Juoksun ABC

Aurinko on sulattanut lumet kaduilta ja hiekkatiet ovat kuivia (ainakin vielä). Tämä tarkoittaa yhtä asiaa: lenkkikausi on virallisesti alkanut! Lähdin mukaan Indiedaysin Motivaation maaliskuu -teemaan. Teemasivuilta löydät kuun aikana bloggaajien kirjoittamia loistavia hyvinvointiaiheisia postauksia!
Minun aiheeni on juoksu ja päätin kasata yhteen kysytyimmät juoksukysymykset joita mulle on koko blogihistoriani aikana teiltä tullut. En ole mikään varsinainen ammattilainen, mutta monen vuoden juoksuharrastajana voin ainakin vastata kysymyksiin omista kokemuksistani oppineena 🙂

 
Aloittelijalle
Millaisilla lenkeillä pitäisi aloittaa? En jaksa juosta oikeastaan yhtään!
– Vastaus kuuluu rauhallisesti ja lyhyitä lenkkejä. Juokse, kävele kun et enää jaksa ja juokse taas kohta. Koko harrastus loppuu mikäli se tuntuu tosi pahalta. Eli älä pakota itseäsi juoksemaan kokoajan, mutta haasta kuitenkin vähän! Jatka kävelyn ja juoksun vuorottelulla ja huomaat jonkun ajan päästä juoksevasi enemmän kuin aluksi 🙂 Itse aloitin lenkkeilyn ylä-asteen “meitsi ei harrasta mitään”-kauden jälkeen juurikin tällaisilla 2-5 km juoksu-kävelylenkeillä. Hyvää musaa korviin tai mukavaa lenkkiseuraa vierelle 🙂
Kuinka monta kertaa pitäisi viikossa käydä lenkillä ja kuinka pitkiä lenkkejä aloittelijan pitäisi tehdä, että kunto alkaa kasvaa nopeasti ja laihtuu?
– Tärkeää on osata kuunnella itseään. Sanoisin, että 2-3 kertaa viikossa lenkkeilyä alkuun! Ja suunnilleen noita 2-5km lenkkejä. Kasvattaa matkaa ja kertoja sitten sen mukaan mikä on fiilis 🙂 Lenkkeilyn rinnalle olisi hyvä saada myös lihaskuntoa. Esim kerran viikossa lihaskuntoa ja 2-3 lenkkiä voisi toimia alkuun!
Miten voisin aloittaa treenaamaan juoksua/kestävyyttä niin, että jaksaisin juosta sellaset 10-15km suht hyvää vauhtia 10km/h nopeutta?
-Mun mielestä on tärkeä edetä hiljalleen, eikä pakottaa itseään juoksemaan väkisin kovaa. Harjoitus palkitaan. 15km lenkki 10km/h vauhdilla vaatii tarpeeksi nestettä ja ruokaa alle. Juo vettä tarpeeksi n 1h ennen lenkkiä ja syö n. 2h ennen lenkkiä sopivasti kuituja!
 
Intervalli ja syketaso
Millä syketasolla kannattaa juosta että polttaa kaloreita mahd. hyvin ?
-Kaloreita palaa sitä enemmän mitä kovempi on vauhti. Täysiä ei kuitenkaan jaksa juosta pitkiä matkoja. Reippaat juoksulenkit kuluttavat kaloreita tehokkaimmin, mutta tietysti pituus myös ratkaisee. Suosittelen juoksemaan erilaisia lenkkejä. Pitkiä rauhallisia, lyhyitä intervalleja ja esim 45minuutin reippaita lenkkejä.
Miten intervalleja kuuluu juosta? ja kuinka pitkiä lenkkien tällöin pitää olla?
-Intervallilenkkejä on erilaisia. Oon joskus vedelly niin, että kesken lenkin vaan jotai lyhtypylväsvetoja, mutta nyt ollaan käyty juoksemassa poikaystäväni kanssa ihan kunnon intervalleja. Eli ollaan menty esim 300m pitkälle hiekkasuoralle ja juostu lyhtypylvään välejä niin, että alkuun kaks hölkäten, yks 80% vauhdilla, taas hölkäten jne. Samaa aina pari kertaa, jonka jälkeen lisätty nopeampia juoksupätkiä ja lopulta lyhennetty hölkkäosuuksia minimiin! Huh, että on muuten tehokasta ja erilaista treeniä!

