#REALME

DSC_0210.jpg

Olen viimeisen viikon aikana viettänyt meikittömiä päiviä tavallista enemmän. Kyse ei ole tällä kertaa ollut siitä, että istuisin päiväni neljän seinän sisällä tai etten jaksaisi/ehtisi meikata. Nyt on vaan tehnyt mieli liikkua luonnollisena.

Olen piirteiltäni hyvin vaalea. Kulmakarvani muistuttavat joulupukin omia eikä ripsiäni juuri erota. Hyvin tyypillinen suomalaisnassu siis. 

20-vuoden kieppeillä kyllästyin tavalliseen ulkonäkööni ja hankin kaikki mahdolliset pidennykset, värjäykset ja lisäkkeet mitä markkinoilta siihen aikaan suunnilleen vaan sai. Hiukset ulottuivat lantiolle, ripsillä oli pituutta 15 mm ja iho oli kauttaaltaan tummanoranssi. Miksi? Jonkinlaisesta lisäkkeiden trendivaiheesta voidaan varmasti myös puhua, mutta oli taustalla muutakin. Näin jälkeenpäin asiaa tarkastellessani huomaan, että halusin piiloutua kaiken tämän alle. En voinut hyvin, en sisäisesti enkä ulkoisesti ja koin, että nuo kuukausittain huollettavat asiat kuontalossani, olivat ne kauneimmat asiat ulkonäössäni.

Heräsin jossain vaiheessa tähän ajatukseen ja halusin irti lisäkkeistäni. Se oli ensimmäinen vaihe. En halunnut kehooni enää mitään tekaistua. Kiinnostuin niin henkisestä kuin fyysisestäkin hyvinvoinnista ja halusin oppia hyväksymään itseni juuri sellaisena kuin olen. Oivalsin, että sisäinen hyvinvointi vaikuttaa myös ulkoiseen: kun voin hyvin sisältä, näytän paremmalta myös ulkoa. Panostin ruokavalioon, ihmissuhteisiin, rentoutumiseen sekä liikuntaan, josta aidosti pidin. Yhtäkkiä aloinkin olemaan sinut itseni kanssa. Aloin viihtymään omassa kehossani ja pitämään myös meikittömistä kasvoistani.

Älkää ymmärtäkö väärin. En ole tässä tuomitsemassa ripsenpidennyksiä tai botox-huulia, vaan toivomassa, ettei niitä oteta samoista syistä kuin minä aikoinaan otin. Toisilla lisäkkeet voivat vahvistaa omaa aitoa hyvinvointia kun taas toisilla ne voivat lytätä sitä alas, kuten minulla kävi. 

 

DSC_0280.jpg

 

 

Just wanted to remind you that you are the most beautiful when you’re real you! Listen to yourself and be real you -> feel good inside -> look great 🙂

 

xx Sara

25 Comments
 • Jenna M.
  Posted at 17:18h, 09 December

  Mahtavaa ja aitoa pohdintaa. Meni kylmät väreet postausta lukiessa!

 • Linski
  Posted at 18:09h, 09 December

  Asiallista tekstiä, niin samaa mieltä. Kivaa loppuviikkoa sinulle! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 18:19h, 09 December

  Hyviä pointteja. Harmi, että postauksen kuvat kuitenkin olivat reippaalla kädellä muokattuja, luonnollisemmat kuvat olisivat antaneet mukavaa lisäpontta asialle.

 • kl
  Posted at 18:51h, 09 December

  Joo, samaa mieltä, että harmi kun kuvat ovat mustavalkoisia, ehkä muokattujakin joka peittää helpostikin kaikki virheet 🙁 Luonnolliset, käsittelemättömät kuvat oisivat antaneet enemmän irti kirjoittajastakin ja sopineet paremmin tekstiin.

  • Petra Koivisto
   Posted at 14:15h, 10 December

   “Ehkä muokattujakin”? Kuvat ovat kauniit, naturellit niinkuin juttuun sopii. Mitä lisäarvoa jutulle toisi raakakuvat?

   • Jenniii
    Posted at 20:06h, 10 December

    Täytyy sanoa, että minäkään ihan ymmärrä kritiikkiä tässä kohtaa? Itse näen kuvissa luonnollisen, kauniin tytön. Se, että kuvat ovat mustavalkoisia ei tee niistä mielestäni mitenkään kamalan muokattuja. Saran lukuisia kertoja ilman meikkiä nähneenä voin kyllä todeta, että mimmi näyttää todellisuudessa justiinsa samalta kuin näissä kuvissa. 🙂

 • annakarin
  Posted at 19:00h, 09 December

  Mä taas ihastuin juuri noihin mustavalkokuviin. Niin kaunista.

