmottua lukioikäisenä. Luin ahkerasti muotilehtiä ja bongailin sieltä itseäni kiehtovia trendejä. Kiersin kirppareita ja kokeilin rohkeasti erilaisia tyylejä. En halunnut asettua pikkukaupungin muottiin, vaan pukeuduin räväkästi silläkin uhalla, että asuilleni aina silloin tällöin ilkuttiin ja naurettiin. 

 

D8X_9574-4.jpg

D8X_9590-3-side.jpg

 

Lukion ekalla kiinnostuin IRC-Gallerian valokuvaus- ja tyyli-tileistä. Halusin tehdä jotain vastaavaa! Hommasin kameran ja aloin kuvaaman itseäni ja ystäviäni. Opettelin kameran käyttöä, suunnittelin kuvia, etsin kuvauspaikkoja ja stailasin sopivilla vaatteilla. Tuntuu hullulta, että tämän hetken työhöni liittyy ihan samoja juttuja kuin 13 vuotta taaksepäinkin.

Ensimmäinen blogi, Labels Or Love, syntyi hyvinkin yllättäen yhdessä ystäväni Jannin kanssa lukion välivuonna. Alettiin lukemaan blogeja 2008 ja seuraavana vuonna haluttiin perustaa blogi itsekin. Ajoitus oli melko hyvä. Intoa tekemiseen riitti ja päivitettiinkin blogiamme jopa neljästi päivässä.

Muoti ja tyyli olivat yhteisen blogimme kantavat teemat. Asujen lisäksi julkaistiin treenijuttuja, MyDay-postauksia, kauneusjuttuja ja hulvattomia videoita 😀 Blogi oli täynnä inside-vitsejämme ja kaiken maailman haasteita. Ei todellakaan otettu tätä hommaa liian tosissamme.

Blogi nousi yllättäen lyhyessä ajassa maan suosituimpien joukkoon. Pian perustettiin omat blogit ja siirryttiin edesmenneen Suosikki-lehden alle. Tein lehdellä muutamia muoti- ja treenipalstoja ja päivittelin blogia opintojeni ohessa. Hommat lähtivät rullaamaan ja pian halusin uusia haasteita. Aloin haaveilemaan, josko blogista ja sen ympärille syntyneistä projekteista voisi saada ihka oikean päivätyön.

Vaihdoin portaalia useampaan otteeseen, aloin tosissani verkostoitumaan. Ryhdyin itseopiskelemaan valokuvausta, valmistuin kulttuurituottajaksi, ja nyt ollaan tässä.

sara_2006_2.png

D8X_9652.jpg

D8X_9639.jpg

 

Tyylini on muuttunut vuosien varrella ja kokenut aikamoisia U-käännöksiä. Viimeiset kolme vuotta koen kuitenkin viihtyneeni melko samanhenkisissä lookeissa. Olen fiilispukeutuja, joten pukeutumistyylini on hyvin monipuolinen. Jos minun pitäisi kuvailla omaa tyyliäni, sanoisin siinä olevan sopivasti trendejä, sporttisuutta ja naisellisuutta. Suosin päähineitä, oversize-malleja, kerroksia ja maanläheisiä sävyjä.

Poimin trendeistä aina ne eniten itseäni puhuttelevat ja inspiroidun niistä. En haali kaikkia pinnalla olevia trendejä omaan tyyliini.

Muodilla on tapana kiertää sykleissä ja pyrinkin säilyttämään hyvälaatuisia suosikkejani niin pitkää kuin vain mahdollista. Kun kyllästyn ahkerasti käytettyyn vaatteeseen tai asusteeseen, pistän sen hetkeksi varastoon jäähylle. Vuoden tai muutaman jälkeen tuntuu vanha vaate taas ihan aarteelta! 

Tämä kuvissa näkyvä asu muistuttaa minua ylhäällä näkyvästä lookistani 13 vuoden takaa. Kauluspaita on vielä tallessa ja baskerikin on sama!

 

D8X_9642.jpg

Pictures: Elisa Lepistö // edit by me

 

 

H&M skirt

KappAhl shirt

Weekday belt

Zalando/Unisa boots

 

 

Segafredon designinsa uudistanut Pausa on tummapaahtoinen (4/5), italialaistyyppinen suodatinkahvi, jonka alkuperämaat ovat Brasilia, Väli-Amerikka ja Itä-Arikka. Pausa on se, mistä koko yhteistyöni Segafredon kanssa alkujaan lähti. Kahvi vakuutti minut ensihörppäyksellä.

Ollaan sekä minä, että poikaystäväni tumman kahvin ystäviä ja Pausa onkin meidän taloudessa se ylivoimaisesti eniten käytetty kahvi. 

