Ilmianna Helsingin paras pakopaikka

 

Kerroin kuukausi takaperin teille 5 AM clubista. Olen pitänyt uudesta rutiinistani nyt pari viikkoa vapaata. Ja nyt huom “pitänyt vapaata” eli siis keksimällä keksinyt syitä skipata aamulenkit ja -rutiinit: olen mennyt liian myöhään nukkumaan, räntäsade, duunireissut…

Rehellisesti sanottuna hieman pelkäsin, että tässä tulee käymään näin. Huomaan etten ole voinut yhtä energisesti kuin alkusyksystä ja se harmittaa suunnattomasti. Josko sitä olisi vihdoin aika ottaa itseään niskasta kiinni ja kääntää veneen keula takaisin oikeaan suuntaan.

Tänään nousin hieman aikaisemmin, 5 AM + 1,5H. Puin lämpimästi päälle ja hyppäsin pyörän selkään. Aamu oli ihanan kirpeä. Vesilätäköt olivat jäässä ja tienvarteen parkkeerattujen auton tuulilaseilla oli lunta kun pyöräilin seiskan maissa kohti Isoisänsiltaa ja Mustikkamaata.

 

  

 

Mustikkamaa on kilometrin päässä sijaitseva saari, johon karkaan yleensä haukkaamaan happea. Vaikka vastarannalla näkyy niin Kalasatama kuin Tuomiokirkko, pystyy luonnon ja sen vaikutukset silti aistimaan. Tykkään tulla tänne juoksulenkille tai kävelylle. Kesäisin iltauinnille tai ulkosalille. Tenniskenttiäkin löytyy.

Jos haluan vaihtelua Mustikkamaalle, suuntaan yleensä Lammassaaren ja Fastholman ulkoilupoluille. Nämä reitit on täynnä lintutorneja ja kaunista luontoa. Täydellisiä ulkoilumaastoja!

Tuntuu, että meikäläisen marraskuu kaipaa nyt uusia ulkoilualueita. Etenkin niille kortilla oleville aurinkoisille päiville. Siispä ajattelin kysellä apua teiltä. Jos sinä lähdet Helsingissä luontoon ulkoilemaan, mihin menet? Löytyykö sinulta vakio istuskelukallio tai tuttu juoksupolku? Ilmianna suosikkisi!

 

*takki saatu kampanjan yhteydessä: Peak Performance

 

 

Taivaalla ja merenpinnalla näkyi hattaran sävyjä. Aurinko nousi Korkeasaaren takaa. Mikä ihana päivän aloitus.

 

 

xx Sara

Tags:
7 Comments
 • Ilona Uusitalo
  Posted at 05:52h, 30 October Reply

  Meilahtelaisena omia suosikkeja Keskuspuisto, Seurasaari ja rantareitti Meilahdesta Ruoholahteen. Lauttasaaressa Vattuniemi on ihana ja Uutelassa tulee myös käytyä koiran kanssa. Helsingin ulkopuolella uusi tuttavuus Villa Elfvikiltä lähtevä ulkoilureitti Otaniemeen.

  • Sara
   Posted at 08:17h, 30 October Reply

   Eikä, voi kiitos! näistä! Mieletön lista! Osa tuttuja ja osa ihan täysin uusia. Kävin heti googlettelemassa! Josko Vuosaareen suuntaisi kelien salliessa viikonloppuna! <3 Me käytiin viime kesänä ekaa kertaa pyöräretkellä tuolla Otaniemen ulkoilureitillä, ihan mieletön!

 • Pakopaikka
  Posted at 07:14h, 30 October Reply

  Vuosaaressa Uutelan ulkoilualue ja siellä lounaaksi lohikeitto. Toinen paikka Vuosaaressa on Kallvikinniemi/Kallahti. Näissä paikoissa tulee käytyä viikosta toiseen, tietenkin helpottaa auton käyttömahdollisuus kun matkaa noihin kertyy noin 10km suuntaansa.

  • Sara
   Posted at 08:18h, 30 October Reply

   Uutela testiin, samoin lohikeitto! Iso kiitos sinulle vinkeistä! <3

 • Henna
  Posted at 08:29h, 30 October Reply

  Uunisaari ja Uunisaaren ja Liuskaluodon välinen betoni”silta”. Mantereen ja Uunisaaren yhdistävä silta taitaa tulla parin viikon päästä 🙂

 • Ode
  Posted at 12:27h, 30 October Reply

  Arabianrannan ja Vanhankaupunginkosken kautta Arboretumin ja Viikin peltojen läpi Herttoniemeen. Hertsikassa voi ottaa metron jos ei enää jaksa tai kiinnosta tai tulla Kulosaaren ja Kalasataman kautta. Tai voihan sieltä tulla Kulosaaren ja Mustikkamaan kautta. Vanhankaupunginkoskelta lähtee myös kivoja reittejä Vantaan jokea pitkin siitä Pikkukosken uimarannan ohi.

 • Katariina
  Posted at 14:25h, 30 October Reply

  Itse asun Vallilassa, ala-asteen kulmalla. Puu-Vallila sekä Kumpulan siirtolapuutarhan alue ovat omia ehdottomia lemppareitani! <3 Töölönlahti on aina varma, samoin Tokoinranta! Vuosaaren vanhat kivitalot ovat upeita myös. 🙂

Post A Comment
Your comment will be visible after approval