Tiistai, olit ihana

 

Näkymä ikkunasta on kaikkea muuta kuin kevät, mutta mieli huitelee jo vahvasti huhtikuun puolella. Olen sekoittanut maalis- ja huhtikuun muutenkin joku kymmenen kertaa viimeisen viikon sisällä.

Aamu oli niin sateisen ankea, että päätin pukeutua valkoisiin farkkuihin ja keltaiseen paitaan. Saatan vetää samat vermeet niskaani muuten pääsiäisenä 😀 Lähdin tänään aamupalaverin jälkeen Porvooseen pitämään työpäivää Jannin ja Jetin (ja vauvamasua!) luo. Järkättiin pienet kuvaukset, pystytettiin toimisto keittiöön ja käytiin lounaalla Zum Beispielissä. Kivaa vaihtelua perinteiselle työpäivälle!

Inspiroiduin (taas) ihan valtavasti Jannin viherkasveista ja kirjoittelin muutaman minulle vieraamman kasvin nimen muistiin. Tässä kevään kynnyksellä huomaan haaveilevani viherkasvirykelmistä. Sellaiset sopisi meidän makkariin ja ikkunalaudoille! Tv-hyllyllekin saisi pari pientä kasvia. Viherkasvien kaveriksi olisi ihana löytää erilaisia koreja, ja Janni suosittelikin täsmäiskua kierrätyskeskukseen. Sieltä heidänkin hienoimmat “ruukut” ovat peräisin!

 

 

Porvoosta otin työpäivän päätteeksi bussin suoraan salille, tosin hieman epäuskoisena siitä tulenko ehtimään treeneihin, mutta I made it! Salilla oli tänään leukoja, maastavetoja ja loppuun painettiin vielä kunnon käsitreeni. Sen verran mehuille veti tämäniltainen setti, että päätin heti tunnin jälkeen perua huomiset treenit.

Treenien jälkeen perinteisesti kaupan kautta kotiin. Ostin ekaa kertaa ikinä fetan-/salaattijuuston tofumaisen, kasvipohjaisen version eli kaurapalan. Onko kukaan testannut? Ajattelin paistaa paloina pannulla ja syödä uunivihannesten & -bataatin, kukkakaalipastan ja hummuksen kera! Ruoka on uunissa pian valmista, loput pitää vielä valmistaa. Ajattelin tänään aloittaa paljon puhutun Verta, hikeä ja t-paitoja -dokkarisarjan katsomisen. Kovat odotukset, vaikuttaa tosi kiinnostavalta!

Hei nyt suihkuun ja kaurapaloja paistamaan. Olipa kertakaikkisen kiva tiistaipäivä! Kivaa iltaa kaikille!

 

kuvat: Janni Ehari

 

xx Sara

Tags:
9 Comments
 • Zirkkuli
  Posted at 22:11h, 10 March Reply

  Kaurapala on huippu suomalainen tofun korvike! Ei niinkään fetan, mutta aika samantyyppinen kuin tofu. Kannattaa kuivata kaurapala kuten tofu, ja myös marinointi tekee kaurapalasta vieläkin herkullisempaa! Toivottavasti kaurapalakokeilu oli onnistunut 🙂

  • Sara
   Posted at 08:42h, 11 March Reply

   Mahtavaa! Soija-chili-lime-korianteri -marinadi toimi! Kuivatus oli hyvä vinkki 🙂

 • Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
  Posted at 22:19h, 10 March Reply

  Oi, kaurapalat ovat niin hyviä! Oma lempparireseptini on tämä, missä marinadi tekee kaurapalasta superhyvää.

  https://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com/2019/05/kuukauden-vege-basilika-alfredopasta.html?m=0

  • Sara
   Posted at 08:42h, 11 March Reply

   Jeee, iso kiitos, tämä menee jatkoon! 🙂

 • Ano
  Posted at 11:39h, 11 March Reply

  Katsoin, että onko koiran jalka katki… 😀 ilmeisesti siinä tassunpäällä jokin puruluu 😀

  • Sara
   Posted at 14:10h, 11 March Reply

   hahah voi ei!! näyttää kyllä ihan, että jetillä olis kipsi jalassa! 😀

 • Pauliina
  Posted at 14:38h, 11 March Reply

  Kaurapala on myös täällä arjen ruuanlaitossa käytössä 🙂 Suosittelen testaamaan myös kaurapalan “Herbs” versiota, jossa valmiina ihana yrttinen maku, Ostan tämän yrttiversion aina kun sitä on saatavilla, suurimassa osassa kaupoista myynnissä ainoastaan tuota Naturalia.

 • Veera Hautamäki
  Posted at 14:56h, 12 March Reply

  Oi miten ihania kuvia! Tulee niin kevätfiilis <3

 • Emma Forss
  Posted at 13:44h, 28 March Reply

  Oliko kaurapala hyvä?

Post A Comment
Your comment will be visible after approval