Galaxy S8 – puhelin elämyksiä varten

DSC_6957-2.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Samsung

 

Samsung haastoi minut, Elisan ja Mariannan irtautumaan totutuista rutiineista ja nakkasi meille Malediivien reissulle mukaan uunituoreet Samsung Galaxy S8 -älypuhelimet. Tehokas, hyvällä kameralla varusteltu uusi Galaxy S8 vapauttaa aikaa ja auttaa keskittymään hetkessä elämiseen. Mukana ei nimittäin tarvitse kantaa erillistä kameraa tai massiivisia kuulokkeita, yksi laite ja sen näppärät lisävarusteet riittävät paremmin kuin hyvin, ja takaavat sinulle täyden elämyksen!

Samsung Galaxy S8 on vilahdellut pariin otteeseen jo somessani ja olenkin saanut teiltä jo aika paljonkin kysymyksiä siihen liittyen! Erityisen paljon olen saanut kommentteja parantuneesta kuvalaadusta Instagram-Storyissani ja snäpeissäni, joista kiitokset kuuluvat yksin Galaxy S8:lle.

Se, mitä ette ole ehkä huomanneet on, että myös iso osa Instagram-kuvistani on nykyisin kuvattu uudella puhelimellani! Valovoimainen F1.7 -aukkoinen objektiivi on niin laadukas, että Instagramissa kuvajälkeä on vaikea erottaa järjestelmäkamerasta. Malediivien reissulla painavaa järjestelmäkameraa ei tarvinnut joka käänteessä raahata mukana, vaan liikkeelle pystyi monesti lähtemään pelkällä puhelimella. Tällöin tulikin keskityttyä paremmin kokemiseen ja lomahetkistä nauttimiseen!

 

DSC_6978-2-checker.jpg

DSC_7047-3.jpg

 

Nyt olisi kuulkaas luvassa pieni katsaus tähän tuliterän puhelinmallini suosikkiominaisuuksiin, jotka jaksavat yllättää minua edelleen joka päivä. Kameran lisäksi papukaijamerkkejä satelee ainakin äänentoistosta, muotoilusta ja tietoturvasta. 

 

Kamera

Homma toimii oikeastaan samalla tavalla kuin järkkärilläkin kuvattaessa. Pro Mode -tilassa voi säätää ISO-lukua, suljinaikaa, värisävyjä, manuaalista tarkennusta ja valkotasapainoa. Valovoimainen F1.7-aukkoinen objektiivi ja kuvakennon suuremmat pikselit (1,4 µm) keräävät enemmän valoa heikoissakin valaistusoloissa.

Parannettu multi-frame -kuvankäsittely tekee selfie-kuvista teräviä ja yksityiskohtaisia. Kamera ottaa aina useamman kuvan ja yhdistää ne yhdeksi suuren tarkkuuden kuvaksi. 

 

DSC_6997-3.jpg

 

Kuulokkeet & äänentoisto

Musiikkia arvostavana on sanottava, että yksi siisteimmistä jutuista uudessa puhelimessani on juurikin musiikin kuuntelu. Ihan oikeasti, se on varsinainen elämys. Galaxy S8 tukee korkealaatuista 32-bittistä PCM- ja DSD64/128-äänentoistoa ja puhelimen mukana samassa pakkauksessa (!!) tulevat laadukkaat AKG-kuulokkeet tarjoavat ihan huippuluokan kuunteluelämyksen.

Tällaista bassoa en ole vielä nappikuulokkeilla koskaan kokenut. Kaikki ympärillä tapahtuva unohtuu hetkessä. Oikein odotan sitä hetkeä kun saan lähteä aamulla ulko-ovesta ja upottaa kuulokkeet korviini. Ratikkapysäkille kävellessä hymy on astetta leveämpi ja pää jammailee vaikka taivaalta ropisisikin vettä. Lenkilläkin tekee mieli juosta astetta kovempaa. Ei ole sattumaa, että viikon sisään on tullut juostua viisi lenkkiä 😀

 

DSC_7004-checker.jpg

DSC_6999.jpg

 

Muotoilu

Olen aivan rakastunut Galaxy S8:n Infinity-näyttöön. Suurella, reunoille leviävällä näytöllä on helppo navigoida ja kirjoittaa. Se on iso, muttei liian iso. Sarjojen katselu ja blogien selaaminen ei ole koskaan ollut näin mukavaa puhelimelta käsin! Puhelin on ihanan ohut ja kauttaaltaan sileä. Tyylikäs ulkoasu on minimalistisen hillitty. 

