Lattia: ennen & jälkeen

*Lattiasta ja sen asennuksesta saatu yhteistyöalennus: Timberwise & Parkettiliiga

 

Kun viime viikolla kyselin teiltä sisältötoiveita, toivottiin remppajuttuja ihan hurjasti. Nyt niitä piisaa. Piisaa, vaikka asunto on vielä vaiheessa ja sisustukseen on tulossa vielä isoja muutoksia. Mutta koska siihen voi mennä vielä ikuisuus niin parempi vain aloittaa. Julkaistaan sit omat jutut kun täällä on ihan valmista! 🙂

Meidän uusi koti on 85 neliöinen läpitalon huoneisto Töölössä, 1920-luvun talossa. Asunto on virallisesti kaksio, mutta oikeastaan täällä on keittiön lisäksi neljä huonetta: makuuhuone, olohuone ja kaksi tuplaovellista alkovia. Toisesta tulee vauvan huone ja toisesta lasiovellinen työhuone.

Kun ekan kerran tultiin  katsomaan asuntoa oltiin yhtä mieltä siitä, että pinnat pitäisi uusia. Katto, seinät, lattia ja ikkunalaudat kaipasivat freesausta. Samalla päivitettäisiin pistorasiat ja valokatkaisijat. Kylppäriin tehtäisiin jonkin sortin remontti vielä tulevaisuudessa muuton jälkeen! Keittiö asunnossa on remontoitu vuosi sitten edellisten asukkaiden toimesta hurjan viihtyisäksi, joten siellä ei tarvinnut tehdä muuta kuin maalailla vähän pintoja. Tykästyttiin täällä seinien aavistuksen vihertävään sävymaailmaan joten päätettiin pitää seinät suht saman sävyisinä, mutta tehdään näistä sit oma erillinen juttunsa myöhemmin!

Olen ties kuinka kauan haaveillut puisesta lattiasta. Sellaisesta, joka oikeasti myös tuntuisi puulta paljaiden jalkojen alla. Edellisessä asunnossa meillä oli lattiassa melko viileä sävy, joten tällä kertaa haluttiin jotain hieman lämpimämpää ja mahdollisimman luonnollista. Uudessa lattiassa saisi näkyä oksakohtia ja juonteita! Juuso halusi mahdollisimman leveää parkettia, joten sitä lähdettiin sit hakemaan. Päätettiin myös, että pidetään keittiössä vuosi sitten vaihdettu saarniparketti paikallaan. Toiveena olisikin löytää sävy, joka olisi keittiön lattian kanssa suht samoissa, ettei eri lattiat erottuisi liikaa toisistaan.

 

 

Meidän toimistolle asennettiin vuoden vaihteessa Timberwisen lattia, ja sitä kautta tutustuin itsekin paremmin brändiin. Heidän inspiroivia somekuvia on tässä jo jokunen tovi ihailtu! Timberwise on tosiaan vuonna 1999 perustettu, Loimaalla sijaitseva perheyritys. Heidän lankkuparketeissa näkyy luonnollisuus, turvallisuus sekä korkeatasoinen, suomalainen laatutyö. Timberwise on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa puulattiavalmistaja jonka tuotteille on myönnetty Suomen Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus.

Ollaan aika nopeita tekemään päätöksiä, eikä case lattia ollut poikkeus 😀 Asteltiin Timberwisen showroomille Erottajalle katsomaan vaihtoehtoja livenä ja valittiin suosikkimme samalla reissulla. Oltiin itse asiassa ensin netissä katsottu eri vaihtoehtoa, mutta livenä päädyttiin toiseen! Ihastuttiin leveään Lehtikuusi Natural Nordic lankkuparkettiin (230 x 2500mm, harjattu, öljyvahattu – suositushinta 100,50€ neliö). Tämä kyseinen lattia löytyi muuten mm. Samujin Kämp Gardenin myymälästä (olen ihaillut sitä sielläkin!). Lehtikuusi Nordic tuntui ja näytti upealta. Tämä oli juuri sellainen lattia, josta olen pitkään haaveillut.

