THAI WOK

Arkiruokien parhaimmistoa, ah nam! Aasialaiset safkat ovat vaan törkeän hyviä. No kaikki missä on ikivääriä, soijaa ja limeä ovat vaan törkeän hyviä. Tässä yksi arjen suosikeistamme (meinasin kirjoittaa sankareistamme, se kuvaus tosin toimii myös), joka vietiin juuri uudelle levelille. Tehtiin nimittäin vihanneksista tikkuja, haha! NEXT LEVEL!! Maistui (=näytti) siis huomattavasti paremmalta näin 😀

DSC_1377.jpg

 

THAI WOK 

  • 3-5 kanafilettä
  • 1-2 paprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 3 isoa porkkanaa
  • 5 tuoretta herkkusientä
  • 2 kevätsipulia
  • 1-2 chiliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 lime puristettuna
  • loraus kalakastiketta
  • loraus soijaa
  • loraus oisterikastiketta
  • juustokuminaa
  • paprikamaustetta
  • kurkumaa
  • loraus hunajaa
  • päälle thai-basilikaa

 

Viipaloi kana suikaleiksi ja vihannekset tikuiksi. Hienonna sipuli, chili, valkosipuli ja inkivääri ja paista niitä oliiviöljyssä. Lisää kanasuikaleet ja paista ne lähes valmiiksi. Lisää tikkuvihannekset ja loput mausteet. Vältä ylipaistamasta vihanneksia (ei liian löysiä!). Siivilöi valmis seos ja ota kastike talteen. Koristele thai-basilikalla ja vihanneksilla. Tarjoile riisin ja siivilöidyn kastikkeen kera!

 

Valmistettiin wokki mummojen kyläillessä meillä ihan hetki sitten. Jälkkäriksi tehtiin aasialaista teemaa mukaillen tämä maailman iisein ja herkullisin kookosvanukas. Mummoilta nousi peukku molemmille! 

 

xx Sara

4 Comments
  • sannak
    Posted at 11:37h, 11 September

    Oumai. Näyttää niin hyvältä. Pakko testata…

    • saratickle
      Posted at 05:58h, 12 September

      suosittelen!! 🙂

  • Eva Lindman
    Posted at 22:00h, 11 September

    Huomenna testaan tätä! Kiitos inspiksestä, oot upea =)

    • saratickle
      Posted at 05:58h, 12 September

      Ihanaa jos tarttui inspistä!! 🙂 hihii voi sinä, kiitos!