REISSUSUUNNITELMAT 2017

DSC_0413.jpg

 

Reissuvideoita editoidessa vanhat muistot palaavat jopa kuvaa vahvemmin mieleen, eikä eilinen päivä Vietnamista kuvattujen videoiden kimpussa ollut poikkeus. Maisemat, ihmiset, hetket. Miten siistiä meillä olikaan?! Mutta sisäistettiinkö me tätä siinä hetkessä? Minusta tuntuu, että tällä kertaa todella sisäistettiin 🙂 Videon julkaisen blogissa huomenna, mutta nyt reissupäissäni ajattelin avata teille hieman reissusuunnitelmiani.

Vietnam, Islanti, Norja, Bali, Malediivit, Pariisi, Myanmar, Cape Town, Barcelona, Tansania, Etelä-Amerikka, Uusi-Seelanti, Japani ja USA”, kirjoitin kunnianhimoisesti reissu-unelmiksi tälle vuodelle täällä. Nämä ovat maita, joissa haluaisin käydä, mutta ehtisinkö edes puolia tämän vuoden aikana?

Mottoni tälle vuodelle on nyt tai ei koskaan. Ei lapsia, ei remonttia, eikä työpaikkaa, joka vaatisi ihan jatkuvaa läsnäoloa. Vuosi 2017 on reissuvuosi. Jos olen jotain vuosien varrella oppinut on se että mikäli reissusuunnitelmiin ei tartu tosissaan, ei mitään myöskään tapahdu. Liian usein suunnitelmat jäävät puheen tasolle. Kalenterista pitää vain yksinkertaisesti raivata tilaa intohimolleen, minun tapauksessa matkustamiselle. 

Tässäpä vinkki jokaiselle reissusta unelmoivalle: järjestä aikaa, säästä rahaa ja osta lentoliput. Se vaatii uhrauksia, mutta se on sen arvoista.

Reissaaminen = rahaa kuluu, mutta omasta mielestäni ehkä paras tapa kuluttaa rahaa. Oikeastaan investoida on parempi sanavalinta tähän. Suuremmat ostokset (asuntoa lukuunottamatta, hah) on skipattu tältä vuodelta. Pyrin kuluttamaan kaiken ylimääräisen lentolippuihin ja reissuelämyksiin.

 

DSC_9537.jpg

DSC_9088-2.jpg

DSC_9917-2.jpg

DSC_0191-2.jpg

DSC_1049.jpg

DSC_8776.jpg

DSC_1140-4.jpg

 

Pariisissa ja Vietnamissa on tänä vuonna jo käyty. Kuun vaihteessa odottaa Peak Performancen minireissu Ruotsin Åreen laskemaan (yay!). Huhtikuussa taas lennetään viikon pituiselle mielettömälle duunireissulle Malediiveille. Olen aivan liian innoissani tästä!!!

Toukokuulle on suunniteltu blogimimmien kanssa kuvausreissua Madridiin, Barcelonaan tai Nizzaan.

Kesäkuun puolessa välissä on tarkoitus lähteä kaveriporukalla Pietariin. En ole koskaan käynyt Venäjällä, joten odotan tätä reissua todella!

Heinäkuussa koittaa viikon roadtrip Suomessa superjengillä. Ainakin Saimaalla ja Kolilla tullaan majailemaan! Puolessa välissä kuuta lennetään Portugalissa järjestettävälle joogaretriitille. Tähän reissuun olisi kiva yhdistää Portugalin parikin kohdetta. Vitsi mä olen odottanut näkeväni Portugalia!

Elokuulle on suunniteltu Italiaa ja Norjaa. Saa nähdä miten näiden kanssa käy. Pitää alkaa varailemaan lippuja.

Syksyllä edessä on Islanti ja USA. Talvella häämöttää Bali ja joku toinen kaukomatka! Etelä-Amerikka, Myanmar, Uusi-Seelanti tai ehkä Kapkaupunki? Ehkä yritetään yhdistää tähän parikin kohdetta!

