16 lempeää tavoitetta uudelle vuodelle

 

 

Millaisia asioita haluat vuoden 2020 sisältävän? Mitä haluat saavuttaa? Mihin haluat keskittyä? Millaisia uusia tapoja haluat arkeesi? Millainen ihminen haluat olla?

En ole aina ollut tavoitteiden asettaja, mutta olen huomannut suuntaviivojen määrittämisellä olevan hyviä seurauksia. Jos uudelle vuodelle ei aseta minkäänlaisia tavotteita sitä saattaa jossain vaiheessa huomata istuvansa kyydissä, ilman että on hajuakaan mihin tässä ollaan menossa tai missä ollaan edes käyty. Go with the flow -asenne kuulostaa kieltämättä houkuttelevalta, mutta pitkällä aikavälillä lopputulos voi olla jotain muuta kuin mitä odotit.

Tavoitteet innostavat ja motivoivat. Hyvien tavoitteiden tehtävänä on edistää omia unelmiasi, tukea arvojasi ja vahvistaa hyvinvointiasi. Muistuttaa elämäsi suunnasta ja lisätä hallinnan tunnetta.

Lukkiuduttiin loppiaiseksi siskon uuteen ihanaan kotiin ja määritettiin tälle vuodelle omat henkilökohtaiset hyvän olon tavoitteet. Oma listani sisältää hyvinvointia tukevia tavoitteita ja uusia arkirutiineja, joista olen jokaisesta ihan tosi innoissani 🙂

 

 

Omat epävarmuudet esiin

Älä ole se tyyppi, joka kasvattaa paineita muille vaan se joka pyrkii innostamaan. Tuo esiin myös niitä omia “virheitäsi” ja epävarmuuksiasi – myös somessa. Enemmän hyväksymistä ja kiitollisuutta, vähemmän ruoskimista ja itsensä vertaamista muihin.

 

Arvomaailma

Palaa arvojesi äärelle säännöllisesti. Muistuta itseäsi siitä mikä merkitsee. Peilaa arvojasi omiin valintoihisi ja omaan tekemiseen säännöllisesti, niin työssä kuin vapaa-ajalla. Kyseenalaista, opi ja luovu tarvittaessa.

 

Tuumasta toimeen

Liian usein mietit, miten kiva olisi järkätä kotikirppis, tehdä yllätysvisiitti mummille tai ostaa kanelipulla yllätyksenä ystävälle. 2020 on toiminnan vuosi. Älä pelkästään mieti, vaan ryhdy toimeen – isoihin ja pieniin!

 

Puhelin lentokonetilaan

Puhelin menee lentokonetilaan 21:00-22:00 välillä joka arki-ilta. Ja aamulla kun heräät, toivota hyvää huomenta ja halaa ennen kuin kaivat puhelimen käteesi. Muutenkin olisi syytä vähentää turhaa luurilla roikkumista!

 

 

Kasvata yrttejä 

Aloita kasvattamaan yrttejä! Ja pidä niistä, sekä viherkasveistasi hyvää huolta!

 

Säännöllinen kylmävesiuinti

Avantoon ja saunaan jos ei nyt ihan joka viikko niin joka toinen viikko! Vaihtele paikkoja ja nauti!

 

Jooga 1 x viikossa 

Ilmottauduin viikottaiseen joogaan heti vuoden ekoina päivinä – finally! Tästä oon ihan tosi fiiliksissä!

 

 

Kehu päivässä

Ainakin yksi kehu päivässä -haaste aloitettu! Oli se sitten omistettu perheenjäsenelle, ystävälle tai tuntemattomalle bussipysäkille, kehuminen tekee aina hyvää!

 

Iloitse omista ja muiden onnistumisista

Tuuleta rohkeasti itsesi ja muiden kunniaksi. Se on ansaittua. Siitä tulee hyvä mieli kaikille!

 

Pureskele kunnolla

Hotkiminen on yksi syy kipeään vatsaasi. Keskity ruoan pureskeluun ja rauhoita tahtia!

 

 

Ruoanlaitto sunnuntai

Päätettiin, että joka sunnuntai-ilta kokataan poikaystävän kanssa yhdessä jotain uutta kasvisruokaa. Vastuu uuden reseptin etsimisestä vaihtuu vuoroviikoin. Tästä tulee kiva perinne! 🙂

 

Ryhti

Ryhdikkäämpi vuosi! Keskity työ- ja kävelyasentoon. Tee säännöllisesti sinulle annettuja liikkeitä ja kehon avauksia.

 

10 kirjaa vuodessa

Tavoite asetettu! Valitse kiinnostavia kirjoja, älä lue väkisin sellaista mikä ei nappaa.

