Värikästä treeniä

Kuntosalien seinät on yleensä vuorattu peilein, tämä on ihan luonnollista. Viimeaikoina kuntokeskuksissa on kuitenkin lisääntynyt peilittömyys. Peilejä on poistettu paljon esim jumppasaleista. Taustalla ilmeisesti jonkun sortin tutkimuksia siitä, etteivät laihduttajat/huonosta itsetunnosta kärsivät jumppaajat halua katsoa itseään peilistä. Mitä mieltä te olette, hyvä vai huono?
Sen lisäksi, että peileistä näkee oikeat liikeradat, on niistä muutakin hyötyä, ainakin mulle. En tiedä johtuuko se tästä intohimostani pukeutumiseen, mutta haluan näyttää energiseltä ja freesiltä salilla. Ja mikä tärkeintä, vaatteiden on tunnuttava hyviltä. En nyt tarkoita, että tuijottaisin peiliä koko salin ajan tai että valitsisin treenivaatteitani kauan ja harkitusti, en todellakaan. En myöskään ole materiaalihifisteliä. Kaiken ei tarvitse olla aina teknistä ja hikeä hylkivää. Tärkeintä, että tunnen oloni mukavaksi vaatteissani. 
Tässä pätee siis sama kuin arkipukeutumisessani: treenivaatteiden on tunnuttava omilta. Tietylainen itsevarmuus kuuluu siis vahvasti mun treenaamiseen ja oikeanlaisilla varusteilla on luonnollisestikin vaikutusta siihen. En jaksaisi kyykätä salilla jos joutuisin kokoajan tuijottamaan peilistä reikäistä XL-kokoista puhelinoperaattori t-paitaa, rähjäisiä nappiverkkareita ja ysäri sisäpelikenkiä. Puhumattakaan siitä miltä nuo vaatteet tuntuisivat päällä.
Itse saan lisäpotkua treeniin vaatteista, toisilla sillä taas ei ole mitään merkitystä. Minua kiinnostaisi tietää miten te koette treenivaatteiden tärkeyden?

Vaikka muuten pukeutumiseni ei ole niin räväkän värikästä, pätee salilla toiset säännöt. Mitä värikkäämpää, sitä energisempää!


1. urheiluliivit H&M, toppi H&M, housut H&M, kengät Nike (kaikki saatu) 2. urheiluliivit H&M (saatu), toppi Cubus (saatu), housu Nike 3. urheiluliivit Nike, toppi H&M (saatu), housut Nike, kengät Nike (saatu) 4. urheiluliivit Nike, toppi Nike, housut Nike, kengät Nike (saatu) 

1. toppi H&M (saatu), urheiluliivit H&M (saatu), housut Nike 2. huppari Nike, toppi Nike, urheiluliivit Nike 3. toppi Nike, housut H&M (saatu), kengät Nike (saatu) 4. urheilutoppi Nike, toppi Selected Femme, housut Nike
 
T.Sara

39 Comments
 • hanna
  Posted at 14:34h, 15 February

  tuleeko sulla koskaan salilla sellanen olo että happi loppuu tai alkaa oksettaa?? ite olin tnään aamulla salilla ja kun tein smithissä kyykkyjä tuli hirveen paha olo. Kävin juomassa vettä ja istuin hetken pukkarissa, menin takas saliin ja hetken päästä tuntui että happi loppuu. En tiedä, ilma tuntui alusta asti tunkkasemmalta kun yleensä niin en sitten tiedä josko johtuis ilmanvaihto-ongelmista, mutta harmitti kyllä kn treenistä jäi paha maku suuhun eikä tullu tehtyäkään niin kunnolla :/

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:19h, 15 February

   Sillon kun on antanu lenkkipolulla spurteissa kaikkensa on saattanu ykä lentää ja happi loppua. Veditkö ihan täysillä? Kesäsin huomaan salilla just huonosta ilmanvaihdosta johtuen, että hikoilee sairaasti ja happi ei meinaa riittää! Tai sitten voit olla tulossa kipeeksi? Tohtori Sara kuittaa 😀 Veikkaanettä ens kerralla kaikki ok! 🙂 Tsemppiä!

  • Jenny
   Posted at 11:55h, 16 February

   Mullakin välillä sama juttu mut oksettamisen sijaan alkaa pyörryttää. Vastaukseksi mä sain ongelmaan sen, että jos on lihakset yläselässä jumissa ja tanko vielä siellä päällä niin veri ei virtaa yhtä tehokkaasti ja vie happea! En tiedä onko samasta asiasta kysymys mut mulla ainakin auttaa kaikki kepillä käsien pyörittelyt ym selkää ‘avaavat’ liikkeet ennen treeniä:)

 • Katsku
  Posted at 15:30h, 15 February

  Helou! Mä rakastan värikkäitä reenivaatteita! Arkipukeutuminen on mullakin aika neutraalia ja sali on se paikka jossa tykkään “revitellä”. Muutenkin vaatteilla on super iso merkitys mun treeneihin, mukavuus on tietty kaiken a ja o mutta jotenkin se vaatteiden visuaalisuuskin vaikuttaa treeneihin:) sulla on huippublogi ja tykkään sun treenijutuista tosi paljon:)

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:20h, 15 February

   Tää on niin totta! Ihan sama fiilis 🙂 Voi kiitos älyttömästi! Ihana kuulla 🙂

 • suvi
  Posted at 16:46h, 15 February

  Yksi täysiverinen materialisti ilmoittautuu täällä! Kyllä mulla ainaki treeni luistaa ja suorastaa innolla lähen salille ko on uudet tai muuten vaa pirteet ja tyylikkäät treenivaatteet mitkä vetäsee päälle! 😀

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:21h, 15 February

   Amen! 😀 Joku kiva yhdistelmä eri värejä niin avot!

 • Suvi
  Posted at 16:58h, 15 February

  Täytyy sanoa, että mun mielestä on aivan käsittämättömän typerää viedä ne peilit pois. Jos ei pysty katsoa itseään peilistä niin sitten sielä salilla ollaan ihan syystä tai sitten voi mennä terapiaan 😀 kenties aika kärkäs tämä minun mielipide, mutta sehän onkin vain omani. Miksi kuitenkaan vältellä totuutta?

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:24h, 15 February

   Ihan samanlaisia ajatuksia. Aikoinaan kun kävin jumpissa, niin tuntui tosi hassulta miten paljon jumpassa käyvä jengi menee jo hyvissä ajoin sinne, että pääsee varmasti takariviin. Que?! Monesti kuulin miten naiset puhuivat etteivät halua nähdä omaa rumaa kuvaansa peilistä.

 • Inka
  Posted at 17:17h, 15 February

  Sinulla on upea blogi, seuraan sitä vaikka olen viiskymppinen. Toi salitreenivaatejuttu on muuten tosi! Itse laitan aina pirteät, värikkäät oikeasta materiaalista tehdyt vaatteet, kun lähden salille. Mitä tulee peileihin niin mistä voi ilman peilejä edes katsoa onko liikeradat oikeat?
  P.s. Pukeutun muutoin musta-iloinen harmaa-valkoinen linjalla eli perusvirkanaisen asukoodi. Sali on nimenomaan se paikka jossa revitellään väreillä ja painoilla 😉

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:26h, 15 February

   Ihana kuulla! Aivan mahtavaa 🙂
   Muutaman kerran oon ollu esim pumpissa tommosessa peilittömässä salissa. Kyykkyasento on mulle melko selvä, mutta tuntui pahalta katsoa miten monilla selkä on notkolla tai paino liian edessä. Tätä on tosi vaikea korjata kun ei edes nää miltä oma asento näyttää!
   Salilla revitellään, juuri näin! 🙂

 • aria
  Posted at 17:23h, 15 February

  Musta on hyvä, että peilit vähenee. Se antaa ainakin sanomaa siitä, ettei kuntoilun tarvitse olla niin ulkonäkökeskeistä. Tai tulosten.

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:28h, 15 February

   Toi on totta, hyvä pointti! Mutta kaiken a ja o on kuitenkin se oikea asento, jotta vältytään ongelmista myöhemmin. Ja peilittömyys toimii hyvin monissa lajeissa ja jumpissa, mutta esim bodypumpissa peilit ovat jo melkein välttämättömät

 • Noora
  Posted at 17:47h, 15 February

  Minä olen kuullut, että peilittömyydessä olis kyse siitä että siinä keskityttäisiin enemmän siihen miltä liike tuntuu eikä siihen miltä se näyttää.

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:32h, 15 February

   Tää voi olla myös yksi syy, varmasti onkin. Ainakin omakohtaset fiilikset on, että niissä jumpissa, joissa heilutaa isojenkin painojen kanssa, on tosi tärkeää nähdä se oma asento. Etenkin silloin kun liike on uusi.

 • Noora
  Posted at 17:50h, 15 February

  Itse kyllä kaipaisin peilit jumppasaliin!:) mutta kyllä tuohon peilittömäänkin saliin tottui.

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:34h, 15 February

   Sama fiilis, itsekin totuin aikoinaan! Silti kaipaan varmistusta siihen, miltä liike näyttää, voiko sitä parantaa. Etenkin jos heilutaan painojen kanssa

 • Silja_
  Posted at 18:34h, 15 February

  Mäkin olen kyllä ehdottomasti peilien kannalla! Omassa kuntokeskuksessa niitä on aika paljon mutta voisi hyvin olla lisääkin. Kyllä repisin pelihousuni jos niitä otettaisiin pois, koska haluan todellakin nähdä peilistä mitä teen. Ja treenivaatteet on tosi tärkeitä! Pitää näyttää energiseltä:). Oon muuten huomannut että treenatessa en voi käyttää pastellivärejä koska niissä ei ole tarpeeks poweria 😀 (muuten kyllä käytän).

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 18:39h, 15 February

   haha mäkin muuten omistan paljon enemmän vahvan värisiä treenikamoja, varmaan alitajuntaisesti ostanut! 😀 Kyllä mäkin oon peilien kannalla. Niistä saa lisäpotkua, ja tukea liikkeisiin! Esim jotkut jooga-asennot on näin aloittelijan näkökulmasta ainakin melko hankalia ilman peilejä. Tosi epävarma olo! Etenkin jos ohjaaja ei tule korjaamaan. Mutta tyyliin bodycombatit ja bodyattackit joissa vaan painetaan raivolla menemään, niissä ei paljon peiliin tarvi tsekkailla 😀

 • elviins
  Posted at 19:24h, 15 February

  Itse en ihan nyt ymmärtänyt, että miten värikkäät treenivaatteet ja peilit liittyvät toisiinsa.
  Joo tekniikan kannaltahan ne on ihan hyvät mutta varsinkin ohjatuilla tunneilla, on ohjaaja sitä varten että hän OHJAA ts. opastaa myös oikeaan tekniikkaan.
  Mielestäni peilejä on toisaalta hyvä olla myös salilla mutta pääasiallinen oikea hyöty niillä on vain levytankojen käyttöpaikoilla, mitä siis tekniikkaan tulee.
  Sitten taas tämä itsensä peilistä pällistely muuten vaan, ja mielestäni myös peilikuvien ottaminen salilla, on mielestäni täysin turhaa.
  Luen blogiasi aktiivisesti mutta täytyy sanoa, että skippaan aina postaukset joissa on peilikuvia salilta, mielestäni se on vähän noloa.

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 20:01h, 15 February

   Ne liittyvät toisiinsa sillä tavalla, että kun vaikkapa vedät käsisarjaa peilin edessä, näet itsesi siitä. Esimerkiksi Les millsin tunneilla ainakin silloin kun minä niillä olen käynyt, eivät ohjaajat saaneet poistua edestä/lavalta ollenkaan. En tiedä mikä on tilanne nyt tai kun peilit on poistettu, mutta jos jengiä on sali täynnä, sieltä edestä on vähän paha yrittää yksilöllisesti neuvoa.
   En varmaan kuvailisi salilla, jos en blogia pitäisi. Mutta nää on tavallaan tietynlaisia “asukuvia” nämäkin. Treenivaatteet ovat mulle tärkeitä siinä missä normaalitkin vaatteeni. Käyn salilla paljon yksin, joten peili on helppo tapa kuvata. Mä diggaan näistä, muiden treenikuvista saa aina motivaatiota, ja motivaatiota mä haluan blogillanikin lisätä 🙂 En oleta, että kaikki näistä tykkää. Sen takia voi skipata aina kun tulee postaus josta ei pidä. Aika harvoin näitä peilikuvia kuitenkin blogissa näkyy 🙂

   • Salla
    Posted at 12:56h, 17 February

    Mun salilla ainakaan ei noissa ryhmäliikunnoissa ole kertaakaan ohjaajat poistuneet lavalta (les millsin tunteja siis). Tunneilla on myös aina monta kymmentä ihmistä, joten ei ohjaaja todellakaan pysty korjailla kaikkien yksittäisten ihmisten asentoja. Olen myös aika uusi kävijä juuri esim body pumpissa ja salilla, joten ilman peilejä painojen kanssa heiluminen tuntuisi aika hurjalta! Olen siis ehdottomasti peilien kannalla 🙂

 • Laurahooo
  Posted at 20:05h, 15 February

  siis en ymmärrä tota peilihommaa ollenkaan.. jos ei hahmota missä kroppa menee niin miten kukaan voi kuvitella että sellainen ihminen onnistuu tekniikoissa ilman peiliä ?! GOSH järkyttävän typerää sanon minä. terveisin tuleva fysioterapeutti 😀

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 20:28h, 15 February

   Mä korjailen omia asentojakin peilin kautta vaikka oon salilla käynyt jo useamman vuoden! Kyyky, askelkyykyt, mavet, kulmasoudut tai joku lankku ekaa kertaa ja ilman peiliä, auts!

 • ev
  Posted at 21:49h, 15 February

  Mukavuus treenivaatteissa tärkeintä, mut tosi on että ei missään noissa sun kuvailemissa paidoissa/housuissakaan salilla treenistä saa niin kovasti irti. Merkillä ei oo mulle väliä, varsinkaan kun sitä rahaa ei paljoa löydy.
  Toki on pistänyt silmään, että eräällä Kotkalaisella salilla millä käyn (varmaan muuallakin saleilla sama ilmiö), on aika ulkonäkökeskeistä se treenaaminen. Mun sisko ei esimerkiksi voinut vielä Kotkassa asuessaan mennä salille jollei ollut käynyt suihkussa ja laittanut hiuksia 😀 Tosi monia muitakin ihmisiä näkyy meikattuna ja hiukset visusti lakalla ja vahalla muotoiltuna. Joskus pari vuotta sitten meno siellä oli vieläkin pinnallisempaa varsinkin treenivaatemerkkien saralla, mutta itse en onneksi ole huomannut niitä merkkejä enää paljoakaan, varsinkin kun illalla käyn.

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 16:03h, 17 February

   Jollakin saleilla on tämmönen maine, mutta mä aina ajattelen sen niin, että tehköön muut treninsä miten haluaa, mä vedän omalla tyylilläni. Nää hiustenlaittajat ja meikkaajat ovat usein nuoria, ja muistan kyllä oman nuoruuteni, ei sillon kehannut missään olla ilman meikkiä tms. Antaa muiden laittautua tai peilailla jos siltä tuntuu, ei kannata omaa treeniä sillä pilata 🙂

 • Sara
  Posted at 12:00h, 16 February

  Meillä crossfitsalilla ei oo peilejä just siks, et tarkotuksena on ettei jengi vaan peilais itteään peilistä vaan keskittyis treenaamaan… MUTTA siellä on valmentajia jotka seuraa sua ja sun tekniikkaa + treenikamut. Salille mennään (yleensä) yksin ja mä ainakin henk.koht tykkään siitä et pystyn tarkistamaan esim kyykyssä mun tekniikkaa peilistä yms. Ja onhan se kiva ottaa saliselfiet peilien kautta hahaha!:D Noei.. Mut siis pointti oli et niin kauan ku ei oo valmentajaa oikeesti neuvomassa ja korjaamassa virheasentoja yms niin sillon peilit olis kyl hyvä olla. PLUS peilit tuo tilan tuntua 😀

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 16:05h, 17 February

   Amen! Mä tiedän itekin, että välillä huomaan peilistä kun asento alkaa hajoilla! Ja peilit tosiaan tuo tilan tuntua 🙂

 • Tuulia
  Posted at 12:20h, 16 February

  Värikkäät treenivaatteet on vaan oltava! Tykkään kyllä arkenakin laittaa välillä kirkkaan paidan tummien farkkujen kanssa, mutta salilla on vaan oltava pinkki toppi päällä! Jotenkin siitä saa ihan eritavalla energiaa ja fiilistä, en tiiä mikä se juttu oikeen on 😀
  Ja tosta peilien poistamisesta en oo kuullutkaan. Mutta aika älytön ajatus. Mua välillä omallakin salilla harmittaa että sim kyykätessä peili on vain edessä. Kaipaisin sinne sivulle peiliä, että näkis just selän asentoa. Ja tietenkin voi ite kääntyillä siinä kyykätessä, mutta ei oikein houkuta painot niskassa pyöriä ympyrää peilien takia! 😀 Body pumpissa on kyllä tullut nähtyä niin montaa tekniikkaa, että ne peilit on kyllä enemmän kuin tarpeen..

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 16:06h, 17 February

   Mä just usein vedän kyykkyjäkin sivuttain, jotten vaan pääse huijaamaan itseäni! Painot selässä on kyllä vähän nihkeetä joo 😀

 • desperate91
  Posted at 14:19h, 16 February

  Tää ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen mutta mä tarviiiin apua. Sulla on se Adidaksen kollari jossa on vaaleenpunaset hihat ja harmaa muuten? Mun on _pakko_ saada sellanen! Oon koittanu ettiä monesta verkkokaupasta mut njä-ää, ei ikinä. Olisko sulla tietoa sen nimestä tai väristä tai jotain?? Milloin oot hankkinu sen?
  Oon saanu siitä nyt pakkomielteen ja oon desperate.

 • HeidiB
  Posted at 14:43h, 16 February

  Arkipukeutumiseni koostuu miltei yksinomaan mustasta ja satunnaisesti farkkusinisestä, mutta salilla pitää olla väriä edes jossain muodossa! Räväkät trikoot tai treenipaita antaa hyvin ryhtiä ja potkua huhkimiseen.

 • merenhelmi
  Posted at 22:20h, 16 February

  Nämä sun treenipostaukset tuo kyllä sellaista inspiraatiota lähteä kuntosalille 🙂 Ja vitsi olis kiva hankkia enemmän värikkäitä treenivaatteita 🙂 Nämä treenipostaukset kyllä motivoi 🙂 Itselläni on tällä hetkellä joitakin värikkäitä treenivaatteita, mutta olisi kiva saada vaikka joku ihan pinkki paita tai värikkäät housut 🙂 Myös uusi juomapullo on hankintalistalla!
  Ps. Tässä sinun asupostauksessa oleva takki on aivan ihana! <3
  http://tickleyourfancy.indiedays.com/2014/02/13/minun-versioni/

 • noora
  Posted at 08:37h, 17 February

  Just eilen sanoin juoksumatolla peilin edessä juostessani etten tykkää siitä peilistä, tykkäisin enemmän juosta vaikka ikkunan edessä, siitä ikkunastakin kuitenkin voi seurata vähän tekniikkaa jos se heijastaa 😀 muuten tykkäänkin kun on paljon peiliä, kattelen aina peileistä asentoani ja tyyliäni treenatessa.
  Värikkäät vaatteet treenatessa on must-juttu 🙂

 • Annika
  Posted at 12:02h, 17 February

  Mä itse myös saan hurjasti motivaatiota värikkäistä treenivaatteista ? Onko muuten tuo Niken raidallinen toppi jotain vanhempaa mallistoa vai jotakin uutta ?

 • Laura
  Posted at 12:50h, 17 February

  Värikkäät treenivaatteet nostaa huimasti motivaatiota, sääli vaan että treenikamojen hinta vaan jatkaa nousemistaan. Varsinkin nyt kun urheilusta (varsinkin voimatreeneistä) on tullut tietynlainen trendi taas, on merkit ja kaupat selkeästi nostaneet hintojaan. Mulla ei ole enää varaa ostaa useita treenivaattekokonaisuuksia. Tottakai raha-asiat voi aina priorisoida, mutta mua on alkanut häiritsemään kamojen räikeä hinta (esim Reebokin CrossFit-vaatteet ja Addun yli 60 euron korisshortsit).

 • Reetta
  Posted at 13:39h, 17 February

  Pukeudun muuten mustiin, harmaisiin ja valkoisiin vaatteisiin (niin ja farkun siniseen), mutta treenatessa tosiaan on oltava supervärikästä iloittelua! Ja Niken vaatteet vaan on mun juttu, jotenkin ne vaan tuntuu ja näyttää hyviltä.
  Löysin muuten vasta tänään sun blogin? Hitto sä oot mun idoli tästä lähtien! Puhut asiaa, pukeudut kivasti ja oot super nätti!

 • S
  Posted at 18:55h, 17 February

  Itse käyn myös nykyään crossfit-salilla ja aiempaa kommentoijaa kompaten siellä idea on juurikin se ettei tarvitse kiinnittää huomiota siihen miltä ulkonäöllisesti näyttää. Ja tosiaan coachit kiertää korjaamassa tekniikkaa ja tekniikkaa todella hiotaan jatkuvasti. Peilittömyydessä ajatuksena myös se että oppisi tuntoaistin kautta havainnoimaan ja hallitsemaan kehoaan. Fysioterapeuttina ymmärrän kyllä että asennon tunteminen näkemättä on monille todella haastavaa eikä kaikki huiputkaan pysty tunnistamaan jokaista pientä asennonmuutosta tms. Pumpissa käydessäni itsekin tykkäsin katsoa peilistä omaa asentoa, mutta crossfit-treenissä ei varmaan edes pystyisi katsomaan sivupeilistä, sillä painot ovat moninkertaisia esim. bodypump tuntiin nähden koska toistoja tehdään vähemmän. Toisaalta, bodypump-tunneilla näkee niin monenlaista tekniikkaa ettei niistä peileistä tunnu ihan hirveästi apua useiden kohdalla olevan..

 • Riikka
  Posted at 12:06h, 18 February

  Sun blogi ja sun treenipäivitykset on ihan huippuja! 🙂
  Kiitos!
  Kuinka monta kertaa viikossa treenaat (salilla tai lenkilllä)?
  Ihan siis mielenkiinnosta kysyn, sulla on ihan mahtavassa kunnossa kroppa!
  Tuosta peiliasiasta.. Jotkut liikkeet kyllä onnistuu ilman peiliäkin, mutta jotenkin mä ainakin saan siitä lisäpuhtia. Teen yleensä kyykyt peilin edessä ja tavallaan näen kyllä itseni, mutta en mä itseäni siitä peilistä mitenkään kyttää tai peilaile, orvoksi tuntisin oloni jos sitä ei siinä olisi. Ja yleensä kyllä varmistan vielä sekä sivulta että edestä peilin kautta että liike tulee alusta asti tehtyä oikein.