 

DSC_9220.jpg

DSC_1000.jpg

DSC_8674-2.jpg

DSC_7861.jpg

DSC_7649-2.jpg

DSC_7676.jpg

DSC_8160.jpg

DSC_8724.jpg

DSC_7527-2.jpg

kuvat Vietnamista viime kuulta

 

Eletään vasta maaliskuuta, eli niin hullulta kuin se kuulostaakin, reissukalenteriin ehtii tunnetusti ilmestyä vielä lisää kohteita, kääks! En malta odottaa mitä kaikkea tämä vuosi ja reissaaminen tulevat minulle opettamaan! Nyt mennään eikä meinata! 

 

xx Sara

Tags:
,
45 Comments
 • Faijahommia
  Posted at 13:26h, 18 March

  Reissaaminen on enemmänkin sijoitus elämyksiin, kuin rahan tuhlausta.
  Itseäni ei kaduta ollenkaan, että laitoin koko opintolainan reissaamiseen.
  Jos pitäisi laskea rahat mitä elämyksien hankkimiseen on sijoittanut tulisi summaksi yli 30 000? 😀
  Onneksi ei tarvi laskea!
  Sulla tulee varmasti upea vuosi 🙂
  https://faijahommia.fi/

  • saratickle
   Posted at 13:36h, 18 March

   Aivan samaa mieltä, go Niko! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 13:48h, 18 March

  Kuulostaa kivalta, mutta oletko Sara ollenkaan ajatellut ympäristöä tässä? Onko mitään järkeä lentää pitkiä matkoja esim. viikon takia, olisiko mahdollista olla pitempään tien päällä ja käyttää ekologisempia matkustustyylejä? Eettinen matkailu olisi viisaampaa, ja antaisit parempaa mallia nuorille lukijoillekin. 🙂 Melko vastuutonta lennellä huvimatkojen takia ees taas.

  • saratickle
   Posted at 14:00h, 18 March

   Totta kai, tuleehan se minullekin halvemmaksi 🙂 Pietariin mennään junalla, Suomea ja Norjaa kierretään autolla ja pidemmät reissut on Malediiveja lukuunottamatta niputettu! Duunireissuihin en ikävä kyllä pysty aina vaikuttamaan. 

  • Elinaaaaa
   Posted at 23:30h, 18 March

   Jos ilmasto-asiat huolettaa (niinkuin niiden pitäisi huolettaa) on hyvä myös vaatia muutosta yhteiskunnallisella tasolla, eikä vain yksilöiden muutosta. Siis kohti parempaa ympäristölainsäädäntöä, vastuullisempia yrityksiä ja kovempia päästövähennystavoitteita.

  • Ninsku
   Posted at 10:06h, 19 March

   Kyllähän lentäminen on ympäristölle haitallista, mutta niin on moni muukin asia. Tämä blogi kuitenkin edistää kulutuskulttuuria, joten onko tuo lentäminen nyt yhtään pahempi asia?
   Mielestäni jokainen eläköön elämäänsä kuten haluaa. Välillä on ihan kiva selailla tällaisia blogeja ja paeta omaa arkea.

  • Vierailija
   Posted at 16:32h, 20 March

   Jos joku haluaa viettää elämänsä surkuttelemalla muiden matkustelua, siinä jää aika paljon itse paitsi kaikesta. Me ollaan täällä maapallolla aika lyhyt aika, joten musta on hienoa jos siitä pystyy ottamaan Saran tavoin kaiken ilon irti ja nähdä tätä maailmaa niin paljon kuin voi. Onko kivempi mummona muistella niitä matkoja ja elämyksiä vai surkutella sitä kuinka monet matkusteli ja itse et?

