Kannatti tulla – Costa Rica, Santa Teresa

 

“Matka on kohtalaisen pitkä, mutta palkitseva”, kommentoi ystäväpariskuntamme kun udeltiin Costa Rican länsirannikon surffikohteesta, Santa Teresasta. Täällä on käynyt paljon tuttujamme ja tuumailin, että se sopisi mainiosti 30v synttärimatkaksi. Luontoa, ilmastoa, surffia ja paikallisia on ylistetty. Yhdelläkään ei ole ollut pahaa sanottavaa paikasta. Paitsi korkeintaan sijainnista, ja etenkin silloin kun valitset pääkaupungista San Josesta lennon sijasta auton ja lauttamatkan.

Saavuttiin pääkaupunkiin keskiyöllä, vietettiin ensimmäinen yö lentokenttähotellista ja jatkettiin aikaisin seuraavana aamuna shuttle bussilla kohti Santa Teresaa. Matka Helsingista Santa Teresaan tuntui kieltämättä kyllä pitkältä, etenkin kun päällä oli kova flunssa.

Santa Teresa koostuu trooppisesta surffirannasta ja sen läheisyydessä olevasta pitkästä hiekkatiestä, jonka varrelta löytyy ravintoloita, kahviloita, hotelleja, lautavuokraamoja ja pieniä putiikkeja. Alue on niin pitkälle levittäytynyt, että täällä on ihan hurjan rauhallista. Rantaviivaa on loputtomiin, eilen huristeltiin meidän ATV:lla sitä pitkälle pohjoiseen.

Muutama päivä parantelua teki hyvää ja pakotti rauhoittumaan, se tuli oikeastaan tosi tarpeeseen. Ollaan fiilistelty meidän viidakon ympäröimää villaa ja sen hulppeaa merinäkymää. Flunssa alkaa olla lopullisesti taltutettu ja uskaltauduin jo eilen ja tänään surffaamaan. Aallot eivät ole ihan pienimmästä päästä, mutta juuri sopivan haastavia. Alkukankeudesta selviydytty ja tänään homma toimi jo tosi hyvin!

Eilen juhlittiin mun synttäreitä, päivä oli ihana. Enemmän kun osasin kuvitella <3

 

   

 

xx Sara

8 Comments
 • ella saarela
  Posted at 09:55h, 05 December Reply

  Mikä on tämän ihanan villan nimi? Superia lomaa sulle!

  • Sara
   Posted at 13:51h, 17 December Reply

   Akwa Resort on nimi! Ihan mielettömän kaunis muutaman villan hotelli Santa Teresan pohjoispuolella! Ja niin mukavat omistajat! 🙂

 • Eveliina J
  Posted at 10:15h, 05 December Reply

  Kuulostaa upealta! Lisää reissu- ja vinkkipotauksia täältä (matkan jälkeen niin voitte nyt nautti) 😍

  • Sara
   Posted at 13:51h, 17 December Reply

   Costa Rica oli kyllä huippu! Mä yritän tammikuussa saada vinkkejä listattua 🙂

 • ida ihana
  Posted at 20:48h, 11 December Reply

  Voi miten upeita kuvia!:) Me ollaan lähdössä huomenna Lontooseen, ja nyt just se kaikki joulufiilistely tuntuu ihan parhaalta, mutta kieltämättä noiden palmujen allakin kelpais 😉
  Nauti ansaitusta lomastasi, Ihana!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Sara
   Posted at 13:56h, 17 December Reply

   Oii! Ihanaa Lontoon reissua! Ja tunnelmallista joulun odotusta! <3

 • ainooo
  Posted at 12:05h, 12 December Reply

  Uteliaisuudesta kyselen, että törmäsittekö ruotsalaisiin bloggaajiin siellä surffaamassa Angelica Blickiin, Alice Stenlöfiin yms ?

  • Sara
   Posted at 13:55h, 17 December Reply

   Ei kyllä osuttu kertaakaan samoille aalloille, oltiin kyllä vähän eri puolella Santa Teresaa ja biitsi on kuitenkin monta monta kilometriä pitkä! 🙂 Lapointin surffikoulu on mun mielestä vielä Playa Carmenin puolella!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval