SURF CAMP BALILLA – Kokemuksia

DSC_5098.jpg

 

Surf campille osallistuminen on ollut haaveeni siitä asti kun ensimmäisen kerran lajia pääsin nelisen vuotta sitten kokeilemaan. Oltiin tuolloin ystäväni kanssa Kap Verdellä, ja vuokrattiin laudat kahdeksi tunniksi. Avustamaan saapui muutama paikallinen jamppa.

Hauskaa se oli, mutta ei sillä juuri surffin kanssa tekemistä ollut. Harva pääsee lajiin sisään sillä, että testailee sitä silloin tällöin. Surffiin (kuten moneen muuhunkin lajiin) tarvitaan alussa paljon toistoja -mieluiten lyhyen aikavälin aikana. Valmennus ja ulkopuolinen apu on välttämätöntä. Suomalaisella kun tuo aaltojen lukeminen ei varsinaisesti veressä ole. Niillä ratsastamisesta puhumattakaan…

Kap Verden jälkeen olen kokeillut surffausta muutamia kertoja Sri Lankassa sekä kerran Nicaraguassa ja Australiassa. Toistoja ei ole siis vuosien varrella mitenkään liikaa kerääntynyt.

Mahdollisuus surf camp -elämykseen tarjoutui viime marraskuussa kun päästiin Annikan kanssa tuttujen pitämälle surffileirille. Asenne Surfin ja Kima Surfin kahden viikon leiri Balin Canggussa oli unelmien täyttymys. Paikassa majoittui parikymmentä suomalaista Asenne surfin kautta ja Kiman mukana leirille oli matkustanut eripuolilta maailmaa toinen mokoma. Suomalaisista kaikki muut paitsi minä ja Annika tulivat leirille yksin. Useampi oli leirillä jo toista kertaa!

 

DSC_1040.jpg

DSC_0671.jpg

DSC_1925.jpg

DSC_2211.jpg

DSC_4409.jpg

DSC_4520.jpg

 

Seitsemänä päivänä viikossa järjestettiin aamusurffeja, iltapäiväsurffeja ja päiväretkiä. Varausjärjestelmän kautta (vrt wodconnect) surffeja pystyi buukkaamaan kaksi vuorokautta etukäteen. Pystyit valitsemaan joko aamusurffin ja iltapäiväsurffin (tai ainoastaan jomman kumman) tai päiväretken. Surffitunteja/päiväretkiä oli varattavissa päivittäin suunnilleen 10 ja erilaisia lokaatioita riitti. Jokaiseen tapahtumaan mahtui 4-12 henkeä, riippuen ohjaajien määrästä. Jokainen surffi oli aina arvosteltu yhdestä viiteen tähteen. Yksi tähti aloittelijalle ja viisi tähteä pro-surffaajalle. Leiri huolehti kaikista kuljetuksista, joita tehtiin päivittäin aika paljon. 

Ne, jotka eivät ennen leiriä olleet koskaan edes koskeneet surffilautaan, aloittivat leirin kolmen päivän aloittajacampilla. Sen aikana käytiin läpi perusjuttuja ja kokeiltiin pieniä aaltoja.

Jokaiselle valittiin ensimmäisenä päivänä omat laudat, joita sai sitten päivittää haastavampiin leirin aikana kehittyessään. Tähän mennessä olin surffannut joka kerta erilaisella laudalla, joten oli todella mukava totutella yhteen lautaan ja oppia sen ominaisuudet. Loppuleiristä vaihdoin lautani hieman pienempään.

Joka päivä parilla surffilla oli mukana valokuvaaja ja videokuvaaja. Muutaman kerran viikossa pidettiin hotellin yhteisissä tiloissa videoanalyysi, jossa käytiin läpi videomateriaalia (tämä oli kohtalaisen nöyryyttävää, mutta hyödyllistä :D). Videolta hahmotti omat virheet helpommin ja niiden ansiosta myös kehitys oli osaltaan nopeampaa. Viikottain järjestettiin myös teoriatunteja, jossa käytiin läpi yleisiä ohjeita.

