Vauva 6kk – Ensimmäisen puolen vuoden parhaat hankinnat & hutiostokset

 

Vauvavuosi puolessa välissä. Me tehtiin vaihto miehen kanssa kuun alusta, mä palasin töihin ja Juuso jäi vanhempainvapaalle. Pikkusen on vielä totuttelemista uuteen rytmiin. Niin tiiviisti oon ollut etenkin viime kuukaudet vauvan kanssa, että mindsetin kääntäminen vie varmasti aikaa. Multa poistettiin vielä viikko sitten yllättäen umpilisäke, mikä on sekoittanut suunnitelmia ja uutta arkea jonkun verran. Mutta eiköhän tässä pian päästä taas vanhaan rytmiin kiinni!

Luvassa olis toivepostaus: hankintojen hitit ja hudit! Eli kurkataan vauvavuoden ekan puolikkaan aikana meillä toimineisiin tuotteisiin ja listataan myös niitä, joista ei oo ollut mitään hyötyä. Nää on toki yksilöllisiä juttuja kaikki, mut kiinnostaisi kuulla millaisia kokemuksia siellä samoista tuotteista! 🙂

 

 

Kantoreppu + katse menosuuntaan -lisäosa – Artipoppen it-kantoreppu olisi kuulunut hutiostoksiin jos ei oltaisiin tajuttu tilata reppuun lisäosaa, jolla vauvan saa käännettyä katse menosuuntaan. Kyseessä on pieni lisäpala, joka maskoi 40€. Mun käsityksen mukaan se kuuluu nykyään varustuksena jokaiseen kantorepputilaukseen, mutta viime vuonna sitä ei vielä saanut. Käpy rakastaa roikkua tuossa pussissa ja seurata menoa! Kantoreppu kulkee nykyään aina rattaissa mukana. – Artipoppe.

Jumppapallo – Tigerin 4€ jumppapallo saattaa olla paras hankinta loppuraskauteen ja ekalle puolelle vuodelle. Ainakin hinta-käyttösuhteensa osalta. Iltaraivojen ja yöitkujen pelastus. Pomppiminen oli pitkään ainoa tapa, jolla vauvan sai rauhoitettua.  Nukutetaan tällä pomppien välillä vieläkin jos on vaikea ilta, mutta ollaan pikkuhiljaa alettu vieroittaa häntä jumppapallosta. Vauva on aika koukussa tohon pomppimiseen, hah.

Imetystyyny – Doomoon kaunis Buddy imetystyyny oli pelastus loppuraskaudessa nukkumiseen ja alkuun myös imetyksessä. Nukun sillä välillä vieläkin mut erityisesti se toimii meillä turvaesteenä silloin, kun vauva nukkuu meidän sängyssä. Sillä saa rajattua nukkumatilaa niin, ettei vauva pääse kierimään sängyltä alas. – Doomoo, Wauva. (tuote saatu)

Helppo haalari – MarMar Copenhagenin maailman iisein kietaisuhaalari toimi meillä ekat 5kk. Se oli valehtelematta Käpyllä joka päivä päällä. Vauva oli helppo kietaista pehmeään ja kevyeen, hupulliseen haalariin, jossa varpaat ja sormet sai sisään piiloon. Kuten on ehkä tullut selväksi niin en ole kovin suuri räikeiden värien tai printtien fani, joten tällaiset minimalistiset yksiväriset vaatteet on ihan niitä omia suosikkejani! Jos kuulut samaan jengiin niin suosittelen tsekkaamaan kotimaisen The Mini Team Shopin tarjonnan, heillä on ihania lastenvaatebrändejä! MarMar, The Mini Team Shop (tuote saatu)

 

 

Syöttötuoli + newborn -osa  – Stokken Tripp Trapp newborn-osalla on ollut ihan paras hankinta! Luovuttiin tuosta vauvaistuimesta vasta viime viikolla. Vauva selvästi tykkäsi loikoilla hieman korkeammalla kun pystyi samalla seuraamaan vanhempien ruokailua tai puuhastelua keittiössä.  Stokke, Wauva. (tuote saatu)

Rintapumppu – Yksi ekan puolen vuoden hittihankinnoista on kotimaisen Lola&Lykken sähköinen rintapumppu. Se on kulkenut mukana kaikkialla (kuva on viikon takaa gaalaillalta) ja mahdollistanut mulle myös yöpymisiä kodin ulkopuolella. Mokasin kun en tajunnut ottaa tätä mukaan synnärille. Jouduin ekat 5 pv pumppaamaan Naistenklinikan kohtalaisen vanhoilla vehkeillä (nännivoiteella läträttiin huolella!!) ja voin sanoa, että pikkusen oli hellävaraisempi tuo elämys kun pääsin kotiin tämän langattoman rintapumppuni luokse. Nopea ja hellä rinnoille, huipputuote! – Lola&Lykke, Wauva. (tuote saatu)

Leikkimatto – Pro tip: Leikkimaton ei tarvitse olla räikeä, mutta siinä roikkuvien lelujen yleensä täytyy 😀 Jos räikeät leikkimatot olohuoneessa ei siis kiinnostele, hanki seesteinen leikkimatto ja kiinnitä siihen räikeitä leluja. Meillä lelukaaren yksi hitti oli siihen roikkumaan kiinnitetty neuvolasta saatu A4 -kokoinen naama. Vauva täpitti sitä yhdessä vaiheessa ihan lumoutuneena. –  Done by Deer, Wauva (tuote saatu)

Unipesä – Tämä unipesä osoittautui hitiksi erityisesti suuren kokonsa ansiosta. Vauva mahtui loikoilemaan siihen monta kuukautta. Unipesä on käynyt kodin jokaisessa paikassa aina keittiönpöydästä suihkun lattialle.  – Done by Deer, Wauva. (tuote saatu)

 

 

Untuvapussi – Joutsenen monikäyttöinen ja laadukas klassikkotuote on ollut ihana! Tää on toimittanut meillä ainakin unipesän, makuupussina ja pehmusteen virkaa. Kulki talven ja alkukevään vaunukopassa. Kun Käpy tuosta kasvaa menee pussi sitten myös peitteenä (makuupussin vetoketjut saa avattua kokonaan, jolloin pussista tulee peite). Ainoa miinus et ekan pesun jälkeen pussi ei ollut enää niin kuohkea kuin uutena, mutta palautui kyllä hieman käytössä. – Joutsen, Wauva. (tuote saatu)

Lastenvaunut + turvakaukalo – Luojan kiitos päädyttiin Cybexin ePriam -sähköavusteisiin vaunuihin. Meille tosiaan syntyi vauva, joka ei suostunut nukkumaan ensimmäisen 5kk aikana muualla kuin liikkuvissa vaunuissa ja voin kertoa, että pikkusen on ollut jeesiä tuosta hytkytysominaisuudesta. Joka ikinen kerta kun pistän julkisella paikalla vaunut hytkymään, tulee joku juttelemaan tai kyselemään niistä! Empiirisen tutkimukseni pohjalta tällaisille olisi ollut kysyntää jo vuosia sitten 😀 Ja pakko sanoa, että talvipakkasilla jäisiä ylä-ja alamäkiä kärräillessä tuo jarrutus- ja avustustoiminto ovat olleet iso turva! Cybexin Cloud-Z turvakaukalosta vielä mainittava et tällainen makuuasentoon saatava turvaistuin, jonka saa kiinnitettyä pyöriin on ollut pelastus viikonloppureissulla. Vaunukopan on pystynyt jättämään kotiin ja ollaan pärjätty pelkällä turvakaukalolla 🙂 – Cybex, Wauva. (tuotteet saatu)

Amme + kylpytuki – Kylppärin kaapin taakse taitettava Stokken Flexi on ollut meille täydellinen kylpyamme. Ja jopa ammeakin parempi on ollut kylpytuki, jossa vauva viihtyy itsekseen. Olisi kylvetykset hyvin erilaisia jos pitäisi itse olla pitelemässä vauvaa koko kylvyn ajan! Vauva rakastaa vettä ja rauhoittuu siinä iltaisin, joten meillä kylvetään joka ilta. Tämä setti on ollut, ja on edelleen todella kovassa käytössä! Näppärän kokonsa ansiosta se kulkee myös helposti mukana, eilen pikkukaveri pulikoi Flexissä kesämökin pihalla!  – Stokke, Wauva. (tuote saatu)

Purulelu – Tämä kirahvi on kokenut kovia viimeisien kuukausien aikana. Se on vauvalla suussa yhtenään. Siitä saa hyvän otteen ja ohutta lelua on kiva jyrsiä hampaattomalla suulla. Erityisesti jos siellä on muillakin tuttihaasteita, niin tämä kirahvilelu ajaa tavallaan tutin virkaa. – Sophie la Girafe, Bebes

 

 

 

HUTIHANKINNAT

 

Kapalot – Kaikki vetoketjulliset kapalohommelit osottautuivat tämän vauvan kohdalla hudeiksi. Hän ei suostunut öisin yhteenkään kiristävään asiaan ympärillään. Muutamana yönä suostui harsokapaloon, mutta siinäpä se.