 

Luonto ja vaeltaminen

Vuosi 2020 tulee olemaan ennen kaikkea tätä. Kaksi vaellusreissua jo buukattu <3

 

 

Meikkisiveltimet

Olen laiska meikkisiveltimien käyttäjä, mutta jälki on näillä aina parempaa ja olen jotnekin tosi paljon enemmän fiiliksissä koko lookista. 2020 on meikkisiveltimien vuosi!

 

Vaatteiden höyryttäminen

Vaatteet näyttää ja tuntuu niin paljon paremmilta (ja laadukkaammilta!) kun niitä on huollettu! Höyryttäminen tekee ihmeitä niin t-paidoille kuin rennoille kauluspaidoille. Ota höyrytin säännölliseen käyttöön!

 

 

 

xx Sara

11 Comments
 • Ellinoora
  Posted at 17:37h, 07 January Reply

  Hyviä tavoittei tälle vuodelle 🙂 Jos tuota kännykkää ei räpläisi niin paljon, löytyisi aikaa paljon enemmän tehdä kaikkea. Itse en tosin olisi vielä valmis vaihtamaan lomamoodia työmoodiin. Kunnon lomailija kun flunssa iskee vasta kun pitäisi tehdä hommia. xd Mun tärkein tavoite tälle vuodelle on saada keväällä kandi valmiiksi! Toivottavasti pääsen ja jaksan nauttia koulun ja kesätöiden ohella paljon muita kivoja juttuja!

  • Sara
   Posted at 20:35h, 07 January Reply

   Voi kiitos kommentista! <3 Siis tuntuu, että tosi moni on just nyt kipeenä. Tsemppiä sinne toipumiseen ja kevään huikeeseen tavoitteeseen! <3

 • Emma Forss
  Posted at 07:22h, 08 January Reply

  Toi lentokonetilaan laittaminen on ihan fiksu. Samoin just se että ei heti ekana sitä puhelinta nappaa käteen aamulla. Hyvä aloittaa ensin rauhassa ja sitten ottaa se. 🙂 Itse teen näin ja tykkään.

  • Sara
   Posted at 11:32h, 08 January Reply

   Ah, mahtavaa! Mä veikkaan että tää tulee tekemään mulle niin hyvää! <3

 • Mira Hanhikorpi
  Posted at 09:14h, 08 January Reply

  Lisätään tuonne kehulistaan, että kehu läheisten tai vieraiden lisäksi myös itselle päivittäin lisää varmasti hyvinvointia! 😊 Hyvin samankuuloisia juttuja kuin itselläni: puhelimen käytön vähentäminen (klo 20-07 puhelin saa olla koskemattomana, sekä esim ystävien tapaamisen tai luentojen ajaksi lentokonetila käyttöön!), itseni ja muiden huomioiminen positiivisin kommentein päivittäin, uudet ja säännölliset aamurutiinit.. Vaikka vuodesta on tulossa koulun ja harjoitteluiden osalta varmasti osin raskas, niin odotan innolla! Ihanaa uutta vuotta, Sara ❤️

  • Sara
   Posted at 11:41h, 08 January Reply

   Oi kuulostaa hei aivan ihanalta! Mahtavaa uutta vuotta ja tsemppiä kouluun ja harkkaan! 🙂

 • Vanha_Jeti
  Posted at 09:32h, 08 January Reply

  Öh, pitääkö vaellusreissut nykyään bookata jostakin? Eikö saa enää ottaa reppua selkään, karttaa käteen ja painua omin nokkineen maastoon ihan omin luvin?

  • Sara
   Posted at 09:45h, 08 January Reply

   Noo jos lähtee Norjaan ja Alpeille niin jonkunlaista etukäteisduunia pitää vähän tehdä 🙂

   • Vanha_Jeti
    Posted at 11:52h, 08 January Reply

    Kuulosti kovin joltain valmispaketilta. Omin nokkineni olen kierrellyt kolmesti Kebnekajset ja puolen tusinaa kertaa Brentan Dolomiiteilla roikkumassa ja kiipeilemässä Via Ferratoja. SINNE teidänkin kannattasi suunnata kun rotkojen reunat tuntuvat kiehtovan (ja kuvat ovat aivan toisesta maailmasta).

 • Johanna E
  Posted at 15:23h, 08 January Reply

  Itellä kävi 2019 niin, että tavoitteena oli SOMEton tammikuu ja 12 kirjaa vuodessa. Kun en käyttänyt ollenkaan sosiaalista mediaa yhtenä kuukautena, luin 4 kirjaa kuin huomaamatta! Osittain kyllä myös siks, että löysin yhden kivan kirjan ja päädyin lukemaan samalta tyypiltä myös kolme muuta.

 • Salli
  Posted at 18:18h, 09 January Reply

  Upeet tavoitteet! 🙌

  p.s. Osaatko sanoa, mistä tuo viimeisen kuvan kattokruunu on peräisin?

Post A Comment
Your comment will be visible after approval