Häät: Kihlasormus

 

Mua kosittiin tammikuussa ilman sormusta. Tuleva kihlattuni oli sitä mieltä, että osaan itse valita sormuksen parhaiten ja hän oli siinä ihan oikeassa. Kaupoille voitaisiin kuulemma mennä jo heti seuraavana päivänä. En itse ollut varma millaisesta tykkään, kun en ollut koskaan kihlasormuksia sovitellut. Sen verran molemmat tiedettiin, ettei sormusta tulisi todennäköisesti löytymään suoraan mallistosta, koska mun vasemman käden nimetön on niin kapea. Sormus pitäisi teettää erikseen.

Nähtiin työpäivän päätteeksi Stockan edessä, Mikonkadulla. Marssittiin ensimmäisenä Marimekon viereiseen Suomen Kultakelloon, joka on nykyisin jo sulkenut ovensa. En ymmärrä koruista tai timanteista juuri mitään – en ole koskaan omistanut mitään oikeasti kalliita koruja. Oli siis selvää, etten halua sormukseeni käytettävän kolmen kuun palkkaa. Oltiin yhtä mieltä siitä, että keksitään noille rahoille parempaakin käyttöä. Kunhan löytyisi mieluisa ja sievä sormus! Sovittiin, että mieheni ostaa minun sormukseni ja minä mieheni sormuksen.

 

 

Sovittelin ennakkoluuottomasti erilaisia sormuksia. Tämä oli niin jännää ja outoa! Törmäsin aika alkuvaiheessa yhteen, joka vei huomioni. Kyseessä oli  kotimaisen Sandbergin siro, ruusukeltainen sormus. Keskellä komeili persikkaan taittuva morganiitti ja ympärillä oli pieniä timantteja. Se oli jotenkin kauniin simppeli ja sopivan arkinen. Tosi omannäköinen. Hintakin sopi alustavasti kaavailtuun budjettiin.

Kierrettiin vielä tämän jälkeen keskustan kultakaupat läpi ja täytyy sanoa, että palvelun tasossa on kyllä ihan valtavia eroja. Me päätettiin tukea ensimmäistä paikkaa, eli Suomen Kultakelloa, jossa oli ehdottomasti mukavin ja asiantuntevin asiakaspalvelu!

Mallistossa ei ollut sormusta koossa 14, joten sormus pitäisi joka tapauksessa teettää erikseen. Keltakultaista vaihtoehtoa ei ollut nähtävillä, mutta pienen pähkäilyn jälkeen päädyin tilaamaan sormuksen keltakultaisena. Se olisi varmin. Miehelle ostettiin sormus heti ekalla reissulla.

Valmistusaika kesti lopulta kolme viikkoa. Sormuksesta tuli just sellainen kuin olin kuvitellutkin! Oon suunnitellut vihkisormukseksi yhtä mallia, joka on myöskin Sandbergin käsialaa. Siitä lisää sitten myöhemmin 🙂

 

 

 

xx Sara

3 Comments
 • Sinikka
  Posted at 21:34h, 12 August Reply

  Minkä hintainen tommonen on? Tosi nätti❣️

 • Emma Forss
  Posted at 09:59h, 13 August Reply

  On kyllä kaunis <3

 • Onnelianneli
  Posted at 15:11h, 13 August Reply

  Mäkin halusin ihan hirmuisesti morganiitin ja sitten mentiin kokeileen sitä kauppaan ja myyjä sanoi että mun työhön (Ei siis perustoimistotyö vaan semmonen jossa käsillä tehdään ja sotkuu eli sormuksen pitää olla ekstrakestävä :D) ehkä ihan pikkuisen liian iso kivi, ja tämä oli tietysti AINOA morganiittisormus josta tykkäsin!! No siitä seurasi 10min paniikki kun en ollut mitään muuta edes harkinnut. Ja sitten silmä osui saman malliston sormukseen, missä timantti on ns. Ruusunnupun muotoinen ja ympärillä “lehtiköynnös” pieniä timantteja. Sanoin että ei siis kun että tämä sittenkin jonka haluan ehkä mitään muuta 😀 multa kysellään koko ajan että suunnittelitko ite ja onko vintage ja täytyy aina kertoa että ostettiin -50% aleista, maksoi jo alkuperäisenä n. Puolet kihlasormusten keskiarvohinnasta ja vielä Ihan perusliikkeestä kun mulle järkevä hinta oli kanssa tärkeää. Rakastan sitä niin paljon mutta kyllä Jos voisin vaihtaa tähän morganiitin niin ehdottomasti koska se on niin ihana ja uniikki kivi.

Post A Comment
Your comment will be visible after approval