Harsot – Harsoista puheen ollen. Näitä jengi suositteli ostamaan vähintään 10. Turns out, meidän vauva on puklannut puolen vuoden aikana suunnilleen viisi kertaa eikä juuri muutenkaan sotke imetyksen aikana. Harsopino seisoo edelleen iskemättömänä kaapissa.

Maidonkerääjä – Ensin en muistanut ikinä ottaa maidonkerääjää esille siinä vaiheessa kun aloin imettämään ja sitten aika nopeasti päätin, etten halua kerätä maitojani talteen. Koin pakastusoperaatiot hankaliksi. Erityisesti ahdisti ajatus, että minun piti pumpata ja valmistella hulluna siihen, että voin viipyä useamman tunnin muualla. Vauva kun söi muutenkin kahden tunnin välein, eli imettämässä sai olla jatkuvasti. Totesin, että mielummin syötetään korviketta sillon kun rintaa ei ole tarjolla, siihen kun mitään estettä meillä ei ollut.

Huonot sukat – “Jos ei oo Polarn O. Pyretin sukat niin ei pysy jalassa”. Tän lauseen kuulin about 10 kertaa pelkästää raskaana ollessa. Mutta totuus se on. Älä vaivaudu edes ostamaan muita. Kaikolla on sellaisia polvisukkia, ne pysyy ihan hyvin, mutta muut on ihan turhia 😀 Turhimmat on ne käsille tarkoitetut omat “hanskat”. Ne ei ainakaan pysy paikallaan. Suosittelen pistämään ne POPin sukat käsiinkin jos haluaa suojata käsiä!

Äitiyspakkaus – Äitiyspakkaus on mun mielestä yksi Suomen siisteimpiä juttuja, joten haluttiin ottaa sellainen kotiin ja fiilistellä laatikon sisältöjä ennen vauvan tuloa. Fakta on kuitenkin, että täältä on ollut meillä käytössä tasan yksi merinohaalari (pari kertaa) ja kynsisakset. Kivoja vaatteita ja tarvikkeita ollaan saatu niin paljon ystäviltä, et ne ovat menneet äitiyspakkauksen tuotteiden edelle.

Ensikehto – Ystäviltä lainaksi saatu kaunis ensikehto jäi meillä tosi vähälle käytölle. Vauva suostui nukkumaan ensimmäisinä kuukausina yönsä pelkästään pimeässä vaunukopassa, joka kannettiin aina yöksi meidän sängyn viereen. Sen jälkeen hän siirtyikin omaan huoneeseensa, omaan sänkyynsä, eli kehdossa ei montaa yötä nukuttu.

Tutit – Ostin ties kuinka monta kaunista Bibsin tuttia vauvalle, koska elin siinä luulossa, että jokainen vauva syö tuttia. Little did I know! Kaikki merkit ja mallit kokeiltu läpi, mutta noup. Käyttämättömiä tutteja seisoo kaapissa läjä edelleen!

 

 

/Sara

Tags:
,
17 Comments
 • Pauliina
  Posted at 21:02h, 14 June Reply

  Olipas mielenkiintoista lukea, mitkä tuotteet teillä on ollut käytössä ja mitkä ei! Ja myös huomata, miten erilainen meidän vastaava lista olis 🙈 Meillä esim. tutit, swaddle up -kapalo ja äitiyspakkauksen toppahaalari (vaunukopan pohjalla) on ollu ihan päivittäisessä käytössä ja loistavasti toimivia, kun taas stokken new born -osa, vartalo/imetystyyny ja jumppapallo on jääny lähestulkoon käyttämättä. 😄

  • Sara
   Posted at 11:09h, 15 June Reply

   Eikä! Tää on mainio todiste siitä et vauvat on niiiin erilaisia (ja toki meillä vanhemmilla myös mieltymyksiä)! 😀

 • Anna-Leena
  Posted at 22:54h, 14 June Reply

  Mä tulin innolla katsomaan tänne postausta kun näin sun stoorista! Harmi kuitenkin nähdä että ”hyvät” hankinnat on 80% erittäin arvokkaita ja sinun kohdallasi *saatuja. Harvalla äidillä on tuollaiseen arsenaaliin varaa- ja toden teolla arvostaa äitiyspakkausta joka on minun mielestä hieman jopa noloa laittaa tuonne HUTI- listalle. Ja sähköavustus rattaissa on myös melko HINTAVA lisä. Vauva kaipaa rakkautta ja läheisyyttä- elämää voi tietenkin helpottaa hankkimalla hienoja vempaimia- mutta toivon todella ettei kukaan koe ettei ole tarpeeksi hienot jutut vauvalleen tai ettei ilman sähköavustusta pärjäisi.

