20 x hetki, jonka ikuistin Vietnamissa

… tai no, paremminkin hetki, jonka minä tai poikaystäväni ikuisti Vietnamissa!

DSC_9060.jpg

Alkemisti – ah mikä kirja! Ja erityisen hyvä vielä kun pohjalle on lukenut pari onnellisuuskirjaa!

DSC_9441.jpg

Paikalliset miehet yrittivät opettaa meidät kiinalaisen shakin saloihin Can Thossa. Ilman yhteistä kieltä melko haastavaa sanoisinko 😀

DSC_9042.jpg

Kukkamyyjiä Hoi Anissa

DSC_9508.jpg

Kattoterassin uima-allas on kova sana, kun lämpömittari kipuaa kaupunkilomalla +33…

DSC_9125.jpg

Hotellin henkilökunta ripustaa pyykkejä Hoi Anissa

DSC_7336.jpg

Etelä-Vietnamin vuoristossa kaikki hyvin! Moottoripyörä road trip oli tässä vaiheessa puolessa välissä!

DSC_9165.jpg

Kokkauskurssilla valmistettiin mm. kevätkääryleitä

DSC_9394.jpg

Munkit temppelillä Can Thossa

DSC_8003.jpg

Näkymä hotellihuoneesta Dalatissa

DSC_9458.jpg

Markkinamyyjä meidän “kotikadulla” Can Thossa

DSC_9754.jpg

Koskaan en ole maistanut näin hyvää mangoa kuin tänä aamuna Mekongin joella!!

DSC_9359.jpg

Vesimeloneja kaupan Can Thon kadulla

DSC_8802.jpg

Palmujen varjossa An Bang beachilla Hoi Anissa (kivat rusketusrajat?!)

DSC_7373-2.jpg

Aamulenkki vesiputouksilla jossain päin Etelä-Vietnamin vuoristoja 😀

DSC_9407.jpg

Katuruokaa Can Thossa

DSC_8232.jpg

Sadepäivän viettoa aivan ihanassa kahvilassa, Dalatissa

DSC_9841-2.jpg

Mekong river ja tämä ihana tyyppi <3

DSC_8097.jpg

Sateen jälkeinen kaupunkimaisema Dalatissa

DSC_9454.jpg

Siesta it is!

DSC_9191.jpg

Auringonlasku joella, Hoi Anissa

 

xx Sara

15 Comments
 • Amppuliruoka
  Posted at 14:03h, 10 February

  Vitsit ootte hyviä kuvaamaan molemmat. Ihana matkata näin upeiden kuvien kautta Vietnamiin. Toiveissa olisi oikeastikin matkustaa maahan ensi talvena. Reissupostaukset siis kiinnostaa :).

  • saratickle
   Posted at 03:17h, 11 February

   Voi kiitos ja kumarrus! Mä summailen kattavia reissupostauksia kunhan pääsen työpöydän ääreen 🙂 Vinkkejä siis luvassa!

 • annikasusanna
  Posted at 20:57h, 10 February

  WAU, ihan käsittämättömän hienoja kuvia! <3

  • saratickle
   Posted at 03:19h, 11 February

   ihana, kiitos! <3

 • IlonaK
  Posted at 07:45h, 11 February

  Todella upeita ja inspiroivia kuvia! Vau!

  • saratickle
   Posted at 15:07h, 12 February

   ISO kiitos! 🙂

 • Norppu
  Posted at 06:13h, 12 February

  IHANIA kuvia! Sun reissupostaukset on ehdottomasti aina mun suosikkeja! Nicaraguaankin on kova himo niin viime talven kuvien myötä 🙂
  Mut Alkemisti, eih… 😀 pari viikkoa Intian katulapsia just katselleena voisi todeta, että universumin johdatus ja onnellisuusfilosofia on vain länsimaisten etuoikeus. Suurin osa maailman ihmisistä yrittää edelleen vain selviytyä.

  • saratickle
   Posted at 15:17h, 12 February

   Tosi kiva kuulla, että reissupostaukset ovat ilahduttaneet 🙂

   Mun mielestä tämä oli ihan mieletön kirja, täynnä erilaisia ulottuvuuksia. Kirjan voisi lukea varmaan 20 kertaa ja aina oppisi jotain uutta.

   Kuten tässä kirjassakin painotettiin, seuraamalla omaa polkuasi ja elämällä elämääsi juuri omannäköisesti, lisäät positiivisuutta ja hyvinvointiasi, mikä näin ollen lisääntyy myös ympäristössäsi. On vaikea tehdä hyvää muille, jos on itse onneton.

   Se, että ihmiset pohtivat elämän merkitystä ja omaa hyvinvointiaan sekä sitä mikä elämässä oikeasti merkitsee ja mikä ei, parantaa myös niiden katulapsien asemaa. Usko pois.