Paikalliset surffiohjaajat olivat ehdottomasti yksi reissun parhaista puolista -niin huikeita ja ammattitaitoisia tyyppejä! Päästiin jopa yhden surffiohjaajan häihin, mahtava kokemus! Ohjaajat olivat aina mukana vedessä ja antoivat jatkuvasti vinkkejä. Joka surffin lopuksi summattiin treenit ja käytiin rannalla läpi mitä hyvää ja parannettavaa meillä oli.

 

DSC_0684.jpg

DSC_2248.jpg

DSC_0698.jpg

DSC_0715.jpg

DSC_5112.jpg

DSC_1996.jpg

_MG_6848.jpg

 

Ja mitenkäs leiri sitten vaikutti minuun? Uusien ystävien lisäksi surffi alkoi sujua. Ja tämä oli jotain ihan mieletöntä. Olin kuin pikku lapsi kokonaiset kaksi viikkoa. Käytiin aalloissa joka päivä, usein kaksi kertaa. Leirin viimeisinä päivinä osallistuttiin vielä Kima surfin järkkäämiin surf-kisoihin ja päädyttiin toisen suomalaistytyön kanssa finaaliin. Olen siis elävä todiste siitä, että tämä leiri todella toimii.

Leirin ja ihmisten lisäksi rakastun myös itse kohteeseen, Balin Cangguun. Herkullista ja ravitsevaa ruokaa, treeniä, joogaa ja laadukasta hierontaa. Kaksi viikkoa täällä hyvinvoinnin mekassa teki ihmeitä niin keholle kuin mielellekin. Kirjoitin Canggusta vastikää kattavan reissupostauksen. Pääset lukemaan sen täältä.

 

DSC_1616.jpg

DSC_4544-side.jpg

DSC_1910-2.jpg

DSC_2377.jpg

DSC_1014.jpg

DSC_4302.jpg

 

Sananen Asenteesta. On ollut suuri ilo tutustua merkin takana työskenteleviin tyyppeihin, joita voin kutsua nykyään ihan vaan kavereikseni. Kyseessä on pieni suomalainen lifestyle brändi, joka valmistaa vaatteiden lisäksi surf- ja SUP-lautoja sekä tuottaa tapahtumia. Asenteen ideologia on tehdä ja tuottaa juttuja suurella sydämellä. Ja tässä he ovat todellakin onnistuneet. 

Päästiin tutustumaan Balilla heidän “tehtaaseen” eli paikalliseen sympaattiseen perheeseen, joka vastaa Asenteen vaatteiden tuotannosta. Käsintehdyt vaatteet ovat 100% ekologista puuvillaa. 

Tässä postauksessa näkyvät vaatteet ja aurinkolasit löydät Asenteen nettikaupasta. Ja arvatkaapas mitä, sain teille alekoodin jaettavaksi! Koodilla tickleyourasenne saat kaikista normaalihintaisista tuotteista -10%. Voin kokemuksella kertoa, että nuo laadukkaat unisex hupparit & tank topit on ihan parhaita kotivaatteita. Ja mikäli tulee liikuttua Suomea trooppisemmissa kohteissa, niin jälkimmäiset on must. Postauksen uikkarit ja bikinit ovat Asenteen yhteistyökumppanilta, suomalaiselta Halla x Hallalta.

 

DSC_2603.jpg

DSC_5142.jpg

DSC_1653.jpg

DSC_4510.jpg

DSC_1035.jpg

DSC_1171.jpg

 

Uusi Asenteen ja Kiman surf camp järjestetään Balilla jälleen marraskuussa. Tsekkasin juuri nettisivuilta, että surf campin päivätkin on julkaistu: 5-17.11.2017. Jos kaikki menee hyvin, meikäläinen tulee olemaan mestoilla! Wooop!

