Näin muokkaan kuviani: 9 x ennen & jälkeen

Tänään käsittelyssä aihe, josta tulee tasaisin väliajoin kysymyksiä. Sen sijaan, että vastaan jokaiselle kommenttiboksissa, päätin ottaa kuvien käsittelyn aiheeksi postaukseen!

Kuvien editointi on aika yksilöllistä puuhaa, mieltymyksiä ja rutiineja löytyy jokaiselta. Kuvanmuokkaus ei ole tavalliselle tallaajalle enää hepreaa. Somen myötä meistä kaikista on tullut sisällöntuottajia. Toiset käsittelevät kuviaan enemmän, toiset sen sijaan vähemmän, mutta vain harvojen tuotokset päätyvät esimerkiksi instagramiin ilman filtteriä tai pienintäkään säätöä. 

Kamera ei ole yhtä kuin ihmisen silmät. Tiedätte varmaan tunteen, kun joku hetki näyttää livenä ihan hullun hienolta, mutta napatessasi siitä kuvan, huomaatkin, ettei tilanne välity kuvaan laisinkaan. Päinvastoin, kuva on ylivalottunut tai aivan tumma. Ei lähelläkään todellisuutta.

Valokuvaan raakakuvia. Siinä missä jpg-kuviin päätyy valmis muokkaus, tehdään raw-kuvissa kaikki itse. Kuvat siis käytännössä tehdään vasta editointivaiheessa (kun katsot editoimatonta raw-kuvaa, se on haalea). Voit siis kuvata kehnommissakin olosuhteissa (pimeässä, keltaisessa valossa), sillä pystyt muuttamaan kuvaa ilman, että laatu kärsii. Tästä syystä raw-kuvat ovat jpg-kuvia huomattavasti isompia! 

Kuvia muokatessani pyrin yleensä miettimään miltä hetki todellisuudessa näytti. Mitä näin ja koin? Pyrin korostamaan ja tuomaan paremmin esiin sen hetken parhaita puolia. Toki on tilanteita kun tekee mieli alkaa vaan leikkimään kuvanmuokkausohjelmalla ja kokeilemaan kreiseimpiäkin juttuja! Ja sitten niitä kun sinun pitää saada tietynlainen kuva kuvausolosuhteiden ollessa kaikkea muuta kuin optimaaliset. Näinä hetkinä teet kaikkesi saadaksesi kuvasta todellisuuden vastakohdan.

Kuten olen blogissa aiemminkin huudellut, valokuvat eivät aina kerro todellisuutta. Kuvanmuokkaus on lähestulkoon oma taiteenlajinsa, ja jotkut ovat siinä ihan hullun taitavia. Siinä missä joku maalaa realistisia maisemakuvia, joku toinen tekee överimpiä teoksia. 

Alla olevat kuvat on kuvattu Nikonin 650D:llä, tosin tällä hetkellä käytössäni on 750D (ollut vasta viikon!). Kuvaan manuaaliasetuksilla ja käsittelen valokuvani Photoshopin Lightroomilla. Käytän lähes jokaisessa valokuvassa filtteriä, joista suosikkini on ostettu vscocamilta! Filttereistä voit lukea lisää tästä postauksesta.

Huom! Kaikki kuvat on käytetty Lightroomin läpi, myös ne, joita ei ole muokattu. Tämä tarkoittaa, että raakakuvista häviää kaikki värit ja valo. Siksi muokkaamattomat kuvat näyttävät niin tummilta. Ne eivät siis ole niin tummia kuvanottohetkellä!

 

1. Koti

 

DSC_0827-2-down.jpg

Tyypillinen esimerkki on tämä melko hämärässä valaistuksessa otettu kuva. Ainoa valo on makkarin kellertavä kattolamppu, jolla ei ihan hirveän pitkälle pötkitä. Valojen lisäksi on piiloteltu vähän lipaston välistä pursuavia sukkia (“etsi viisi virhettä :D”) ja lipaston takaa paistava foamrollerkin on näköjään jemmattu! Tykkään yleensä kuvata hieman “pimeämmillä asetuksilla” ja editoida kuvasta sitten kirkkaamman. 