 
Ongelmat lenkillä
Mistä voisi johtua, että minulla nykyään usein pistää juostessa sydämen tai alavatsan kohdalta? 
-Syynä voi olla väärä hengitystekniikka, liian vähän aikaa ruokailusta, liian kova vauhti, huono peruskunto? Näitähän löytyy. Mua itseäni pistää sillon kun ruokailusta on liian vähän aikaa, vähintään tunti ruokailusta! Myös tiukan juoksupuristuksen jälkeen on vaikeampi hengittää. Siskollani on sama ongelma kun sinulla, eikä syytä ole oikeastaan löytynyt. Välillä pistää ja välillä ei :/
Onks siul ikinä vaivannu juoksijan polvi? oisko mitää vinkkejä taltuttamaa sitä?
Onko sinulla koskaan sattunut polveen lenkillä? Onko kyseessä juoksijanpolvi?
-Mulla on ollu ongelmia polven kanssa joskus, etenkin maratoneilla, jollon on koskenut jokapaikkaan 😀 Nää helpottaa venyttelyllä tai juoksutauolla. Usein syynä on just ylirasittuneet lihakset, ärtynyt jänne, polven alueen tulehtunut limapussi tms!
Miksi mulla alkaa lenkillä aina sattumaan tohon säärien etuosaan ihan sikana?
-Kyseessä on juoksijoiden ikuinen ongelma: penikat. Tämä on yleistä etenkin aloittelijoilla, joiden jalat eivät ole tottuneet juoksuun. Vältä asfaltilla juoksua ja varmista oikeanlaiset juoksukengät! Kipulääkkeet, kylmähoito ja hieronta saattavat auttaa, mutta lepo on usein the ratkaisu.
Miten pystyy pitään juoksiessa hengityksen tasaisena? 
-Siihen kannattaa oikein keskittyä mikäli tuntuu hankalalta! Nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Rauhallisesti ja syvään! Tämä siis normaalilenkkeilyssä. Kovaa juostessa hengitys muuttuu pintapuoliseksi.
 
Ruokailu
Mitä syödä ja juoda ennen lenkkiä?
-Noin puoli litraa vettä ennen lenkkiä olisi hyvä saada esim 1h ennen juoksua. Iso lasillinen puolituntia ennen riittää yleensä mulle. Aamuisin saatan lähteä lenkille tyhjällä vatsalla, mutta silloin en voi juosta kovin pitkään! N. 1-2h ennen juoksua syön jotain kuitupitoista. Esim ruisleipää ja rahkan tai banaanin tms. Ei kannata syödä mitään kovin raskasta esim lihaa ettei ala pistämään!
Juotko palautusjuomaa lenkin jälkeen?
-Lenkin jälkeen tankkaan vettä. Riippuu lenkistä juonko palautusjuomaa vai en. Pitemmän jälkeen kyllä, kevyemmän jälkeen pärjään vedellä ja seuraavaksi syötävällä ruoalla. 
 
Tekniikka
Millainen on oikea juoksuasento?
-Juoksuasentoja näkee lenkkipoluilla jos jonkinnäköistä. Kuten kävelyasento, eroaa juoksuasentokin ihmisillä. Suora selkä, hartiat rentoina, kevyt ja joustava askel ja pää suorassa. Tässä varmaan selkeimmät! Jos oma juoksuasento huolettaa, kannattaa osallistua juoksukouluun tai ihan kuvata omaa juoksemista. Itse olen tehnyt molempia 😀
Millainen on oikea juoksuaskel?
-Mun mielestä oikea juoksuaskel on Sinun näköinen. Sopivan mittainen sulle ja joustava. Kevyt askel ei vaadi kovin paljon jalkojen nostelua, mutta jalat eivät saisi laahata maassakaan. Juoksuaskelia on niin paljon erilaisia, että tää riippuu kyllä ihan ihmisestä!
 