Mikäli päivät ei natsaa, niin Kima surfin kautta pääsee Balin aalloille koska tahansa. Leirit on pystyssä jatkuvasti! 🙂

 

 

xx Sara

8 Comments
 • minnapa
  Posted at 18:20h, 19 January

  Olitteko missä majoituksessa tuolla? Millasia nuo dormit on? Oon itse vähän tuumaillut tuota ensi syksyn leiriä, lähdössä matkaan joko yksin tai poikakaverin kans jos se pääsee lähtemään. Oliko sulla lautaan vakuutus? Entä tuo aamiainen leirin puolesta? Jotenkin tuntuis että siellä löytyis aamiaismestoja muutenkin mutta jos tyyliin kaikilla leiriläisillä oli aamiainen nii sitte ois jees syödä yhdessä 😀

  • saratickle
   Posted at 18:47h, 19 January

   Semmonen mesta kun Green Room hotel – erittäin jees!

   Osa nukkui dormissa, ja se oli myös jees! Ihan lyhyt kävelymatka tästä hotlalta.

   Lauta on vakuutettu leirin puolesta!

   Aamiainen kuului hotelliin. Mutta oon vähän sitä mieltä, että oli kuinka upea aamiainen tahansa, siihen samaan menuun helposti kyllästyy. Syötiin monta kertaa porukalla myös muualla, noita kivoja aamiaispaikkoja kun riitti, ja hinnat oli sitä 3 e luokkaa… 😀

    

   • minnapa
    Posted at 20:28h, 19 January

    Ok! Joo ku katoin jo aiemmin ennen tän syksyn leiriä että noi kaikki lautavakuutukset ja aamupalat sun muut piti ottaa erikseen lisämaksusta. Vai meinaakohan se deluxe aamiainen siellä Kiman sivuilla jotain spessuaamupalaa ja joku normisetti kuuluis hintaan jo muutenki 😀 yksin jos lähtee niin ei vissiin saanu ees varattua sellasta standard huonetta ja niihin muihin tulee sit lisämaksu nii sillon se dormi on ilmeisesti ainut järkevä vaihtoehto..

    • saratickle
     Posted at 06:06h, 20 January

     joo deluxe meinaa spessusettiä, aamiainen kuuluu kaikilla hintaan. Kyllä ainakin tosi moni oli varannut standard hotellihuoneita yksin viime leirillä? Ne on hieman arvokaampia kuin dormi. Pistäppäs hei kyselyä vielä asenteelle, niin saat varmistuksen! info@asennesurf.com 🙂

     • minnapa
      Posted at 06:51h, 20 January

      Pitääpä laittaa jos näyttää että oon yksin lähdössä! 🙂

 • minimalist
  Posted at 16:52h, 20 January

  Taisi kommentti kadota bittiavaruuteen.. niin osaatko sanoa onko noi Kiman kohteet lähellä toisiaan? Mietin tässä Canggun ja Seminyakin välillä. Ilmeisesti molemmat (tai kaikki surf campit) soveltuu kaiken tasoisille surffaajille, mä oon ihan aloittelija. Kävitkö muuten katsomassa noita eri kohteita et osaatko sanoa oliko toi Canggu ihan ehdoton ykkönen?

 • Ville / Asenne
  Posted at 02:39h, 21 January

  Hola kaikki,
  Loimme Asenteen Facebookiin eventin surf campeihin liittyen ja pyrimme tekemään tästä foorumin, jossa voi kysellä mistä tahansa camp- asioista ja tutustua campillä jo olleisiin ja tuleviin ihmisiin. Saa liittyä, vaikka ei juuri nyt olisikaan campille menossa eli rohkeasti messiin vaan!
  Ohessa linkki: https://web.facebook.com/events/686442798199719/

 • Vierailija
  Posted at 07:31h, 21 January

  Voiskohan surf camp olla suomeksi ihan vaikka surffausleiri 🙂