Sali joka muutti minun ja aika monen muunkin elämän

 

Liityin TFW Helsingille 5 vuotta sitten. Kaikki lähti Elastisen järjestämistä aamutreeneistä median edustajille. Pelkästään yksi tunti tällä salilla onnistui kyseenalaistamaan koko 10 vuotisen kuntosalihistoriani. En voinut käsittää, että liikunta voisi olla näin hauskaa. Kuntosalilla puurtaminen kuulokkeet korvilla oli jo pitkään tuntunut turhauttavalta. En ole oikeastaan koskaan harrastanut joukkuelajeja ja olen aina pitänyt itseäni yksilöharrastajana, mutta miten mukavaa oli treenata yhdessä isolla porukalla hyvällä yhteishengellä! Huomasin, että sain itsestäni paljon enemmän irti kun vieressä oli toinen kannustamassa.

Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin liittyä salille. Tunneilla olisi tarkoitus käydä neljästi viikossa: 2 kpl voimatunteja ja 2 kpl vauhdikkaampia circuit-treenejä. Ajattelin, että ollaan alkuun nyt vuoden loppuun asti, katsotaan sitten mikä fiilis…

TFW:llä kehitetään fyysisen vahvuuden lisäksi myös sisäistä vahvuutta. En usko sattumaksi sitä, että salille liittymisen jälkeen elämässäni alkoi tapahtumaan. Sen lisäksi, että aloin voida paremmin, minusta tuli huomattavasti rohkeampi.  Ryhdyin yrittäjäksi, aloin menestymään työssäni ja saamaan asiakkaita, joista olin aiemmin vain haaveillut. Energiaa riitti läheisille ja aktiivisempaan arkeen. Mikä parasta, olin jatkuvasti hyvällä tuulella. Nykyään teen melko tiivistäkin yhteistyötä TFW:n kanssa sekä suoraan, että asiakkaideni kautta aina vaatesponsoroinnista valokuvaukseen ja tapahtumajärjestämiseen.

 

 

Salijäsenyys on ollut välillä tauolla kun olen treenannut maratonille tai ollut pidempiä jaksoja poissa. Treenaaminen ei ole kokoajan nousujohteista, ennätykset eivät suinkaan pauku joka kuussa. Välillä olen asettanut itselleni konkreettisia tavotteita esimerkiksi leuanvetoihin tai maastavetoon, mutta pääosin haluan hakea tältä salilta hyvää fiilistä ja energiaa arjessa jaksamiseen. Keltaisten seinien sisältä tarttuva energia ja onnistumisen kokemukset salilla näkyvät myös salin seinien ulkopuolella.

Viimeksi tänään kuulin tuttavaltani, että hän liittyy TFW-salille sitten kun on saanut tarpeeksi lihaskuntoa hankittua. Mä oon ollut aktiivinen liikkuja koko elämäni ajan, mutta tiedän että meidän salilta kaikki eivät todellakaan ole. Kaikki treenit tehdään oman tason mukaan, ja liikkeet skaalataan omaan tasoon sopiviksi. Sinun ei tarvitse olla missään tietyssä kunnossa tänne liittyessäsi, nimenomaan täällähän se kunto kehittyy. TFW:llä käy ihan kaiken ikäisiä ja tasoisia. Tällä salilla ei arvostella, vertailla tai hengata kuppikunnissa. Täällä iloitaan toisten onnistumisista, jaetaan hyvää fiilistä ja otetaan kaikki messiin.

 

 

Yksi salimme mahtavimmista voimista on se, ettei täällä tarvitse juuri motivoida itseään. Ryhmä ja energia tekee sen puolestasi. Sinun ei tarvitse kuin saapua paikalle.

