Tänään päällä: farkut ja kauluspaita

 

Sokoksen yhteistyöni innoittamana haastoin itseni pukeutumaan tällä viikolla “tavallisiin vaatteisiin”. Tuo lause olisi vielä pari kuukautta sitten kuulostanut ihan urpolta. Aika urpolta se kuulostaa kyllä vieläkin 😀 No mutta anyway, arkiviikko painettu siis normivaatteissa. Tuntuu virkistävältä ja jotenkin erityiseltä. Kangaskassi vaihtui käsilaukkuun ja kellokin ilmestyi ranteeseen pitkän tauon jälkeen. Jokaisen päivän asun olen ikuistanut kameralle! Tiputtelen niitä tänne blogiin tasaiseen tahtiin! 🙂

Ylisuuri kauluspaita, cropatut farkut ja tennarit on yksi suosikkiyhdistelmistäni vuodesta toiseen. Ihanan raikas kevätlook! Multa on joskus kysytty, että jos pitäisi pukeutua vuoden ajan samaan asuun, niin mikä se asu olisi. No tämä olisi se asu! Tähän en kyllästy ihan hetkessä. Vuodessa tosin ehkä kyllästyisin.

 

 

Päivät ja viikot ovat jokseenkin sekaisin, mutta luonto oon muistuttanut siitä, että eteenpäin mennään. Oon nauttinut valosta ja lämmöstä ihan valtavasti. Käynyt hörppimässä iltapäiväkahveja kattoterassilla, kävellyt pitkiäkin matkoja ja ravannut tiheään tahtiin uimassa. Alkuviikosta maalasin isoimman tauluni ikinä ja kiinnitin sen makuuhuoneen seinälle. Lyötiin loppukesälle lukkoon viikon Suomi roadtrip ja kaavailtiin melontareissua juhannuksen tienoille. Oon tällä viikolla hoitanut ihoa pitkän kaavan mukaan ja innostunut huulipunien käytöstä (kiitos Havu Cosmetics!).  Itseruskettavaakin levitin hyvän tauon jälkeen. Viikon ruokalistalla on ollut wokkia, vege-makaronilaatikkoa ja lohisoppaa. Suunniteltiin jos paistettaisiin vappuna muutaman vuoden tauon jälkeen munkkeja ja tehtäisiin ekaa kertaa itse simaa! Pitää hommata jostain lasipulloja.

Tänään ajattelin käydä uimassa ja illalla aion osallistua Paints & Friends:n maalausliveen! Kroppa on viikon kotitreeneistä taas sen verran jumissa, että taidan siirtää tämän päivän voimatreenit huomiselle. Töitä on ollut ihan kiitettävästi ja toukokuun duunikalenteria täytetään hyvään tahtiin, hyvä fiilis tästä <3 Varsin mukava arkiviikko takana, kiitollinen siitä!

Mitäs sinne puolen ruutua kuuluu? Mitä ootte puuhailleet?

 

kuvat: Johanna Rontu

 

xx Sara

Tags:
17 Comments
 • Tel
  Posted at 11:52h, 24 April Reply

  Moikka!

  En tiedä ootko ikinä saanut vastaavaa ehdotusta (luultavasti), mutta halusin nostaa sen esiin. Oletko koskaan ajatellut että voisi tehdä “yhteistyötä” sun lukijoiden kanssa? Nostaa esiin lukijatarinoita? Esim. nyt koronapoikkeusaikana vois olla mielenkiintoista lukea “tavallisten” tyyppien korona-ajan mietteitä/tarinoita muistakin kanavista, kuin hesari/iltalehti, jotka toki ovat tehneet osaltaan arvokasta työtä nostaessaan esiin siivoojat, lääkärit, kaupan kassat jne. Mutta sun lukijoidenkin joukossa on varmasti paljon tyyppejä, joihin korona on iskenyt tosi kovaa (tai sitten ei ole iskenyt ollenkaan, onhan siinäkin jutulle ainesta) joiden tarinat voisivat kiinnostaa ja inspiroida monia.

  Eikä näiden lukijatarinoiden tarvitsisi välttämättä liittyä koronaan, jos aihe on liian arka. Voisihan se olla vaikka joku muukin “tarina” esiin nostettavaksi. Sä kuitenkin olet taitava kirjoittaja plus valokuvaaja, niin olis hauska jos juttuun yhdistäisi sun ottamia upeita valokuvia ko. henkilöstä. Moni ei oo varmastikaan kokenut ikinä sellaista että hänestä “ammattilainen” ottaa kuvia, vaan ollaan totuttu ns. kännykkäkamerselfieihin, joten senkin puolesta voisi olla monelle ikimuistoista 😉

  Ymmärrän että tää vie sulta työaikaa eikä vastapainoksi tuo sulle lainkaan tuloja, mutta lukijan näkökulmasta tuli mieleen että tälläinen olisi mielenkiintoinen! Ja ymmärän myös, jos et sun kanavilla halua nostaa esiin tuntemattomia, ulkopuolisia henkilöitä jotka eivät sinänsä liity mitenkään some-brändiisi.

