Suosittu second hand -sovellus vihdoin Suomessa: Tise

*Kaupallinen yhteistyö: Tise

 

Miltä kuulostaa Instagram, joka toimii valtavana second hand -kauppana? Naapurimaissa supersuosioon noussut norjalainen Tise rantautui ihan hetki sitten Suomeen! Kyseessä on Instagram-pohjalle rakennettu käytettyjen vaatteiden ja -asusteiden myyntiin tehty sovellus, joka on juuri sitä mitä Suomen 2hand skene tarvitseekin. Laadukkaita tuotteita ja inspiroivia myyjiä!

Kuten edellä  mainitsinkin, Tise toimii Instagramin tapaan. Täällä inspiroidutaan, seurataan ja tykätään kuten Instagramissa. Mutta tämän lisäksi voit ostaa ja myydä, yli maan rajojen! Voit siis ostaa vaatteita vaikkapa suosikkibloggajaltasi Tanskasta. Suosituimmilla Tise-myyjillä on kymmeniä tuhansia seuraajia, ja suosioon voi nousta ihan kuka tahansa aktiivinen ja kiinnostavan myyjä! Suosittelenkin panostamaan oman shopin visuaalisuuteen, sillä on iso merkitys 🙂

Meikäläisen löytää Tisestä tutulla nimimerkillä: @saratickle.

 

 

 

 

NÄIN TISE TOIMII

 

 

1. Lataa Tise ja perusta tili

Logon tunnistat persikanvärisestä pohjasta. Profiilin perustaminen hoituu kätevästi vaikkapa FB-tunnareilla. Profiilikuva ja nimimerkki voi olla ihan fiksua pitää samana kuin Instagramissakin!

 

2. Kategoriat

Etsimistä helpottamaan on tehty kategoriat, jotka voit rajata halutessasi esimerkiksi lähiseudulle! Kategorioista löytyy mm. muoti, asusteet, treeni, laukut jne. Varoitan teitä, tämän appsin sisällä saa kulutettua vaikkapa kokonaisen vuorokauden yhtäjaksoisesti!

 

2. Seuraa ihmisiä & etsi ostettavaa

Voit etsiä kiinnostavia myyjiä eri kategorioista tai katsoa mitä viimeksi on ilmestynyt myyntiin. Discover osion takaa löytyy Tisen kasaamia listauksia, joista on helppo bongata niin omaan tyyliin sopivia myyjiä kuin myynnissä olevia tuotteita! Suosituimmat myyjät kannattaa tsekata! Voit rajata hakuja lukuisilla eri tavoilla, esimerkiksi toimistustavan mukaan: “kävelyetäisyys”,”pyöräilyetäisyys”, “ajoetäisyys” tai “postitusetäisyys”. Jälkimmäinen kattaa useamman maan!

 

3. Tuotteen ostaminen – Chat & Bid

Kun löydä itseäsi kiinnostavan tuotteen, voit aloittaa chat-keskustelun kuvan alta olevasta painikkeesta. Ilmoita, että olet kiinnostunut tuotteesta, kerro millä toimitustavalla pystyt ostamaan (nouto vai postitus), esitä tarvittaessa lisäkysymyksiä tuotteesta jne. Jos samalla myyjällä on useampi kiinnostava tuote, voit chatissa ilmoittaa haluavasi ostaa useamman tuotteen, näin myyjäkin pääsee helpommalla! Chat-keskustelu on vaihtoehtoinen, voit myös tehdä suoraan tarjouksen. Kuvan alta löytyy Bid-painike, jonka kautta pystyt tekemään tuotteesta tarjouksen ja valitsemaan toimitustavan. Kun myyjä on hyväksynyt tarjouksen, se tulee postituksen osalta laittaa eteenpäin neljän päivän kuluessa ja tapaamisen osalta myynti pitää tapahtua viiden päivän kuluessa. Huom. ostaa voit myös Suomen rajojen ulkopuolelta! Esimerkiksi suosikkibloggajaltasi Tanskasta tai Norjasta!

