Koti joka tuntuu kodilta

 

Kävin tänään uudella asunnolla. Oon käynyt tällä viikolla joka päivä. En oikein edes tiedä miksi. Täällä tuntuu ihan kodilta. Tuntui jo heti ensikäynnillä.

Uudessa kodissa tuoksuu eriltä, sellaiselta uudelta ja jännältä. Istun remppamiesten lähdettyä hetken keittiön ikkunalaudalla ja tarkkailen naapuruston taloja. Kuvittelen kahvinkeittimen porinan ja arkiaamun keittiöön. Tänne pitää hommata sellainen radio, minkä voi laittaa aamuisin päälle. Ja seinälle mahtuisi joku iso hieno maalaus! Nurkkaan ehdottomasti joku iso kasvi. Tai sitten joku vanha senkki ja sen päälle se kasvi!

Rakastan keittiön matalia ja leveitä ikkunalautoja. Ei epäilystäkään etten tulisi istuskelemaan näillä jatkossakin.

Uteliaana käyn pyöräkellarissa pyörähtämässä. Käyn jätekatoksella. Takapihan kuistille on jätetty läjä saa ottaa -kirjoja. Selaan ne läpi. Tekee mieli jo poimia yksi dekkari, mutta ehkä mä vasta sitten kun muutetaan.

Uudet alut ja ekat kerrat on ihania. Mieleenpainuvia. Eka yö uudessa kodissa ja ensimmäinen kerta lähikaupassa. Kun on kokoajan sellainen vähän salaperäinen ja myhäilevä fiilis. Kun tekisi mieli sanoa myyjälle, että hei mä alan käymään täällä sit säännöllisesti. Et muutin just tohon viereen.

En ole normaalisti sellainen, joka alkaa esittäytyä naapureille, mutta jostain syystä tänään koen valtavaa tarvetta kertoa rapussa vastaan tullevalle naapurilleni, että me muutetaan sit heinäkuussa tähän. Näin jälkeenpäin ajateltuna en edes tiedä oliko hän naapuri. Ehkä hän oli joku talossa asuvan kaveri. Tai ehkä lähettifirman työntekijä.

Mä olen malttamaton kaikilla elämän osa-alueilla, mutta ensimmäistä kertaa ikinä tuntuu siltä, ettei kodin kanssa ole kiire. Muuttokin tapahtuu hiljalleen valuen. Voi kaikessa rauhassa miettiä vaihtoehtoja ja pohtia huonekaluhankintoja. Ideoida ja tunnustella. Kaiken ei tarvitse olla valmista heti. Se on ihanaa.

Miltähän täällä tulee lopulta näyttämään? En tiedä mut veikkaan, et just meiltä. Siltä täällä tulee näyttämään.

Tästä tulee hyvä koti ❤️

 

 

xx Sara

Tags:
2 Comments
 • Ida
  Posted at 08:57h, 29 May Reply

  Me ollaan nyt asuttu vuosi meidän nykyisessä kodissa ja olen viime aikoina miettinyt sitä miten hiljalleen tästä on tullut meidän näköinen ja miten hyvältä aina tuntuu tulla kotiin. Seinillä on tauluja, muutama uusi odottaa kehyksiä. Viherkasveja on siellä täällä. Merenlahti näkyy ikkunasta puiden välistä ja keskustaan kävelee hetkessä. Olen sanonut, etten ihan helpolla suostu muuttamaan tästä pois. 🙈

  On ihanaa löytää koti, joka todella tuntuu kodilta!

 • Mira
  Posted at 06:05h, 05 June Reply

  Heippa Sara ja onnea valtavasti vauvauutisista 😍 !!! Miulla heräsi aavistus, kun luin uudesta isommasta asunnosta, tosin “aavistuksia” menee enimmäkseen päin metsää 😁❤️ myös, olit aivan ihana selviytyjissä! Toivotan parasta kesää ja ihania odotushetkiä teille ❤️😚

Post A Comment
Your comment will be visible after approval