Jokainen treeni tehdään aina parin kanssa. Mun kohokohtia tällä salilla on tietysti ne omat onnistumisen kokemukset, mutta myös ne hetket kun treenikaveri on tehnyt ennätyksen tai olen huomannut jonkun kehittyvän huimasti. Olen saanut ihan mielettömän paljon voimaa treenikavereiltani, niin tutuilta kuin tuntemattomilta. Tiedän, että oon myös innostanut montaa tyyppiä liittymään tälle salille ja saanut kiitosta heiltä jälkeenpäin. Salilta on tarttunut mukaan myös uusia ystäviä <3

Parasta ovat kohtaamiset tuntemattomien kanssa. Kerran olin tulossa suihkusta kun eräs nainen pysäytti minut pukkarissa. Hän sanoi, että on käynyt salilla nyt vuoden ja päätti aikoinaan kokeilutunnin jälkeen jäädä vain koska minä olin tuolloin hänen parinaan niin innostava ja kannustava. Siinä me pyyhkeet päällä seisottiin ja nainen kertoi millaisia mullistavia muutoksia hänen elämässään on vuoden aikana tapahtunut. Tunsin tuossa hetkessä valtavaa ylpeyttä, niin itseäni kuin naista kohtaan.

 

kuvat: Johanna Rontu

 

Tämä ei ole mainos, pikemminkin kiitos (tai ehkä vähän mainos, koska sali nyt vaan sattuu olemaan kaupungin motivoivin ja hyväntuulisin, hah!). Niin hullulta kuin se kuulostaakin, tämä sali on ollut tekemässä minusta sitä ihmistä, joka tänäpäivänä olen. Se vaikuttaa minuun viikosta toiseen ja haastaa minua pohtimaan millainen ihminen haluan olla nyt ja tulevaisuudessa. TFW:llä on ollut hämmentävän suuri vaikutus elämääni ja koen siitä loputonta kiitollisuutta.

5 vuotta takana, ja monta edessä! Jos et ole vielä kokeillut salia, laita viestiä suoraan salille tai vaikka mulle niin hoidetaan sut kokeilutunnille! 🙂 (varoitus: se saattaa muuttaa elämäsi).

 

 

xx Sara

18 Comments
 • Jaana
  Posted at 11:12h, 01 October Reply

  Olis ollut kiva jos olisit avannut vielä että mikä on koko TFW-konsepti?

  • Sara
   Posted at 11:23h, 01 October Reply

   TFW:n nettisivulta löytyy laaja kattaus taustasta, konseptista ja tunneista! Käy tsekkaamassa 🙂

 • Elsa
  Posted at 12:04h, 01 October Reply

  Mä alotin elokuussa peruskurssilla ja sille tielle jäin, ja mikä parasta niin jäi poikaystäväkin! Kuulin tfw:stä alunperin sun blogista ja vihdoin uskalsin kokeilla. Alkuun olin tosi skeptinen ja ajattelin, ettei konsepti (kannustaminen, yhteishenki tms.) vaan voi toimia Suomessa, mutta kuinka väärässä olinkaan 😀 Mä alotin käytännössä treenaamisen pitkän tauon jälkeen ihan nollasta, mutta kertaakaan ei oo tullu oloa että tarttis hävetä omaa voimatasoaan tai sitä ettei osaa jotain liikettä. Valmentajat ja pidempään käyneet on aina neuvoneet ja kannustaneet, ja niiden vuoksi oon pystyny suorituksiin mihin en ois ikinä uskonut pystyväni. Ja omat onnistumiset tuntuu vielä paremmilta kun ne saa jakaa treenikavereiden kanssa. Eli iso suositus täältäkin <3

  • Sara
   Posted at 17:26h, 01 October Reply

   Wow! Ihan mielettömän kiva kuulla! Aivan huippua! Törmätään salilla! 🙂
   Ps. mäkin oon raahannu poikaystävän mukaan, toimii! 😀

 • Heidi Fagerström
  Posted at 12:19h, 01 October Reply

  Mitä!! Senkin ajatustenlukija! 💛🖤TFW harjoittelussa ainoa tehtävä on saapua paikalle, lopputreeni hoituu lähes huomaamatta. Allekirjoittanut alotti “varttuneella” iällä, TFW-perusteet kurssilla, missä heti nappasi mukaansa huipputyyppien ryhmä ja timanttisten coachien ohjaus. Siitä se sitten lähti, nyt yli 5v harrastettu. Ja millaisia tyyppejä siellä on tavannutkaan matkan varrella. Kiitos Sara kun kirjoitit tämän.