 

4. Tuotteen myyminen – Safe Pyment

Tuotteen lisääminen myyntiin onnistuu samalla tavalla kuin kuvan lisääminen Instagramiin. Pesu-/materiaalilapusta on hyvä napata myös kuva! Myynti-ilmoitukseen lisätään tuotteen tiedot, kategoria ja hinta. Myynti-ilmoituksia, hintaa yms pystyy muokkaamaan jälkikäteen! Toimitus tapahtuu joko postilla tai tapaamisella. Jos kiinnostunut ostaja tekee tarjouksen ja tarjoukseen on merkitty toimitustavaksi postitus, sisältyy postituskulut aina tuotteen hintaan. Toimituskulut jäävät siis maksettavaksi myyjälle. Kun maksu tapahtuu Bid-nappulan kautta, tapahtuu maksu aina Safe Paymentin kautta. Tämä on ehdottomasti turvallisin tapa ostaa ja myydä! Tuotteen hinnasta maksetaan  5-10% (tuotteesta riippuen) provisio Tiselle. Myyjä saa maksun tililleen 1-4 päivän kuluessa siitä kun ostaja on vastaanottanut tuotteen. Kun tuote on myyty, se merkataan myydyksi Tisessä ja kuvan päälle tulee tällöin lukemaan “sold”. Lue lisää täältä.

Psst. Myyjä ja ostaja voivat sopia maksutavasta myös vaihtoehtoisin keinoin chatissa. Safe Payment on turvallisin tapa myydä ja ostaa, siksi se sisältää ylimääräisiä kuluja. Mutta maksuna voi käyttää myös esim. mobilepayta tai käteistä, mutta tällöin vastuu on täysin myyjällä ja ostajalla.

 

Kattavasti tietoa Tisestä ja siitä miten sovellus toimii löydät täältä

 

 

Latasin Tisen viime viikolla ja aloin heti seuraamaan lempparityyppejäni Norjasta ja Tanskasta. Myynnissä on vaikka mitä ihanaa, tosi laadukasta kamaa! Nostin tähän alle muutaman kiinnostavan myyjän, joita seuraan Instassakin!

 

 

 

 

 

Tämän postauksen kuvituksessa näkyykin ihan hyvä läpileikkaus siihen mitä kaikkea mulla on Tisessä myynnissä.  Treenivaatteita ja aurinkolaseja löytyy myös reilusti! Tervetuloa ostoksille, nähdään Tisessä! 🙂

 

 

xx Sara

20 Comments
 • Zir
  Posted at 20:30h, 08 April Reply

  Onko tää sovellus siis samanlainen kuin Suomalainen Zadaa-sovellus?

  • Sara
   Posted at 23:04h, 08 April Reply

   Vastaavanlainen kyllä, mutta pohjana tosiaan Instagram!

 • Emma Forss
  Posted at 07:01h, 09 April Reply

  Tämä menee heti lataukseen 😀

  • Sara
   Posted at 10:30h, 10 April Reply

   Jeee!! <3

 • Ember
  Posted at 07:06h, 09 April Reply

  Kuten aina, valintasi näyttää tyylikkäältä ja kauniilta

  • Sara
   Posted at 10:30h, 10 April Reply

   Kiitos 🙂

 • Kevin
  Posted at 07:07h, 09 April Reply

  Toivon, että virus loppuu pian ja meillä voi olla enemmän kuvia sinusta, joka matkustaa ympäri maailmaa.

 • Ellinoora Holmström
  Posted at 16:16h, 09 April Reply

  Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta, en oo koskaan shoppailut vaatteitakirppareilta, mutta jos tulevaisuudessa tarvitsen jotain uutta voisi kyllä tämän tsekata ensin. 🙂

  • Sara
   Posted at 10:31h, 10 April Reply

   Suosittelen! 🙂

 • xod
  Posted at 17:20h, 09 April Reply

  Menin heti lataamaan tämän ja yritin tehdä tiliä (facebook-tilini kautta) mutta ei toimi, sovellus jumittuu ja jää vain lataamaan… Uusin versio ja iphone 8 uusimmalla käyttiksellä että pitäisi toimia. Onkohan siellä ruuhkaa vai mitä? Ei nyt ihan vakuuttanut 😀