 • Vierailija
  Posted at 14:04h, 18 March

  Samaa olen usein miettinyt. Puhutaan olevan ympäristöystävällisiä ynnä muuta, mutta kuitenkin lennetään jatkuvasti ympäriinsä, mikä takuulla vahingoittaa ympäristöä enemmän kuin vaikkapa lihan syöminen. 🙂

  • Vierailija
   Posted at 20:27h, 18 March

   Itseasiassa lihan syöminen vahingoittaa ympäristöä enemmän kuin kaikki lentokoneet, autot, junat ja laivat yhteensä.. Viidesosa kaikista kasvihuonekaasuista syntyy lihateollisuuden ja eläintuotannon takia. Kannattaa ottaa asioista selvää ja käydä vaikka WWF:n sivuilla tutustumassa 🙂
   https://wwf.fi/vahemman-lihaa-lautaselle/

   • Mangonsiemen
    Posted at 07:35h, 20 March

    Aika erikoinen kommentti, kun linkkaamasi artikkelin alussakin jo todetaan, että liikenne ja lihantuotanto aiheuttavat noin yhtä paljon ilmaston lämpenemistä aiheuttavia päästöjä. Paikalliset erot eri eläinlajien tuotannon ekologisuudessa ovat suuria, suurin osa ympäristövaikutuksestahan tulee rehun lannoitteista. En usko, että kukaan syö niin paljon lihaa, että ilmastovaikutus olisi lähelläkään 11 lennettyä ulkomaanmatkaa vuodessa. Sen sijaan yksilötasolla noin muuten on varmasti paljon eroja siinä, että onko suurin “ilmastorikos” lihansyönti, autoilu, lentomatkailu vai vaikkapa elektroniikka- tai vaateshoppailu. Kaikkiin näihin asioihin pitäisi liittää haittavero, että kuluttaja maksaisi itse ostopäätöstensä haitat.

 • Sopa
  Posted at 16:01h, 18 March

  Minä ainakaan en tuu ikinä tinkimään matkustelusta, koska se on parasta maailmassa. Sen takia teenkin kaikissa muissa asioissa mahdollisimman ekologisia valintoja. Se että yleensä arkielämässä pyrkii ympäristöystävällisyyteen ei tarkoita että pitäisi kaikilla elämänalueilla olla joku pyhimys 😀

  • sanniiiiis
   Posted at 16:36h, 18 March

   Oon miettnyt samaa tosi usein. Itse asun ulkomailla, vanhemmat asuu ulkomailla (eri maassa kuin minä), veli asuu ulkomailla (eri maassa kuin minä ja vanhemmat), parhaat kaverit asuu ulkomailla (eri maassa kun minä, vanhemmat tai veli). Jos siis haluan nähdä rakkaimpiani niin on pakko lentää (Briteistä nyt on vähän hankala muuten lähteä mihinkään :D), jos haluan käydä kerran vuodessa Suomessa on pakko lentää. Tän takia oon matkustellut ihan tajuttoman “vähän” pelkkää huvimatkailua johon ei liity rakkaiden näkemistä, mutta kyllä mulla on välillä vähän katkera olo kun nään missä muut käy ja tuntuu että omat hiilidioksidipäästöt tulee täyteen siitä että käy kerran Suomessa hakemassa ruisleipää. Mulla on siitä huono omatunto, mutta yritän elää ekologisemmin muuten. Nykyäänkin saatan nähdä vanhempia ehkä kolme kertaa vuodessa, mutta asenne on muuttunut siihen että kun viikottain skypettää niin sillä ei ole mitään väliä. Välillä on pakko tinkiä rakkaiden näkemisestä tai Suomessa käymisestä jos haluaa yhtään käydä missään “oikealla lomalla”. Valintojahan nämä kaikki on. Itse en aja autoa, vaan pyöräilen/juoksen joka paikkaan. oman maan sisällä matkustan aina junalla koska täällä on niin mahtavat yhteydet, pyrin shoppailemaan hyvin vähän ja syömään kotimaisia kasviksia ja minimaalisesti lihaa ja vaikka näillä jutuilla ei useita lentoja vuodessa korvata niin se on tällä hetkellä paras mihin pystyn. Yksi mihin toivon että tulisi muutos on vaikka se että suomalaiset bisnesmiehet lentää Tukholmaan päiväksi työn takia ja sitten takaisin, koska usein nämäkin jutut voitaisiin hoitaa videolla, mutta mun mielestäni on parempi keskittyä tollaiseen turhaan lentämiseen kun siihen että joku lähtee oikealle matkalle.

