PUNKAHARJU

DSC_8519.jpg

 

Porvoon ja Rantasalmen jälkeen meidän roadtrip jatkui kohti Punkaharjua. Alue on siinä mielessä tuttua, että olen syntynyt Savonlinnassa ja näillä seuduilla asuu edelleenkin perhetuttuja. Punkaharjun henkeäsalpaavan kauniita harjureittejä on siis tullut ajettua useamman kerran!

Majoituttiin Saimi Hoyerin Hotelli Punkaharjussa (uudistettu Punkaharjun Valtionhotelli), joka lienee tämän hetken puhutuimpia kesälomakohteita. Eikä syyttä. Harvasta majoituskohteesta löytyy sekä rantasauna, ulkohuussi, tyylikkäät (mutta silti niin söpöt ja tunnelmalliset!) metsähuoneet, fine dining -ravintola että riippukeinu. Päivällä voi viettää mökkielämää ja illalla nauttia tyylikkäästä illallisesta. Auringonlaskuksi tietenkin veneilemään. I love it! 

Koko laadukas elämys oli mietitty pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Kerrassaan mahtava paikka!

 

DSC_8326-2.jpg

Vaaleanpunaista, kaikkialla <3

DSC_8587.jpg

Vesille!

DSC_8351-2-side.jpg

Majoituttiin maailman söpöimmissä metsähuoneissa. Nämä oli sisustettu aivan tosi näteiksi!

DSC_4236-2.jpg

Auringonlasku näyttää aina parhaalta soutuveneestä käsin

DSC_8692.jpg

Niiiin kaunista. Ja rauhallista.

DSC_8810.jpg

Hotellin ravintola on ihan mieletön!

DSC_8816.jpg

Riesling-kippis!

DSC_8437-side.jpg

Kaanoottiretki // Näkymät meidän pikkumökistä!

DSC_0184.jpg

Lounaskalakeitot ihanassa Rantakivessä (tämä pysähdyspaikka on suosikkejani jo lapsuusajoilta!) Pelikortit tietenkin messissä!

DSC_8898.jpg

Vuokrattiin rantasauna illaksi <3

DSC_8300.jpg

Siemenkaurapuuroa ja tuoreita karjalanpiirakoita, juku että olikin hyvää!

DSC_8772.jpg

Kauniimpaa autotietä saa hakea. Punkaharjulla vieraillessa Harjureitti on ihan must!

DSC_8452.jpg

Hellepäivä ja inkkarikanootti <3

DSC_8856.jpg

Drinkit ja Illallinen Hotelli Punkaharjun hulppealla terassilla

DSC_8724.jpg

Metsäpolut on niin tunnelmallisia!

DSC_8974.jpg

J. Karjalainen, soutuvene ja auringonlasku!

 

 

*Hotellimajoitus tarjottu

xx Sara

23 Comments
 • P
  Posted at 20:31h, 12 July

  Näyttää aivan täydelliseltä! Ihania kuvia <3

  • saratickle
   Posted at 20:43h, 12 July

   Voi kiitos sinä ihana <3 🙂

 • helmiedla
  Posted at 20:42h, 12 July

  Aivan ihania kuvia, millä/miten käsittelet ne? <3

  • saratickle
   Posted at 20:44h, 12 July

   Ihana kuulla, kiitos! Mulla on Lightroom ja VSCO:n filttereistä jalostelen usein omannäköisiä 🙂

 • celine
  Posted at 05:51h, 13 July

  Ahhhh, Hotelli Punkaharju on niin ihana! Ja Punkaharju ja Puruvesi uskomattoman kauniita paikkoja 🙂

  • saratickle
   Posted at 09:33h, 13 July

   Niiiin on!! Ai että, siis niin kaunista!

 • Enja.
  Posted at 05:53h, 13 July

  Hassua ettei törmätty, itse liikuskelin samoihin aikoihin tuunaansaaressa! Itse asun Punkaharjulla ja aina unohtaa tämän paikan kauneuden.. Kuvista sitten tajuaa taas havahtua 😀

  • saratickle
   Posted at 09:36h, 13 July

   No way! Oispa ollut kiva törmätä! 🙂 Ja siis niin tiedän mitä tarkoitat. Omaan ympäristöön silmä vaan tottuu. Hyvä esimerkki kun otin turistikaveruksille viime viikolla kuvaa Torikorttelin vieressä. Paikka oli jotenkin ihan mielettömän kaunis, taustalla Tuomiokirkko ja kadut oli koristeltu viirein. Tuli semmonen fiilis, että vitsit, ompa siisti kaupunkikohde tämä Helsinki!