  • Sara
   Posted at 17:28h, 01 October Reply

   Sinä ihana! <3 Tuot aurinkoa jo valmiiksi keltaisten seinien sisään! Aina ilo treenata sun kanssa Heidi! Kiitos itsellesi!

 • Tuomas Hakulinen
  Posted at 13:23h, 01 October Reply

  Juuri näin Sara! Jos ei kokeile, ei voi tietää! Ja Heidi, #900!!!!

  • Sara
   Posted at 17:29h, 01 October Reply

   Yesss!! #900 !!!

 • rr
  Posted at 18:28h, 01 October Reply

  Käytiin kokeilemassa juuri sun blogista bongattuna tätä salia arviolta 2v. sitten. Suuret oli odotukset puheidesi perusteella, toivoin että olisin tykännyt kokeilutreenistä, mutta muhun ja poikaystävään ei kyllä iskenyt yhtään.

  Pareittain tehdyssä treenissä ärsytti se jatkuva vieraan ihmisen ylipirteys, huutaminen ja toisen valmentaminen. Oli hassua huomata, että näitä ominaisuuksia vaadittiin ihmisiltä, ketkä eivät sitä välttämättä luonnostaan ole. Koko lapsuuteni kilpaurheilleena en tarvitse ulkoista kannustusta ja motivointia, mutta salin konseptiin se kuului ja koimme molemmat, ettemme sopineet salin konseptiin. Tuo voimakas kannustaminen ja toisten valmennus sopii varmasti monelle ja muistan ajatelleeni, että tunnilla useat tuntuivat siihen syttyvän ja ottavan ns. mielellään valmentajan roolin uuden ihmisen kanssa. Olisi kiva kuulla miten tämä konseptisali muovautuu käyttäjiensä näköiseksi eikä vaadi asiakkaitaan istumaan omaan muottiinsa.

  Treenissä itsessään ei muistaakseni ollut mitään vikaa ja tykkään treenata kovaa ja toiminnallisesti.

  Onneksi löydettiin myöhemmin meidän tarpeisiin soveltuva pienryhmävalmennuksen sali Helsingistä, jossa jokainen sai olla juuri sellainen kuin on ja valmentajat olivat asiakkaita varten ja asiakkaana sai keskittyä itse vain treeniin eikä muiden motivointiin.

  • Sara
   Posted at 20:44h, 01 October Reply

   Harmi kuulla, että sulla on tollaiset kokemukset, mutta kiva jos oma juttu on löytynyt muualta 🙂 Mä en oo viidessä vuodessa kertaakaan kokenut, että kukaan olisi esittänyt täällä jotain mitä ei ole. Into ja kannustus on tullut ihan aitona, ja niin sen pitääkin. Oon ollu parina sellaistenkin kanssa, jotka eivät ole halunneet kannustaa tai laskea toistoja ääneen ja that’s fine too! Tärkeintä on olla rehellinen itselleen ja löytää nimenomaan se oma juttu. Kaikesta ei voi mitenkään tykätä, mutta muhun tämä sosiaalinen treenaaminen puree! 🙂

 • Jonna Laukkanen
  Posted at 21:56h, 01 October Reply

  Mulla kiinnostais ihan hirveästi käydä kokeilemassa, en vaan ole vielä uskaltanut mennä. Ajatus mennä uutena ison ryhmän keskelle jotenki pelottaa vaikka en todellakaan ole ujo persoona muuten. Liikuntaa oon harrastanu kans koko ikäni mutta nyt jotenki salilla käyminen on käyny vaan tylsäks puuhaks ja kaipaan jotain, mikä saa muhun taas sen kipinän räjähtään.
  Oon kuullu niin paljon kehuja monilta, mutta työkaveri jaksaa sitä mainostaa aina kun opiskeluiltani kerkeän töihin. Ehkäpä nyt syksyllä ois vihdoin ja viimein aika ottaa itseään niskasta kiinni ja tulla.

  • Sara
   Posted at 12:43h, 03 October Reply

   Moi! Uuden harrastuksen aloittaminen/kokeilu on aina jännittävää, ja ymmärrän mistä puhut! TFW:llä uudet kokeilijat otetaan kuitenkin ilolla vastaan. Ja uusia tyyppejä on lähes joka tunnilla muutenkin! Lisäksi järkätään erillisiä kokeilutunteja, joilla pääsee testaamaan tuntia pienryhmässä 🙂 Rohkeasti vaan mukaan – welcome <3

   AGNIESZKA kommentoi osuvasti:

   "Jonna Laukkanen, kirjotit, ettet uskalla tulla ison ryhmän keskelle. Kokeilutunneilla ei ole kuin muutama ihminen. Meidän tunnit ovat ihan mahtavia ja parasta on se, että voit olla minkä ikäinen ja kuntoinen tahansa. Rohkesti vaan mukaan!!!"

 • Hylje
  Posted at 00:27h, 02 October Reply

  Loukkaantumisen jälkeen oli kiva harrastaa tätä 3kk, jonka jälkeen palasin takaisin crossfitin pariin. Mitään pahaa sanottavaa ei ole, mutta kaipasin sitä crossfitin veren maku suussa -treenejä 😀 tosin alkulämpän hyppelyitä ei ole ikävä!

  • Sara
   Posted at 12:44h, 03 October Reply

   YES!

 • Anne Lummaa
  Posted at 09:57h, 02 October Reply

  Ihanaa, kun kirjoitit aiheesta ja uskallat sanoa suoraan kuinka paljon tfw on vaikuttanut elämääsi! Itsellä on ihan sama fiilis, vaikka vasta vuoden olen käynyt. Asioita, joita olen saavuttanut viimeisen vuoden aikana, ei olisi tapahtunut ilman salilta saatua energiaa ja rohkaisua. Salille liityin täysin ilman aiempaa kokemusta (ikinä edes tankoon koskenut) tai henkistä tukea eli tuttua kaveria 😁 itsestä on myös tullut esiin piirteitä, joita en uskonut olevan olemassa. Toisten kannustaminen tuntui alkuun oudolta, mutta pian siihenkin pääsi mukaan loistavan yhteishengen voimin ja olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei salilla kukaan ylipirteää tai yli-innokasta esitä vaan energia on keltaisten seinien ja super coachien ansiota! 💪en voi sanoa olevani sama ihminen kuin vuosi sitten, en fyysisesti enkä henkisesti, kiitos tfw:n 😊

  • Sara
   Posted at 12:46h, 03 October Reply

   Iso kiitos kommentistasi! Ja tismalleen samaa mieltä kanssasi. Alkuun se tuntui vähän erikoiselta (tosin tykkäsin siitä jo silloin! :D) mutta nykyään siihen on jo niin tottunut!

   Ihana kommentti, kiitos kun kirjoitit! Törmätään salilla! 🙂

 • Agnieszka Eliasz
  Posted at 11:17h, 03 October Reply

  Jonna Laukkanen, kirjotit, ettet uskalla tulla ison ryhmän keskelle. Kokeilutunneilla ei ole kuin muutama ihminen. Meidän tunnit ovat ihan mahtavia ja parasta on se, että voit olla minkä ikäinen ja kuntoinen tahansa. Rohkesti vaan mukaan!!!

  • Sara
   Posted at 12:46h, 03 October Reply

   Jes, just näin <3

Post A Comment
Your comment will be visible after approval