 

 

2. Henkilökuva pimeässä

 

DSC_1066-2-down.jpg

Tässä kuvassa tulee hyvin esiin se, että vaikka raw-kuva on pimeä, se sisältää paljon informaatiota. Mikäli tämän kuva olisi otettu “vaaleampana”, ei lopputuloksesta olisi välttämättä saanut näin hyvää. Valoilla ja värisäädöillä Nicaraguassa todistettu violetti auringonlasku saatiin eloon!

 

 

3. Talvikuva

 

DSC_2558-2-down.jpg

Viikonloppuna napatussa talvikuvassa on tyypillinen ulkokuva-muokkaus. Valoa varjokohtiin & värejä esiin!

 

 

4. Details

 

DSC_9014-2-down.jpg

Tässä esimerkissä näkyy hyvin filtterien vaikutus. Kun tavallisen harmaassa säässä napattuun kuvaan heittää filtterin päälle, sen saa ihan eri tavalla eloon. Oma suosikkini on juurikin tämä hieman violettiin taittava filtteri!

 

 

5. Auringonlasku

 

DSC_4998-2-down.jpg

Auringonlaskusta saa editoitua juuri sellaisen kun haluaa. Taivas on helppo muuttaa vaikka vihreäksi jos sille päälle sattuu. Pyrin tekemään kuvasta mahdollisimman realistisen. Lisäsin valoa ja  kontrastia, nostin valoilla ja varjoilla henkilöä paremmin esiin.

 

 

6. Smoothie

 

DSC_9107-2-down.jpg

Voiko enempää odottaa kotona klo 7 aamulla napatusta smoothiekuvasta? Tässä päivitettiin kohteen rajaus, lisättiin filtteri ja tuotiin valoa!

 

 

7. Feikkiaurinko 

 

DSC_1415-2-down.jpg

Tämä kuva on oiva esimerkki hetkestä, jollon kaikki on jätetty kuvanmuokkaukseen. Koska naamassa ei ollut lainkaan meikkiä, halusin pistää aurinkolasit päähäni. Ja aurinkolasit eivät jostain kumman syystä näyttäneet oikein järkeviltä keskellä Kallion harmaata risteystä 😀 Kehiin siis valoa ja lämmintä sävyä!

 

 

8. Vesiputous

 

DSC_5703-2-down.jpg

Upealla vesiputouksella kuvan napattuani se ei vastannut todellisuutta ei sitten millään. Toisin kuin livenä seinämän väriheijastus ei näkynyt lainkaan ja vesi näytti aivan värittömältä. Myöskin Elisa, jonka ihon väri muistutti oikeasti papua, näytti ihan harmaalta. Säädin värejä, lisäsin valoa, toin seinämän heijastuksen esiin ja tarkensin kuvaa!

 

 

9. Aurinkoinen henkilökuva

 

DSC_9944-2-down.jpg

Auringossa otettujen kuvien muokkaaminen on helpointa ikinä. Näihin ei tarvi tehdä juuri mitään! Tähän länttäsin päälle suosikkifiltterini, toin henkilöä paremmin esiin vähentämällä varjoja ja korostin hieman takana möllöttävää aurinkoa!

 

Hei huikailkaapas mitä mieltä olitte tästä
postauksesta? Kiinnostaisiko valokuvaus enemmänkin? Ja jos tulee joku tietty asia mikä valokuvauksessa tai kuvanmuokkauksessa erityisesti kiinnostaa, niin saa sanoa. Katsotaan josko siitä saisi postauksen tehtyä 🙂

 

xx Sara

Tags:
58 Comments
  • Lauralp
    Posted at 05:23h, 15 March

    Hahaa tuli sellanen olo et mua on kusetettu 😀

    • saratickle
      Posted at 05:44h, 15 March

      heh noo se ei ollu tarkoitus! Mä tosiaan yleensä kuvaan aina tummemmilla asetuksilla, ja valaisen kuvan jälkikäteen. Tän takia akuperäiset kuvat näyttävät pimeiltä! 🙂

  • Neaaaaas
    Posted at 05:38h, 15 March

    Ei vitsi, tää postaus innosti mua kyllä nyt kokeilemaan raw-kuvia! Oon niistä aiemmin lukenut ja tiesin et monet sillä tyylillä kuvaavat mut enpä tajunnut et jälki on noin hyvää 😀 oon vaan esim olettanu et satut kuvaamaan aina valosalla ja aurinkoisella kelillä kaikki sisäkuvat ja ollut katkera!! 😀

    • saratickle
      Posted at 05:46h, 15 March

      No hyvä jos valaisi! 🙂 Ei kyllä ensimmäisen kerroksen asuntoon saa tarpeeksi valoa, etenkään jos on yhtään hämärämpää ulkona. Kirkasvalolamppuja ja editointia!