Puhelin kestää pölyä, vettä ja roiskeita, eli hikeä tai sadekuuroa ei tarvitse turhaan pelätä. 

 

Iirisskanneri & Kasvotunnistus

Suu loksahti auki kun kuulin näistä kahdesta. Nyt on tietoturva viety uudelle levelille. Puhelimen voi avata sormenjälkitunnistuksen lisäksi myös iiris- tai kasvotunnistimella. Molemmat toimivat myös hämärässä! Märät tai tahmeat sormet eivät ole enää este puhelimen avaamiselle!

 

Suorituskyky

Uuden 10nm-suorittimen ansiosta sovellukset käynnistyvät nopeammin, akku kestää pidempään ja virran kulutus on laskenut 20 prosentilla. Myös tiedostojen lataamista on tehostettu. Pikalatauksen ansiosta ei mene kauaakaan ennen kuin puhelin on taas täysissä voimissaan!

 

DSC_6949-5.jpg

Pictures: Elisa Lepistö

 

 

Miten puhelimen kanssa sitten pärjättiin Malediiveilla? 

Oma järjestelmäkamera jäi monta kertaa hotellihuoneeseen, sillä puhelimesta löytyvällä kameralla pärjäsi vallan mainiosti. Vaikka pakko myöntää, että alkuun tämä tuntuikin järjen vastaiselta. Sitä kun bloggaajana haluaa ikuistaa tällaisessa paikassa kaiken mahdollisen kameraansa.

Oli itse asiassa aika vapauttava fiilis liikkua noinkin visuaalisessa paikassa ilman järjestelmäkameraa. Puhe
limella kuvien nappailu on jotenkin paljon huolettomampaa. Eikä kuvia tule ehkä otettua niin paljon. Kuvauksen kohteeksi päätyvät ainoastaan ne oikeasti tärkeät hetket, koomisimmat tilanteet ja kauneimmat näkymät. Sitä tulee siis väkisin keskityttyä enemmän hetkessä elämiseen!

Iso kiitos Samsungille haasteesta. Musta tuntuu, että me pärjättiin tässä aika hyvin 😉

 

xx Sara

12 Comments
 • Vierailija
  Posted at 17:37h, 07 May

  Mun mielestä sun snäppistoorien kuvanlaatu on huonontunut 😀 voi johtua myös mun jonkunsortin asennevammasta samsungia kohtaan, nimittäin huomasin että sulla on uus puhelin ja heti laatu muka huononi.. 😀

  • saratickle
   Posted at 06:05h, 08 May

   Hmm hyvin kummallista!

 • Sininenn
  Posted at 21:26h, 07 May

  Olen team Samsung, mutta tää postaus oli jo melkoista hehkutusta! Kuulostaa hyvältä, mutta olisi ollut mielenkiintoista kuulla myös parannusehdotukset tai edes tarkempaa vertailua johonkin toiseen puhelimeen, mikä sulla on ollut.

  • saratickle
   Posted at 06:10h, 08 May

   Kiitos palautteesta! Just nyt oon niin rakastunut tähän monipuoliseen malliin, ettei mitään pahaa sanottavaa edes ole. Huomaan kuinka itsestäni on kuoriutunut melkoinen tekniikkanörtti ja olen koko ajan esittelemässä läheisilleni puhelimen ominaisuuksia.

   Mun mielestä silloin kun on oikeasti tyytyväinen, se pitää näyttää 🙂

   Edellinen puhelimeni Galaxy A5 oli sekin varsinainen loikkaus kaksi ja puoli vuotta vanhasta vanhasta iPhonesta tähän päivään, mutta GS8 on kyllä mun suosikkini nyt. 

 • AnnaSoooofia
  Posted at 07:33h, 08 May

  Whaaat, ISO, f-aukko ja valotuksen säätö kamerassa?! Vaikuttaa aika täydelliseltä luurilta. Oon itse ihastellut juuri tuota muotoilua, mutta nyt vasta innostuin ihan kunnolla 😀 Pakko saada uusi puhelin!!