 • Johanna Isabella
  Posted at 19:07h, 09 December

  Hei! Tärkeä aihe postauksellasi. Oon ite painiskellut samojen asioiden äärellä. Pakko sanoa, että oon eri mieltä kuvista. Mustavalkoiset kuvat sopivat mielestäni postauksen fiilikseen ja tunnelmaan, vaikea selittää miksi, mutta herkkään aiheeseen visuaalisesti kauniit kuvat olet valinnut ja muokannut. Postauksen idea ei kuitenkaan mielestäni ollut näyttää kuvilla että “tässä minä olen nyt ilman meikkiä ja lisäkkeitä”, vaikka kuvat tietysti tukivatkin tekstiä. Kivaa viikon jatkoa! 🙂

 • ohsomanyreasons
  Posted at 19:09h, 09 December

  Kauniit kuvat minun mielestä. Itse olen myös huomannut, että iän myötä tulee vähän armollisemmaksi itselle ja omille ulkonäkövaatimuksilleen 🙂 

 • Kiti
  Posted at 20:19h, 09 December

  Kauniit kuvat, kauniit sanat. <3

 • Marikak
  Posted at 06:11h, 10 December

  Eikää kirjotin pitkän kommentin ja sit häpläsin ja se katos taivaan tuuliin… Phuuh noh lyhennetty versio tulee tässä 😀 todella ajatuksia herättävä postaus!! Mietin vielä aamullaki näitä asioita ja omaa meikkaamattomuutta ja täysin tyytyväisyyttä omaan naamaan ilman pakkelia. Harvoin jään pohtimaan postausaiheita näin pitkäks aikaa!
  Ja toinen juttu oli kiitos tfw:stä kertomisesta! Uutena vuotena aoin mennä kokeilemaan ja toivon, että se saa mun motivaation ja palon urheiluun takasin iha kunnolla. Musta tuntuu, että se on just mitä liikunnalta tällä hetkellä kaipaan 🙂

 • JenniV
  Posted at 06:33h, 10 December

  Hyvä kirjoitus! Olet rohkea kun jaoit tämän 🙂

 • nananas
  Posted at 07:34h, 10 December

  Hyvä teksti, ja ihanat kuvat oot valinnut tähän postaukseen. Pakko näistä turhuuksista vielä sanoa, että se rusketusvaahto mitä sä suosittelit ja sanoit käyttäväsi on iiiiiihan paras. Näyttää että olis ollut just pari viikkoa lämmössä ja siitä ei tuu oranssia ihoa! \o/ Kiitos vinksusta!

 • tuulipau
  Posted at 07:39h, 10 December

  Upeita kuvia! Ennen itsekin käytin raskaalla kädellä meikkiä ja värjäilin hiuksia ties minkä värisiksi. Nykyään olen “löytänyt” itseni – meikissä yritän olla luonnollinen ja korostaa hyviä piirteitä, en peittää huonoja (lue:kaikkea). Hiukset saavat olla suht luonnollisen väriset ja yhä useammin en edes jaksa luonnonkiharoitani suoristaa. Piilolinssit saavat jäädä koteloon, jos en ole urheilemassa. Mukavaa talvea sinulle 🙂

 • Vierailija
  Posted at 11:30h, 10 December

  Siis vau! Tuot niin paljon inspiraatiota, ettei tosikaan. Ihanaa Sara!:)

 • mirvaannamaria
  Posted at 12:12h, 10 December

  Nää kuvat on ihanat, just niin kuin tekstikin! Vaikka en nyt edustakaan ihan sitä luonnollisinta kauneutta niin se, että viihtyy ja kehtaa lähteä kotiovea pidemmälle ilman meikkiä on oikeesti aika siistiä 🙂 

 • vilmaa
  Posted at 12:16h, 10 December

  Hyvä kirjotus! Sen kyllä näkee, että voit sisäisesti hyvin 🙂

 • Miiii
  Posted at 13:33h, 10 December

  Miks ihmisten mielestä pitäis ottaa “rumia” kuvia, jos on meikittä? Poseeraus ja pieni kuvien käsittely on sallittua meikin kanssa, muttei ilman?
  Postauksessa on tosi kauniit kuvat hyvällä maulla käsiteltyinä ja teksti on erittäin tärkeästä ja ajankohtaisesta asiasta, go Sara!

 • ida365 xxx
  Posted at 14:15h, 10 December

  Voi ei miten ihanan rehellinen postaus Sara. Oot huikaisevan kaunis ja susta kyllä huokuu se, että oot itsevarma ja sinut itsesi kanssa. Ja se jos mikä on kaunista. PUS!

 • veeramerenhelmi
  Posted at 15:10h, 10 December

  Ihana postaus ja kauniit kuvat <3
  Ja oon samaa mieltä, että susta Sara kyllä huomaa, että voit tosi hyvin sisäisesti. 🙂

 • Jasminee
  Posted at 17:00h, 10 December

  Kiitos kauniista postauksesta!