  • saratickle
   Posted at 11:40h, 19 March

   Mulla on Sopan kanssa vähän sama linja. Kaikki ei ole niin mustavalkoista. Matkustaminen on asia, joka on opettanu mulle ehkä eniten tässä maailmassa. Koen sen hyötyjen olevan mulle ja mun ympäristön hyvinvoinnille terveellisempää kuin sen aiheuttamat päästöt. 

   Polttoiaineen käyttö matkustajaa ja matkakilometria kohden on myös kehittynyt vuosien varrella aika huimasti. Se on muistaakseni 70% tehokkaampaa kuin muutama kymmen vuosi sitten. Ja uskon vahvasti, että tulee kehittymään edelleen. Lisääntyvä matkustelu lisää myös resursseja erilaisten menetelmien kokeiluun ja käyttöönottoon.

   • possu
    Posted at 16:23h, 21 March

    Krrhöm…:  Koen sen hyötyjen olevan mulle ja mun ympäristön hyvinvoinnille terveellisempää kuin sen aiheuttamat päästöt. 

    No, kukin tavallaan.

   • ????
    Posted at 07:08h, 22 March

    “Koen sen hyötyjen olevan mulle ja mun ympäristön hyvinvoinnille terveellisempää kuin sen aiheuttamat päästöt.” Mitä mä just luin? Hei ihan oikeesti.

 • Vierailija
  Posted at 20:15h, 18 March

  Bloggaajien matkustelu on kyllä aika hurjaa. Ja kuinka pinnalliseksi blogit ovatkaan menossa, kun pitää ulkomaille asti lähteä ottamaan asukuvia. Minulle on ainakin samantekevää onko kuvat otettu merellisessä Helsingissä vai aurinkorannoilla. Toki kesän ja loppukevään aikana voi olla kiva tehdä yks tai kaks “kesäpukeutumis”postausta ulkomailta, mutta muuten ei kyllä itsellä ole mitään samaistumispintaa rantabulevardilla otettuihin kuviin.

  • saratickle
   Posted at 11:43h, 19 March

   Kun kuvataan kampanjaa asiakkaalle, mennään heidän ehtojensa mukaan. Jos lanseeraus on suunniteltu viimeistäkin yksityiskohtaa myöten ja kuvausympäristöksi palutaan Pariisilaista tai Barcelonalaista katukuvaa, ei meikäläisillä ole hirveästi sanavaltaa siinä 🙂

    

   • lintun
    Posted at 20:09h, 19 March

    Ulkopuolisena ei kyllä voi arvata missä kohtaa on puhe puhtaasta työmatkasta eli “asiakkaalle kuvaamisesta”, jos sitä ei ole mainittu erikseen.
    Jos kirjoitetaan, että “toukokuussa kuvausmatka blogimimmien kanssa ulkomaille” niin mistä lukija voisi tietää, että ahaa se on tuolle X yrityksen kampanjaan kuuluva kuvausmatka 🙂
    Jatkossa kannattaa kiinnittää huomiota kirjoitusasuun, jos haluaa tulla oikein ymmärretyksi. Mutta se siitä napinasta, toivottavasti saat totetutettua lomamatkat, jotka on suunnitteilla.

   • possu
    Posted at 12:41h, 25 March

    “…ja kuvausympäristöksi palutaan Pariisilaista tai Barcelonalaista katukuvaa…”, eli jos panostat kuvausympäristöön, voisit panostaa myös oikeinkirjoitukseen. Tarkoittanet pariisilaista tai barcelonalaista katukuvaa? 

 • Vierailija
  Posted at 20:54h, 18 March

  Siis musta on kiva, että kerroit näin reippaasti etukäteen! En tiiä miks ottaa tää nyt niin tunteisiin, mutta jotenki hassua ku monesti muka niin salaillaan että ollaan lähdössä reissuun ja sitten ehkä paria päivää aikasemmin muka ohimennen jossain postauksen lopussa että “ainiin lähden ylihuomenna Malediiveille/Balille/indokiinaan/yms” ihan niinku se ois joku maailman normaalein juttu, ei tunnu missään, en jaksa mainita, en viitti hehkuttaa. Ööh 😀

