Valokuvaushaaste: Rumat kuvauspaikat

D8X_9005-3.jpg

 

Kuka muistaa tämän valokuvaushaasteen, jossa rumista kuvauspaikoista loihdittiin luovuutta ja kuvanmuokkaustaitoja käyttämällä kauniita potrettikuvia? Lupasin ottaa osaa haasteeseen ja sainkin teiltä läjäpäin toinen toistaan mahtavampia paikkaehdotuksia aina leikkipuistoista virastotaloihin.

En ole mikään kuvanmuokkausvelho. En edes omista Photoshopia, saatika osaa käyttää sitä! Mutta minulla on omat kikkani, ehkäpä voisin onnistua niillä!

Olin unohtanut koko valokuvaushaasteen ja vasta podcastin valokuvausjaksoa suunnitellessamme se muistui mieleen. Tämä luovuutta vaativa kuvaushaastehan olisi täydellinen lisä tähän jaksoon. Valitsin teidän ehdotuksista kolme herkullista kuvauspaikkaa: rakennustyömaa, R-kioski ja häkkivarasto 😀

Valokuvaus-podi on muuten nyt ulkona. Puhutaan kuvauskikoista, kameroista ja helposta kuvanmuokkauksesta. Paljastetaan vakkarifiltterit ja kerrotaan vinkkejä oman valokuvaustyylin löytämiseen!

Mutta nyt niihin haastekuviin. Tässä ne ovat!

 

D8X_89565.jpg

 

Haasteet: Sotkuinen tunnelma, räikeän punaiset työmaaesteet, kova auringonvalo, kokonaan paketoitu kerrostalo, häiritsevät logot.

Ratkaisu: Kun päälle pukee haastavan taustan kanssa samaa värimaailmaa, kuvasta tulee monesti kiinnostava. Päähine on must, muuten vaalea tukka uppoaa vaaleaan taustaan. Kasvot kannattaa pitää poissa suorasta auringonvalosta, sivulta tuleva valo toimii esimerkiksi huomattavasti paremmin. Naamalle voi tehdä varjon esim nostamalla kättä.

 

D8X_9085-2.jpg

D8X_9010.jpg

D8X_9038-side.jpg

D8X_9082-4.jpg

Gina Tricot faux fur & t-shirt // Louis Vuitton sneakers

 

 

 

D8X_90929.jpg

 

Haasteet: R-kioskin logo ei ole kovin visuaalinen, likaiset ikkunat, virtsaiset kivijalat, joku on piirtänyt peniksen pölyiseen ikkunaan, ruuhkainen katu, ei niin kuvaukselliset “ethän tupakoi edessä” -tarrat yms ovessa.

Ratkaisu: pidän tämän liiketilan ruskeista ovista ja tummista, hieman heijastavista ikkunoista. Ne toimivat yleensä vaalealla lookilla kivasti. Keskitytään niihin. Jos asetun ovitarrojen eteen, huomio ei keskity niihin. Yritän saada kuviin pariisilaistunnelmaa stailauksella, katsotaan miten käy 😀

 

D8X_9118.jpg

D8X_9145-3.jpg

D8X_9182.jpg

H&M jacket

 

 

 

 

D8X_92895.jpg

 

Haasteet: pimeä tila, halogeenivalot, mekossani on valkoisia palloja kun taas pannassa oransseja.

Ratkaisu: Asetun halogeenivalon lähelle niin, ettei naama pala puhki, mutta valoa kuitenkin riittää kasvoille. Päätän tehdä kuvista mustavalkoisia, jolloin eriväriset pallot eivät häiritse. 

 

D8X_9264.jpg

D8X_9270.jpg

D8X_9278-3.jpg

H&M dress // Zara scarf

 

Pictures: Elisa Lepistö

edit: me

 

Psst. Tsekatkaa myös Elisan ja Mariannan haastekuvat!

Psst2. Valokuvauskirja, josta puhuimme podissa on nimeltään Camp Creative ? Luova valokuvaus ja kuvankäsittely. Tästä kirjasta bongasin aikoinaan visuaalisen valokuvausidentiteetti -haasteen. Kirjan takana on valokuvaaja Lauri Laukkanen!

 

xx Sara

Tags:
15 Comments
 • vink
  Posted at 07:30h, 19 September

  Pakko nyt sen verran kommentoida, että r-kioskia ja häkkivarastoahan ei näy pätkään noissa sun kuvissa taustalla 😀

  • saratickle
   Posted at 09:00h, 19 September

   oh shit, kun mikään ei riitä… 😀

   Kuten huomasit, toteutin haasteen yhden kuvauspaikan sijaan kolmessa eri lokaatiossa. Kaikilla kuvauspaikoilla oli vähän eri funktiot, kuten varmasti jokainen lukija huomaa.

   Ekassa hyödynnettiin koko aluetta, tokassa keskityttiin yhteen kiinnostavaan yksityiskohtaan (kuvia voi ottaa karuissakin paikoissa kunhan bongaa alueesta jotain omaan kuvaustyyliin sopivaa) ja vikassa todistettiin, että pilkkopimeässä varastossakin voi saada ihan kiinnostavia potretteja, vaikka keinovalo on mitä on.

   Mä toteutin tämän haasteen omalla tavallani, sä voit toteuttaa omallasi! 🙂

 • MarikaJohannaP
  Posted at 09:42h, 19 September

  Tämä on niin hvyä ja inspiriva postaus! Tuli todella tarpeeseen. Lahdessa kivat kuvauspaikat on kiven alla, mutta tämä muistuttaa käyttämään luovuutta. täytyypä kuunnella vielä podcast ja lähteä kuvaamaan uusilla ideoilla :).

