Parhaat Oscar-elokuvat + arvonta

*kaupallinen yhteistyö: Viaplay

 

Tänään se vihdoin koittaa: Oscar-gaala! Olen fanittanut Oscareita niin pitkään kuin muistan. Laatuelokuvat, kovan työn tuloksena ansaitut onnistumiset, kiinnostavat puheet, hulppeat esitykset ja pukuloisto tekevät Oscareista vuoden mielenkiintoisimman gaalan. Mutta se mikä elokuva-alan palkintogaaloissa erityisesti kiehtoo on ettei Oscarit suinkaan rajaudu pelkästään yhteen tapahtumaan. Oikeastaan koko Oscarit alkavat siitä päivästä kun ehdokkaat julkistetaan.

Meillä on jo vuosia ollut perinteenä katsoa Oscareiden alla kiinnostavimmat ehdokaselokuvat läpi. Samassa gaalahumussa on tullut katsottua aikaisempien vuosien Oscar-leffoja, sellaisia joita ei olla vielä syystä tai toisesta nähty. Alkuvuosi on siis perinteisesti kunnon laatuleffarallia!

Viaplayn tarjonnasta löytyy loistava kattaus viime vuosien Oscar-leffoja ja komeileepa valikoimassa myös pari tämän vuoden ehdokasta! Saa nähdä miten näille käy ensi yönä koittavassa gaalassa! 🙂 Ajattelin gaalapäivän kunniaksi vinkata teille Viaplayn valikoimasta löytyvät omat Oscar-suosikkini. Näiden parissa voi viettää leffaillan vaikkapa pian koittavana ystävänpäivänä 🙂

 

 

PARHAAT OSCAR-ELOKUVAT

 

 

Bohemian Rhapsody – 2018

Viime Oscareissa mm. parhaana elokuvana ja parhaana miespääosana ehdokkaana ollut Bohemian Rhapsody on kiistämättä yksi viime vuosikymmenen parhaita elokuvia. Neljällä Oscarilla palkittu elokuva kertoo Queenin ja Freddie Mercuryn menestystarinat, joiden kummankaan matka ei ole ollut pelkkää ilotulitusta, pikemminkin kaukana siitä. Rakastan musikaaleja ja elämäntarinoita, tässä yhdistyivät molemmat!

 

Her – 2013

2013 ilmestynyt Oscar-elokuva kertoo yksinäisestä miehestä, joka rakastuu tietokoneen käyttöjärjestelmään. Muistan kun elokuva ilmestyi, puhuttiin lopputekstien jälkeen vielä monta tuntia. Taisin kirjoittaa siitä blogipostauksenkin. Koko juoni tuntui alkuun täysin absurdilta, mutta samaan aikaan tavallaan ihan mahdolliselta. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin katsottuna Her tuntuu käytännössä ihan realistiselta, ja se on aika hullua. Herättelevä pätkä teknologian kehittymisestä, sen haasteista ja mahdollisuuksista.

 

Green Book – 2018

Vuoden parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Green Book on tositapahtumiin perustuva tarina mustasta pianistista ja valkoisesta autonkuljettajasta 1960-luvulla. Elokuva kertoo miesten välille syntyvästä ystävyydestä, joka ylittää rotueron ja yhteiskuntaluokan asettamat rajat. Itketti ja hymyilytti! Kerrassaan loistoelokuva, joka ihan jokaisen tulisi nähdä!

 

If Beale Street Could Talk – 2018

Parhaalla naissivuosan Oscarilla palkittu elokuva sijoittuu 1970-luvun Harlemiin. Se on koskettava ja elegantti rakkaustarina, jossa taistellaan vääryyttä ja rasismia vastaan. Upeasti kuvattuja kohtauksia! Samannimiseen romaaniin perustuvan elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Moonlightista tuttu nero Barry Jenkins.

 

 

The Pianist – 2002

Tunnustuksen paikka, katsoin tämän palkintoja kahmineen elokuvan ensimmäistä kertaa vasta tällä viikolla. Olin kuullut ennakkoon, että Pianisti on ahdistava ja julma elokuva, mutta samaan aikaan niin kovin tärkeä. Ja sitä se toden totta oli. Elokuva perustuu puolanjuutalaisen pianistin ja säveltäjän Wladyslaw Szpilmanin kokemuksiin toisen maailmansodan runtelemassa Varsovassa. Pysäyttävintä on se, että tapahtumat ovat tosia.

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – 2017

Seitsemän Oscar-ehdokkuutta saanut elokuva kertoo pirullisesta naisesta, joka syyttää pikkukaupunkinsa poliisia tyttärensä murhatapauksen tutkinnan tyrimisestä. Olin tosi skeptinen tämän elokuvan suhteen, koska en yleensä pidä mustasta komediasta, mutta tämä leffa yllätti positiivisesti. Erilainen juoni ja konkari näyttelijäkaarti!

