PUNAJUURIHUMMUS

DSC_1248.jpg

eilinen iltapala: mehua ja punajuurihummusleipiä

 

Olette ehkä Snapchatistani huomanneet, kuinka olen alkanut fiilistelemään punajuurihummusta… Jep, syön sitä nykyään melkeinpä kaiken kanssa 😀 Olette ahkerasti kyselleet tämän punaisen tahnan perään, joten lupailin pistää reseptin blogiin!

Hummuksen pääraaka-aine, kikherne sisältää runsaasti proteiinia ja rautaa, ja onkin erinoimainen lisä erityisesti kasvisruokailijoille. Punajuurihummus sopii mainiosti esimerkiksi dipiksi tuoreille kasviksille tai salaattiin, sekä levitteeksi ruisleivän päälle kera basilikan ja silmusalaatin. 

 

PUNAJUURIHUMMUS

1 prk tarjoiluvalmiita/keitettyjä kikherneitä

1 esikeitetty punajuuri

2 rkl tahinia

1/2 sitruunan mehu

n. 2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

suolaa

pippuria

pieni loraus vettä (helpompi sekoittaa blenderissä)

 

Sekoita ainekset blenderissä. Tarjoile esim ruosleivän, basilikan ja silmusalaatin kera

 

DSC_1267.jpg

 

// My new favorite dip! Seriously, I’m eating it all the time. Healthy, delicious, protein and iron rich beetroot hummus works perfectly with salads, vegetables and bread! Especially if you prefer vegetarian food, like I do, this is the easiest (and the most delicious) way to make your dish more nutritious. High recommendation 🙂

 

BEETROOT HUMMUS

1 can of cooked cickpeas

1 cooked beetroot

2 tbsp of tahini

1 clove of garlic

1/2 lemon juice

2 tbsp olive oil

salt

pepper

a little bit of water (to mix it easier)

 

Mix it all in a blender. Serve with bread, bazil and salad!

 

xx Sara

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.