 • Lukija meren takaa
  Posted at 07:16h, 13 July

  Kaunista on, mutta eikö Lilyssä ole tapana ilmoittaa yhteistyöpostauksesta heti tekstin/julkaisun alussa eikä vasta lopussa, minne se melkein hukkuu. Nyt ärsytti kun vasta lopusta selvisi, että kirjoittajalle on tarjottu tuo majoitus tuossa paljon puhutussa hotellissa.

  • saratickle
   Posted at 09:40h, 13 July

   Harmi jos ärsyynnyit, se ei ollut missään nimessä tarkoituksena. Tämä postaus ei ole toteutettu yhteistyössä, joten yhteistyömainintaa ei siksi ole. Yövyttiin hotelli Punkaharjulla ilman, että minulta vaadittiin postausta aiheesta. 

   Tämä keissi on verrattavissa siihen, että työnantajasi lähettää sinut duunireissulle, jossa yövyt paikan päällä työnantajasi piikkiin! Hotelli on niin kaunis, että päätät kuvata sen blogiisi 🙂

   • rar
    Posted at 18:21h, 13 July

    Paitsi että hotellin omistaja ei ole työnantajasi ja hänellä on tiedossa blogisi näkyvyys etukäteen. Tottakai tarkoituksena oli saada bloginäkyvyyttä, ja se on ihan okei. Mun mielestä olisi kiva, jos bloggaajat pystyisivät astumaan myös lukijan saappaisiin näissä mainosjutuissa. Me lukijat ymmärrämme, että saatte bloggaajina elantonne blogista ja sen takia se sisältää mainontaa. Toisaalta lukijana sitä haluaisi lukea aitoja mielipiteitä. Kun jokin tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi, ei voi tietää olisiko bloggaja oikeasti ostanut sen itse. Tästä syystä on pakko olla kriittinen lukiessaan postauksia ilmaiseksi saaduista jutuista. Ja tässä mainontaa täynnä olevassa maailmassa sitä yrittää vältellä sitä parhaansa mukaan, skippaamalla mainostautot tv:stä ja tyhjentämällä sähköpostin roskapostikansion lukematta viestejä. Samalla tavalla blogimainonta saattaa ärsyttää, vaikka se tyhmältä ehkä kuulostaakin. Yritän vaan herättää ajatuksia, en provosoida tai valittaa. Kivaa kesää!:) Ps. Upeita maisemia!

    • vastaus rarille
     Posted at 06:08h, 14 July

     Oletko miettinyt, että tämähän on selkeästi aito mielipide. Postausta ei ole vaadittu, mutta se on silti tehty. Jos kokemus olisi ollut huono, tuskin sitä näkyvyyttäkään olisi blogin puolelle tullut? En ole muutenkaan tätä blogia lukiessani huomannut, että täällä ketään mielisteltäisiin oli se sitten tarjottu tai maksettu tuote. En muutenkaan oikein ymmärrä mikä siinä risoo, jos joku saa jotain “ilmaiseksi”. Mitä se on keneltäkään pois..

     • "ei ole vaadittu"
      Posted at 08:10h, 15 July

      Mitä tuokin tarkoittaa että postausta ei ole vaadittu. Olisiko bloggaaja kehdannut ottaa vastaan ilmaista palvelua ellei myös kirjoittaisi siitä? Samaahan vuosikaudet ovat toimittajat tehneet etenkin kauneusjutuissa. Mennään meikkifirman pressiin ja saadaan satasilla sieltä tavaraa. Sattumalta nuo tuotteet vilajavat lehden jutuissa. Vaikka sitä ei “edellytetä”.
      Tämä purkaus nyt ei koske suoranaisesti tätä blogia ja tätä postausta. Mutta näin se ilmiö toimii.