  • saratickle
   Posted at 11:46h, 19 March

   Ymmärrän pointin! Välillä reissuista ei yksinkertaisesti saa puhua ennakkoon ja välillä niitä buukataan asiakkaan toimesta viime tinkaan. Toisinaan lähdöt varmistuvat ihan viime tipassa ja taas toisinaan bloggaajat haluavat pitää omat henkilökohtaiset reissunsa ihan omana tietonaan. Eli ymmärrän hyvin kyllä nämä edellispäivän maininnatkin 🙂

 • ellakk
  Posted at 21:00h, 18 March

  Jos vuodessa ehdit nuo kaikki näkemään ni tosi hyvä suoritus! 😀 ihan mielettömän kuuloinen lista. Tuli mieleen, että onko sun poikaystävän työ myös sellainen, että ei vaadi läsnäoloa koko ajan? Itellä on perus toimistoduuni ja vuosilomien määrä on sellainen, että ei siinä hirveen montaa reissua ehdi tekemään jos Suomessakin haluaa yhtään lomailla. 🙂 Ellei tietysti sitten pyydä palkatonta. Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun olitte siellä Vietnamissa vajaan kuukauden ja ilmeisesti useampi reissu yhdessä vielä tiedossa. 🙂 Ihan huippu tilanne, kun tuollainen onnistuu ja silloinhan siitä nimenomaan pitääkin nauttia!

  • saratickle
   Posted at 11:50h, 19 March

   Aika hyvin pystyy poikaystävänikin vaikuttamaan duuneihinsa ja pitämään lomaa/ottamaan palkatonta, mutta etänä ei pysty läheskään työskentelemään samalla tavalla kun meikäläinen! 🙂

   Kaikki on kuitenkin aina ollut järjesteltävissä. Etenkin kun ollaan oltu ajoissa liikkeellä päivämäärien kanssa!

 • Nimetön
  Posted at 06:00h, 19 March

  Upean kuuloinen suunnitelma!! 🙂 Itsekin olen vahvasti sitä mieltä, että jos rahaa on, niin se kannattaa laittaa elämyksiin, kokemuksiin ja seikkailuihin! Itsekin koitan kaiken ylimääräisen säästää ja varmasti kesällä on toivottavasti reissuja tiedossa.. Jos ei muualle niin ainakin Norjaan ja Ruotsiin, olisihan se upeaa käydä vihdoin patikoimassa Kebnekaisella ja Galdhöpiggenillä! 🙂

  • saratickle
   Posted at 11:50h, 19 March

   Oioi, kuulostaa mielettömältä sekä asenne ja kohteet! <3 🙂

 • Karo22
  Posted at 09:33h, 19 March

  Hei Sara ja kiitokset kivasta blogista! Reissujuttuja on superkiva lukea, joten sun reissaaminen tarjoaa ainakin mulle mielenkiintoista sisältöä tänne blogiin! Oon asunut puolisen vuotta Norjassa ja täytyy kyllä sanoa, että jos sellaisen “täsmäiskun” Norjaan haluatte tehdä, menkää Lofooteille. Lofootit tarjoaan mun mielestä Norjan huikeimpia maisemia ja tiesitkö, että esim. Unstadissa voi käydä surffaamassa (arctic surfing), voisit tykätä siitä! Vaikka kohteeksi ei valikoituiskaan Lofootit, on etelämmässä Norjan rannikolla myös paljon hienoja paikkoja nähtäväksi. Esim. Stavanger on maisemiltaan hieno kaupunki. Tykkäät vaeltaa, joten kannattaa miettiä, voisko reissulla haikata esim Kjeragboltenille tai Trolltungalle… (kandee googlata nuo mestat) 🙂 Ite oon käynyt tuolla Kjeragilla, mutta en kyllä uskaltanut sille kivelle kavuta 😀 Hauskaa reissuvuotta!