Venyttely
Miten venyttelet ennen ja jälkeen juoksulenkin?
-Ooh mä oon onneton venyttelijä. Lenkin jälkeen venyttelen kyllä jalat, mutta ennen lenkkiä harvemmin. Alkuvenyttely kannattaisi tehdä esim 5 min hölkän jälkeen ja lyhyitä venytyksiä!
Ja millaset alku/loppuverryttelyt kannattas tai ois hyvä tehdä?
-Liikkeelle rauhassa ja lopetus samallalailla! 🙂 

 
Juoksu ja treeni
Mitä juoksua tukevia liikkeitä kannattaa juoksijan treenata?
-Legendaariset liikkeet toimivat: loikat, polvennostojuoksut, hypyt jne ovat toimivia juoksua tukevia liikkeitä! Näitä on hyvä treenata aian sillontällön.
Eikö salilla jalkojen treenaus ja juoksu ole ristiriidassa keskenään?
-Tavallaan, jos teet tosi isoilla painoilla. Ja riippuu tietysti juoksumatkasta. Maratonille tähtäävän ei kannata keskittyä salilla pelkkiin pienien toistomäärien raskaisiin kyykkyihin. Kyllä painoja saa silti käyttää, kestävyystreenin kannalta toistot ja erilaiset toiminnalliset jalkatreenit toimivat parhaiten! 
Miten juoksu vaikuttaa eri lihaksiin, siis vaikuttaa varmaan eniten jalkoihin mutta voiko pelkällä juoksemisella saada esim. sixpäkin?
-Toki juoksussa myös vatsalihakset jännittyvät, mutta sixpack vaatii kyllä vatsalihastreeniä! Juoksun rinnalle olisi hyvä tehdä lihaskuntoa kerran pari viikossa, jotta kädet ja keskivartalo saisivat myös treeniä!
Millaista urheilua ehdottaisit juoksemisen tueksi että olis mahdollisimman tehokasta?
-Juoksun ohessa kannattaa treenata lihaskuntoa 1-2x viikossa. Esim keskivartalotreeni lenkin jälkeenkin toimii hyvin! Mä treenaan salilla jalkoja n. kerran viikossa ja käsiä/selkää/keskivartaloa n. 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi lenkkeilen 2-3 kertaa viikossa.
Jos haluaa timmiin kesäkuntoon niin pitäiskö aluks tehdä rasvanpolttolenkkejä matalammalla sykkeellä ja vasta laihduttuaan nostaa sykettä että sais lihaksia? 
-Mun mielestä on turha stressailla liikaa sykkeistä. Monipuolisuus ennenkaikkea. Ota pari kertaa viikkoon matalasykkeisiä lenkkipäiviä ja treenaa taas pari kertaa viikossa kovaa. Rasva palaa treenissä kuin treenissä eli huoletta voit aloittaa treenaamaan lihaksia samantien!
 
Varusteet
Millaiset juoksukengät ovat parhaat?
-Itse tykkään juosta kevyillä lenkkareilla. Juoksen pitempiäkin matkoja vaikkei varmaan saisi 😀 Maratoneilla mulla on kyllä ollut tukevammat kengät, mutta muuten lenkkeilen Niken Free tossuilla. Askel on kevyt ja juoksu huoletonta! Juoksukenkäasia puhuttaa aina. Mikäli emmit kengän kanssa, kysy rohkeasti urheilukaupassa!  
Parhaimmat vaatteet juoksulenkille kesällä ja talvella?
-Talvella paljon ohuita kerroksia, pipo, korkeakauluksinen juoksupaita, fleecevuoriset trikoot ja sormikkaat. Kesällä ehdottomasti sortsit! Sortsissa ja rennossa topissa juokseminen on parasta mitä tiedän. 
Pitääkö juomapulloa kantaa mukana?
-Pitkillä lenkeillä kesällä olisi hyvä muistaa tankata myös juoksun aikana. Juomavyöt on yksi vaihtoehto. Ite kuitenkin otan aina pankkikortin mukaan ja käyn ostamassa vichyä puolivälissä lenkkiä 🙂
Missä pidät musiikkisoitintasi lenkin aikana?
-Mulla on käsikotelo, johon saa puhelimen!

 * takki, kengät, housut Nike (saatu blogin kautta)

 
Juoksutottumukset
Mitä keskinopeutta juokset esim. 5km ja 10km lenkeillä?
-Yleensä juoksuvauhtini on 10-11km/h. Välillä vedän kovempaa ja välillä hitaampaa. Lyhyemmillä lenkeillä tulee juostua kovempaa ja pitemmillä ehkä vähän hitaampaa 🙂 Tekee hyvää välillä irtautua siitä omasta “perusvauhdista”.
Juoksetko yksin vai jonkun kanssa?
-Juoksen paljon poikaystäväni kanssa. Lenkkeily on myös mahtava tapa tavata ystäviä. Aina ei tarvi mennä kahville, lenkillä saa samalla kuntoilut hoidettua ja kuulumiset vaihdettua 🙂
Millaista musiikkia kuuntelet lenkillä?
-Riippuu lenkistä! Yleensä aika temmokasta settiä, välillä räppiä, iltalenkeillä jotain rauhallista 🙂
Aiotko juosta nyt tänä kesänä maratonia tai puolimaratonia?
-Kovasti tekisi mieli maratonille! Ehkä Helsingin maratonille elokuussa 🙂
Miten sulla pysyy juoksumotivaatio yllä?
-Eri vauhtiset lenkit, eri maisemat, eri pituudet, seura, musiikki, eri kellonajat. Näillä saa ihmeitä aikaan! 🙂
Miten montaa eri reittiä ja minkä pitusta lenkkiä juokset?
-Aika montaa. Helposti jumittuu kyllä pariin kolmeen, mutta jos alkaa kyllästyttämään, vaihdan maisemaa!
 
Jos heräsi lisää kysymyksi, pommittakaa! Vastaan mielelläni 🙂
 
-Sara

36 Comments
 • Annika
  Posted at 09:17h, 14 March

  Vitsit! Mulla on jo pitkään kutkuttanut takaisin lenkkipoluille (1,5 vuotta sitten penikat meni niin pahaksi että lopetin juoksun kokonaan) ja tää postaus + tuo ikkunan takana avautuva täydellinen kevätsää tekee nyt ehkä sen, että viikonloppuna on kokeiltava mitenkä taas lähtee 🙂 Toivottavasti ei tule se takatalvi!

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 09:53h, 15 March

   Penikat on kyllä pirulliset! Muutama ystävä kamppailee niiden kanssa joka kesä :/ Mut tosiaan tääki vaihtelee, yks juoksi mun kanssa maratoninkin 🙂 Toivotaan ettei sattuis! Ooh shit, takatalvi it is!

 • Katya
  Posted at 09:55h, 14 March

  Nyt oli hyvä postaus! Mulla on tavotteena saada kesällä vedettyä mun n. 6 kilsan lenkki juoksemalla/hölkäten ja onki ollu ihanaa päästä treenaan juoksua/hölkkää jo nyt sulilla hiekkateillä! Ja siis kerranki oon alkanu treenaan juoksua tollee rauhalliseti, etten pakota itteeni juokseen koko matkaa, vaan kävelen ku tuntuu siltä. Ja kyllä yllättävän nopeesti huomaa, että jaksaa juosta vähän pidempään ja se on jotenki vaivattomampaa, vaikkei ne juoksu-/hölkkäpyrähdykset oo välttämättä edes kilometriäkään vielä. 🙂

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 09:55h, 15 March

   Ihana kuulla, että on alkanu luistaa, jes! 🙂 TOi on niin palkitsevaa. Mun mielestä juoksu kantsii just alottaa vaan rauhassa eikä pakottaa väkisin mihinkään. Tosin oonki just sellanen fiilisurheilija. Sitten kun homma alkaa luistaa ja juoksu tuntuu vaivattomalta on kiva tehdä erilaisia treenejä ja haastaa kovemmille lenkeille! 🙂 Tsemppiä juoksupoluille, ja kiva jos tykkäsit postauksesta!

 • anniiii
  Posted at 10:41h, 14 March

  Kun sä oot tommonen sporttinen mimmi nii tuleeks sulle ikinä semmosta “hyi hitto ei tee yhtään mieli lähtee lenkille” tai ei tee mieli reenata?

