10 YÖTÄ

 

10 yötä Köpiksen maratoniin! Apua, oikeesti ihan kohta mennään!

Geelejä on testailtu ja taktiikkaa hiottu. Vikan viikon treenit on suunniteltu. Ruokavalio tosin on vähän kysymysmerkki. Mitään överi tankkauskuuria en tule vetämään (se on kerran koettu ja huonoksi todettu :D), mutta annoskokoja ja hiilareita ajattelin nostaa ensi viikolla.

Jos ihan rehellisiä ollaan niin pikku hiljaa alkaa juokseminen riittämään 😀 Tässä alkaa kaipaamaan muitakin liikuntamuotoja, ja niille ei vaan tänä keväänä ole ollut aikaa. Suurin syy juoksukiintiöni täyttymiseen on yhteisön puute. Koko kevään olen hölkkäillyt käytännössä yksin ja vaikka kuinka paljon olen nauttinut raittiista ulkoilmasta, vaihtelevista juoksutreeneistä ja vapaasta aikataulusta, kaipaan ihan hurjan paljon yhteisöä ympärille! Harva lähipiiristäni juoksee, juoksuseurasta olen saanut nauttia korkeintaan kerran pari kuussa.

 

  

 

Juoksukeväälle on mahtunut huonoja päiviä, mutta pääosin juokseminen on tuntunut hyvältä ja jopa yllättävän helpolta aikaisempaan verrattuna. Eron on huomannut erityisesti kovemmissa vauhdeissa. Samaan aikaan kuitenkin yksinään puurtaessa sitä tuntee olonsa välillä tosi epävarmaksi. Yksin on aina helpompi pihistää tai luovuttaa. Yhteistreenit juoksuohjelmani tehneen Akin kanssa ovatkin olleet kullanarvoisia. Erityisesti tämän viikon kovatehoisesta 12 km:ltä jäi super hyvä fiilis! Akin mielestä voisin puristaa tavoiteajastani vielä 10-15 minuuttia, itse olen vähän toista mieltä 😀

Meinaako joku teistä osallistua keväällä/kesällä juoksutapahtumaan? Jos kyllä, mihin?

PS. Löytyykö naapurustosta juoksijoita? Pitäisiköhän pistää pystyyn Kallion lenkkirinki ja viikottainen lenkki?! 😀

 

kuvat: Hanna Väyrynen

 

xx Sara

 

28 Comments
 • vero
  Posted at 18:38h, 09 May Reply

  Oon messissä jos ryhmä pystytetään 😀 en todellakaan ole niin pro juoksija kuin sinä, mutta maraton mielessä täälläkin 🙂

  • Sara
   Posted at 08:47h, 10 May Reply

   hei oikeesti! Jes! Mä todellakin otan tästä kopin nyt! Pidetään vauhti hitaana!

 • Anna
  Posted at 20:23h, 09 May Reply

  Kallion lenkkiporukka kiinnostaa ehdottomasti! Vaikka yhdyn Veron kommenttiin, en myöskään ole ihan maratonkunnossa 😀

  • Sara
   Posted at 08:47h, 10 May Reply

   wuhuuuu!! <3 nyt innostuin! 😀

 • Annika
  Posted at 20:59h, 09 May Reply

  Täällä kans yks lenkkiseuraa kaipaava! Kunto ei oo kyllä niin korkeella ku sulla 😀

  • Sara
   Posted at 08:48h, 10 May Reply

   Ei kuule mitään hätää, hölkällä muutenkin vauhti hitaana! Mahti juttu. Mä aloitan suunnittelut maran jälkeen!