  • Teljänneito Jessica
    Posted at 05:42h, 15 March

    Hyvältä näyttää, kuvat heräävät eloon aivan eri tavalla kun niitä hieman muokkaa! Postaus oli kiva, itse kaipaisin vielä kurssia lightroomin käyttöön. On turhauttavaa, jos ei kuvasta saa irti juuri sitä, mitä siitä olis mahdollista omien puutteellisten taitojen takia 😀

    • saratickle
      Posted at 05:48h, 15 March

      Kiitos! 🙂 Mä oon opiskellu paljon ihan vaan katsomalla youtubesta videoita! Myös jotain kursseja järjestetään silloin tällöin! Toki voin avata jotain kikkoja täällä blogin puolellakin jos kiinnostelee 🙂

  • Roosa P
    Posted at 05:58h, 15 March

    Vau, oon sanaton! Ihan uskomaton ero ainakin osan kuvien kohdalla 🙂

    • saratickle
      Posted at 07:29h, 15 March

      Joo kyllä valokuvat käsittelyn kaipaa! 

  • EricaK
    Posted at 06:11h, 15 March

    Mielenkiintoinen postaus, pisti taas miettimään josko sitä sittenkin investoisi hyvään muokkausohjelmaan 😀

    • Sanph
      Posted at 06:41h, 15 March

      Ihan sama ajatus tuli täällä mieleen. Eiköhän mun nyt ole korkea aika panostaa.

    • saratickle
      Posted at 07:31h, 15 March

      Jos tosiaan tarvitset pelkästään ohjelman kuvanmuokkaukseen ja arvostat yksinkertaisuutta niin suosittelen LR:ää! Oisko tää maksanu 100e kun aikoinaan ostin!

      • Sanph
        Posted at 09:55h, 15 March

        Mua niin harmittaa, kun en tajunnut ostaa Adoben ohjelmia, silloin kun ne sai vielä ihan omaksi. Nykyään on vaan CC, ja ne menee kuukausimaksulla. Tulee pitkällä juoksulla sikahintaisiksi 🙁

        • ida365 xxx
          Posted at 11:38h, 15 March

          Mä ostin vuosi sitten ihan omaksi CS6:n! Silloin ainakin sai vielä omaksi ostettaviakin, mutta niitäkään ei meinannut helpolla löytää. Olivat jotenkin hämysti tarjolla…. koeta siis vielä etsiä jos löytyis 🙂
          Sara, tee ihmeessä joku how to edit raw pictures -opetussetti 😀 tulis niin tarpeeseen.
          Hahaa oli niin hauska random-törmäys äsken, hymyilyttää.

  • Emmi / Me Time
    Posted at 06:46h, 15 March

    Tosi mielenkiintoista! Itse olen myös päässyt raakakuvilla ihan uudelle tasolle kuvanmuokkauksessa 🙂 tuo feikkiaurinko on vielä ihan uusi juttu, jotain vinkkejä siihen? 😀

    • saratickle
      Posted at 07:33h, 15 March

      Mahtava kuulla! 🙂 hehee jotain kikkoja pitää säilyttää itselläänkin, mutta let’s see 😉

  • Jennun
    Posted at 09:36h, 15 March

    Aivan käsittämätöntä! Vau!!

    • saratickle
      Posted at 14:53h, 15 March

      hehe!