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 09:58h, 15 March

   Tulee! Ja sitten en menekkään 🙂 Yleisesti kuitenkin tykkään niin paljon urheilusta, että fiilis sen aikana ja jälkeen on hyvä! Eli lähtemisen apuna on ajatella sitä fiilistä. Jo oon äsyny tai on parempaa tekemistä, jätän suosiolla väliin!

 • sanniii88
  Posted at 12:20h, 14 March

  Mä olen aina juossut aika paljon, kun yleisurheilutaustaa on pohjalla. Kesän jälkeen ei ole kyllä tullu lenkkeiltyä, kun aloitin salilla käymisen ja uimisen, mutta kyllä himottaa. Ainoo vaan, että astun todella pahasti linttaan, mistä syystä en vieläkään ole löytynyt juoksukenkiä joissa ei 2km jälkeen alkaisi jalkaterät huutamaan. Pitäisi varmaan vihdoinkin raahautua sinne lääkärille hankkimaan uudet pohjalliset niin pääsisi taas lenkille 🙂 Varsinkin kesällä ei oo kyllä mitään parempaa kun juoksu, talvella siitä menee hiihto!

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:00h, 15 March

   Mars lääkärille ja pohjalliset ehdottomasti! Kun ongelmat on pois edestä, tuntuu juoksukin niin paljon paremmalta 🙂 Voi keskittyä muuhun kun jalkakipuun. Mä oon myös kausiurheilija. Talvella enimmäkseen sisällä ja kesällä vois juosta vaikka kokoajan! 🙂

 • Johanna
  Posted at 13:17h, 14 March

  Olipas tosi hyvä postaus ja tarpeelliseen väliin! Aloitin säännöllisesti juoksun harrastamisen n. 3 kk sitten ja nyt oon jo ihan koukussa! (: siks kysyisinki et jos jaksaa juosta jo pidempiä matkoja ja kunto alkaa olla aika jees niin monta lenkkiä voi maksimissaan tehdä viikossa ilman et tulee rasitusvammoja? Mieli vetäis lenkkipolulle melkeen päivittäin mut se on varmaan aivan liikaa? 😀
  Oot upee ja hehkut positiivisuutta, parasta <3

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:03h, 15 March

   AIvan mahtava juttu! Hyvä sinä!! 🙂 Mä sanoisin että anna mennä vaan. Ei oo järkeä pidätellä jos fiilistä löytyy. Muista välipäivä ja juokse vaikka parina päivänä vähän rennompaa lenkkiä 🙂 Kiitos tuhannesti!

 • Linda
  Posted at 13:20h, 14 March

  Minkälaiset fiilikset sulle on jäänyt maratoneista? Itteä vähän kutkuttais juosta tulevaisuudessa mutta alotan kyllä puolimaratonista ja muutenki ois kiva olla kovassa kunnossa ku sellaselle lähtee. Tää on muuten ihan rääkkiä lukea juoksujuttuja samalla kun ulkona on mieletön sää ja ite oon taittanu nilkkani enkä oo kolmeen viikkoon pystyny juoksee turvotuksen ja nilkan kipeytymisen takia. Ihanaa kevättä ja mukavia juoksulenkkejä, sun blogi on mieletön kaikkine muoti- ja urheilujuttuineen! 🙂

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:09h, 15 March

   No tällä edellisellä oli aika erilainen loppu, mutta ekasta jäi tosi hyvä fiilis! Tukholmassa mulle oli noussu ilmeisesti flunssa/lämpöä laivan kovasta ilmastoinnista juuri kisapäivänä, enkä sen kaiken jännityksen ja innostuksen lomasta tätä ollenkaan tunnistanut. Myös keli oli jäätävä, kylmä ja satoi! Homma kostautui 33km kohdalla pyörtymiseen ja sairaalaan tiputukseen. Ensimmäinen maratoni oli niin huikea kokemus, että sen voimalla aion ehdottomasti jatkaa harrastustani 🙂
   Kantsii alottaa eka pienemmästä! Mutta ehdottomasti suosittelen maratoniakin. Oma vauhti kuitenkin ratkaisee koko homman. Eli käytännössä tää on mahdollista ihan jokaiselle. Ei vaan saa lähteä liian kovaa liikkeelle! Tsemppiä nilkan kanssa! Kyllä sä vielä ehdit juoksentelemaan 🙂
   Tässä muuten jutut maratoneilta:
   http://tickleyourfancy.indiedays.com/2013/06/03/tukholman-maraton-vahan-erilainen-loppu/
   http://tickleyourfancy.indiedays.com/2012/08/20/helsinki-city-marathon-2012/

