JUOKSUKOULU – 2 x treenit juoksuradalla

Sovittiin yhtenä aurinkoisena arkipäivänä juoksuvalmentajamme kanssa treenit Eläintarhan urheilukentälle. Ajattelin heti mielessäni, että Aki oli varmasti varannut meille radat käyttöön, siisti juttu. Paikalle saapuessamme totuus kuitenkin valkeni. Kaikkien vapaassa käytössähän nämä kaupungin urheilukentät tietysti ovat!

Satunnaisia tapahtumia lukuunottamatta urheilukentät ovat vapaata riistaa. Käytössä on vieläpä pukuhuoneet ja vessojakin löytyy. En varmasti ole ainoa, joka on epäröinyt urheilukentillä treenaamista, tyhjää täällä on nimittäin joka kerta ollut kun olen käynyt spurttailemassa. Eli juoksuharrastajat hoi, hyödyntäkää urheilukenttiä!

P4235872.jpg

Mitä juoksuradalla sitten kannattaa tehdä? 10km:n lenkkiä en 400m radalle itse lähtisi pinkomaan, mutta vauhtikiihtyvyys – ja intervallitreeneihin urheilukenttä soveltuu täydellisesti. Helpottavaa kun ei tarvitse tuijottaa sykemittarista matkaa. Ah, GPS:n vilkuilu kesken spurtin, se jos jokin on äärimmäisen rasittavaa. Etenkin jos tämä tapahtuu vähänkään suositummalla lenkkipolulla, jossa törmäysriski muihin ulkoilijoihin ja erityisesti heidän lemmikkieläimiinsä on kohtalaisen suuri 😀 Spurteista saa muutenkin enemmän irti hyvällä ja tasaisella juoksualustalla. Niin ja pakko se on myöntää, että ainakin meikäläisen kohdalla radalle astuessa sitä alkaa heti kuvittelemaan olevansa oikea juoksuammattilainen ja suoritushan paranee kuin itsestään 😀 

Päätin jakaa teille kaksi tyypillistä vk-treeniäni. Näitä molempia olen kevään aikana treenaillut useampaankin otteeseen! Haastan jokaisen testaamaan jompaa kumpaa lähikentällä! Lupaan, että saatte kivaa vaihtelua peruslenkkiin! 🙂

 

Juoksutreeni 1 – 200m vetoja

 • 10-15 min lämmittelyhölkkä. Hölkkäile urheilukentälle tai vedä alkulämppä kentällä!
 • Valitse viisi koordinaatioliikettä, tee jokaista 60m/20kpl (askelkyykkykävely, jalanheilautukset jne lisää liikkeitä videolla täällä)
 • 10 x 200m vedot, jokaisella vedolla vähän kiihdyttäen. Ensimmäinen veto reipasvauhtinen, viimeinen veto lähellä maksimia. 200m vedon jälkeen palautuksena löysää hölkkää/kävelyä 200m.
 • 10-15 min hölkkä loppuveryttelynä. 

 

Juoksutreeni 2 – 800m vetoja

 • 10-15 min lämmittelyhölkkä. Hölkkäile urheilukentälle tai vedä alkulämppä kentällä.
 • Valitse viisi koordinaatioliikettä, tee jokaista 60m/20kpl (askelkyykkykävely, jalanheilautukset jne lisää liikkeitä videolla täällä)
 • 6 x 800m vedot, jokaisella vedolla vähän kiihdyttäen. Varo lähtemästä liikkeelle liian kovaa. Viimeinen veto rento maksimi. Vetojen välissä palautteluna rauhallista kävelyä 200m.
 • 10-15 min hölkkä loppuveryttelynä

 

P4235848.jpg

 

Lue juoksukoulun aiemmat:

Opas juoksukenkien valintaan

Kööpenhaminan maraton – fiiliksiä juoksulta

Valmistautuminen maratonille

Tavoitteena maraton?

Peruskestävyys & Vauhtikestävyys

Penikkatauti, pistos kyljessä ja muut juoksijan vaivat

Juoksijan lihaskuntoharjoittelu

Koordinaatioharjoitteita juoksun tueksi

Testissä Adidas Ultra Boost

Tasotestaus

Playlist lenkille

Juoksutekniikka kuntoon

 

 

T. Sara

3 Comments
 • keskaritreenaaja
  Posted at 20:44h, 17 June

  Keskukenttä huudettu!! No ei siis, mut se on aina paras paikka treenata ihansamamitä 🙂

  • saratickle
   Posted at 05:22h, 18 June

   yaaazz! 🙂 Mä alan heilumaan vaan urheilukentillä tästä eteenpäin!

 • Niiina
  Posted at 13:26h, 18 June

  Jeee tää oli kiva postaus! Menee testiin ehottomasti 🙂 Kivaa juhannusta!!