  • saratickle
   Posted at 11:54h, 19 March

   Voi kiitos viestistäsi! Et usko, mutta Norjan surffileiriä ollaan suunniteltukin! 😀 Tutustuttiin Balilla yhteen suomalaiseen, sun hoodeilla asuvaan tyyppiin, jonka kautta alettiin innostumaan arctic surfing -leiristä! Hän lupasi sellaisen meille jopa järkätä, JAIKS

   Lofootit on nimenomaan se mitä ollaan loppukesälle suunniteltu. Jättimäinen kiitos upeista vinkistäsi, kirjasin nämä samantien ylös 🙂

    

   • Karo22
    Posted at 13:58h, 19 March

    Kiva jos näistä oli apua! Asuin siis itse puoli vuotta Oslossa muutama vuosi sitten 😀 (kirjoitin vähän epäselvästi). Lofooteille vielä yks vinkki: valassafari. Me käytiin Andenesilla safarilla (Lofoottien pohjoisosassa) ja se oli opettavainen, silmiäavaava ja todella mielenkiintoinen kokemus! Täältä lisää infoa: http://www.whalesafari.no

 • Hannaaa
  Posted at 06:57h, 20 March

  Tämä kyllä vapauttaa minut tästä lentopäästöahdistuksesta, koska pari krt vuodessa lentävänä huomaan nyt etten minä ole se jonka tähän pitäisi vaikuttaa, vaan juuri nämä 11kertaa vuodessa lentävät tyypit..:) Matkailu on joo kivaa, mutta millä kustannuksella lopulta.. :\

  • Vierailija
   Posted at 16:41h, 20 March

   Ihan sillä kustannuksella, että täällä eletään vaan kerran ja siitä pitää ottaa kaikki irti.

   • Santsuliini
    Posted at 13:48h, 22 March

    No ihan voisi miettiä myös muitakin kuin itseensä? Onko tullut mieleen että täällä maapallolla ois muidenkin tarkotus vielä elää kun me olemme täältä poistuneet. “Mä nyt syön tätä lihaa koska tää on hyvää ja mua ei kiinnosta ympäristö koska täällä eletään vaan kerran” -tyyppinen ajattelu nimenomaan tuhoaa tän planeetan. Tätä mukaa miten ihmiset elää (matkustaa, suosii lihaa, shoppailee ja kuluttaa) ei tuu meno täällä jatkumaan kovin kauaan. 11 kertaa vuodessa lentävä tyyppi joka sanoo että ympäristö on tärkeää ja blaa blaa jutut vesittyvät ihan huolella. Sori vaan.

 • sinimi
  Posted at 09:02h, 20 March

  Wow mitä suunnitelmia, kuulostaa aivan mahtavalta! Jännää miten tuo matkustaminen ja lentäminen näin paljoa närkästystä herättää. Miksi lopettaa omaa intohimoaan ja rakasta “harrastusta”… Kaikki asumaan pahvilaatikkoon niin kulutus/päästöt vähenee huomattavasti 😉
  Matkustelusta en tingi, jos on aikaa ja rahaa niin eikun reissuun 🙂 Perjantaina lähtö Pariisiin ja toukokuussa Wieniin. Loppu kesälle tai syksylle reissu siskon kanssa ja ehkä vielä talveksi jonnekin lämpöiseen:)

  • APUA!
   Posted at 16:45h, 20 March

   Siis apua! Vieläkö joku ihan oikeasti ajattelee näin itsekeskeisesti vuonna 2017, kun ilmastonlämpeneminen yms on todellista totta.
   “Miksi lopettaa omaa intohimoaan ja rakasta “harrastusta”… ” Ei tarvitse lopettaa, mutta voisi rajoittaa. Paitsi jos haluaa tuhota maapallon ja ilmaston alta aikayksikön. Tämmöisinä hetkinä tuntee itsensä todella mitättömäksi, kun tajuaa, että kanssa eläjät on aivan tyhjäpäitä, eivätkä viitsi edes vähää ajatella muita. “Minäminäminä, niin kauan on hyvä, kun minä pääsen matkustelemaan.” Onnea vaan jatkossa matkakohteiden valintaan, kun koko maailma on tuhon oma.