  • elisaa
    Posted at 10:35h, 15 March

    Ei vitsi! Jotenkin sitä on virheellisesti aina ajatellut ja salaa kadehtinut kaikkien bloggaajien kuvia, miten ne voi saada noin täydellisesti sen tilanteen, valot värit ja kaiken tallennettua ihan uskomattomalla tavalla. Nyt huomaa, että suuri osa työstä jää myös sinne kotiin kuvien editointiin ja parhaiden valitsemiseen. Tykkäsin tästä ihan superisti, olisi mahtavaa saada joskus vaikka “kuvankäsittelyn ABC” postaus, jossa valottaisit vähän lisää esim mitä ohjelmia käytät ja millä tavalla perinteisesti muokkaat kuviasi 🙂

    • saratickle
      Posted at 14:55h, 15 March

      Jep, lopulliset säädöt ja raw-kuvien tilanteessa oikeastaan koko kuva kasataan vasta editointivaiheessa 🙂 Kiva jos tykkäsit.

      Katsotaan josko jonkinlaista tutorialia saisin jossain välissä väännettyä!

  • Pro-Pro
    Posted at 11:15h, 15 March

    Vaikka nykyisillä digikameroilla, kuten käyttämilläsi Nikoneilla, saa RAW-kuvia vaalennettua aika hurjia määriä ilman että laatu pahasti pettää, on OIKEA tapa valottaa kuitenkin se, että valotetaan niin valoisaksi kuin mahdollista ilman että kirkkain haluttu kohta kuvassa palaa puhki. Ulkomaan kielellä “Expose To The Right” eli ETTR.
    Tämä siksi, että tummassa päässä kuvaa on vähemmän informaatiota, täsmälleen sanottuna jokaista aukon tummennusta kohden alkuperäisessä tiedostossa on vain puolet edellisen valoisamman aukkovälin datasta. Kun tällaista tummaa, harvahkoa dataa vaalennetaan, laatu kärsii (ainakin teoriassa). Vähästä siis yritetään tehdä enemmän. Jos taas kuva valotetaan alunperin vaaleaksi (siis pilaamatta huippuvaloja) ja sitä tummennetaan, tehdään paljosta vähän, joka ei siis huononna laatua ensinkään.
    Esimerkiksi kuvissa 1 koti, 3 Talvikuva ja 6 Smoothie olisin korjannut valotusta heti alunperin 1-2 aukkoa kirkkaammaksi parempilaatuisen lähtökohdan turvaamiseksi. Koska kuvaan lähes pelkästään automaatilla, olisin pysytynyt kaikkien kohdalla näkemään jo etukäteen että kamera tulee alivalottamaan kuvat ilman +-korjausta, koska kaikissa on runsaasti vaaleaa pintaa taustalla. Histogrammsta sen viimeistään näkee; tavoitteena saada se möykky hipomaan oikeaa reunaa ja mieluumin sitten irti vasemmasta laidasta (ETTR?).
    Vielä linkki: https://en.wikipedia.org/wiki/Exposing_to_the_right
    Tämä siis näin ystävällisen ammattilaisen vinkkinä

    • Pro-Pro
      Posted at 12:44h, 15 March

      itse itselleni vastaten?
      Vielä lisäys joka ehkä selventää asiaa: koska kukin yhden tummemman aukon valotusalue vie tallennustilaa puolet edelliseen kirkkaampaan alueeseen verrattuna, vie kirkkaimman aukon alue yhtä paljon tallannustilaa kuin koko muu kuva yhteensä. Jos siis valotat kuvan yhden aukon verran liian tummaksi, tulet tuhlanneeksi saman tien PUOLET koko tiedoston datasta. Jos valotat kaksi aukkoa turhan tummaksi (esimerkkinä 1 Koti), käytät enää neljänneksen tiedoston kapasiteetista ja olet hukannut tallennusdynamiikaasta 3/4 eli kaksi aukkoa.

      • Vierailija
        Posted at 12:56h, 15 March

        Tätä mietin juuri itsekin! (Siis molemmat kommentit.) Komppaan täysiä.
        On “väärin” ottaa liian tummia kuvia ja sitten kaivaa sieltä dataa esiin. Dataa häviää välttämättä ja ihan turhaan! Meidän valokuvauksen opettaja kehotti aina ottamaan suoraan sen parhaan mahdollisen kuvan. Sitten korjataan tai laitetaan efektejä, jos meni pieleen tai tarvitaan jotain erikoisefektiä. Raw-kuvilla voi pelastaa, mutta se ei ole mikään hyvä syy ottaa tahallaan väärin valottuneita kuvia.

