HI BILBAO!

DSC_6534.jpg

Bilbao (kavereiden kesken, Bilbao Reppuli) taisi tehdä meihin kaikkiin vaikutuksen yhdessä vuorokaudessa. Tai mitä voit odottaa reilun 300 000 asukkaan espanjalaiselta kulttuurikaupungilta, jonka ympärillä kohoaa vuoristo? Ihana! Bilbao on täydellinen sekoitus vanhaa ja uutta. Barcelona kutistettuna, luontolisällä. Löytyy luonnonpuistoja, shoppailua, surffibiitsejä, museoita ja paljon ylistettyjä ravintoloita.

Liikenne on hiljaista, kaikki kulkevat pyörillä tai jalan. Yhteisön elämänmotto muistuttaa vähän Berliinin omaa: miksi ei? Kaupungin oma uima-allas on rakennettu lasia olevalle kattoterassille, joten uimareiden jalkoja voi tuijotella kulttuurikeskuksen läpi kulkiessa. Kirjaston lukutuolit sen sijaan on aseteltu kukin omaan ikkunanurkkaukseen, niin, että aamulehden lukijat näyttävät kadulla kulkijalle nukkekodin asukkailta. Kulttuuria ja taidetta on joka puolella!

Hieman sateinen päivä (miksi musta tuntuu, että tämä sade vaan vainoaa mua! :D) kierrettiin museoita, istuttiin kokkauskurssilla, pyöräiltiin ja juotiin viiniä. Päivän parhaat tulevat tässä:

DSC_6472.jpg

DSC_6571.jpg

tuorepuristettua mehua, jossa mm. appelsiinia, punajuurta, granaattiomenaa ja avokadoa

DSC_6686.jpg

Guggenheim, voi luoja että tämä rakennus voi olla upea! Ja useampi sisällä oleva näyttelykin ihan täys kymppi!

DSC_6489.jpg

kuljettiin puoli päivää pyörällä, ihan parasta!

DSC_6545.jpg

DSC_6443.jpg

DSC_6473.jpg

DSC_6558.jpg

merkattiin pyörävuokraamon seinään kotikaupunkimme!

DSC_6587.jpg

söin tänään, tässä kyseisessä ravintolassa elämäni herkullisimman sämpylän. Ihan totta!! Ja mikä parasta, kyseessä oli tosiaan pelkkä sämpylä, ei voita, ei juustoa, ei mitään. Miten SÄMPYLÄ VOI MAISTUA näin hyvältä?!?

DSC_6622.jpg

Istuttiin samaisen “sämpyläravintolan”, La Riberan, kokkauskurssilla! Opin, että risottoa voi tehdä myös left overseista. Pannulle vaan keitettyä riisiä, hieman kermaa, maitoa, paistettuja sieniä ja parsaa. Niin hyvää!!

DSC_6503.jpg

DSC_6665.jpg

DSC_6688.jpg

 

Paikalliseen ruokakulttuuriin menee vielä hetki tottua. Meidän eilinen, klo 14 startannut lounas oli sen verran raskas, että jouduttiin skippaamaan päivän dinneri kokonaan 😀 Minkäs teet kun on vaan niin hyvää!

 

xx Sara

9 Comments
 • Jennnaa
  Posted at 06:20h, 06 July

  Mistä on nuo aivan ihanat siniset housut?? 😀

  • saratickle
   Posted at 15:22h, 07 July

   Zalandolta! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 08:39h, 06 July

  Yhteistyö-maininta taisi unohtua? 🙂

  • saratickle
   Posted at 15:21h, 07 July

   Kyseessä on tosiaan Espanjan valtion/Bilbaon järjestämä mediamatka. Kyse ei ole siis mainostettavasta firmasta tms, eikä postaukset ole yhdessä toteutettuja. Meille ei siis makseta reissusta mitään 🙂

    

   • Vierailija
    Posted at 19:38h, 07 July

    Maksatte siis myös itse verot matkasta, joka teille on maksettu?

 • Sofiammla
  Posted at 18:13h, 06 July

  Yllätyin positiivisesti Bilbaon suhteen näiden kuvien perusteella. Sillä aikaisempaa käsitystä ei itellä oikein ollut paikasta. Tuonne kun pääsisi itekkin käymää joku päivä!*_*

  • saratickle
   Posted at 15:22h, 07 July

   Mä myös yllätyin todella positiivisesti. Aivan mahtava pikkukaupunki 🙂

 • Elina S.
  Posted at 19:35h, 08 July

  Jostain syystä (no, lähinnä taiteen tähden) haaveilin juuri aiemmin tänään matkasta Bilbaoon. Ehkä vielä joskus.

 • Eva L
  Posted at 21:32h, 11 July

  Aivan ihania kuvia! Pakko päästä käymään tuolla joskus, näyttää todella upealta paikalta. Täältä saa aina niin hyvää matka inspistä =)