 

BlacKkKlansman – 2018

Elokuva kertoo Ron Stallworthista, ensimmäisestä afroamerikkalaisesta Ku Klux Klaniin solutttautujasta. Kellekään ei varmaankaan tule yllätyksenä, että Jasper Pääkkönen näyttelee tässä Oscar-elokuvassa isoa roolia, ja että hän on juuri niin hyvä kuin puhutaan. Hauska ja samaan aikaan pysäyttävä elokuva, iso suositus!

 

The Fighter – 2010

Tositapahtumiin perustuva Oscar-elokuva nyrkkeilijäveljeksistä on loistava. Vaikka tämä kymmenen vuotta vanha elokuva on klassinen vaikeuksien kautta voittoon -tarina, on se samaan aikaan aito ja uskottava. Edellistä vahvistaa se, että Mark Wahlberg treenasi rooliaan varten nyrkkeilyä peräti neljä vuotta ja vaati saada tehdä kaikki nyrkkeilykohtaukset itse.

 

 

 

Nämä Oscar-leffat haluan nähdä:

 

The Shape of Water – 2017

Vaikka yleensä Oscareiden menestyneimmät leffat tulee katsottua, tämä 2018 gaalassa palkintoja kahminut The Shape of Water on jäänyt kokonaan katsomatta. Elokuvan traileri ei aikoinaan tempaissut mukaansa ja pelkän kannen perusteella luulin kyseessä olevan animaatio (perus), mutta kyllä tälle mahdollisuus pitää antaa! 

 

Toy Story 4 – 2019

Tämän vuoden Oscar-gaalassa vuoden parhaana animaationa ehdolla oleva Toy Story 4 roikkuu vielä katselulistalla. Animaatioita tulee harvemmin katsottua, mikä on tavallaan vähän sääli. Toy Story 4 ansaitsee kyllä oman leffaillan!

 

 

Psst. En ole ikinä katsonut Oscareita reaaliajassa, eli siis valvonut kotikatsomossa su-ma yönä Suomen aikaan, mutta ensi yönä suunnittelin sen tekeväni! Who’s with me?!

 

 

ARVONTA

Mikä on sinun suosikki Oscar-leffa tai -muisto? Vastaa ja voit voittaa itsellesi 2kk ilmaista katseluaikaa Viaplayn Leffat ja Sarjat –paketin parissa. Aikaa osallistua on su 16.2 asti viikon ajan. Arvonnan säännöt täällä.

 

 

 

xx Sara

61 Comments
 • Emma Wi
  Posted at 12:55h, 15 February Reply

  Bohemian Rhapsody! Koskettava, hauska ja tunteikas 😍

 • marikki
  Posted at 13:35h, 15 February Reply

  Esim. LOTRit 🙂

 • Laura
  Posted at 15:20h, 15 February Reply

  “Green Book” on ehdottomasti yksi lemppari kaikista Oscar-leffoista! Olin vähän skeptinen aluksi mutta kaveri “pakotti” mukaan leffaan ja onneksi menin, yllätti niin positiivisesti, Todellakin silmiä avaava ja opettavainen leffa, aihe tietenkin todella tärkeä ja vakava mutta mukana sopivasti huumoria.

  Ja pakko vielä mainita yksi hetki muutaman vuoden takaisesta Oscar-gaalasta; Eddie Redmaynen Oscar-voitto! Eddie on ehdottomasti yksi lempparinäyttelijöistäni ja “”Theory of Everything” oli uskomattoman hyvä ja todentuntuinen leffa.

 • Jenni
  Posted at 20:03h, 15 February Reply

  Lapseni kanssa käytiin viimeksi katsomassa Toy Story 4 ja oli kyllä molempien mielestä huippu 🙂

 • Petri
  Posted at 09:59h, 16 February Reply

  Toy story 4 on parasta.

 • Aisha
  Posted at 22:28h, 16 February Reply

  Green book, ihan mieletön, hauska ja opettavainen.

  Suosittelen niille, jotka eivät ole nähneet.

 • Sanni Uuttu
  Posted at 23:08h, 16 February Reply

  Lempimuisto Oscareista on ehdottomasti se vuosi, kun Taru Sormusten Herrasta – Kuninkaan paluu nappasi 13 Oscaria. Fanitin leffaa hulluna ja katoin Oscarit reaaliajassa (ja itkin tietenkin silmät päästä). Seuraavana päivänä koulussa väsytti hulluna, mutta oli sen arvoista 😀

Post A Comment
Your comment will be visible after approval