 

 

xx Sara

Tags:
9 Comments
 • Vierailija
  Posted at 08:59h, 16 October

  Eikö susta tuo viimeinen kappale kahviin liittyen ole muuhun postaukseen, no, täysin liittymätön? Tää Segafredo-pakotus pistää kyllä jo hymyn huulille, sen verran hassuihin paikkoihin sitä on tungettu.

  • saratickle
   Posted at 09:42h, 16 October

   Ei mun mielestä yhtään. Segafredo on tosiaan sponsorini, joka on muutaman muun brändin kanssa mahdollistamassa oman työni tekemistä ja sillä itseni elättämistä. Mielestäni on pelkästää mahtavaa, että sponsorini antaa mulle vapaat kädet postausten sisältöön ja saan kirjoittaa niistä aiheista, joista haluan 🙂 Esimerkiksi tällaisesta, josta kysellään muutenkin viikoittain! 

   Jos sulla tulee mieleen kehitysideoita tai erilaisia tapoja toteuttaa sisältöjä, kuulen kyllä mielelläni niistä! 🙂

   • DuodeddaOnMarkkinoitava
    Posted at 14:15h, 16 October

    – Pausa-paketista tehdyt bikinit
    – Pausa-paketeista kudottu eteismatto
    – Pausa-paketista virkattu kylppärin matto
    – Pausa-paketit parisängyn jalkoina
    – Pausa-paketit treenipuntteina
    – Pausa-paketit steppijakkarana
    – Pausa-paketti ovipönkänä
    – Pausa-paketti kirjapönkänä
    – Pausa-paketti kirjahyllyn hyllyjen välissä
    – Pausa-paketti niskatyynynä (japanilainen tyyli)
    – Pausa-paketeista harsittu kauppakassi
    – Pausa-paketeista tehty puhallettava suppilauta
    – Pausa-paketeista tehty ilta-asu
    – Pausa-paketeista tehty hätälaavu
    – Pausa-paketeista tehty istuma-alusta (jätä poroja vähän eristeeksi)
    – Pausa-paketeista tehty pikkutavarapussukka
    tuossa noin aluksi

    • Sininenn
     Posted at 17:11h, 16 October

     Tää oli hauska, en kestä :D! Mutta nun miölestä mielenkiintoinen postaus, ihanaa nostalgiaa 🙂

     • saratickle
      Posted at 07:50h, 17 October

      hahhah, no oli kyllä 😀

      DOM:lta tulee yleensä huikeimmat ideat.

      Mutta kiitos sulle, tosi kiva kuulla!

    • saratickle
     Posted at 07:50h, 17 October

     :DD

 • Saranda
  Posted at 08:13h, 17 October

  Vitsi sä oot ollut alalla about aina, ja niin mielettömän siistiä nähdä miten oot kehittynyt vuosien varrella! Ihan mielenkiinnosta: muistitko sit IRG-gallerian salasanan? 😀 Mä yritin muutama kuukausi sitten kirjautua sisään lukemaan mun salattuja “päiväkirjamerkintöjä” enkä muistanut salasanaa. (En muista edes silloin käyttämääni meilin salasanaa johon pyytää uutta IRC-gallerian salasanaa…) Laitoin ylläpidolle viestiä mut onks siellä kukaan edes töissä enää?? :D:D Ei ainakaan sen perusteella ettei mulle koskaan vastattu. 😀

 • roots
  Posted at 10:07h, 17 October

  En tiedä miten sanoisin tämän aiheuttamatta negatiivista reaktiota… Olen ollut blogisi lukija monta vuotta ja tykkään pukeutumis tyylistäsi sekä ajatuksistasi ja pohdinnoistasi. Taino tykkäsin ainakin ennen, en mahda sille mitään mutta useimmat postauksesi vaikuttavat epäaidoilta ja useimmiten herää epäillys josko kirjoituksesi heijastavat oikeaa mielipidettäsi, kaupallisuus pursuaa blogistasi jättäen aidon Saran varjoon. Luen blogiasi vieläkin mutta nykyään enemmänkin silmäillen sivusilmällä koska sponsoroidut kahvi postaukset ja muut kaupalliset yhteistyöt vaikuttavat pinnallisilta, ja usein herää ajatus että postaus on tehty ainoastaan markkinoimaan tuotetta. Olet moneen otteeseen sanonut rakastavasi työtäsi, mutta valitettavasti minulle ei ainakaan tuo enää välity blogisi kautta, mikä on sääli koska juuri persoonallisuus ja aitous saivat minut alunperin lukijaksesi. Toivottavasti löydät vielä ns. takaisin juurille ja sen aidon Saran jonka kirjotuksiin tykästyin.

 • lukija
  Posted at 19:08h, 17 October

  Kiva postaus! 🙂 Näytät vanhoissa kuvissasi ihan Heli Kajolta (jos muistat vielä Iholla-sarjan vuodelta 2012 :D)!