  • saratickle
   Posted at 07:43h, 08 May

   haha jep! 😀 ja kyllä, mutoilu iskee täälläkin. Aika täydellinen puhelin!

 • HetaR
  Posted at 18:18h, 30 May

  moikka, olen iphone-uskollinen, joten luuria en kommentoi mutta kiinnostaa kyllä että mistä olet hankkinu noin hyvänmittaset treenihousut?

  • saratickle
   Posted at 08:21h, 31 May

   Heh, sitähän minäkin luulin olevani, mutta kuinkas kävikään!

   Housut on viiden vuoden takainen löytö edesmenneestä Kampin Nikestä!

 • RJ
  Posted at 11:29h, 31 May

  Olen huomannut saman, että varsinkin liikkuvassa kuvassa snappiesi kuvanlaatu on selkeästi aiempaa huonompi! :/

  • saratickle
   Posted at 13:23h, 31 May

   Hmm. Mikä puhelin sulla itselläsi on? Veikkaisin, että isommalle näytölle skaalautuva kuva huononee pienemmällä!

 • Vierailija
  Posted at 11:44h, 31 May

  Hämmentää miten blogimaailma on mennyt tällaiseksi. Mainostetaan täysin ilman vertailua, parannusehdotuksia tai kritiikkiä tiettyä tuotetta (ja saatu vielä ängettyä mainospostaukseen kuva, jonka ideana on vain ja ainoastaan jonkun äbsit. Kroppa ja paljas iho myy, surullista että tässäkin tapauksessa). Korreloiko teillä jotenkin mainoksista saadun palkkion suuruus sen kanssa, sanotteko tuotteesta mitään negatiivista vai mainostatteko ilman kritiikin häivää? Harvoin myöskään on yhtä kornia lukea jonkun tällaisen tuotteen auttavan keskittymään “hetkessä elämiseen”. En ymmärrä miten tämä kuvaus nyt kuvasi älypuhelinta yhtään.
  “Mukana ei nimittäin tarvitse kantaa erillistä kameraa tai massiivisia kuulokkeita, yksi laite ja sen näppärät lisävarusteet riittävät paremmin kuin hyvin, ja takaavat sinulle täyden elämyksen!”
  Eikö tämä kuvaus nyt koske melkein jokaista älypuhelinta joka markkinoilla on? :Dd

  • saratickle
   Posted at 13:39h, 31 May

   Me puhuttiin tästä just kollegoiden kanssa. Tuntuu jotenkin niin hullulta, että siinä vaiheessa kun on itse ihan aidosti fiiliksissä jostain uudesta jutusta (kuten minä tästä puhelimesta, kaikki lähipiirissäni voivat todistaa sen) koetaan sanani pelkästään “maksettuna mainoksena”. Pistää harmittamaan ihan tosissaan.

   Enhän minä herranjumala ylistä mitään turhasta. Mähän kaivaisin vaan kuoppaa itselleni ja suosittelisin teille jotain kehnoa tai keskikertaista, josta en itse oikeasti olisi fiiliksissä. Yhteistöiden suhteen minulla on aina vapaat kädet. Asiakas voi haluta postauksiin tietyn kulman, jota yleensä vieläpä pyöritellään aika pitkään itselleni sopivaksi, mutta minä olen se, joka valitsee sanat. Olisin siis yhtä hyvin voinut toteuttaa tämän yhteistyön niin, että kerron puhelimen ominaisuudet ja kuvaan tuotteen sanomatta siihen juuta tai jaata.

   Bloggaajana sitä odottaa kameralta tiettyä laatua ja tämän suhteen on tullut tosi tarkaksi. Yleensä mulla on aina kamerakalusto kuvausreissuilla messissä, missä tahansa liikunkin (runko, pari putkea, videokamera ja puhelin). On eri asia napata hyvälaatuisella puhelinkameralla yksi kuva, kun tehdä se monella eri laitteella. 

   Sama homma on omalla kohdallani musiikin suhteen. Olen kuunnellut musaa mieluiten isoilla kuulokkeilla äänenlaadun takia. GS8:ssa on molemmat kohdillaan – kamera ja AKG kuulokkeet. Mutta turhaan minä tässä yritän mitään todistella, jos et halua uskoa 😀 Kokeile niin ymmärrät mitä tarkoitan 😉