  Ois tosi kiva jos järjestäisit joskus vaikka jonkin lyhyen workshopin jossa voisi miettiä miten omia kuva voi kehittää ja ns. viedä uudelle tasolle.

  • saratickle
   Posted at 10:23h, 19 September

   Mä tiedän ton tunteen! Samalta tuntuu munki kotiseuduilla. Pitää välillä osata katsoa paikkoja uusin silmin. Rajauksilla saa ihmeitä aikaan! 🙂 

   Valokuvausworkshop on ollu mun ja Elisan yhteinen haave jo piiiitkään. Siihen pitäisi oikeasti OIKEASTI nyt tarttua! Tervetuloa sitten kun saadaan järkättyä! 😀

 • Plumette
  Posted at 09:44h, 19 September

  Oi ihanasti olet onnistunut saamaan kauniita kuvia ?rumissa? paikoissa! Lasi on puolitäysi eikä -tyhjä!

  • saratickle
   Posted at 10:21h, 19 September

   voi kiitti! 🙂 Tätä luovuudella sitten loppuvuoteen kun valo on vähissä ja loska valloittanut kadut! 😀

 • Lillen
  Posted at 11:17h, 19 September

  Helou! Osaatko sanoa onko teidän mainioYksillä-podcastinne tulossa jatkossa Acast-sovelluksen valikoimaan? Seuraan itse kyseisen sovelluksen kautta montaa muuta podia, niin olisi tosi kätsyä löytää teidänkin uudet jaksot samasta paikasta, etten missaisi niitä 🙂
  Kivaa viikkoa!

  • saratickle
   Posted at 04:56h, 20 September

   Tän asian osalta haaste on alustamme Suplan päässä. He kun luonnollisesti haluavat uudet jaksot omalle alustalleen. Tästä on keskusteltu pitkään, katsotaan miten käy 🙂

 • Larremoi
  Posted at 14:17h, 19 September

  Ihan huikeita!! Ja ihanan erilaiset fiilikset kaikissa, oot pro? Ja jee, yksillä on lempipodi vaikka monia muitakin hyviä on 🙂 Ei oo ees hirveenä väliä mistä puhutte, aina kiva kuunnella

  • saratickle
   Posted at 04:54h, 20 September

   Eikä miten ihana kommentti! Iso iso kiitos, niin kiva kuulla <3

 • Sssenja
  Posted at 04:51h, 20 September

  Täällä myös kaivattaisiin teidän superia podcastia Acastiin kuunneltavaksi, jos se on mahdollista!

  • saratickle
   Posted at 04:53h, 20 September

   Ah, mä niin tiedän! Tän asian kanssa ollaan tapeltu tovi 😀 Katsotaan josko keksittäisiin keino saada jaksot Acastiin!

 • Krissse
  Posted at 05:18h, 20 September

  Hauska postaus! Mä oon jonku aikaa pohtinu, voisitkohan tehä postauksen siitä mihin sun vanhat vaatteet lopulta päätyy/miten kierrätät ne? Kuinka paljon menee roskiin vai meneekö mitään? Kuitenkaan tuskin kaikkea oot säilyttäny miyä vuosien varrella on tarttunu matkaan ja “fast fashion” on puhuttu ongelma tänä päivänä… Toivottavasti aihe ois sunki sydäntä lähellä 🙂

  • saratickle
   Posted at 10:18h, 20 September

   Kiitti! Mä en tiedä oonko ikinä heittänyt vaatteita roskiin, en ainakaan vuosiin! Pidän vaatteistani hyvää huolta ja kiikutan vähälle käytölle jääneitä aina eteenpäin.

   Suurimmaksi osaksi vaatteet päätyy lähipiirilleni. Musta on kiva ilahduttaa läheisiäni sellaisilla vaatteilla ja tavaroilla, jotka eivät pääse täyteen kukoistukseen omassa käytössä. Vaatteiden tarkoitus on tulla käytetyksi, ei päätyä kaapin pohjalle lojumaan vuosi kausiksi. Järkkäilen yleensä ystäville ja perheenjäsenille kotikirppiksiä (sellaisia jossa raha harvoin vaihtaa omistajaa – mutta korvauksena käy joku muu, esim illallisen kokkaus tai leffailta) ja paljon vien myös tuohon naapuriin Tyttöjen talolle. Välillä jos on paljon hyvää kamaa, saatetaan jakaa kirppispöytä!

   • :)
    Posted at 09:21h, 22 September

    Kiinnostas myös älyttömästi kuulla sun mielipiteitä yleensäkin halpamuodista ja sen epäeettisyydestä ja ekologisuudesta! Ja ylipäätään kuluttamisesta. Nyt ilmastonmuutoksen aikoina tää olisi älyttömän tärkeä teema; jotakin on tehtävä! Mietitkö esimerkiksi vaatteiden materiaaleja, mikromuoveja jne., miten keinokuituvaatteet kierrätetään tai mistä ostamasi korujen ja kellojen raaka-aineet tulevat?
    Itse olen pyrkinyt muokkaamaan kulutustottumuksiani kestävämmiksi ja minimalismi kiinnostaa kovasti. Pidän kovasti kirjoitustyylistäsi, mutta koen, että omat arvoni eroavat aika lailla elämäntyylistäsi, minkä takia blogisi lukeminen on jäänyt vähemmälle. Toki ymmärrän, jos koet, että nämä teemat eivät kuulu blogiisi, jokainen tyylillään.
    Mukavaa syksyä!