Thai kookos-kanakeitto

Toivoitte postauksia ruokavaliostani, joten tässä tulee yksi arjen suosikeistani, nopeasti valmistuva lempeän tulinen kanakeitto.

Keitot ovat mulle täydellinen ruoka. Ne eivät turvota ja kupillisesta täyttyy juuri sopivasti! Lisäksi tätä on helppo valmistaa enemmän ja syödä useampana päivänä.

1 rkl öljyä

2rkl currytahnaa

400g broileria

1 sipuli

– Paista nämä pannulla.

1 raastettu porkkana

1 tlk kookosmaitoa

5dl vettä

1 kanaliemikuutio

2rkl soijakastiketta

– Lisää yllä mainitut joukkoon ja hämmennä hetki.

punaista chiliä

1rkl fariinisokeria

2 tl raastettua inkivääriä

– Lisää nämä ja anna kiehia hiljalleen kannen alla 10min

50g nuudelia

– Lisää nuudelit ja kiehuta vielä 5min.

1 limetin mehu 

– Lopuksi purista limetin mehu. Sekoita ja tarjoile!

 
 
-Sara

22 Comments
  • Rokkimimmi
    Posted at 10:27h, 30 January

    Ooh, kuulostaapa hyvältä!
    Nam, tätä teen heti ensi viikolla!
    Mitä nuudelia muuten käytät keittoon ja paljonko laitat tuota chiliä?
    Ai niin, ja mitä kookosmaitoa käytät ? onko niissä paljon eroja?
    Olen kai kerran elämässä käyttänyt itse ja siitä on ihan hiton paljon aikaa.

    • Tickle Your Fancy
      Posted at 11:16h, 30 January

      Oon käyttäny vähän erilaisia kookosmaitoja, semmosta tölkkiversiota ja tetraa, kaikki ovat toimineet kyllä 🙂 Nuudelia nyt mitä milloinkin, joku tosi perus toimii parhaiten. Chiliä oon ite vaihdellu sen mukaan ketä on syömässä 🙂 Useimmiten kaksi!

  • Vra
    Posted at 11:07h, 30 January

    Nam, kuulostaa ja näyttää herkulta! Menee testiin 😉 kiitos ohjeesta!

    • Tickle Your Fancy
      Posted at 11:16h, 30 January

      Mahtavaa, hieno homma 🙂 Kiitos itsellesi!

  • emmainkeri
    Posted at 12:19h, 30 January

    Hittolainen kun tekis kauheasti tota mieli. Oon flunssassa ja on vähän taas nälkä, eikä mitään valmiina kaapissa 🙁 Mutta myöhemmin menee kyllä testaukseen, sen verran hyvältä kuulostaa. Nyt sitä Finrexiniä naamariin

    • Tickle Your Fancy
      Posted at 16:16h, 30 January

      ääh tää ois kyllä mahtavaa flunssaruokaa! Teet sitte ku on taas voimia 🙂 Pikaista paranemista <3

  • lots
    Posted at 18:01h, 30 January

    Kuulostaa ah niin herkulliselta! Ja jännässä muodossa toi resepti, toimii! 🙂

  • soofia
    Posted at 22:54h, 30 January

    Tää menee varmasti kokeiluun jo heti huomenna, maistuu pakkaspäivän lämmittäjänä 🙂

    • Tickle Your Fancy
      Posted at 18:26h, 31 January

      Amen! Täydellinen tämmöseen tuiskuun 🙂

  • Jonsu
    Posted at 20:32h, 31 January

    Hei! Kokeilin tänään kyseistä kanakeittoa ja tosi herkullista tuli! Äitikin ihastui keitokseen niin paljon, että tätä tullaan jatkossa tekemään. Kiitos ohjeesta!:)

  • Emma
    Posted at 13:19h, 03 February

    Tein tänään tätä keittoa ja oli ihan törkeet hyvä!!! 🙂 kiitos ohjeesta!

  • Nella
    Posted at 15:21h, 03 February

    Teitkö koko hommelin siis paistinpannulla? Kuulostaa niin hyvältä! 🙂

  • shiraz
    Posted at 10:30h, 05 February

    tein tätä tänään ja oli ihan mielettömän hyvää! ihanaa kylmän talvipäivän keittoa, mmm. toi satsi riitti meille neljään annokseen (miehen 1 iso annos ja mun 3 pienempää), eli just sopivasti kun syötiin tätä maanantaina päivälliseks ja sen lisäks sain tästä vielä ti ja ke lounaat kun jatkoin vähän kesäkurpitsalla. 🙂
    vinkki: jos tulee vahingossa liian tulista tai kaipaa lisäprotskua, heitä lautaselle raejuustoa keiton kanssa! maistui tosi hyvin, kuten kaikkien keittojen kanssa.

  • Hilsu
    Posted at 17:30h, 05 February

    Vaihdoin currytahnan jauheeseen, käytin 3 porkkanaa, kanaliemikuution jätin pois, sokerista laitoin puolet, inkiväärin maun sain tahnasta ja nälkäisenä unohdin limen! Mutta jestas! Maistui hyvin miehellekin, joka väitti inhoavansa kanakeittoa 😀 Kiitos!

  • Jani
    Posted at 13:13h, 02 April

    Wau,
    Just syötiin, oli sairaan hyvää! Currytahnan sijasta käytin Intiasta tuotua tummanpunaista curryjauhetta, sekä chili-papaija -tahnaa (lähikaupasta).
    Kanasuikaleet paistoin oliiviöljyssä, johon oli lisätty muutama tippa paahdettua sesamöljyä.
    Raastetun inkiväärin lisäksi laitoin noin 1/4 tl jauhettua galangal -maustetta (kahden inkiväärinsukuisen juuren seos).
    Olipas sairaan hyvää, kiitos reseptistä!!!

  • Jouni
    Posted at 11:13h, 25 January

    Tämä keitto osoittautui myös lasten mieleiseksi. Parasta kanakeittoa ikinä.

  • Fia
    Posted at 11:30h, 28 February

    Kokeilin tätä reseptiä ja koukussa ollaan! Lisäsin itse keittoon vielä tuoretta ananasta. Superhyvää! 🙂

  • Miitta
    Posted at 14:34h, 28 March

    Kokeilin vihdoin ja viimein (vuoden myöhässä) tätä resptiä pitkän haaveilun jälkeen ja oih – kuinka se olikaan taivaallista! Kiitos siis sinulle Sara, että toit tämän herkun elämääni!
    Lisäsin vielä vähän raastettua kesäkurpitsaa, vähän mietin voisiko melkein korvata nuudelin!

  • RO
    Posted at 10:46h, 20 September

    Oon tehnyt tätä keittoa jo niin monta kertaa, ja ehdottomasti tämän hetken lemppari. 🙂 Kiitos siis ohjeesta! Parin kokeilun jälkeen aloin tosin keittämään nuudelit erikseen ja lisäämään jo keitettynä keittoon. Suosittelen!

  • Vierailija
    Posted at 20:19h, 19 October

    Voiko soijan korvata kalakastikkeella? Entä minkälaista currytahnaa suosittelet? Punaista, vihreää, keltaista, panang, massaman? Vai sit tom kha- tai tom yum -keittotahnoja?

  • Vierailija
    Posted at 12:36h, 16 January

    flunssa iski ja teki mieli keittoo ja löysin sun reseptin! Ihan superhyvää vaikka unohdinkin ostaa nuudeleita, pistin reippaasti porkkanaa ja annokseen vielä korianteria. Kiitos tästä ohjeesta!