        • saratickle
          Posted at 14:47h, 15 March

          Kiitoksia vinkeistä ja linkeistä 🙂

          Uskon, että monella on omat tyylit näissä. Itse oon kuullut parilta pro:lta, että he tekevät samaa, ja tää on jäänyt tavaksi itsellenikin. Mielummin vähän liian tumma kuin ylivalottunut 🙂

          Haluan vielä muistuttaa, että mä en todellakaan oo ammattilainen tän kanssa. Täysin itseoppinut kuvaaja, joka harjoittelee vielä säätöjen kanssa 🙂

          • Pro-Pro
            Posted at 15:55h, 15 March

            “Mielummin vähän liian tumma kuin ylivalottunut” on kyllä totta, mutta en puhunutkaan ylivalottamisesta vaan OIKEIN valottamisesta. Siinä on melkoinen ero. Oikean valotuksen tavoittelua varten kamerassa on histogrammi, josta näet melkoisen tarkasti milloin kuva alkaa olla vaarassa ylivalottua. Näyttöruudun kuvan valoisuuteen ei voi luottaa, koska se vaihtelee riippuen vallitsevasta valoisuudesta ja siitä, miten kirkkaksi näyttö on säädetty. Histogrammi taas ei valehtele (ainakaan kovin pajon).
            Tyylejä voi tietysti olla monia, mutta digikamerat ovat insinöörituotteita ja niihin pätevät fysiikan eivätkä taiteen lait. Tiettyjä sääntöjä noudattamalla laatu maksimoituu, ei jollain tyylillä tai huhupuheitten perusteella kuvaamalla. Kameran toiminnassa on tietty totuus olemassa, kuvien käsittely, rajaus, sävymaailma, sommittelu ovat sitten mielipidekysymyksiä. Etkä sinä siinä ole ollenkaan toivoton tapaus, päinvastoin melkoisen etevä suorastaan.

    • Jane C.
      Posted at 19:05h, 15 March

      Tää ei pidä sit paikkaansa kaikkien kuvien kohdalla. Esimerkiksi revontulikuviin saa ISO:a lisätä mielettömästi ja pidentää valotusta niin, että pahimmillaan reposet menevät nopeiden liikkeiden takia aivan mössöksi. Silloin on pakko tyytyä pimeämmän kuvan kirkastamiseen.

      • Pro-Pro
        Posted at 06:52h, 16 March

        Kyllä ja ei. Nimittäin lisäämällä vielä enemmän herkkyyttä eli ISOa saavutetaan käytännössä sama lopputulos kuin alivalottamalla ja vaalentamalla.
        ETTR on tosin suunniteltu lähinnä tilanteisiin, joissa toimitaan kameran optimiherkkyysalueella, joka on siinä 100-400 ISO tienoilla, riippuen kamerasta. Siitä on hyötyä aina, suurillakin herkkyyksillä. Tietysti tulee tilanteita, joissa esimerkiksi juuri valotusajan lyhyys on etusijalla kuvan tekniseen laatuun nähden, kuten vaikkapa revontulikuvauksessa. Mutta moiset tilanteet ovat enemmän poikkeuksia kuin peruskauraa.

  • HeidiS-
    Posted at 12:17h, 15 March

    Hei wow! Nyt huomasin itsekin että varmasti monet omat kuvat voisi muokata samalla tavalla. Luulen aina että kuvan täytyy olla jo täydellinen silloin kun räppäisy tapahtuu, mutta eihän sen tarvitse! Juuri tuo että kuvat on niin tummia ja ne eivät näytä yhtään siltä miltä livetilanne näytti ärsyttää, mutta näköjään helppo korjata! 

    Suosittelen muuten mahdollisesti tutustumaan lynda.com sivustoon, pitänee itsekkin ladata sieltä nyt kameran käytön opiskelumateriaalia. Itse olen opiskellun graafisen suunnittelun perusteita ja ihan vaan perus photoshopin ja illustratorin käyttöä. 

    • saratickle
      Posted at 14:50h, 15 March

      Jes kyllä lopullinen kuva tehdään editointivaiheessa. Toki pyrin säätämään kameran asetukset kohdilleen kuvaustilanteessa, mutta ei ole maailman loppu mikäli kaikki ei ole siinä hetkessä ihan täydellisesti. Yksi ammattikuvaaja kerran totesikin mulle, että monet hetket on ohimeneviä, ja mkäli alkaa liikaa säätämään kameraa, sattaa kuvaustilanne lipua ohi 🙂

      Kiitos vinkistä! 🙂

  • emilia
    Posted at 12:29h, 15 March

    Pystyisitkö jakamaan jonkun sun filttereistä? :PPPPP COOL.