   • Vierailija
    Posted at 16:52h, 20 March

    Toivottavasti sitten oot tyytyväinen siihen että toi sun vauhkoominen ja valitus ei saanut mitään muutosta aikaan missään ja tuhlasit elämäs siihen. Kukaan ei oo täällä näkemässä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, joten miks siitä pitäs stressata etukäteen? Jokainen säästäköön luontoa niin kuin parhaakseen näkee. Ja kyllä, suurimpaa osaa ihmisistä ei kiinnosta. Ihminen on itsekäs olento, tuliko se jotenkin yllätyksenä vai? Vaadittais aika paljon, että lentoliikenne vähenisi. Ei oo mitään järkeä vauhkota tälläsestä asiasta. Ja maailma ei todellakaan tule olemaan tuhon oma meidän elinaikana, joten siitä pitää ottaa kaikki irti.

    • Mangonsiemen
     Posted at 18:26h, 20 March

     Kyllä mua ainakin järkyttää, jos ilmastonmuutos ja keinot, millä sitä voisi hidastaa, ei kiinnosta ihmisiä. Ja että joku vielä 2017 kerskailee ympäristön tuhoamisella, on mulle ihan käsittämätöntä. Aika harvalla on mahdollisuus pienentää hiilijalanjälkeään niin paljon kuin 22 lennon jättäminen väliin.

   • sinimi
    Posted at 07:35h, 21 March

    Jos ihminen haluaa nähdä maailmaa, eri kulttuureja, paikkoja, kaupunkeja, ihmisiä… Miten tämä olisi mahdollista, jos hyvä lentomäärä on kerran muutamaan vuoteen. Miksi omaa elämää tulisi rajoittaa niin valtavasti ja jättää pois omat intohimonsa. Oma elinikä on loppujen lopuksi aika lyhyt ja täällä tosiaan eletään vain kerran. Jos haluan toteuttaa omia unelmiani niin sitten olen itsekäs:)
    Vaikka tiedostankin ja olen huolissani mm. jäätiköiden tilanteesta jne. en halua kuluttaa päiviäni tämän liialla murehtimisella. Maailmalla on kuitenkin paljon pahempiakin “maapallon tuhoojia”:)

    • Mangonsiemen
     Posted at 08:09h, 21 March

     Vieraisiin kulttuureihin voi tutustua myös esimerkiksi kirjallisuuden ja elokuvien kautta. Tai ainakin maksimoida paikan päällä saatavan hyödyn tutustumalla jo etukäteen alueiden historiaan ja politiikkaan. Sitten paikan päällä varmaan kannattaa olla mahdollisimman pitkään, vuodenkin asuminen jossain on vain pintaraapaisu kulttuuriin. Tietysti pitää myös tutustua paikallisiin. Jos taas haluaa nähdä mahdollisimman monta paikkaa, varmaan kannattaakin matkustaa esim junalla ja laivoilla eikä lentäen. Mielestäni ei ole muita kohtaan reilua eikä tarvitse hyväksyä, että jonkun intohimo on maapallon tuhoaminen. Hyvä lähtökohta olisi, että kukin pyrkisi toteuttamaan omia intohimojaan siten, ettei maapallon kestokyky ylittyisi, vaikka kaikki toimisivat samoin.

    • Vierailija
     Posted at 14:35h, 27 March

     Voi matkustaa vaikka junalla Pekingiin tai polkupyörällä Etelä-Eurooppaan (tai mihin vaan). Jos haluaa matkustaa paikkaan, joka on vaikeasti saavutettavissa muulla kuin lentokoneella, voi tehdä yhden 11 viikon pituisen matkan sen sijaan, että lentää 11 kertaa viikoksi johonkin. Pitkällä reissulla siitä kulttuuristakin oppii aika paljon enemmän kuin lyhyellä pyrähdyksellä.

 • Täystuho
  Posted at 06:48h, 21 March

  Asun 270 neliön omakotitalossa ja lämmitän sähkösaunan joka toinen päivä. Ajan järkyttävän kokoisella maasturilla, ja paljon. Kesämökki ja moottorivene on tietty kanssa.
  Olen kuitenkin ekologinen, koska, naistenlehtien opetusten mukaisesti, nyppään kännykän laturin pois seinästä latausten välillä. Tämähän säästää vuodessa luontoa saman verran kuin 8 sekunnin mittainen ajo autolla. Olen myös innokas julkisten liikennevälineitten käyttäjä, oikeastaan enimmäkseen käytän niitä, käynhän vuosittain kymmenisen kertaa kaukomailla, ja tietenkin lennän julkisilla reittikoneilla.