 • Tytti Saloniemi
  Posted at 21:19h, 09 May Reply

  Helsinki City Marathonin puolmara olisi tiedossa 8.6. Juoksen puolmaran ekaa kertaa ikinä ja jos saan maran juostua noin kahteen tuntiin, ajattelin ilmottautua loppukesällä maratoniin.
  Olen juossut iät ajat ilman tavoitteita mutta tänä keväänä\kesänä päätin toteuttaa nämä unelmat, koska teen opinnäytetyöni kesällä jonka takia töissä olen vähemmän. Saan aikatauluttaa oman elämäni jonka takia on helpompi suunnitella treenejä:) Toivotaan että jalat kestää! Tsemppiä Köpikseen!:)

  • Sara
   Posted at 08:49h, 10 May Reply

   wuhuu, ihan mahtavat tavotteet! Paljon tsemppiä (niin juoksuun kuin oppariin!), takuulla menee hyvin 🙂

 • Taijammm
  Posted at 21:31h, 09 May Reply

  Hui 10 päivää, tsemppiä! 🙂

  Mulla on tässä kuussa muutama polkujuoksukisa jossa n. 5-8km reitit ja kesäkuussa on tiedossa puolimaraton. Sitten aloin varovasti haaveilla Pirkan hölkästä (olikohan se nyt 33km) tai jopa maratonista. Katotaan mihin rohkeus riittää syksymmällä, kun tähän mennessä ainoastaan puolikkaita on muutama historiassa… 😀

  • Sara
   Posted at 08:49h, 10 May Reply

   Huippua, kuulostaa kivalta! Juoksutapahtumat kyllä motivoi! 🙂

 • henriikkav
  Posted at 09:44h, 10 May Reply

  Oon menossa liiton ‘sponsoroimana’ Pullukkaruniin Vierumäelle 😀 Tosin, ehkä suurempi syy sinne lähtöön on se iltashow ja meille varattu mökki +seura… Mutta anyway, sinne mennään! Pitäisiköhän alkaa pikkuhiljaa käydä lenkillä, apua 😀

  • Sara
   Posted at 18:15h, 12 May Reply

   Eikä! Vähänkö kuulostaa mahtavalta! <3 Have fun, juoksulla ja sen jälkeen! 🙂

 • Milla
  Posted at 10:45h, 10 May Reply

  Hei joo Kallion lenkkirinki olis ihan huikee tälleen Vallilalaisellekin 😍😍 Yksin on ihan liian helppo himmailla ja luovuttaa. Itellä puolmara edessä kuukauden päästä (edellisestä aikaa 5 vuotta, iiks…) ja syksyllä vähän houkuttais kokeilla täyspitkää vihdoin, joten lenkkirinki tulis todellakin tarpeeseen 😊😊 Tsemppiä Köpikseen!

  • Sara
   Posted at 18:17h, 12 May Reply

   Jeee, niin kiva kuulla miten moni ois messissä. Mä otan tästä kopin, otetaan joku hyvä päivä ja ajankohta vaikka viikottain – ne tulee aina ketkä pääsee! Juoksu on niin paljon kivempaa porukalla 🙂

   Tsemppiä maralle! <3

 • Pampula
  Posted at 12:38h, 10 May Reply

  Kaipasin kans juoksu kaveria! Oon talvikauden treenaillut yksin vain nopeutta salilla ja käyhän homma tylsäksi ☺️ Maraton haave tulevaisuudessa myös!

  • Sara
   Posted at 18:17h, 12 May Reply

   Hei no huippua, ei muuta kun messiin sitte! 🙂

 • Rige
  Posted at 16:12h, 10 May Reply

  Kallion juoksuporukka kiinnostaa! Tosin ei oo ihan niin kova juoksukunto kuin sulla 😀

  Ja oon menossa Helsinki Half Marathonille kuukauden päästä!

  • Sara
   Posted at 18:17h, 12 May Reply

   Huippua! Semmonen me kasataan! Tästä tulee hyvä! <3

 • Anni
  Posted at 16:29h, 10 May Reply

  I feel you! Mä en millään malta treenaa vain juoksua ja sit onki menty maratooneille tosi monipuolisilla treeneillä 😀
  Juoksu seuraa ois täällä myös niihin kovempiin lenkkeihin!

  • Sara
   Posted at 18:18h, 12 May Reply

   Jippii! Me saadaan hyvä jengi kasaan!! <3

 • Miia
  Posted at 23:27h, 10 May Reply

  Hei joo mukana juoksuporukassa, jos sellaisen saa pystyyn! 😍 Olisi mahtava tutustua muihin juoksuharrastajiin. Uudet lenkkireitit myös piristää 😊 Hurjasti tsemppiä maraan!