  • Sara
   Posted at 11:34h, 15 June Reply

   Tarvikkeet ovat täällä vaan helpottamassa elämää ja tässä listasin meidän vauva-arkea ne huomattavasti jeesanneet. Ilmankin pärjäisi, totta kai! 🙂 Vaikka kirjoitan jossain kohtaa, että “en selviäisi ilman tätä” niin toivon, että jokainen ymmärtää mitä tällä tarkoitetaan. Tiedostan toki hyvätuloisena omat etuoikeuteni, minulla on mahdollisuus investoida laadukkaisiin tuotteisiin. Omasta vinkkelistä tämän listan olen kirjoittanut. Tuoteyhteistyöt toteutetaan niin, että normaalisti kun yritykseni laskuttaa yhteistöistä rahaa, niin tuoteyhteistöiden kohdalla osa budjetista/koko budjetti sisältää hintojeni arvosta tuotteita!

 • Katri
  Posted at 08:32h, 15 June Reply

  Hauska huomata, että listaisin lähestulkoon samat hitit ja hudit. Cybexin e-Priamit ovat yksinkertaisesti jokaisen pulitetun euron arvoiset! Ja äitiyspakkausta ei kannata ottaa vain sen nostalgia-arvon takia, jos on yhtään perinyt tarvikkeita ja vaatteita ystäviltä/ tutuilta tai tykkää kierrellä kirppiksiä, sitä pakkausta vastaavalla rahasummalla saa kaiken hankittua ja vielä järkevämmän kokoisina (esimerkiksi meidän marraskuussa syntyneelle suurin osa talvikamppeista oli sopivan kokoisia ihan väärään aikaan). Kattava listaus ja hyvin perusteltuna – tästä on varmasti hyötyä vauvantarvikeviidakossa pähkäilevälle!

  • Sara
   Posted at 11:35h, 15 June Reply

   Hei huippua kuulla sun ajatuksia ja hauska et meillä näin samanlaiset hitit ja hudit! Kiitos kommentista! 🙂

 • Johanna
  Posted at 08:34h, 15 June Reply

  Meille on syntymässä esikoinen marraskuussa ja olen lukenut viime aikoina muutamia tämän tyyppisiä listauksia. Kuten sanoit, mikä kenellekin on tarpeellista, tuntuu vaihtelevan todella paljon.

  Mielenkiintoinen tuo pointti äitiyspakkauksesta. Niin hieno konsepti kuin se onkin, olen itsekin miettinyt, kannattaako sitä ottaa, koska en haluaisi turhaa tavaraa ja toisaalta sillä 170 eurolla saa myös jo aika paljon kaikenlaista. Meillä on lähipiirissä aika paljon vuoden sisään syntynyt vauvoja, joten ihmisillä on varmasti paljon tavaraa, joita he haluavat antaa eteenpäin. Tässä kirjoituksessa on mielestäni ihan aiheellista pohdintaa äitiyspakkauksen tarpeellisuudesta: https://pallonkokoinenelama.com/2021/12/11/aitiyspakkaus-hyvinvointivaltion-ikonista-ylikulutuksen-symboliksi/

  • Sara
   Posted at 11:59h, 15 June Reply

   Moikka! Oi, onnea kovasti! Oon sun kanssa samoilla linjoilla. Turha tavara ahdistaa. Äitiyspakkaus on ihana konsepti ja monelle ehdottoman tärkeä mut sit samalla lastenvaatteiden osalta ehkä kannustaisin vahvemmin vielä kierrättämiseen ja lainaamiseen: kirppikset on täynnä edullisia ja hyväkuntoisia vaatteita, ystävät on monesti samassa elämäntilanteessa jne (toki esim jotkut bodyt nyt saattaa likaantua käyttökelvottomiksi). Ymmärrän et kaikkia vauvan/lasten pukeminen ei tosiaankaan kiinnosta mut jos yhtään on istuvuuden/värin/mallin osalta mieltymyksiä niin nyt jälkiviisaana en vastaanottaisi mitään sellaista “ihan kivaa”, vaikka ilmaiseksi saisinkin. Ne kun jää usein käyttämättä.

