Patikointia Montenegrossa

DSC_6468.jpg

 

Saatiin patikointireitistä vinkki purjehduspäivänämme veneen omistavalta pariskunnalta. 15 kilometrin hiljainen vuoristoreitti vei Orahovacista Perastiin. Pariskunta ei ollut edes itse käynyt huipulla, mutta oli kuullu sen näköaloista pelkkää ylistystä. Kapuamista oli luvassa jonkun verran, olihan tämän reitin huippu Suomen korkeimpien tuntureiden luokkaa. Ja huipullehan me haluttiin!

Lämpötila oli jo ennen aamukasia lähempänä 30 astetta. Päästiin yllätykseksemme lähtemään reitille suoraan villamme takapihalta. Vuoristopolun lukeminen kartasta oli hankalaa ja tie oli paikoitellen hyvinkin jyrkkä (johtuen siitä, että poikettiin tuolta reitiltä aika monta kertaa :D). Mitään mielettömän selkeitä merkkejä ei reitillä ole, eikä sitä todennäköisesti ihan kamalan ahkerasti edes käytetä.

Ei törmätty reitillä yhteenkään ihmiseen. Sen sijaan hylättyjä taloja ja vuoristovuohia tuli vastaan niin ylä-, kuin alamäessäkin (vuohilla tosin oli vieläkin hooceemmat reittivalinnat, haha).

Mutta sitten ne näkymät. Voi morjes. Ei oltu nähty täältä juuri kuvia, eikä oikeastaan edes tiedetty oltiinko oikealla polulla, kunnes yhtäkkiä edessä häämötti linnan rauniot ja alapuolella kimmelsi Kotorin lahti. Näköala oli ihan maaginen. Se tuntui entistä paremmalta kahden tunnin hiostavan kapuamisen jälkeen. Kyllä maistui nimittäin eväät tässä spotissa. Vitsi mikä paikka! 

Jos lomailet Montenegrossa Orahovac, Kotor, Perast, Budva -akselilla ja kaipaat hieman sporttihaastetta, tämä on sinulle! Linnoituksen nimi on Sv Andrija Fortress ja se sijaitsee suunnilleen Orahovacin ja Perastin puolivälissä. Varaa mukaan paljon vettä, päähine, korkea aurinkosuoja, hyvät kengät ja uimakamppeet! Jos päätät reittisi Perastin päähän, pääset nimittäin melkeimpä suoraan uimarannalle!

 

DSC_6368.jpg

DSC_6353.jpg

DSC_6556.jpg

DSC_6384.jpg

DSC_6403.jpg

DSC_6561.jpg

DSC_6450.jpg

 

Peak Performance shorts

Nike top & sneakers

 

xx Sara

7 Comments
 • NoJoo
  Posted at 18:08h, 29 June

  Kuvista päätellen ei 1300 metrin korkeuseroa kyllä löydy. Pikainen haravointi Google Earthissa Orahovacista Perastiin ei löydä yli 700m korkeuksia ja rantakukkulat ovat vain noin 300m merenpinnasta. Ikävä tärvellä unelmasi Haltin valloituksesta…

  • saratickle
   Posted at 05:13h, 30 June

   Ei ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä. 1300 metristä meille puhuttiin useamman paikallisten toimesta, eipä tullut mieleen tarkistaa tätä 🙂 Mutta siistiä, että kävit tsekkaamassa, kunnon omistautumista!

   • NoJoo
    Posted at 08:33h, 02 July

    Katsos kun on tullut vedettyä parhaimmillaan 1700m nousuja ja 3000m laskuja (kävellen) yhdessä päivässä, niin silmä osaa arvioida korkeuksia kuvistakin. Ei millään pahalla, taaskaan.

 • rous
  Posted at 19:05h, 29 June

  Hei! Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta en tienny mihin mun tulisi ilmottaa, että en pääsekään huomiseen lukijatreeniin flunssan takia :/

  • saratickle
   Posted at 20:03h, 29 June

   Höh, tosi harmi. Mutta kiitos ilmoituksesta 🙂 Paranemisia!

 • raijairina
  Posted at 09:28h, 30 June

  Hei pitää tännekin tulla vielä kiittämään huikeista aamutreeneistä! Oli niin hyvä startti päivälle, että olo on vieläkin ihan huikea. Vakavasti alan miettimään, jos liittyisin TFW:iin. Ainakin oon messissä jatkossakin, jos tällaisia tilaisuuksia järkätään! Aivan luksusta! <3

  • saratickle
   Posted at 09:47h, 30 June

   Heyy! Niiiin super kun olitte messissä, ja ihana kuulla, että pidit! <3 Mullakin jäi hymy naamalle, niin hyvä treeni ja treeniporukka oli. Ja ihan todellakin, messiin vaan! Mä pistän teille meiliä vielä perästä 😉 Energistä viikonloppua!