    • saratickle
      Posted at 14:50h, 15 March

      Sieltä niitä löytyy Vscocamista kun meet tsekkailemaan! 🙂

  • Reetta V.
    Posted at 13:08h, 15 March

    Täälläkin kaipailtaisiin tietoa siitä, mitkä filtterit ovat sun suosikkeja! Ymmärrän kyllä, jos et halua paljastaa, mutta voi kun sun kuvat on niin upeita, että haluaisi itse päästä samaan tai edes lähelle. 🙂

    • saratickle
      Posted at 14:53h, 15 March

      Mun suosikkipaketti oli yksi, mitä ei vscocamilla enää sellaisenaan myydä, vaan filtterit on näköjään hajautettu useampaan. Eli joo, jokaisessa paketissa on jotain hyvää. Tuolla niiden sivuilla on kyllä tosi hyvin esimerkkejä. Valitse se, mikä sopii täydellisesti juuri sun valokuvaukseen!

  • Veera Bianca
    Posted at 15:22h, 15 March

    Kiitos tästä postauksesta! Lightroom on ihan mahtava, pitääkin tsekata sun juttu filttereistä! 🙂 Sen lisäksi itse oon vieläkin mennyt jpg-linjalla niin tämä taisi motivoida ottamaan nuo rawt vihdoin käyttöön 😀

    • Pro-Pro
      Posted at 16:07h, 15 March

      Tsekatkaa Google NIC Collection. Siinä saa nykyään valtavan satsin erilaisia efektejä sekä hyöty & hupikäyttöön, sekä MV muunnokset (efekteillä ja ilman), terävöitykset, kohinanpoistot, HDR jne. Ennen jokainen moduli maksoi yli satasen, nyt kaikki 7 modulia saa 119? hinnalla. Google omistaa firman nykyisin. Voi imuroida myös ilmaisen demon, joka toimii täydellisesti 15 päivän ajan. Alle tarvitaan joko Photoshop, Elements tai Lightroom (jolla itse teen 90% kaikesta kuvankäsittelystä ja kaikki RAW->JPEG conversiot).
      https://www.google.com/nikcollection/

  • Lispe
    Posted at 15:23h, 15 March

    Vau ihan ehdottomasti kiinnostaa kaikki valokuviin ja valokuvaamiseen liittyvät jutut!! Tosi kiva postaus

    • saratickle
      Posted at 21:00h, 15 March

      Kiva kuulla! 🙂

  • hilja
    Posted at 17:09h, 15 March

    vau, ootpa taitava! sun blogi on kyllä pullollaan upeita kuvia! 🙂

    • saratickle
      Posted at 21:02h, 15 March

      Kiitos hurjasti! 🙂

  • matu
    Posted at 18:38h, 15 March

    Ooh todellakin kiinnostaa tällaiset postaukset! Opiskelen visuaalista suunnittelua ja just tänään alkoi Lightroom -kurssi. Innostuin kyllä sun kuvista, varsinkin Koti ja Henkilökuva pimeässä on mahtavia esimerkkejä!

    • saratickle
      Posted at 21:01h, 15 March

      No jopas sattui! 🙂 Mukava kuulla, että kiinnostelee!

  • Jane C.
    Posted at 19:11h, 15 March

    Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos! Aika monella varmaan tulee kuvanmuokkauksesta sellainen tunne, että tulee huijatuksi, mutta mun mielestä kuvanmuokkaus on ihan oma taiteen lajinsa 🙂 Muokkaamisen pointti ei aina ole vain parantaa kuvaa, vaan tehdä kuvasta aivan oma teoksensa.

  • Loora
    Posted at 00:01h, 16 March

    Eikä tää oli ihan mahtava postaus! Jotenkin sitä aina kelaa et äh eihän sitä saa hyvii kuvia ite et pitää olla hc järkkärit jollain sadalla eri linssillä et saa sellasen kuvan ku mitä todellinen kuva verkkokalvoilla on! Tosi silmiä avaavaa! Vitsi innostuin nyt kyllä, pitää hommaa joku ohjelma millä sais vähän paremmin säätöjä.. Ihan super varsinki miten toi nicaragua kuva kuoriutu !

    • saratickle
      Posted at 08:42h, 22 March

      Tosi kiva kuulla, että siellä innostuttiin! 🙂

  • KaisaN
    Posted at 08:10h, 16 March

    Ah voi kyllä valokuvaus kiinnostaa ja siihen liittyvät postaukset on enemmän ku tervetulleita! Teikäläisellä on selkeesti toi valokuvaus ja kuvien muokkaus hanskassa, on nääs hiukan huikeita kuvia aina! 🙂 Ihan mykistäviä.
    Pakko vielä kertoo kun eilen luin illalla tän postauksen, niin näin sitten yöllä unta et kokeilin omalla kamerallani ottaa raw-kuvia, mutta lopputuloksena kamerasta tipahteliki vaan raakoja perunoita… 😀 mitä

    • saratickle
      Posted at 08:42h, 22 March

      ahahahahah ai että mä nauroin tälle paljon, IHAN HUIKEE 😀 Mun unet koostuu just näin myös 😀

  • amandap
    Posted at 15:00h, 16 March

    Törkeen hyvä postaus! Jäi ihan haavi auki ekasta raakavedoksesta :–D Kiitos tästä, innostit nappaamaan kameran käteen!

    • saratickle
      Posted at 08:41h, 22 March

      oi mahtavaa!! 🙂

  • lottatyty
    Posted at 16:36h, 16 March

    Vauu ihania kuvia! Mikä kamera sulla on? 🙂

  • Tarza
    Posted at 09:40h, 17 March

    vautsi! Pitääkin lukea toi filtteri postaus x)

    • saratickle
      Posted at 08:41h, 22 March

      Jes! 🙂

  • Annn
    Posted at 22:42h, 20 March

    Valokuvausjutut kiinnostaa täälläkin jatkossa. Ja upeita ovat kuvat! 🙂 Miten muuten kamerassa säädetään tuo raw-ominaisuus? Olen kuullut siitä, mutta ei ole tullut itse kokeiltua (ainakaan vielä). Tarvitseeko raw-kuvien muokkaamiseen olla maksullinen ohjelma..?

    • saratickle
      Posted at 08:40h, 22 March

      Se menee ihan asetuksista, jpg -> raw. Nyt pistit pahan. En ole ihan varma, mutta jotta saat kuvista kaiken hyödyn irti, suosittelen maksullista ohjelmaa!

  • Vierailija
    Posted at 07:52h, 31 March

    Sitä mietin, että mihin ominaisuuksiin raw-kuvaa ottaessa kannattaa kiinnittää huomiota? Vai saako ihan kaiken vaan editoitua? Kannattaako raw-kuvia ottaessa siis alkaa kikkailemaan kameran asetusten kans vai vaan räpsästä ja alkaa editoimaan?
    Ja wau, huikeita nämä sun kuvat!

  • Anmari
    Posted at 13:04h, 19 November

    Wau mitä kuvia! Itse lisään kans filtterin vsco camilta ja muokkailen sen jälkeen vielä lisää. Mitä filtteriä sä käytit näihin kuviin:o

  • Mino
    Posted at 06:58h, 28 February

    Niin kuin tuolla ylhäällä jo mainittiin, niin kuvien värimaailmaan, valoisuuteen vaikuttaa mm. ISO-arvo, käytettävän aukon koko ja sulkimen nopeus. Sun tekstistä saa käsityksen, että kaikki Lightroomiin siirretyt kuvat näyttää (oletusarvoisesti??) tummemmilta kuin kuvaushetkellä. Näin ei oikeasti ole, vaan kuvat ovat alivalottuneita. Kuitenkin mitä lähempänä kuvan valotus on sitä mitä alkuperäistä tai toivottua, niin sitä vähemmän tarvitsee jälkieditointia ja jos ei muuta niin siinä säästää aikaa. Niin ja onhan noita presettejä (filtterit) mahdollista tehdä itse, varsinkin jos hakee kuviinsa persoonallista lookkia.