Uusi ihana koti

 

Me löydettiin uusi koti! Ihan pähkähullua sanoa se ääneen. Tai no, kirjoittaa lauseena. Ei varmaan tule kellekään yllätyksenä, että asunnon metsästys on raastavaa puuhaa. Ihan erityisesti tällaiselle, jolla on tapana innostua niistä ihan pienimmistäkin asioista. Asuntotarjousta tehdessä sitä uskaltautuu jo kuvittelemaan miltä arki uudessa korttelissa tuntuu. Mihin tulee meidän kolibrikasvi ja surffilauta? Entä missä sijaitsee lähikauppa?

Kuluneiden kuukausien aikana tarjouksia on tullut väsättyä useampia ja joka kerta ne pyyntihinnasta pilviin kohonneet tarjouskilvat ja haaveista luopuminen romuttaa. Pakko tässä on miettiä neliöhintoja ja remonttikulujakin, vaikkei aina kiinnostaisi. Sitä kun halusi vaan sen ihanan kodin (maksoi mitä maksoi).

Viimeiset viikot ovat olleet niin tapahtumarikkaita, ettei pää meinaa pysyä mukana. Sen lisäksi, että oon tehnyt tuhottoman paljon töitä on tässä ostettu ja vuokrattu sijoituskämppiä, perustettu uusi yritys ja etsitty kuumeisesti uutta kotia. Ja nyt se koti vihdoin löytyi! Ostotarjous hyväksyttiin eilen, ja tätä on edelleen vaikea uskoa todeksi. Näin jo untakin, että koko uusi koti oli suuri väärinkäsitys, eikä me oikeasti mitään kämppää saatu.

 

 

Asunto ei ollut täysin meidän kriteerien mukainen, mutta mikä parasta, se tuntui heti kodilta. Aivan kuten tämä nykyinenkin silloin kun ensi kertaa tänne astuttiin. Tällä kertaa me etsittiin kolmiota, mutta päädyttiin kaksioon, jonka alkoviin saa lasiseinällä varustellun työhuoneen (herranjestas tätä on kaivattu). Toiveena oli löytää uusi koti lähikulmilta, mutta se löytyi Töölöstä <3 Neliöitä uudessa kodissa on ruhtinaalliset 85. Edessä on vielä pintaremontointia, oviaukkojen suurentamista ym. Ihanaa päästä valitsemaan materiaaleja ja suunnittelemaan uutta! Tässä on pakko alkaa nyt torittamaan ihan täysillä!

Ajatus siitä, että meistä tulee kesällä töölöläisia tuntuu kutkuttavalta. Samaan aikaan tunnen valtavaa haikeutta siitä, että lähdetään Kalliosta. Ja ihan erityistä haikeutta, että meidän ihka ensimmäinen oma asuntomme Torkkelinmäellä pitää hyvästellä (pystynköhän siihen?!). Olen asunut Kallio-Vallila akselilla käytännössä viimeiset 10 vuotta monessa eri osoitteessa. Tunnen Töölöä loppupeleissä aika huonosti. Harvemmin siellä tulee käytyä ravintoloissa tai kahviloissa. Pitää etsiä uudet kantikset ja lähileipomo, jännää!

 

kuvat: Johanna Rontu

 

xx Sara

Tags:
,
16 Comments
 • Tiipök
  Posted at 21:05h, 22 April Reply

  Miksi muutatte?

  • Sara
   Posted at 09:13h, 23 April Reply

   Nykyinen kämppä, joka on yhtä samaa tilaa alkaa käydä vähän pieneksi kahden kotona töitä tekevän näkökantilta. Vessassa on ihan muutamat Teamsit pidetty 😀

 • Emmi Karjalainen
  Posted at 21:17h, 22 April Reply

  Töölö on ihana, se on täydellinen pienten asioiden fiilistelyyn. Paluumuutto haaveissa! Kallio on aina kallio, mutta elämä auringonlaskun puolella on vaan aavistuksen verran taianomaisempaa ❤️ Onnea uuteen kotiin!

  • Sara
   Posted at 09:13h, 23 April Reply

   Hei ihanasti sanottu. Myyty!