Psst. Mikäli et itse pääse käymään paikan päällä Timberwisen Helsingin Showroomilla, niin mallipalakaupasta saat helposti tilattua sävymallit suoraan kotiisi. (Valitse ensin lattia, sen ominaisuudet ja paina sitten “Tilaa Mallipala”). Koodilla SARATICKLE2021 saat ilmaisen mallipalan!

Timberwisen showroomilla meitä vielä muistutettiin lattian huollosta. Lehtikuusi puumateriaalina reagoi herkimmin kuivaan sisäilmaan, ja siihen voi nopeammin ilmestyä hiushalkeamia tai halkeamia. Mikäli sisäilman suhteellinen kosteus laskee alle suositellun 35 – 60% Rh (Relative humidity), voi lattiaan tulla halkeamia, jotka sitten palautuvat kosteuden lisääntyessä. Tämä puulle optimaalinen kosteusprosentti on myös ihmiselle optimaalinen. Sisäilman kosteutta on siis syytä seurata varsinkin kuivina kausina, kuten talvella. Kosteutta voi lisätä esim ilmankostuttimella.

 

 

Uuden lankkuparketin toimitusaika oli viisi viikkoa. Parketit toimitettiin alaovelle, josta isän kanssa kannettiin ne sisään odottamaan asennusta (eivät ole kovin painavia). Haluttiin palkata asennukseen ammattilaiset varmistamaan, että uusi laadukas lankkuparketti myös asennetaan laadukkaasti. Parkettiliigan asentajat ovat mulle entuudestaan tuttuja ja tiedän, että heillä on homma hallussa! Lattiaa piti myös tasoittaa, mikä onnistui tältä tiimiltä erinomaisesti. Parkettiliigan tekijät olivat tuttuja myös Timberwisen henkilökunnalle! Lehtikuusi Nordic on jo valmiiksi öljyvahattu, joten erillistä pintakäsittelyä asennusvaiheessa ei tarvittu. Asennustapana tässä mallissa on valittavina joko liimapontti tai lukkopontti, me valittiin jälkimmäinen.

Kahdessa päivässä lattia oli tasoitettu ja uusi Lehtikuusi Nordic oli paikoillaan! Koko huoneiston ilme muuttui, vaikka ihan vielä ei valmista ollutkaan. Meillä jatkui vielä asunnossa maalaustyöt, joten heti valmistumisen jälkeen lattia suojattiin huolellisesti. Tilattiin Parkettiliigalta myös lattialistojen asennus. Jos muuten tykästyit meidän listoihin niin vinkkinä, että kyseessä on tämä lattialista 🙂

 

 

Kuukauden päivät takana uuden lattian kanssa. Sitä vaan tässä mietin et kyllästyyköhän tähän ihasteluun koskaan? Tuskin. Maailman ihanin lattia!

Jos heräsi jotain kysymyksiä niin pistäkää ihmeessä tulemaan 🙂 Lisää remppajuttuja luvassa taas pian!

 

 

xx Sara

2 Comments
  • Peppi
    Posted at 13:09h, 27 August Reply

    Hei ihanaa että tulee taas remppasisältöjä!!! Ja ihanaa et jaksat vieläkin päivitellä myös blogia, vaikka seuraajakunta on paljon aktiivisempaa instagramin puolella! Teillä on niin kaunis koti ja saan niin paljon inspiraatiota ja hyviä vinkkejä siihen hetkeen, kun asunnon osto on itselle ajankohtaista<33

  • Lattia: Ennen & jälkeen - Timberwise
    Posted at 09:17h, 02 September Reply

    […] Alkuperäinen kirjoitus julkaistu 27.8.2021 Sara Tickle-blogissa. […]

Post A Comment
Your comment will be visible after approval