  • lt
   Posted at 10:14h, 21 March

   :DDD just tätä olin tulossa kommentoimaan.
   Ne, jotka valittaa lentämisestä, luultavasti vetelee lihaa joka safkalla, asuu 300 neliöisessä kämpässä ja lämmittää saunaa (ja sitä kämppää talvisin) joka päivä, ajaa autolla 50 tuhatta kilsaa vuodessa ja lentää EKOLOGISESTI kerran vuodessa viikoks Kanariansaarille. Ja tietenkään unohtamatta sitä, että tv on auki 6h päivässä, joka paikkaan mennään autolla koska julkiset ei kulje kun pk-seudulla (ja vaikka kulkiskin, niin pitää päästä ovelta ovelle), ostetaan mielellään sitä halpaa ja ulkomaista kun kotimaista ja luultavasti ekologisemmin tuotettua ja ei niin pitkältä lennätettyä…

   • Mangonsiemen
    Posted at 15:28h, 21 March

    Ei pidä ollenkaan ainakaan omassa tuttavapiirissäni paikkaansa, ihmiset asuvat tiiviisti keskustassa, eivät edes omista autoa, pyöräilevät, käyttävät julkisia, vähintään pyrkivät tekemään vegaanisia valintoja.. Yhdellä elämän osa-alueella ekologisuuteen pyrkiminen ei todellakaan tarkoita, että kaikilla muilla on annettu tai annettava periksi.

 • Liisa Kivi
  Posted at 10:29h, 21 March

  Mimmi!!!! Oon super ilonen sun puolesta, jos todella pääset noihin kaikkiin kohteisiin tän vuoden aikana – ite yritän tehdä edes yhen reissun XDD Matkustelu on elämän paras asia, ja mikään elämässä ei opeta eikä kasvata yhtä paljon kuin reissaaminen. Elämä on tässä ja nyt, ja musta jokaiseen mahdollisuuteen pitää tarttua kiinni, koska sitä katuu sitten myöhemmin.
  Love ya! <3

  • Mangonsiemen
   Posted at 16:02h, 21 March

   Joo, kyllähän se elämäm_koulu on se paras koulu. Olisi kiva, että jakaisitte sitten muillekin niitä oppeja, joita ei mistään muualta kuin matkoilta opi.

   • Norppu
    Posted at 12:55h, 27 March

    Musta vaikuttaa vähän siltä että nämä omaa näkökulmaa avartavat matkat ovat lähinnä lisänneet kommentoijien itsekkyyttä ja kykyä olla ymmärtämättä mitä tarkoittaa kollektiivinen vastuu yhteisestä maapallostamme jotta se säilyisi myös jälkipolvillemme. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat erittäin selvästi nähtävillä jo nyt.
    Ja ei, en ole pyhimys, matkustan myös itse paljon työkseni (en tosin kuvatakseni sesongin uutuuksia vaan kouluttaakseni ihmisiä kehittyvissä maissa uusiutuvista energiateknologioista ja ympäristötietoisuudesta). Myönnän että matkustamisen vähentäminen on vaikeaa ja nautin itsekin reissaamisesta, mutta sentään tajuan olla puolustelematta sitä ja vetoamatta johonkin instagram-filosofioihin.

 • Tony Halttunen
  Posted at 13:00h, 03 April

  Täyttä asiaa! Rahaa reissaaminen vaatii mutta, se on ehdottomasti paras tapa kuluttaa sitä. Sitäpaitsi rahaa pystyy aina tekemään lisää vaikka se välillä oliski vähissä. Me palattiin naisystävän kanssa melkein kuukauden Thaimaan lomalta, kiva fiilistellä ja lukee näitä matka postauksia…kauhee lomakrapula, tahtoo takasin 😀