    • eltsu
     Posted at 08:48h, 14 July

     Mäkin vähän petyin päästyäni näistä road trip -postauksista ensimmäisen loppuun. Ehdin jo innostua, että nyt kyllä tempaisen auton alle ja poikaystävän mukaan ja lähdetään, kun tuo Rantasalmen hotelli näytti niin upealta paikalta. Meninpä sitten katsomaan Järvisydämen hinnastoja, eikä sinne opiskelijapariskunta kyllä noin vain lähdekään. Luin sitten kirjoituksesi loppuun ja totesin, että eipä tarvinnut teidänkään tuosta maksaa…
     Niin että toivoisin minäkin yhteistyömerkintää postausten alkuun.
     Ja tuosta mielipiteesi aitoudesta: minäkään en pidä sitä aivan puolueettomana, koska et “joudu” miettimään, oliko kyseinen hotelliyöpyminen niin sanotusti rahan arvoinen.

   • djhdsjheryeuff
    Posted at 08:07h, 15 July

    Ilmaisia lounaita, olikos niitä? Onhan tässä nyt selvästi kyse lehmänkaupasta. Miksi muuten olisit edes maininnut että hotla oli ilmainen?

    • saratickle
     Posted at 10:23h, 16 July

     Tämän reissun on kustantanut TEM ja minulta on ostettu reissusta yksi kaupallinen yhteistyöpostaus. Blogi- ja instanäkyvyyden lisäksi minulta ostetaan valokuvia markkinointitarkoitukseen.

     Koska fiilistelin matkaa niin paljon, ja haluan todellakin lisätä matkailua kotimaassani (Suomi on upea, ja täällä on paljon nähtävää, mikä monelta jää ulkomaanreissua suunnitellessa huomioimatta), päätin tehdä omat postaukset reissusta. Nostaen esiin paikkakuntia, jossa vierailtiin. Ihan hyvää hyvyyttäni. Ajattelin, että olisipa mahtavaa, että joku lähtisi Punkaharjulle, Kolille tai Rantasalmelle minun inspiroimana.

     Koin, että on reilua kertoa majoitusten olleen meille ilmaisia, vaikka olisin voinut jättää sanomattakin. Työn tilaaja on nimittäin majoitukset meille hoitanut. En ole solminut näitä erikseen hotellien kanssa.

     Kohteet, jossa yövyttiin, eivät välttämättä ole tiukimmalle opiskelijabudjetille. 120e yö tai 500e viikonloppu 8 hengen mökissä eivät kuitenkaan minusta ole kova hinta majoituksesta. 

     • ilmaislounaat
      Posted at 15:19h, 16 July

      Niin eli hotelli Punkaharju ei tarjonnut majoitusta vaan TEM? Miksi tätä TEM-yhteistyötä ei voinut mainita jutussa? Mielestäni se olisi paikallaan, eikä ollenkaan edes herättäisi meikäläisen mainos-skeptikon vastustusta ainakaan. Työ- ja elinkeinoministeriö kun ei nyt varsinaisesti ole kaupallinen toimija.

 • Inessss
  Posted at 07:20h, 13 July

  Heii ihanan näköstä! Ja ihana mekko tossa kolmas vika kuvassa. Mistähän mahtaa olla? 🙂
  Kivaa kesänjatkoa sulle! Sun blogi on super 🙂

  • saratickle
   Posted at 09:43h, 13 July

   Voi kiitti 🙂 Ostin mekon (oikeastaan takki, mutta olen napittanut sen kiinni ja köyttänyt vyöllä, heh) alkukesästä Marimekolta!

 • Annnn
  Posted at 05:34h, 14 July

  Hitto on Sara kauniita kuvia! Tämmösistä sitä aina havahtuu siihen, kuinka kaunista Suomessa etenki kesäisin osaa olla (toinen hyvä keino tähän on hommata ulkomaalainen poikaystävä, jonka näkövinkkelistä tulee itekkin katottua niitä umpituttuja suomalaisia maisemia ihan uusin silmin :D). Tuli nyt vähä semmonen olo, että pitäiskö sitä sen Skyscannerin päivittelyn sijaan alkaa etsimään jotain ihanaa mökkiä tulevan miniloman ajaksi :p

  • saratickle
   Posted at 10:06h, 16 July

   Hei toi on muuten niin totta! 🙂 Me alettiin jo suunnittelemaan samaa settiä, samalla porukalla ensi talveksi. Lumikenkäkävelyä, revintulia ja auringonnousuja pakkassäässä, ai että! 

 • Taru Mari
  Posted at 07:38h, 16 July

  On kyllä upeita kuvia! 🙂

  • saratickle
   Posted at 10:05h, 16 July

   Voi kiitti 🙂