  Tsemppiä koronakaranteeniin ja kivaa kevättä!

  • Sara
   Posted at 14:33h, 24 April Reply

   Moikka! Hei miten kiva kun kommentoit ideasi, se on ihan mahtava! Vastaavanlaiset lukijatarinat on muutenkin niitä mitä mieluiten sanoma- ja aikakauslehdistä luen. Mun mielestä sopisi hyvin mun blogiin, valokuvineen päivineen 🙂 Kiitos ideasta, mäpä alan työstämään!

 • Marine
  Posted at 15:27h, 24 April Reply

  Ihanalta kuullostaa roadtrip suomeen ja melontareissu juhannukseksi. Ai että miten kutkuttavaa odottaa kesää. Itsellä 4kk ikäinen vauva ja arki menee hänen ehdoillaan kotona. Ihanaa aikaa ja onneksi mies saa olla meidän kanssa tällä hetkellä kotona, parasta ❤.
  Kesällä haaveilen että itsekkin pääsisimme käymään mökillä ja mahdollisesti joku pieni reissu suomessa.

  • Sara
   Posted at 17:37h, 24 April Reply

   Voi miten kiva kuulla kuulumisia 🙂 Ihanaa kun pääsette viettämään yhteistä aikaa ja saatte olla kotona koko porukalla! <3 Pian on kesä täällä, pidetään peukkuja, että päästään mökkeilemään! Aurinkoa viikonloppuun! 🙂

 • Laura
  Posted at 16:12h, 24 April Reply

  Ihana asu!

  • Sara
   Posted at 17:37h, 24 April Reply

   Kiitos 🙂

 • Seuraaja
  Posted at 16:26h, 24 April Reply

  Hei,

  Koetko tekeväsi moraalisesti oikein mainostamalla Instan puolella koronatilanteen aikana jo ainakin 2 kertaa alkoholijuomia? Oletko miettinyt päivitystesi vaikutusta ihmisiin tämän vaikean tilanteen aikana? Jotkut voivat valitettavasti ottaa kampanjoistasi mallia ja se voi rohkaista heitä kuluttamaan alkoholia ja jopa purkamaan pahimmassa tapauksessa siihen ahdistusta jolloin syntyy ongelma.

  Nuoret ja aikuiset eivät pääse juhlimaan baareihin ja tekevät sitä nyt kotona, toisen luona ja ulkona. Perheelliset aikuiset tissuttelevat perheen läsnä ollessa, joka on todella surullista.

  Toivottavasti tämä kommentti herättää sinua miettimään paremmin kampanjoita ja niiden ajankohtia moraalisessa mielessä. Sinulla on paljon seuraajia ja sinusta otetaan vaikutteita. Vaikutat muuten somen välityksellä hyvältä tyypiltä ja pidän sisällöstäsi, mutta nuo kampanjat ajankohtaan liittyen herättivät minussa kysymyksiä.

  Ihanaa kevättä!

  • Sara
   Posted at 18:12h, 24 April Reply

   Moikka! Kiitos viestistäsi, aihe on tosi tärkeä!

   Luotan kohtuuteen lähes kaikessa, ja alkoholijuomien nauttiminen on yksi niistä. Alkoholijuomien kohtuukäyttö kuuluu elämääni. Rakastan viinejä ja rakastan hyvää juomaa ja ruokaa. Koen, että hyvä viini kruunaa onnistuneen ruoan ja saatan nauttia lasin roseeta maalaamisen yhteydessä tai kuplivaa ystävien kanssa! Sisällöissäni haluan aina alleviivata juomien nauttimista kohtuudella. Tästä ollaan muutenkin aina hyvin tarkkoja asiakkaiden kanssa. Ymmärrän huolesi, mutta peräänkuulutan myös jokaisen seuraajani omaa vastuuta tämän asian tiimoilta.

