2 x Gluteeniton välipalaidea

DSC_8311.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Fria

 

Heti alkuun jättimäiset kiitokset kaikista välipalaresepteistänne! Näitä on kuulkaas lueskeltu ja kokkailtu useampaan kertaan 😉

Gluteenittomalla on tosiaan elelty nyt kaksi viikkoa ja eron huomaa! Muutaman päivän jälkeen otin rinnalle vielä fodmap-ruokavalion. Käytännössä mitään järisyttävän suurta eroa ei ruokavaliossani tapahtunut, mutta muutaman asian olen kokeilun myötä jättänyt pois ruokavaliostani.

Pakko sanoa, että olen ollut ihan ihmeissäni siitä kuinka helppoa tämä on ollut. Ei mitään ongelmaa! Ja mikä parasta kehossani eron todella huomaa. Vatsa ei ole koko kahden viikon aikana turpoillut kertaakaan, mikä on varmaan uusi ennätäys tai jotain 😀 Ihanan vaivatonta! Tällä mennään vielä pitkään!

Valitsin teidän lähettämistä resepteistänne tosiaan oman suosikkini (kuva yllä), joka lähtee ehdottomasti jakoon:

 

Kylmäsavulohi & Avocado-wasabitahna leivät

 

Frian Chia- siemensämpylä 

1 avokado

2 rkl maustamatonta tuorejuustoa

wasabia

kylmäsavulohta

ruohosipulia

sitruunaa

Muussaa avokado kulhossa ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja wasabia (oman maun mukaan). Levitä seosta leivän päälle. Lisää kylmäsavulohi. Mausta sitruunalla ja ruohosipulilla.

 

DSC_8396.jpg

Punajuuresta on tullut parin viikon aikana yksi lempparivihanneksistani! Yksi suosikeistani kahden viikon aikana ovatkin olleet nämä punajuurileivät!

 

Punajuuri-feta leivät

 

2 Frian Puolukka- ja karpaloleipää

2 punajuurta

oliiviöljyä

fetajuustoa

pippuria

 

Viipaloi punajuuret ja mausta ne oliiviöljyllä. Paista uunissa 225c asteessa n. 30 minuuttia (niin kauan kun tulevat pehmeiksi). Lisää punajuuret ja feta voidelluille leiville. Mausta pippurilla.

 

xx Sara

4 Comments
  • Johanna Isabella
    Posted at 20:17h, 24 November

    OI ekat leivät näyttää aivan super hyviltä!! Punajuurileivät taas vähän erikoisilta, mutta ehkäpä niitäkin täytyisi vain testata ennen kuin tuomitsee :D. Oon itse ollut kans gluteeniton nyt reilun vuoden ajan ja vatsa kiittää! Mulla ennen kans turpoili ja väänteli milloin ja missä sattuu, ei kiva! Pakko jakaa sulle muuten huikea pitsapellin resepti. Tätä ovat kehuneet kaikki! (yhtään liioittelematta!) Gluteenittomana jotenkin super hyvää, vaikka aivan simppeli resepti onkin:

    2dl kädenlämpöistä vettä

    1/4 hiivanpalasta

    suolaa

    koostumuksen mukaan n. 4 dl glut. jauhoja. (Viljatuotteen jauhoseos on paras, kannattaa kokeilla. Löytyy myös “tummana” versiona.)

    lopuksi puoli dl oliiviöljyä (tai muuta öljyä)

    Sitten vain kohotus, täytteet päälle ja uuniin!

     

     

    • saratickle
      Posted at 20:34h, 24 November

      Pitsapohjaohjeet ovat aina tervetulleita!! 🙂 Kiitti!! 🙂

      Ps. mulla on jooh tosiaan menossa kausi, jolloin tungen punajuurta kaikkialle. Voi olla ettei toimi muiden mielestä lainkaan leivällä, mutta täällä fanitetaan 😀

  • Vierailija
    Posted at 06:59h, 25 November

    Moikka! Googlailin just viimeviikolla tota fodmap-ruokavaliota ja päätin kamalien vatsa- ja iho-oireiden takia testata sitä pääosin gluteenittoman ja maidottoman ruokavalioni tueksi, joten jos on jotain vinkkejä miten ja mitä syödä niin kunnon postaus aiheesta tulisi tarpeeseen!! Varsinkin kun sulle toi on ollu helppoa, musta tuntuu että ruokavaliosta katos samantien puolet raaka-aineista.. 😀 esim. vihermehujen&smoothien teko ilman omenaa, päärynää ja parsaa on osottautunu melko hankalaksi ja eikö avokadokin (kivellisenä hedelmänä) kuulu kiellettyjen listalle? Ja muutenkin musta on niin kummallista että just esim. sipulit tai kaalit vois aiheuttaa jotain ongelmia kun niitä on aina pitäny niin terveellisenä!! 😀 Mutta eiköhän tää tästä helpotu kun pääsee vauhtiin!

    • saratickle
      Posted at 11:18h, 25 November

      Heii mahtava kuulla, että kokeilu käynnissä! 🙂 

      Nnnoh! Meikäläinenhän alkaa olla aika ammattilainen sen suhteen mitä mun kannattaa syödä ja mitä ei. Ongelmana on vaan ollut laiskuus: en ole yksinkertaisesti jaksanut keskittyä tarpeeksi ja ollut tyylillä, että ihan sama, syömpäs tämän leivän nyt kuitenkin.

      Avocado sopii vatsalleni, samoin keitetty parsakaali (raakana ei!!!). Esim omena, päärynä, tankoparsa ja kaali eivät taas sovi. Sitrushedelmät ja banaani, yes. Sipuli, paprika, nope.

      Yksi mihin kannattaa kiinnittää huomiota on rauhallinen syöminen. Myös esim salaattia syödessä ilmaa menee vatsaan huomattavasti enemmän kun keittoa lipittäessä! 🙂

      Vaikka kiellettyjen listalla fodmapissa olisikin, se ei tarkoita sitä, etteikö ruoka-aine olisi terveellistä. Se vaan ei sovi ärtyneelle paksusuolelle!