  • Sara
   Posted at 18:18h, 12 May Reply

   wuhuuu <3 kiitos kovasti, nähdään juoksuporukassa pian! 😀

 • M
  Posted at 13:57h, 11 May Reply

  Hitsi kun asuisinkin Helsingissä niin lähtisin heti juoksukaveriksi! Itse lenkkeilen melko paljon, neljä kertaa viikossa yleensä 10KM matkoja. Mulla olisi nyt haaveena osallistua puolimaratonille täällä Melbournessa mutta hieman mietityttää vielä tuo osallistuminen. Kaksi kuukautta olisi aikaa vielä itseään kehittää. Osaatko antaa jotain hyviä vinkkejä, kuulemma kannattaisi tehdä intervallitreenejä, juosta eri sykealueilla ja heittää pidempiä lenkkejä hissukseen hölkkäillen. Mitä mieltä olet, onko puolimaratooni vielä niin kova pala että kannattaisi alkaa harrasteleen noita hiilaritankkauksia sun muita? Mulla ei ole oikein mitään tietoa koko aiheesta, pisin matkakin minkä olen juossut on muistaakseni 15KM joten tuo 21KM vähän arveluttaa…Tosin kokeilemalla se kai selviää:D Hirveästi kiinnostaisi sitten sun jälkifiilikset ja tuntemukset maratoonista. Ihan hurjasti tsemppiä siihen!!! Todella ihailtavaa nämä sun tekemiset ja muutenkin olet niin ihanan inspiroiva persoona! Mahtavaa kevättä sulle:*

  • Sara
   Posted at 18:28h, 12 May Reply

   Jos 15 km oot vetäny niin ei kuule mitään ongelmaa osallistua puolikkaalle! Ja jos noin ahkerasti ravaat muutenkin lenkkipoluilla niin sehän menee tosta noin vaan! Rohkeesti vaan nimeä listaan ja juoksulle. Ensimmäiselle maratonille ei mun mielestä kannata lähteä verenmaku suussa, eli vedä tuttua vauhtia ja nauti matkasta. Seuraavalle voi sitten asettaa aikatavoitettakin 🙂 Munki pisin matka tänä keväänä 25km, eli aika paljon jäänyt uupumaan tosta 42 kilometristä 😀

   Meikä heittelee fiiliksiä juoksun jälkeen! 🙂

   Jos ja kun tuut Suomeen, niin tervetuloa juoksuryhmään! Yritän saada hommat rullaamaan tässä alkukesän aikana!

 • Palasia arjestani/Jonna
  Posted at 16:27h, 11 May Reply

  Hei voisitko joskus kirjoittaa enemmänkin juoksusta: miten treenata, minkälaisia lenkkejä kannattaa tehdä? Entä lihaskuntotreenit: minkälainen salitreenaaminen on hyväksi juoksun kehittämiseen? Olen itse ihan aloittelija, mutta olis kiva alkaa pikkuhiljaa kasvattamaan juoksukuntoa. Haaveilen, että joskus hamassa tulevaisuudessa jaksaisin juosta pidempiä lenkkejä. Tsemppiä maratonille!

 • Heidi
  Posted at 15:30h, 15 May Reply

  Oi Kallion juoksurinki olisi mahtava! Mä kanssa kaipailisin juoksuseuraa. Nautin juoksusta niin paljon enemmän treenatessani vielä opiskelukaupungissa yliopistoaikoina juoksuseurassa. Nyt olen huomannut innostuksen laskeneen, kun olen vain treenaillut yksin. Jos kasaat porukan, niin tulen ehdottomasti mukaan!

 • Tiina
  Posted at 23:07h, 17 May Reply

  Voude! Miten ajattelit matkustaa Köpikseen? Mietin itse samaa maratonia, mutta alkoi mietityttää reissun hiilijalanjälki? Jätin sitten väliin, koska totesin, että mikään juoksu ei ole tollaisten lentomatkojen arvoinen. Tietty junallakin pääsee, mutta siihen ei olut itsellä tällä kertaa aikaa.

Post A Comment
Your comment will be visible after approval