Operaatio tatuoinnin poisto

*Yhteistyössä: Mabel

 

Myönnän heti alkuun, että tämän postauksen kirjoittaminen (ja erityisesti kuvittaminen) hieman hävettää minua. Harva asia elämässä hävettää, mutta tatuointini on kyllä yksi niistä. En oikeastaan edes tiedä miksi. Ehkä se johtuu siitä, ettei sen taustalla ole mitään kummempaa tarinaa tai merkitystä. Tai ehkä se on tuo fontti. Tai ehkä se on kaikkien näiden yhdistelmä. Kun syksyllä tatuoinnin poistosta IG-Storyssa mainitsin, sain teiltä ihan valtavasti kommentteja ja kysymyksiä, joten ajattelin, että oma postaus aiheesta tulee takuulla tarpeen.

Tarina tatuointini ottamisesta on minulle hyvin tyypillinen. Se tapahtui samalla tavalla kuin moni muukin päätös elämässäni: sain idean, jonka päätin toteuttaa heti. Inspiraatio tatuointiin kumpusi 19-vuotiaalle minulle niinkin merkittävältä henkilöltä kuin Lindsay Lohanilta. Hänellä oli alaselässä oikealla teksti. Kovin paljoa en valehtele jos sanon, että oma tekstini syntyi matkalla tatuointipaikalle ja että olin lähellä ottaa tuon tismalleen saman “la bella vita” tekstin kuin Lindsaylla. Amor Vincit Omnia on latinaa ja tarkoittaa Love conquers all. Fontin pidin samana kuin Lindsaylla, tietenkin.

Tatuointini ei oikeastaan ikinä näy missään, koska olen opetellut peittelemään sen aika hyvin. Lantiofarkkujen muodista poistuminen on myös helpottanut asiaa. Tilanne on ristiriitainen. Tavallaan se ja sama  onko minulla tatuointia vai ei, harvoin sitä itsekään kovin usein näen. Mutta samaan aikaan se ei tunnu yhtään omalta. Sanotaan nyt vaikka niin, että arvostaisin takalistoani enemmän kun tuota muotonsa menettänyttä latinalaista fraasia ei siinä olisi 😀

Aloin harkitsemaan tatuoinnin poistoa, kun kuulin, että ystäväni oli poistattanut selästään kiinalaisen lohikäärmeen. En todellakaan tiennyt, että hänellä oli joskus ollut lohikäärme selässään, mutta eipä sillä enää väliä ollut. Lohikäärmeestä ei nimittäin näkynyt jälkeäkään. Kun loppuvuodesta kuulin, että tuttuun kauneushoitolaan Mabeliin ilmestyy tatuoinnin poisto, päätin ryhtyä projektiin.

 

 

Mabelissa tatuoinnin poisto tehdään Q-Switched 10 -laserilla, joka edustaa uusinta laserteknologiaa. Tatuoinnin täydellinen poistaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja useita käyntejä. Tätä Mabelin tehotiimi Jenny ja Ida minulle alleviivasivat, mimmit nimittäin tietävät miten kärsimätön olen 😀 Tatuoinnin poistamiseen vaikuttavat mm. tatuoinnissa käytetyt väriaineet, miten syvällä väri on ihossa, milloin tatuointi on otettu, tatuoinnin laatu, koko ja sijainti sekä asiakkaan oma aineenvaihdunta. On hyvä varautua siihen, että hoitokertoja voi kertyä noin 6-12.

Hyvä uutinen oli, että tatuointini on kohtalaisen nuori eikä siinä ei ole käytetty kuin mustaa väriä. Myös aineenvaihduntani on aktiivisen arkeni ansiosta melko tehokasta, mikä vauhdittaa pilkkoutuneen värin poistumista. Huono uutinen olisi se, että levinneet kirjaimet ovat merkki siitä, että mustetta on käytetty runsaasti ja se on syvällä ihossa, mikä taas tarkoittaa yleensä useampia hoitokertoja.

 

 

MITEN LASER TOIMII?

Lasersäde saa aikaan värin pilkkoutumisen pienemmiksi partikkeleiksi, jotka kulkeutuvat aineenvaihdunnan avulla pois tatuoinnista. Tatuoinnin väri poistuu käsittelyn jälkeen alueelta noin 12 vk:n ajan. Ensimmäisen hoitokerran tulokset näkyvät siis vasta 3 kk:n jälkeen toimenpiteestä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hoitokertojen välissä pitää säilyttää tuo sama kolme kuukautta.

 

TOIMENPITEEN KULKU

Iholle levitetään ensin puudutevoide, jonka annetaan vaikuttaa  15-20 minuuttia. Tämän jälkeen alkaa laserkäsittely. Minun tatuointini osalta se kestää kokonaisuudessaan ihan pari minuuttia. Miellyttävältä se ei tunnu, mutta on sitä pahempaakin koettu. Laserin välissä iholle annetaan vielä kylmähoitoa, mikä helpottaa kipua. Lopuksi tatuointi rasvataan ja teipataan.

 

1. Puudutevoide // 2. Q-Switched 10 -laser käsittely  // 3. Teippaus

 

LASERHOIDOSTA TOIPUMINEN

Hoidon jälkeen iho on hieman arka. Teippausta on hyvä pitää ensimmäinen päivä ja käsiteltyä aluetta on hyvä rasvata perusvoiteella kotona 2krt/vrk ensimmäisen viikon ajan. Saunomista ja kuumaa vettä kannattaa välttää niin kauan, kunnes alue on kokonaan parantunut. Ihoaluetta tulee suojata auringolta n.3 vk:n ajan käsittelystä.

