HELPPO & HERKULLINEN UUNILOHI 13 October, Oct 2014 - 13:11
Kyselette multa paljon ruokavinkkejä ja siitä minkälaista ruokaa syö itse. Kun vastaan, että ihan tavallista kotiruokaa, niin tarkoitan mm. tätä. Uunilohi kasviksilla, yksi suosikki kotiruokani! Jos saisin päättää, söisin lohta joka päivä. Savustettua mieluiten! Mutta, koska siihen ei ole mahdollisuuksia, on tyydyttävä kakkosvaihtoehtoon. Tämä setti on ihan naurettavan helppo valmistaa ja satsista riittää meille pariksi päiväksi.
- Parsakaalia
- Porkkanaa
- Chili
- Inkivääriä
- Oliiviöljyä
- Hunajaa
- lohta
- suolaa
- pippuria
- sitruunaa
Leikkaa chili ja kasvikset pieniksi paloiksi. Kasviksina voi olla näiden tilalla esim kesäkurpitsaa, punajuurta, paprikaa, sipulia jne. Raasta päälle inkivääriä. Kaada lopuksi loraus oliiviöljyä ja hunajaa. Laita uuniin n. 200c 10-15min (kasvisten koosta riippuen).
Leikkaa lohi paloiksi ja lisää päälle suola ja pippuri. Kasvisten oltua uunissa 10-15min, laita maustettu lohi vuoan keskelle, purista päälle puolikkaan sitruunan mehu, leikkaa koristeeksi sitruunapalat ja laita uuniin vielä 15-20 minuutiksi/niin pitkäksi aikaa, kun lohi on kypsää. Kasvikset saavat jäädä vähän rapeiksi!
Kylkeen valmistettiin vielä marinoituja punasipuleita. Ihanan maukas ja terveellinen lounas!
T. Sara
M
Posted at 17:22h, 13 OctoberKannattaa kokeilla maustaa lohi sitruunapippurilla, toimii paremmin kuin esim mustapippuri (mitä oletan sun käyttäneen vaikket missään sitä sanonutkaan :D). Ja sitruunan voi puristaa lohen päälle myös vasta paistamisen jälkeen, mielestäni se on niin parempi. 🙂 Mutta tämä on hyvä perusohje, itsekin tykkään tosi paljon paistetusta lohesta! Ja juurikin näin, että se maistuu vielä lohelta, eikä sitä ole laitettu lillumaan jossain kastikkeessa…. 😀 Paistettua lohta voi käyttää vaikka salaatinki joukossa 🙂
Saara
Posted at 20:21h, 13 OctoberHei kiitos tästä! Kaipaan tälläsiä yksinkertaisia ja nopeita reseptejä, oon tosi huono keksimään ite. Tää on just hyvä kun kaikki vaan uuniin! 😀
http://iwannabuyit.blogspot.fi
Niina
Posted at 20:30h, 13 OctoberPeukku helpoista ruokavinkeistä! 🙂 liian usein tulee vastaa sellasia ruokaohjeita mihin tarviis kauheesti aikaa ja vaivaa. Ei oo mua varten 😀
Emilia
Posted at 22:33h, 13 Octoberpakko puuttua tohon sitruunapippuri-kommenttiin sen verran, että sen sisällöstä kannattaa ennemmin ottaa erillisinä valko- ja mustapippuri sekä sitruuna, sitruunapippuriin valmiina sekoituksena on yleensä tungettu lisäksi ihan turhia lisäaineita ja sitruunapippurin käyttö on esimerkiksi koulujen keittiöissä kokonaan kielletty….
Anu
Posted at 09:40h, 14 OctoberOmg näin just sut telkkarissa mainoksessa!!! WHAT!!!!!!?!??!!!! 😀
Tiina
Posted at 23:45h, 15 OctoberVähän myöhässä tulee kommentti mutta enivei! Elikä tää iisi sapuska lähtee kokeiluun heti viikonloppuna, kiitos vinkistä! 🙂 Sun thai-nuudeli-kanakeittoa tehdään meillä muuuten joka kuukausi, siitä tuli aikoinaan meidän ehdoton suosikki ekan kerran jälkeen! Eli iso peukku!! 🙂