Podcast: kiusaaminen

IMG_3232-6.jpg

 

Podcastin aiheena tänään kiusaaminen. Millaista kiusaamista me olemme kokeneet? Mistä kiusaaminen johtuu? Entä miten kiusattua voisi auttaa? 

Tällä kertaa Marianna ei päässyt mukaan äänittämään, mutta me pohditaan Elisan kanssa tärkeää aihetta ja jaetaan henkilökohtaisia kiusaamiseen liittyviä kokemuksia koulusta ja työpaikalta. Olitpa sitten kiusattu, kiusaaja, väliin menevä tai vierestä katsoja, tämä podcast on sinulle!

Kertokaa hei ihmeessä omia kokemuksianne ja jakakaa ajatuksia aiheesta. Jatketaan ihmeessä keskustelua blogin tai podcastin kommenttiboksissa!

Podcastin pääset kuuntelemaan TÄÄLLÄ

 

IMG_3179-2-side.jpg

Pictures: Kaisa Turunen // edit by me

 

Peak Performance knit

Gina Tricot jeans

xx Sara

2 Comments
 • Tinttinen
  Posted at 08:17h, 14 October

  Tosi hyvä podcast ja erittäin tärkeä aihe. Oli tosi kiva kuunnella teidän kokemuksia ja tosi hyvää keskustelua kävitte mielestäni. Hyviä asioita tuli esille kyllä. Mun mielestä oli erityisen hienoa, että Elisa nosti esille sen, että sitä kiusaamista voi olla monenlaista ja aina sen ei tartte olla edes sanallista naljailua vaan tietynlainen katse ja ulos sulkeminenkin on kiusaamista.
  Itse oon kokenut kiusaamista ala-asteella, työelämässä sekä aikuisenakin opintojen parissa. Kiusaaminen on ollut juurikin sellaista ulos sulkemista ja inhottavia katseita. Olen paljon joutunut pohtimaan sitä, että onko minussa jotain vikaa ja mikä ominaisuus minussa ehkä aiheuttaa sen että minut halutaan sulkea ulkopuolelle.
  Elämänkokemuksen ja muiden tarkkailun myötä on tullut sellainen olo, että oma rauhallisuus ja varmuus ja luotto omaan tekemiseen saa muut tuntemaan minut uhkaavaksi. Tuntuu tyhmältä sanoa tämä itse, mutta minulle on jälkikäteenkin tästä kerrottu ja sanottu että kiusaamisen taustalla on ollut kateus. En itse koe itseäni mitenkään erityisen vahvaksi ihmiseksi, mutta jostain syystä muut näkevät minut niin. Olen kuullut paljon siitä, että minusta huokuu joku sellainen luonteen lujuus ja vahvuus. Kuljen omaa polkuani ja puolustan omia oikeuksiani ja se vahvuus on ollut se mikä on synnyttänyt sellaisen uhkakuva-asetelman.
  Ja niin valitettavan totta kuin se on, niin tämä on aina tullut naisten taholta. Miesten kanssa minulla ei ole ollut ongelmia tulla toimeen. Jo lapsuudessa parhaat kaverini olivat poikia. Myös aikuisiällä useassa työpaikassa luottoystäväkseni on tullut joku miespuolinen työkaveri.
  Olen tosi paljon joutunut elämäni aikana pohtimaan näitä kiusaamis asioita ja ikävä kyllä olen vähän jo tottunut siihen, että tällaista tämä vaan on. Yritän silti aina itse olla ystävällinen toisille enkä halua lähteä siihen paskaan mukaan, vaikka välillä tekisikin. Olen ajatellut asian niin, että en halua alentua samalle tasolle. Se että minun tekemiseni ja olemisen ärsyttävät jotakuta, on paras tapa vaan jatkaa samalla tavalla ja olla entistäkin ystävällisempi muille.
  Ehkä omien kokemusten kautta herkkyys kiusaamisen näkemiselle on kehittynyt ja heti jos huomaan minkäänlaista kiusaamista, oli se sitten ilkeää naljailua tai ulos sulkemista, niin koen tarvetta puuttua siihen.
  Ihanaa, että keskustelitte näin tärkeästä aiheesta. Kiusaaminen varmasti koskettaa monia meistä ja kaikki eivät ehkä edes uskalla sanoa ääneen että ovat joskus joutuneet kiusatuksi. Itsekin ajattelin ennen että se on jotenkin noloa ja minun vika, että minussa on jotain vikaa kun minua kiusataan. Vanhemmiten olen tajunnut että eihän se näin ole. Vaikka minussa olisi mitä vikoja, niin ei se oikeuta ketään kiusaamaan. Tästä asiasta on tärkeää puhua ja toivottavasti tämän podcastin myötä jokainen meistä myös miettii sitä, että onko itse joskus syyllistynyt kiusaamisen, vaikka huomaamattaankin. Ja miten voisimme paremmin kohdella opiskelukavereita sekä työkavereita, jotta jokaisella olisi kiva olla ja toimia yhdessä.

  • saratickle
   Posted at 16:52h, 15 October

   Heti alkuun, jättimäinen kiitos kun jaoit oman tarinasi ja kerroit omia ajatuksiasi. Tosi hyviä pointteja!

   Mä uskon, että itseluottamus on ihan varmasti yksi syy kiusaamiseen. Ne, jotka uskaltavat olla 100% aitoja itsejään, aina pukeutumisesta mielipiteisiin, herättävät aivan varmasti epävarmuutta ja katkeruutta muissa. Näitä henkilöitä koetaan ehkä uhkaaviksi tai niitä kohtaa tunnetaan kateutta. Heti tulee mieleen monta tilannetta ja henkilöä!

   Sulla on ihailtava asenne tähän kaikkeen. Vaikutat todellakin vahvalta tyypiltä. Sellaiselta aikaansaavalta tyypiltä, joka uskaltaa sanoa asioita ääneen. 

   Jatka samaan rataan, äläkä ikinä lopeta olemassa oma aito sä 🙂

   Mahtavaa syksyä sinne, ja kiitos vielä lämmittävistä sanoista. Just sunlaiset tyypit ovat meitä tähän podcast-sarjaan inspiroineetkin 🙂