   Hei todella mielenkiintoinen postaus Amilta, multa onkin tää mennyt ohi!

 • Inka Heinonen
  Posted at 10:07h, 15 June Reply

  Samoja fiiliksiä noista hittituotteista!
  Meillä Stokken kantoreppu ja katse menosuuntaan ainut toimiva ”asento” ollut se tähän asti. (Vauva 6kk) Steps tuolin newborn osa eli se sitteri, ollu korvaamaton, niin sitterinä kuin tuoliin kiinnitettynä. Jumppapallo best!
  Ja sähköinen rintapumppu aivan ehdoton !
  Muita hittejä meillä: mikrosteriloija, itkuhälytin (meillä meni kans vaunuissa päiväunet ekat 4kk niin partsilla hälytin helpotti paljon,. Sekä nyt mökkeilevänä perheenä best ku voi jättää vauvan matkasängyssä mökkiin illalla ja mennä itse ulos jatkamaan iltaa.)
  Ja sit vielä yks hitti on kohina!! Puhelimesta YouTube/Spotify, mutta seuraavan lapsen kohdalla ostan ehdottomasti kohinalaitteen minkä voi jättää vauvan huoneeseen/sänkyyn.

  Teidän hudeista taas meille esim swaddle up kapalopussi toimi tosi hyvin, oisinpa ostanut sen jo ennen syntymää että ois päässyt heti käyttää. 1kk iästä vajaa 4kk nukkui siinä ja sit siirryttiin hihattomaan unipussiin.

  Unipussi on meidän hittituote siis ehdottomasti!

  Harsoja meillä noin 15kpl ja jossain välissä nekin oli melkeen kaikki pesussa samaan aikaan 😅 puklailua oli paljon, sekä suihkutissit vaati harson usein imettäessä. Eli nekin olis meillä hittilistalla.

  Meille huteja on ollut imetystyyny, käytin aina normi tyynyä toisen käsivarren alla 😅 huteihin laittaisin osittain myös tuon äitiyspakkauksen mutta ainoastaan vaatteiden puolesta, niistä lahjoitinkin suuren osan joulukeräykseen. Talvivaatteet tulee kyllä luultavasti ens talvena käyttöön. Tarvikkeet on se syy miksi pakkaus otettiin ja ne kyllä tullu käyttöön, makuupussi ihan paras vaunukopassa. Seuraavan lapsen kohdalla ei oteta pakkausta kun nyt noi tarvikkeet jo on.
  Yks huti oli myös koliikkikeinu, meidän vauva ei siinä vaan viihtynyt.

  Tulipa pitkä teksti 😅 mut tässä meidän kokemuksia ekalta puolelta vuodelta.
  Ihanaa kesää teille 🥰

 • Essi
  Posted at 10:15h, 15 June Reply

  Yllättävää, et kaikki saadut tuotteet löytyy hiteistä. Tai sitten ei 😅 listasta löytyy kaksi unipesääkin, eiks toi joutsenen olis riittänyt? Ootko miettinyt muuten yhtään, et olisko pärjännyt hyvin vähemmälläkin?

 • Inka
  Posted at 10:22h, 15 June Reply

  Ja lisäyksenä muuten että suurin osa noista tuotteista ostettiin käytettynä! Eli meilläkin ei-varakkaina ihmisinä varaa kivoihin juttuihin kun vaan jaksaa metsästää torista ja facekirppareilta juttuja, toki myös tutuilta perheiltä osa jutuista saatu/ostettu.

 • Jenni
  Posted at 12:30h, 15 June Reply

  Näitä postauksia on aina hauska lukea! Vauvat ovat kyllä niin erilaisia ja samoin tarpeetkin. En itse ottanut äitiyspakkausta, kun laskin, että meille tulisi siitä käyttöön reippaasti alle 50 % ja käytettynä saa näille pienille niin hyvin kaikenlaista. Meidän 10kk tyttö alkoi muuten syödä tuttia 9kk iässä 😅 Kokeiltiin kaikki mahdolliset merkit ja mallit, mutta se oli vain yököttävin asia hänen mielestään. Sit ihan yht’äkkiä alkoikin kiinnostaa, vinkki tähän saatiin nupillisesta palapelin palasta 🙈