   Kiitos <3

 • Mariiiia
  Posted at 22:29h, 22 April Reply

  Ihan mielenkiinnosta, mikä on taustalla tässä nopeassa asunnon vaihdossa, varsinkin kun vanha edelleen mieleinen? Tuntuu, että osa somevaikuttajista hankkii sen maailman ihanimman asunnon ja vuoden parin päästä etsitään uutta. Onko taustalla esim. rahan teko, eli osta, remppaa, myy? 2vuotta ny kandeis ainaki asua verojen kantilta, mutta ehkä olette sen 2v asuneet. Tuntuu vaa kovin lyhyeltä ajalta 😀

  • Sara
   Posted at 09:16h, 23 April Reply

   Ei nyt ihan kovin “nopea”. Ollaan me tässä jo yli kolme vuotta asuttu 🙂 Vanha on mieleinen, mutta haastava kahdelle pääosin kotoa käsin töitä tekevälle.

 • Maija
  Posted at 22:50h, 22 April Reply

  Töölö on ihana, ja täynnä ihastuttavia paikkoja, ja ulkoilumaastoja. <3 Onnea!

  • Sara
   Posted at 09:17h, 23 April Reply

   Kiitos! Odotan jo uusia lenkkieittejä Seurasaaressa, Keskuspuistossa ja Meikun rannoilla!

 • Mia
  Posted at 04:11h, 23 April Reply

  Töölö on paras! Olen pian 10v asunnut, ja pois mua ei täältä saa! <3

  • Sara
   Posted at 09:17h, 23 April Reply

   Ihana!! <3

 • Niina
  Posted at 06:13h, 23 April Reply

  Tervetuloa Töölöön! Täällä on ihanaa.

  • Sara
   Posted at 09:18h, 23 April Reply

   Iso kiitos! Ihan takuulla <3

 • Liisa
  Posted at 09:55h, 23 April Reply

  Onnea!!!
  Ja kiitos kun nostit tuon, että niin vaan tekin olette tehneet jo lukuisia tarjouksia, hinnat on karanneet jne.
  Hetken jo ajattelin, että hitto miten kaikki muut onnistuu tosta noin vaan ja saavat se oman kodin ensimmäisellä ostotarjouksellaan kun itse kiroat tätä ihan järjetöntä kauppatilannetta täällä Helsingissä. Vaikka meillä on melko suuri budjetti ja ollaan tarjottu ylihintaakin ni ei mitään ole vielä jäänyt käteen🤯järki täälläkin huutanut remppakuluja ja neliöhintoja mut taitanee sit voiton vieneet usei todenneet et rempan teko tns ei ole tarpeen, fi sitten eivät vaan välitä neliöhinnoista tai kokonaiskustannuksista🤷‍♀️

 • Aino
  Posted at 17:14h, 24 April Reply

  Tervetuloa kulmille! Kuvien perusteella asutaan ihan vierekkäin. Muutin itsekin Kalliosta Etu-Töölöön ja se oli aikamoinen kulttuurishokki. Töölö on pääasiassa hyvin rauhallinen. (muuton jälkeen ajattelin, että vähän jo liiankin rauhallinen).

  Instan perusteella löysitkin jo sen ihanan Cygnaeuksenkadun pikkuleipomon. Runeberginkatuhan on Suomen sushi-avenue, mutta ehkä parhain hinta-laatusuhde on kuitenkin Tunturikadun Norillan susheissa. Huvilan kahvilan korvapuustit on huikeita. Töölöntorilta löytyy Relove ja myös uusi vintage-UFF. Arkadianmäen kallioille voi mennä pussikaljalle ja lällättää eduskunnalle.

  Odotan mielenkiinnolla menovinkkejäsi. Etenkin hyvät ravintolat ja baarit kiinnostaa.

  Vielä kerran tervetuloa 🙂

 • Salla
  Posted at 07:46h, 25 April Reply

  Voih onnea uudesta asunnosta!! En malta odottaa taas remppapostauksia ja muita fiilistelyjä 🙂

 • Pee
  Posted at 23:21h, 26 April Reply

  Onnea uudesta kodista! 🙂 Ja tsemppiä remppa ja muutto urakkaan, vapaa-aikaa unohtamatta. <3

Post A Comment
Your comment will be visible after approval