   • Noora Vähäkari
    Posted at 16:30h, 12 February

    Tottakai elämän merkityksen pohtiminen ja asioiden arvottaminen saa oivaltamaan myös asioita suuressa mittakaavassa ja voi tihkua empatiana tai ymmärryksenä tai taloudellisena tukena myös niille katilapsille, en väittänyt etteikö niin olisi. Olen vain sitä mieltä, että ko. ajattelutapa ja filosofia on niiden etuoikeus joilla siihen on varaa. Olen melko varma, että iso osa maailman ihmisistä ei voi pohtia elämässään sitä mikä tekee itsensä onnelliseksi ja miten seurata unelmiaan, jos perustarpeista on puutetta. Siinä mielessä Alkemisti on mielestäni vähän naiivi elämänfilosofian tarjoaja. Mutta keskustelen siis toki mielellään aiheesta ja jos kirjan sanoman voi oivaltaa jotenkin globaalimmin niin oon hyvin vastaanottavainen sille tulkinnalle! 🙂

    • mystery
     Posted at 19:26h, 15 February

     En ymmärrä sun logiikkaa. Miksi on naiivia että meillä on täällä eri elämäntapa kuin katulapsilla? Ja miksi aina otetaan esimerkiksi ääretön kärsimys kehitysmaissa jos joku länsimainen hehkuttaa onneaan? Tottakai kirjan elämäntapa on meidän etuoikeus, koska meidän ei tarvii käydä taistelua elämästä ja kuolemasta päivästä toiseen, mutta miksi ihmeessä se on naiivia? 

      

     • Norppu
      Posted at 13:34h, 16 February

      siis kirjan elämänohje, että kuka tahansa voi löytää onnen jos kuuntelee universumin ääntä, on naiivi. siksi kirja on mielestäni huono, koska se antaa ymmärtää, että jos vaan ajattelee kauniita asioita niin kaikki menee elämässä putkeen. monilla ihmisillä elämä on monimutkaisempaa kuin coelhon ajatukset. katulasten elämä ei muuten ole elämäntapa, se on vaan silkkaa köyhyyttä. on aika loukkaavaa sanoa, että joku olisi valinnut itse elämälleen huonot lähtökohdat. tunnetko itse oman rikkaan elämäntapasi olevan oikeutettu siksi, että katulapsetkin ovat valinneet köyhyyden? mä en ymmärrä tätä logiikkaa. en sanonut että toisten onni olisi muilta pois tai onnea ei pitäisi tavoitella, tietenkin pitää. mutta oletus siitä että kaikilla on siihen yhtäläiset mahdollisuudet johonkin universumi-haihatteluun on naiivi, koska ulkoiset tekijät ja elämän perustarpeet (koti, ruoka, työ) vaikuttavat hyvin paljon myös onnellisuuteemme. en kritisoi sun tai saran elämää, kritisoin kirjaa 🙂

     • mystery
      Posted at 15:28h, 16 February

      Juuh ei mulle tarvii köyhistä lapsista saarnata, olin viisi vuotta töissä YK:n lastenjärjestössä 🙂 mutta aika hyökkäävä ja syyttävä toi sun ajattelutapa, jos joku saa tuosta kirjasta hyvän mielen niin miten se on keneltäkään pois? Itsekin rakastuin kirjaan vaikka olen tietoisempi köyhien maiden oloista kuin moni muu suomalainen.

     • Norppu
      Posted at 08:48h, 17 February

      Otatpas nyt hirveästi itseesi siitä, että joku kritisoi kirjaa ja sen välittämää ajatusmaailmaa naiivina. En edelleenkään sano että toisten onnellisuus on keneltäkään muulta pois, sanon vain (vielä kerran), että sellainen ajatus, jossa uskotaan universumin kyllä hoitavan sulle kaikkea hyvää kun vain niin uskot, yksipuolinen ja länsimaiskeskeinen, koska se ei ole todellisuutta suurimmalle osalle maailman ihmisistä. Tottakai on hienoa, että moni suomalainen voi niin ajatellakin, ja että meillä on varaa ja resursseja pohtia sitä mikä meidät tekee onnelliseksi. Tottakai tavoittelen onnea itsekin ja toivon sitä myös muille. En kuitenkaan ymmärrä miksi on niin kamalaa että tässä hyvin suositussa teoksessa näkee myös nurjan puolen? Kritiikkiä saa ja pitää antaa kaikelle, vain sillälailla ne ajatukset kehittyvät ja monipuolistuvat 🙂 Työskentelen siis myös itse kehityskysymysten parissa, jos se nyt on tässä joku tietämyksen mittapuu.

     • mystery
      Posted at 12:57h, 17 February

      No jos olisit esittänyt kommenttisi alun perin näin niin siinä olis ollut ehkä vähän positiivisempi sävy 🙂 Naiivi nyt vaan on sanana aika voimakkaan negatiivinen, ja sellainen että kirjasta ei kertakaikkiaan SAISI pitää , tai on itsekin naiivi.

     • Norppu
      Posted at 08:31h, 19 February

      No, se on ehkä oma tulkintasi jos koit kommenttini kovin henkilökohtaiseksi, ei ollut tarkoitus haukkua ketään 😀 kokoajan olen puhunut vain kirjasta. Musta on aina hienoa jos joku tuo uusia ajatuksia omiin näkökulmiin, ja siksi tähän alunperin kommentoin. Coelho on saanut paljon kritiikkiä Alkemistista juuri siksi, että se väittää tarjoavansa universaaleja ohjeita kaikille maailman ihmisille sivuuttamalla sen faktan että pelkkä henkilökohtaisen onnellisuuden tavoittelu ei ratkaise globaalia eriarvoisuutta tai muita isoja ongelmia.