 • Nea M.
  Posted at 15:41h, 15 June Reply

  Meillä osittain samoja. Tosin meillä äitiyspakkauksen tuotteet on olleet kovallakin käytöllä, sieltä vain pari vaatetta jäänyt käyttämättä. Enkä oikein ymmärrä mielen pahoitusta siitä, jos toimineet tarvikkeet olisivatkin saatuja. Jos esim. imetystyyny on ollut toimiva, niin ei sitä nyt kaikkien tarvitse juuri Doomoon tyynyä hankkia, vaikka se tässä postauksessa mainitaankin?😅 Meilläkin oli hitteinä unipesä ja imetystyyny, molemmat hankin käytettyinä eikä kyseessä hittimerkit, mutta ajoivat asiansa oikein hyvin. En ainakaan itse tulkinnut tätä postausta niin, että tuotteiden tarvitsisi olla juuri tietystä kaupasta tai merkiltä, jotta ne olisivat toimivia.

  Oon kuullut ennenkin tuosta et POP:in sukat parhaita. En ollut hankkinut kyseisen merkin sukkia, kun ajattelin et ostetaan sitten jos tosiaan muut sukat ei pysy jalassa. Mut meidän vauvelilla ei oo ollut muidenkaan kanssa mitään ongelmaa! Joten ihmettely jatkuu edelleen, että mikähän niissä on sitten se taika😄

 • Anni
  Posted at 17:22h, 15 June Reply

  Paras ostos on ollut vappupallo jolle vauva jaksaa hymyillä ja jutella itekseen lattialla makoillessa! 🤣 Enpä kyllä sellasta olis arvannut, kun se ostin. Nyt jännittää millon pallo luovuttaa ja mistä keksitään korvaaja. Pallo on pelastanut monta hetkeä ja sille jutellaan juuri nytkin.

 • P
  Posted at 19:56h, 15 June Reply

  Mulla oli sama kokemus harsoista mut oon oikeastaan löytänyt niille käyttöä vähemmän perinteisessä käytössä ja pidemmälle taapero ikään. Isommat on loistavia pyyhkeinä kun imee hyvin vettä ja vie vähän tilaa tai märkien hiusten alle sänkyyn (pehmeämpiä kuin pyyhkeet). Pienet tai leikkasin pieniksi, on loistavia suun ja käsien pyyhkimiseen ruoan jälkeen. Märkien sotkujen siivoomiseen yleensä ihan loistavia. Oon käyttänyt paljon enemmän vauva-ajan jälkeen ja edelleen 🙂

 • Taija
  Posted at 21:02h, 15 June Reply

  Äitiyspakkaus on kyllä vähän kaksipiippuinen juttu. Hieno etuus, mutta tuo kuitenkin turhaa tavaraa kotiin. Eikä pelkästään se, että värit/kuosit ei miellytä eikä sovi keskenään yhteen, mutta myös se että ne koot ei ole kuitenkaan oikeaan vuodenaikaan joka vauvalle sopivia. Lisäksi itse ainakin petyin todella paljon tuotteiden laatuun, etenkin kun hehkutettiin kuinka tuotteita on vähennetty jotta laatu on parempaa. Meillä on paljon 5-10v vanhoja vaatteita jotka olleet useammalla lapsella ja kuin uusia, mutta meidän äitiyspakkauksen tuotteissa yhden lapsen käytössä olleissa vaatteissa on paljon mm. nukkaantuneita, sojottaa lankoja, jopa reikä yms. ja ei ole ollut mitenkään erityisellä kulutuksella kun meillä paljon muitakin vaatteita. Suurin osa niistä siis päätyy/päätynyt roskiin kun jää/jääneet pieneksi, koska ei niitä voi tuossa kunnossa enää eteenpäin antaa…

 • Sofia
  Posted at 09:34h, 06 August Reply

  Vauvatarvikkeet ovat hyvää bisnestä, sillä vanhemmat haluavat tarjota lapselleen vain parasta ja päätyvät näin hankkimaan kaikenlaista ylimääräistä roinaa. Me kuormitamme maapalloa järkyttävällä tahdilla, ja huolestuttaa tämä ilmiö, ettei vanhemmuudesta selviäisi ilman överivarustelua (sähköavusteiset vaunut tästä paras esimerkki!). Äitiyspakkaus on upea juttu, on tökeröä laittaa se hutilistalle.

Post A Comment
Your comment will be visible after approval