  • Sara
   Posted at 10:32h, 10 April Reply

   Hmm, nyt en osaa vastata, koska mulla pelittää ihan täydellisesti. Voikohan johtua ruuhkasta. Aikamoinen yleisöryntäys nimittäin tuli kampanjan julkaisun jälkeen! Ite oon ainakin tosi tyytyväinen. 80% vaatteista jo myytynä 🙂

 • pilvi
  Posted at 18:05h, 09 April Reply

  tuntuu jotenkin turhalta ku on jo zadaa:D siellä kuitenkin toistaiseksi ehkä enemmän käyttäjiä ja muutenkin ihanan helppokäyttöinen. + pitää suosia suomalaista!

  • Sara
   Posted at 10:35h, 10 April Reply

   Mä oon vähän eri mieltä. Kilpailu kentällä tekee yleensä hyvää kaikille osapuolille ja puskee yrityksiä kehittämään palvelujaan. Muutenkin mitä enemmän 2hand-vaihtoehtoja, sen parempi. Musta on ihanaa kun voin tehdä kaupallisia yhteistöitä myös käytettyjen vaatteiden osalta. Se kertoo siitä, että tällä sektorilla menee hyvin, ja se tekee mut tosi iloiseksi!

 • Sonja L.
  Posted at 20:08h, 09 April Reply

  Sama ongelma kuin XOD-nimimerkillä! Kiva idea, mutta en saa äppiä toimimaan millään 🙁 En saa luotua profiilia ja aina tulee vikakoodia. Uusin Samsungin lippulaivapuhelin. Harmittaa, vaikuttaa keskeneräiseltä aplikaatiolta… Jos tässä vaiheessa jo sekoilee niin mites rahaliikenteen kanssa

  • Sara
   Posted at 10:36h, 10 April Reply

   Tosi harmi kuulla! Mun on vaikea tähän kommentoida kun omani toimii ihan moitteettomasti! Suosittelen yhteydenottoa supportiin!

 • Aino
  Posted at 23:11h, 09 April Reply

  Ihanaa, että second hand kentälle tulee uusia toimijoita ja kiva, että jaat seuraajillesi tietoa niistä! <3 Yhdyn kuitenkin edellisiin, ettei suomalaisen Zadaan rinnalla välttämättä ole tilaa vastaavanlaiselle sovellukselle, vaikkakin Tise selkeästi panostaa estetiikkaan huomattavasti enemmän. Mutta sehän jää vaan nähtäväksi.

  • Sara
   Posted at 10:40h, 10 April Reply

   Kiitos kommentista! Kuten tuolla yllä jo mainitsinkin niin mä uskon, että uudet toimijat samalla sektorilla luo vaan tervettä kilpailua ja kehittävät kaikkien osapuolten palveluja. En nää mitään ongelmaa siinä etteikö molempia appeja voisi käyttää 🙂 Mun mielestä mitä enemmän, sen parempi. Ihanaa kun vaatteiden ja tavaroiden kierrättämisestä on tullut uusi normaali! Tätä vaan lisää!

 • Peppi
  Posted at 10:56h, 11 April Reply

  Moi! Ei nyt liity postauksen aiheeseen varsinaisesti, mutta mistä nuo kuvissa näkyvät heinät on ostettu? 🙈 Olen yrittänyt etsiä tuollaisia, mutta en ole löytänyt!

  • Sara
   Posted at 13:24h, 15 April Reply

   Moii! Mä oon ostanut noi varmaan joku 2v sitten ihan vaan perus kukkakaupasta. Hitsi miten hyvin kestäny!

 • marleen minnik
  Posted at 19:49h, 30 March Reply

  Moikka itselläni ollut käytössä tuo sovellus jo jonkin aikaa ja tullut myytyy hyvin mutta nyt ensimmäistä kertaa tuon sovelluksen kautta multa ostetaan postilla enkä ole ennen ikinä lähettänyt postia niin en osa lähettää voisitko jotenkin selittää miten tuo postitus toimii miten paketoin, mitä sanon posti kassalla yms. Kiitos jo etukäteen!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval