10 syytä hymyillä joka päivä (+ valkoisempi hymy 4 viikossa)

*kaupallinen yhteistyö: Colgate

 

Hymyn vaikutuksia on tutkittu paljon ja tulokset ovat suorastaan huimia. Miten valtavan paljon hyvää voimme saada aikaan hymyilemällä?! Sukelsin hymytutkimuksiin ja löysin toinen toistaan mielenkiintoisempia löydöksiä. Tässäpä niistä muutamat!

 

 

10 SYYTÄ HYMYILLÄ JOKA PÄIVÄ

 

 

1. Hymy tuottaa aivoissa mielihyvähormoneja

Tiedetään, että hymyillessä aivoissa aktivoituu hyvänolon tunteeseen liittyviä alueita ja ne alkavat tuottaa endorfiineja, serotoniinia ja dopamiinia.

 

2. Hymyily lisää positiivista ajattelua

Kun teet hymyilystä jokapäiväisen tavan, muokkaat aivojasi niin, että niihin muodostuu ns. onnellisuuskaavoja. Toistuessaan nämä kaavat lisäävät positiivista ajattelua!

 

3. Hymyily kohentaa mielialaa

Ilmeet kommunikoivat tunteitamme, mutta ne myös vaikuttavat tunteisiimme. Tunteet syntyvät aivoissa, mutta kasvolihakset voivat vahvistaa ja muuntaa näitä tunteita. Tutkimukset osoittavat, että kehittämällä myönteisiä tunteita kasvonilmeiden avulla, henkilön tunnelmaa alkaa kohdistua siihen tunteeseen, jota hän kasvoillaan viestii.

 

4. Hymyily parantaa luovuutta

Vuonna 2013 julkaistu tutkimus Kalifornian yliopistossa tutki hymyn ja luovuuden suhdetta. Tutkimuksessa huomattiin, että iloisemmat ihmiset osasivat ratkoa ongelmia kokonaisvaltaisemmin – he löysivät useampia ratkaisuja ongelmiin, apeampiin työkavereihin verrattuna!

 

5. Hymyily vähentää stressiä

Psykologian tutkijoiden teettämässä tutkimuksessa 170 osallistujaa pitivät syömäpuikkoja suussa kolmessa eri asennossa samalla kun he hoitivat stressaavaa tehtävää. Koehenkilöiden kasvoille levisi siis eri asteisia hymyjä. Kokeilu osoitti, että koehenkilöiden, jotka hymyilivät leveimmin, pulssi laski huomattavasti ja palautuminen tilanteesta oli nopeampaa verrattuna niihin koehenkilöihin, joiden naama oli peruslukemilla.

 

 

6. Hymyily pidentää ikää

Tutkimukset ovat osoittaneet, että onnelliset ihmiset elävät pidempään. Vuonna 2010 tehdyn yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan baseball-kuvakortissaan hymyilleet pelaajat elivät totisia pelitovereitaan jopa 7 vuotta pidempään.

 

7. Tekohymystä helpotusta

Aivoja ei kiinnosta onko hymysi aito vai ei. Kun kasvojesi lihakset tuottavat hymyilyä, aivot tulkitsevat sen aidoksi hymyksi ja lähettävät mielihyvähormonit liikkeelle. Stressaavassa tilanteessa kannattaa siis hampaiden kiristelyn sijasta hymyillä!

 

8. Hymyilevät ihmiset ovat helpommin lähestyttäviä

Penn State Universityn tutkimuksessa aidosti hymyilevät työntekijät vaikuttivat enemmän sympaattisilta ja ystävällisiltä ja asiakkaat lähtivät vuorovaikutustilanteesta tyytyväisempinä. Aito hymy sai työntekijät myös vaikuttamaan pätevimmiltä.

 

9. Hymyily lisää tuotteliaisuutta

Onnellisuudella on vaikutusta tuotteliaisuuteen työpaikoilla. Onnellisiksi itsensä kokevat ihmiset ovat tutkimuksen mukaan työssään apeampia työkavereitaan tuotteliaampia!

 

10. Hymy tarttuu

Hymy tarttuu, aivan kuten haukotus. Paras tapa luoda ympäristöön positiivista ilmapiiriä onkin hymyily! Kokeile vaikka 🙂

 

 

Colgate Max White Ultimate on Colgaten uusi hammastahna, joka värikorjaa hammaskiilettä. Uusi hankaamaton teknologia vaalentaa jopa 15 vuoden takaisia värjäymiä. Kyseessä on Colgaten valkaisevin hammastahna, joka lupaa jopa kolme astetta vaaleammat hampaat neljässä viikossa (riippuen lähtötilanteesta). Colgate Max White Ultimate on perinteistä hammastahnaa arvokkaampi, mutta tulokset ovat toden totta aika huimia. Neljän viikon testijakson jälkeen hampaani olivat vaalentuneet kaksi astetta. Vastaavanlaisia tuloksia en ole aikaisemmin saanut päivittäiseen käyttöön sopivalta hammastahnalta! Huomaatteko te eroa? 🙂 (huom. hampaita ei ole editoitu kuvankäsittelyvaiheessa)

Vaikkei valkoinen hammasrivistö missään nimessä ole hymyilevän olemuksen edellytys, tuo se kuitenkin tietynlaista itsevarmuutta. Huomaan hymyileväni herkemmin kun tiedän hampaideni näyttävän hyvältä!

 

Lähteet: HuffPost, Yle

 

Haastan itseni ja teidät tarttumaan hymyilyhaasteeseen! 4 viikkoa hymyilyä joka päivä, erilaisissa tilanteissa. Millaisia vaikutuksia huomaat? Millaisiin tilanteisiin päädyt? Jaetaan fiiliksiä puolin ja toisin! Taidankin tehdä postauksen omista kokemuksistani vielä kevään aikana! 🙂

 

 

xx Sara

Tags:
1 Comment
  • Julia
    Posted at 14:17h, 22 March Reply

    Niin ihana postaus:) hyviä muistutuksia ja mielenkiintoisia faktoja!
    Sai hymyn huulille viime aikojen tapahtumista huolimatta.

Post A Comment
Your comment will be visible after approval