   Kun puhut tuosta lisääntyneestä alkoholinkäytöstä, niin olisi kiinnostavaa kuulla siitä mihin pohjaat väitteesi. Esim Taloustutkimuksen kyselyssä suomalaisten alkoholinkäytöstä korona-ajalla selvisi seuraavaa: “suomalaisten alkoholinkäyttö on kokonaisuudessan ennemminkin vähentynyt kuin lisääntynyt korona-aikana. Valtaosalla käyttö pysyi ennallaan.” https://yle.fi/uutiset/3-11303169

   Valoa ja voimia kevääseen! 🙂

   • Seuraaja
    Posted at 14:32h, 26 April Reply

    Hei taas ja kiitos kattavasta vastauksesta.
    Ymmärrän kohtuukäytön täysin, sillä nautin alkoholijuomista itsekin oman fiiliksen mukaan ilman nollatoleranssia. Punainen lankani ei ollut nuhdella alkoholin käyttöäsi, vaan herättää siihen, että kannattaa miettiä kampanjoiden julkaisemista ajallisesti hieman suuremmasta perspektiivistä somevaikuttajana. Eli pääpointtini edellisessä kommentissani oli siinä, että kaksi alkoholikampanjaa tälläisen kriittisen epidemian aikana ei mielestäni ole tilannetajun kannalta paras aika mainostamiselle. Jos olisin ollut sinä, olisin tehnyt kampanjat koronatilanteen rauhoittumisen jälkeen.

    Mainitsit että haluat painottaa sisällössäsi alkoholin nauttimisesta kohtuudella. En kuitenkaan huomannut että olisit kirjoittanut tästä julkaisemiisi kampanjakuviin Instagramissa. Se olisi ehkä hyvä tehdä tulevaisuudessa. 🙂

    Kukaan ei ole vastuussa toisesta, mutta jos ajattelee asiaa suuremmasta perspektiivistä valitettavasti tajuaa, että esim jotkut nuoret seuraajasi eivät ole vielä oppineet elämästä ja kehittyneet niin paljon, että osaisivat tarkastella sosiaalisen median kautta tapahtuvaa mainontaa yhtä kriittisesti, joka tarkoittaa sitä, että he saattavat ottaa siitä helposti vaikutteita.

    Palaten samaan uutiseen jota siteerasit, kannattaa ehkä lukea uutinen uudelleen huolella että ymmärrät kokonaisuuden. En väittänyt aikaisemassa kommentissani, että alkoholinkäyttö on lisääntynyt, vaan mielestäni on vielä pahempaa että se on pysynyt niin suurella osalla väestöstä ennallaan vaikka baarit ovat kiinni. Ihmiset kuluttavat alkoholia kotona, kaverillaan tai ulkona, kun ilmat ovat alkaneet lämpenemään ja se jos mikä on hälyttävää, etenkin perheissä, jossa tätä kautta myös väkivalta saattaa lisääntyä. Esim turvakodit ovat aikaisempien uutisten mukaan olleet täynnä..

    Eli lyhennettynä saman Ylen uutisen tutkimuksen mukaan: Suurimmalla osalla eli 70% kulutus on sama, joka on erittäin hälyttävää koska baarit ovat kiinni. Eli nämä 70% nauttivat alkoholia kotona, kaverilla tai ulkona…. Tutkimuksen mukaan 15% vastasi että alkoholin kulutus on vähentynyt, se on hyvä uutinen, mutta myös 6% vastasi että käyttö on lisääntynyt, joista asiantuntijat ovat todella huolissaan..

    Toivottavasti ymmärrät asian vakavuuden ja seurattuna henkilönä ajattelet julkaisemaasi sisältöä enemmän moraalisessa näkökulmassa ja laajemmassa perspektiivissä.

    Tämän vastauksen tarkoitus ei ollut hyökätä sinua vastaan ja minulla ei ole sinua kohtaan minkäänlaista vihaa. Haluan vain herättää ajattelemaan asioita suuremmasta perspektiivistä jakamalla rakentavaa kritiikkiä, josta voit oppia uutta. 🙂

    Ihanaa kevättä ja lisää onnea urallesi!

 • Aino
  Posted at 09:53h, 25 April Reply

  Tosi kiva asu! Voisin haastaa itsenikin ensi viikolla pukeutumaan joka päivä “kunnon vaatteisiin” 😀

  • Sara
   Posted at 13:39h, 25 April Reply

   Kiitti! 🙂 Suosittelen, piristi kummasti! 😀

 • Stella
  Posted at 14:10h, 25 April Reply

  Moikka,
  Mistä tuo ihana paita on?

 • Annika
  Posted at 13:22h, 27 April Reply

  Heii, mistä sun kengät on? Oon etsinyt ikuisuuden just tollasia tennareita 🙂

 • M
  Posted at 21:48h, 27 April Reply

  Oi uiminen kuulostaa ihanalta, missä sä käyt uimassa? Laitatko uikkarit päälle jo kotona vai miten? Logistiikka mietityttää 😄

  • Sara
   Posted at 08:57h, 28 April Reply

   Mä käyn Mustikkamaan uimarannalla! Sieltä löytyy ulkopukukopit 🙂

 • Anni
  Posted at 22:56h, 02 May Reply

  Hei! Ihanat farkut – mitkä ne ovat?

  • Sara
   Posted at 10:44h, 04 May Reply

   Vintage levikset, oon ostanu Tokiosta vintagekaupasta! 🙂

Post A Comment
Your comment will be visible after approval