 

MAKSUTON KONSULTAATIO

Ihan ensimmäiseksi kannattaa varata aika maksuttomaan konsultaatioon, jossa kerrotaan prosessista ja mitä se asiakkaalta vaatii. Konsultoinnissa käydään läpi asiakkaan yksilöllinen tilanne, odotukset sekä tatuoinnin poiston hinta-arvio. Mabelissa tehdään myös testihoitoja.

 

 

 

PIENEHKÖN, YKSIVÄRISEN TATUOINNIN POISTO

(oma tatuointini)

 

Kesto: yht. n. 30 min

Toipumisaika: 1-2 pv

Kipuasteikko: Kohtalainen kipu

Kivun hoito: Puudutusvoide ja kylmähoito

Tekniikka: Q-Switched Q10-laser

Hinta: n. 200 € per hoitokerta

 

 

 

Projektini alkoi marraskuussa ja takana on nyt kaksi hoitokertaa. Jälkimmäisellä kävin ihan muutama päivä sitten. Tässä vaiheessa näkyy käytännössä vasta tuon ensimmäisen hoitokerran vaikutukset, toisen toimenpiteen tuloksia kun pitää odottaa se 3 kk.

Yksi hoitokerta voi tehdä ihmeitä, etenkin jos puhutaan siroista ja haaleista tatuoinneista. Oman tatuointini kohdalla väriä on kuitenkin käytetty runsaasti ja se on niin syvällä, että hoitokertoja pitää olla alla useampia ennen kuin selkeä muutos on nähtävillä. Tatuointini on ensimmäisen hoitokerran jälkeen haalistunut ja kaventunut hiukan, mutta mitään hurjan suurta muutosta ei vielä tässä vaiheessa ole nähtävissä. Ajattelin raportoida tilannetta uudestaan muutaman toimenpiteen jälkeen, innolla odotan miten projekti etenee! 🙂

Sitä ennen voit katsoa toisten asiakkaiden ennen ja jälkeen kuvia tatuoinnin poistosta Mabelin sivuilta.

 

kuvat 2-5 & 13: Vuokko Salo

 

 

xx Sara

6 Comments
 • Jonnz
  Posted at 18:55h, 28 January Reply

  Asioita ei pitäisi katua. Tatuoinnit on kuin arpia, harmaita hiuksia tai ryppyjä – eli muistoja. Muistan juuri tästä tatuoinnista sinut, sen että olen lukenut blogiasi lähes alusta asti, sen että halusin ensimmäisen tatuointini juuri tämän tatuoinnin innoittamana. Jokainen tietty tekee omat valinnat oman kehon suhteen, mutta menneisyys on mitä on. Ainakin tulen muistamaan tän tatskan, onhan se mielessäni niin iso osa sua! Ja toki tuun googlaamaan sen tasaisin väliajoin. 😍

  • Sara
   Posted at 11:45h, 29 January Reply

   Hei ihanasti sanottu ja ihana tarina, kiitos kun jaoit ajatuksia! <3 oon kyllä osittain sun kanssa samaa mieltä. Ehkä tässä nyt eniten häiritsee se, että mitään kunnon tarinaa ei tatuointini taustalla ole. Se oli pikainen päähänpisto ja teksti valikoitui kun joku nyt oli vaan pakko keksiä, jotta saan sen tatuoinnin. Yleensä pystyn seisomaan pikaisten päätösteni takana ihan täysin, mutta kuten tässä mainitsinkin niin tää on niitä harvoja juttuja, jotka häiritsee. Ehkä yksi syy on se, että mun tatuointi ei oo kovin hyvin tehty ja se on menettänyt 11 vuodessa muotonsa. Tekstistä ei saa kunnolla selvää.

   Musta on siistiä, että teknologia mahdollistaa tällaisenkin toimenpiteen, että moka on mahdollista vielä korjata. Kyllä sitä on virhearviointeja paikattu elämän muillakin osa-alueilla, ja se on ihan ok 🙂 Ja tuleehan mulla tatuoinnistani valokuva pysymään matkassa 🙂 Ihanaa kevättä!

   • Defekti_On_Mennyttä
    Posted at 15:08h, 29 January Reply

    Kuis niin menettänyt muotonsa? Ei siinä fontti minusta ole erityisemmin suurentunut eikä venynyt. Josta kaikki kunnia tatskan kantajalle.

    Lantiohousut taas käyttöön? Jeee!!!

    • Sara
     Posted at 15:28h, 29 January Reply

     haha lauseen viimeinen sana on yksi lihavoitu möhkäle! Saa nähdä tekeekö lantiohousut paluuta koskaan 😀 I hope not.

 • Anna
  Posted at 09:12h, 03 February Reply

  Moikka,
  mua kiinnostaisi miten hyvin poisto onnistui! 🙂

 • Tanja
  Posted at 08:13h, 17 February Reply

  Mä oon niin onnellinen että nykyteknologia mahdollistaa tatuoinnin poiston. Mä poistatin pari vuotta sitten suht suurikokoisen tatuoinnin käsivarresta just tuolla Q switched laserilla. Kävin kans n. 10 viikon välein ja hoitoihin meni n. 2 vuotta! Hintakin oli 10x enemmän kuin tatuoinnin otto… mutta nyt ei ole tatskasta enää jälkeäkään enkä vois olla tyytyväisempi!
  Mulle muuten suositeltiin että ei antais tatuoinnin olla auringossa 4 viikkoa hoitoa ennen eikä jälkeen, koska iho on niin herkkä ja saattaa tulla pigmenttihäiriöitä. Pidin käsivarren suojassa kahden vuoden ajan 😀

  Tsemppiä projektiin!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval