NUSA LEMBONGAN – paratiisisaari Balilla

DSC_5146-2.jpg

 

Kun kyselin Balilla asuvilta ystäviltäni mitä meidän kannattaisi siskon ja äidin kanssa viikon aikana tehdä, sain useammalta suosituksen Nusa Lembonganista. En tiedä missä pimennossa olen elellyt kun kuulin tästä pienestä Baliin kuuluvasta saaresta vasta nyt ensimmäisen kerran. Olenhan kuitenkin käynyt Balilla aikaisemminkin!

Kyseessä on niin turistien kuin paikallistenkin suosima kohde, joka koostuu kahdesta pienestä saaresta. Toinen vilkkaampi, toinen rauhallisempi. Saarien välillä kulkee keltainen silta, jota pitkin pääsee ainoastaan skootterilla tai kävellen. Toinen saarista on siis täysin autoton, ja täten myös huomattavasti rauhallisempi!

Nusa Lembonganille pääsee Balin Sanurista lähtevällä speedboatilla 30 minuutissa. Me valittiin Scoot Fast Cruises niminen yritys, jonka menopaluulipun hintaan kuului haku ja palautus hotelliin, niin Balin kuin Nusa Lembonganinkin päässä! Lipun hinta taisi olla jotain 45 euron kieppeillä.

 

DSC_4840.jpg

DSC_5193.jpg

DSC_4843-2.jpg

DSC_4936.jpg

DSC_5609-side.jpg

DSC_5416.jpg

 

Mitä Nusa Lembonganilla sitten voi tehdä? Saaret ovat erityisen tunnettuja leppoisasta tunnelmasta, kauniista rannoista, turkoosista vedestä ja upeista auringonlaskuista! Hyviä surffispotteja on molemmilla saarilla useampiakin. Pääsaaren pohjoiskärjessä on myös mahdollista snorklata, suppailla ja harrastaa muita vesiaktiviteetteja. Vaikka saaret eivät isoja olekaan, kannattaa täällä aivan ehdottomasti vuokrata skootterit, joilla pääsee näppäristi tutkimaan ympäristöä.

Koska hoksattiin Nusa Lembongan vasta viime tingassa, päädyttiin tekemään saarille päiväreissu. Lautta lähti aamulla 9.30 (kuski haki meidät Seminyakissa sijaitsevasta villastamme klo 8.00) ja palasi iltapäivällä viiden maissa. Viidessä tunnissa ehdittiin vierailla molemmilla saarilla, kiertää muutama upea ranta ja nauttia lounasta Dream Beachilla! Ihastuttin paikkaan ja jälkeempäin tuumattiin, että parin yön reissu olisi ollut päiväreissua varmasti antoisampi. Bongattiin monta ihastuttavaa villaa, johon olisi ollut kiva majoittua, mutta ensi kerralla sitten! Ja surffilautojen kera! 🙂

 

DSC_5693-2-side.jpg

DSC_5313-3.jpg

DSC_4920-2-side.jpg

DSC_5279-2.jpg

DSC_5262-side.jpg

 

 

xx Sara

1 Comment
  • Peppieleo
    Posted at 15:25h, 26 April

    Hei! Millä kameralla oot kuvannu nää sun bali kuvat? (sekä millä ohjelmalla oot muokannu?)Ite lähdössä pian ja haluaisin kans yhtä hienoja otoksia 🙂
    Kiitos!