 • RiinaK
  Posted at 11:15h, 11 December

  Todella hyvä postaus, ja voin samaistua tähän täysin. Itsekin ennen käytin paljon värillisiä piilolinssejä ja kuontalo oli milloin minkäkin sävyinen platinablondista mustaan, mutta vuosia sitten päätin, että nyt haluan olla juuri sen näköinen kuin olenkin, joten annoin oman hiusvärini kasvaa ja viihdyn mainiosti ilman meikkiä ellei ole aivan pakko laittaa.

 • maitokahvi
  Posted at 18:45h, 11 December

  Voi hitsi, oot ihana ja inspiroiva tyyppi! Ihanaa, kun jaoit tämän oman tarinasi täällä – se pisti miettimään. Kiitos siitä! <3

 • satus
  Posted at 21:09h, 14 December

  Tämä on mun mielestä ihan hirmutärkeä aihe, mistä pitäis puhua paljon enemmän! Puit ajatuksesi tosi hyvin sanoiksi, ja voin samaistua niihin täysin! Itse olen juurikin parinkympin hujakoilla oleva nuori nainen, ja juuri nämä asiat mietityttää usein. En ole itse ikinä käyttänyt minkäänlaisia lisäkkeitä, kynsiä, hiuksia, ripriä tai rusketustakaan, mutta rehellisyyden nimissä kyllähän ne ovat joskus käynneet mielessä. Yhteiskunta on ilman muuta muovannut ihannekuvaani naisesta, kuvaa siitä minkälainen pitäisi olla, pitkine ripsineen ja hiuksineen. Se on asettanut kauheat vaatimukset. Sitä haluaisi olla aito, mutta välillä on niitä päiviä, kun tuntuu ettei ns. luomuna yksinkertaisesti vaan riitä. Onneksi suurimpana osana päivistä voin olla ihan tyytyväinen itseeni. Kehitystä sinuksi itsensä tulemisen kanssa on selvästi tapahtunut. Tavallaan ulkonäön tärkeys ja kauneudesta välittäminen on kirjoitettu geeneihimme, mutta se, että pyrimme kaikki kohti yhtä saneltua ja yleisesti tavoiteltua muottia näin pakkomielteisesti, alkaa olla sairasta. Kaikki me olemme kauniita, omalla persoonallisella tavallamme.
  Olet Sara aivan huippu! Asenteesi on niin ihailtava, olet mielipiteittesi kanssa kovin viisas, ja toimit mahtavana esimerkkinä monelle ihmiselle. Todella iso kiitos sinulle siitä! Kaikkea hyväää, ja ihanaa joulun odotusta!
  PS. Todella kauniita kuvia! Olet upea! Luonnollinen tyyli ja kauneus rocks!

 • Cata95
  Posted at 11:04h, 17 December

  Wau Sara, olipa ihana ja nappi postaus! Allekirjoitan TÄYSIN kirjoittamasi!
  Itsekin olen ruvennut huomaamaan kuinka koitan peittää oikeaa itseäni ja pahaa oloani jonkinlaisella “maskilla” kaikella ulkonäköön liittyvällä. Huomaan myös kuinka (ikävältä kuin kuulostaakin…) annan ulkonäköni peilistä määrittää päiväni ja oloni. Jos näytän hyvältä, vaikkapa hiukset menevät kivasti jonain päivänä, minulle tulee hyvä olo ja annan sen määrittää loppupäiväni hyväkis, kun taas jos hiukseni näyttävät vaikka likasilta, ohuilta ja muuten vaan epämiellyttäviltä – päiväni on pilalla = mietin jo milloin varaisin seuraavan ajan hiustenpidennysten otolle yms. ja olen ihan myrtsi ja masis. Oikeastihan tämä on jotain pahaa oloa joka peilaantu näin käyttäytymällä noin ulkonäköni suhteen, tiedän sen sisimmässäni… Mutta toisaalta, sillon kun olen henkisesti paremmassa paikassa ja voin OIKEASTI paremmin, meikkaaminen ja laittautuminen kivan näköseksi nostaa itsetuntoani sellasella terveellä tavalla, mitä juuri kirjoititkin! 🙂 Pitää vaan muistaa että siinä on pieni raja jos sen nostaa tai latistaa itsetuntoa kuten sanoit!
  En ikinä kommentoi postauksiin – mutta nyt joku vain sai minut kirjottamaan. 🙂 Oli vaan niin nappiin mennyt postaus! Jatka samaan malliin Sara, olet niin suuri inspiraatio minulle kuin varmasti monelle muullekkin lukijalle sinun niin rationaalisella suhtautumisella hyvinvointiin.