Kuvauksellinen Helsinki

 

Oli lokakuun alku. Istuin koneen ääressä suunnittelemassa kahden viikon päässä häämöttävää Budapestin reissua. Tämä on se reissun ensimmäinen vaihe, josta nautin lähestulkoon yhtä paljon kuin itse reissusta. Samalla pääsee fiilistelemään tulevaa! Matkasta saa niin paljon enemmän irti kun taustatyö on tehty huolellisesti. Erityisesti silloin kun kohde on uusi ja aikaa tutkiskeluun vain pari päivää.

Täytin Pinterest-kansiota, luin matkablogeja, tsekkailin TripAdvisor-arvioita ja uppoudun Instagramin hashtageihin. Löysin muutaman kiinnostavan paikallisen valokuvaajan, joiden Instagram-tilit olivat täynnä toinen toistaan upeampia kuvia kotikaupungista. Jäin ihastelemaan tunnelmallisia otoksia varmaan tunneiksi. Siinä hetkessä tajusin, etten minä juuri kuvaa kotikaupunkiani. Lähinnä innostun kaupunkikuvauksesta silloin kun matkustan uuteen paikkaan. Silloin kaikki näyttää uudelta ja hienolta. Kotona näyttää vaan tutulta. Ja siinä se ongelma piileekiin. Tai oikeastaan näissä kahdessa 1) tuttuihin maisemiin turtuu 2) “kiire” (tai naama kiinni puhelimessa maisemien sijaan)

Rustasin tammikuussa duunitavoitteita tälle vuodelle. “Enemmän Helsinkiä kanaviin”, luki listan kärkipäässä. Aloin käymään kävelyillä kamerani kanssa. Aika usein kuvaan kyllä myös puhelimellani. Yritän katsella näkymää aina turistin silmin: jos olisin turisti, mistä ottaisin kuvan? Kaduista, puistoista ja nähtävyyksistä. Rakennuksista ja rannoista. Kahviloista, museoista ja ravintoloista. Kukka- ja kirjakaupoista. Raitiovaunuista ja kirjastoista.

Helsinkikuvaaminen on ollut yksi kiinnostavimmista “projekteista” tänä vuonna. Se on antanut ihan valtavasti ja avannut silmiä uudella tavalla. Olen liikkunut uusilla seuduilla ja tarkkaillut ympäristöä eri kulmista. Uusi projektini (tai projektimme, tehdään sitä yhdessä assarini kanssa!) on toivottavasti tuonut kaupunkiin myös kiinnostuneita matkailijoita 🙂 Nyt ehkä vähän vähemmän, mutta tulevaisuudessa toivottavasti enemmän. Innolla odotan kesäistä Helsinkiä ja sitä miltä se näyttää kameran linssin läpi!

 

  kuvat: Johanna Rontu

 

xx Sara

Tags:
4 Comments
 • ida ihana
  Posted at 13:08h, 28 April Reply

  Ihana projetki!<3 Vaikka Helsinki on minullekin tosi rakas, onhan se aina ollut kotikaupunkini, aina sen kauneutta ja hienoutta ei osaa samalla tavalla huomata ja arvostaa kuin turistina kulkiessaan.
  Kiitos tästä ja kivaa vappua!:)
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 • Deskriptio_On_Mukava
  Posted at 15:47h, 28 April Reply

  Ja yhdet portaat huvin vuoks ei minnekään…

  Oikeasti ne menevät elokuvateatteri Rexin projektorihuoneeseen, johon ei muinaisina aikoina paloturvallisuussyistä (nitraattifilmi = pumpuliruuti) saanut olla kulkua elokuvateatterin sisältä, vaan ainoastaan ja vain ulkoa.

 • Minttu Storgårds MAMI GO GO
  Posted at 14:49h, 02 May Reply

  Hei ihana idea! Välillä itsekin havahdun kaupungilla vaikkapa jonkin rakennuksen yksityskohtaan ja ajattelen, että jos olisin reissussa ottaisin tuosta varmasti kuvan 😀 !

 • Emma Forss
  Posted at 09:13h, 17 May Reply

  Mahtava projekti <3

Post A Comment
Your comment will be visible after approval