 • miia
  Posted at 13:45h, 14 March

  onko juuso siis muuttanut helsinkiin kun kerrot tekstissä, että käyt nykyisin hänen kanssaan lenkillä? 🙂

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:17h, 15 March

   Lopullisesti tän kuun jälkeen, mutta tavallaan joo, täälä se on asustellut 🙂

 • violaa
  Posted at 15:20h, 14 March

  Tosi tarpeellinen postaus, kiitos vinkeistä! Mulla just on toi ongelma etten osaa hengittää oikein ja sit alkaa nipistämään alavatsasta:/ sit pitäis oikeen keskittyä siihen että hengittää oikein mutta mulla ainakin siitä lähtee into kun pitää keskittyä vaan hengittämään eikä voi juosta ns “vapaasti”.. muttahei kiitos vinkeistä, tuli ehdottomasti tarpeeseen!:)

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:18h, 15 March

   Tiedän tunteen. Harjoitus kuitenkin palkitaan ja kohta hengitys toimii jo hyvin. Malttia vaan 🙂 Tsemppiä lenkkipoluille ja tosi kiva kuulla, että pidit tätä tarpeellisena! 🙂

 • Elina
  Posted at 15:22h, 14 March

  Tää postaus osu niin loistavaan aikaan, kun just pari viikkoa sitten oon alottanu lenkkeilyn 🙂 kiitos siis näistä vinkeistä!

 • Janina
  Posted at 15:33h, 14 March

  Olipa inspiroiva postaus! Sait mutkin innostumaan lähtemään lenkille vaikka alunperin ei ollut tarkotus mennä tänään ollenkaan 🙂 Vaikka juoksenkin ympäri vuoden niin kyllä se kevätaurinko vaan aina saa innostumaan juoksusta ihan eri tavalla!

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:19h, 15 March

   Hahaa oikeesti! Kiva 🙂 Kevätaurinko on vaan <3

 • ira
  Posted at 18:40h, 14 March

  millaisilla kengillä ite juokset? onko sulla erilaisia kenkiä eri treenejä varten? ois kiva tietää tarkemmin! 🙂 suosittelisitko esim nike free runeja juoksukengiksi ja millaisille matkoille/pohjalle?

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:24h, 15 March

   Mä oon niin rakastunut niinhin kenkiin, että suosittelen niitä ihan kaikkialle 😀 Paljasjalkakengät eivät siis ole kovin tukevat, alkuun jalan lihakset saattavat kipeytyä. Mikäli sulla ei oo ilmenny mitään vikoja jaloissa, on nää ihan paras ratkaisu. Nykyään jotenki ahdistaa “tukevat lenkkarit”. Entä jos ne eivät sovikaan tukemaan just mun jalkaa? Siitä vasta virheasentoja syntyykin!
   Kevyet free-tossut sopii peruslenkeille. Mulla löytyy eri paksuisia free-kenkiä el ikevyitä kaikki, mutta pieniä eroja pohjalla. Jos lähden vetämään 20km lenkkiä saatan valitsen hieman tukevammat freet!

 • veera ruutu
  Posted at 19:35h, 14 March

  Hei! Tosi kiva postaus. Oisko sulla mitään tietoa sellasesta kun mulla joskus juoksiessa rupee olkapäähän pistämään aika pahasti. Nimenomaan juostessa ei esim. crosstrainerilla.

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:26h, 15 March

   Hmm! Eli se käden liikerata? Vaikkaan että olkapään alueen lihasten vahvistus vois auttaa. Siellä saattaa myös olla joku jumi tms. eli kantsii käydä näyttämässä urheiluhierojalle mikäli vaivaa pitkän.

 • Taija
  Posted at 23:05h, 14 March

  Tosi kiva postaus! Kiitos! 🙂 Tuli tosi tarpeeseen ja hyviä pointteja, sellasiakin mitä ei ois ite hoksannut kysyä..

 • Hilla
  Posted at 23:08h, 14 March

  Ihana postaus! Itse tekisi järjettömästi mieli alkaa taas juoksemaan, mutta polvet ja lonkat eivät vaan kestä enää. Vaikka aloittaisin kevyellä ja rauhallisella parin kilometrin hölkällä, muutaman sadan metrin jälkeen polvia vihloo jo aivan järkyttävästi. Jos kuitenkin jatkan lenkin loppuun saakka, voin olla varma että seuraavan kahden päivän ajan kaikki muukin liikunta on aivan tuskaa vihlovien polvien kanssa. Eikä johdu siitä, että en olisi liikkunut tai että peruskunto olisi huono, sillä minulla on erittäin pitkäaikainen ja vahva urheilutausta. Harmittaa todella todella paljon 🙁 Ja mitään rakennevikoja ei myöskään ole, kukaan ei ole osannut sanoa mistä johtuu. Oisko sulla jotain neuvoja tai kuullut vastaavista tapauksista/ovatko onnistuneet parantamaan kipunsa ja taas juoksemaan?

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 10:29h, 15 March

   Voi että, tosi harmillista 🙁 En oo kuullut kyllä vastaavia. Nää o närsyttäviä tilanteita kun syitä ei löydy. Mutta jos toi on tosi paha, niin sinuna selvittäisin. Ootko käyny fyssarilla tms?

 • Olivia Myllylä
  Posted at 14:34h, 15 March

  Miten sulla on noissa nike free tossuissa, kun mulla alkaa jalkapohjiin sattumaan jo ryhmäliikuntatunneilla. Aluksi luulin, että johtuu varmaan uudesta kengästä kun ei oo jalkaan muotoutunut, mutta nyt luulen, että siihen vaikuttaa kengän pehmeys ja keveys. On tosi inhottavaa treenata, kun menee treeni pilalle kun tulee jalkapohjat niin kipeiksi ja tekis mieli heittää kengät pois. Kannattaako niihin hankkia pohjalliset tai jotain? Ihmettelen, että kuinka pystyt niillä juoksemaan jos mulla alkaa tuntumaan jo ryhmiksillä ja kävelyssä 😀

 • Laura
  Posted at 16:56h, 15 March

  Mua ehkä vähän hävettää ja naurattaa, mutta ihan pokkana tässä kysyisin, että mitä mieltä olet siitä, että alushuosujen rajat näkyvät trikoista läpi? :–D Välillä tulee itselle sellanen olo, että äh onko tässä nyt kalsaritkin vaihdettava ennen lenkille lähtöä..

 • Jasmin
  Posted at 21:29h, 15 March

  Ihana postaus! Itse yritän mahdollisimman paljon käydä lenkillä ja niin pitäisikin myös sillä harrastan jalkapalloa, mutta tuntuu että ei aika riitä kun on viidesti harkat viikossa ja sitten vielä peli ja pitäisi olla lepopäivääkin. Missäköhän välissä minä kerkeisin?

 • anski
  Posted at 11:09h, 16 March

  Hei! mitäpä oot mieltä, että kannattaisiko minun ostaa sellaiset kunnon juoksukengät mitkä on suunniteltu minun jaloille? mulla oli vuosi sitten juoksin/hyppääjän polvi 1-2kk ja piti lopettaa juoksu siihen, kun kengät oli vanhat eikä tosiaan oltu mistään urheilukaupasta ostettu vaan cittarista muutamalla kympillä 😀 tahtoisin aloittaa juoksun uudelleen, mutta jotenkin se kynnys on suuri ku pelkään, että taas tulee se vamma ja sitte en voi salillakaan käydä :/ toisaalta jos kerralla satsais kunnon kenkiin niin ne kestäis, mut nyt kun on opiskelijabudjetti niin ei oo hirveenä varaa yli 100e kenkiin. Kiitos jo etukäteen jos vastaat tähän 🙂

 • Iida
  Posted at 11:13h, 16 March

  Mahtipostaus! Ai että, oot noussu mun ehdottomaksi blogiykköseksi tän monipuolisuuden takia. En ikinä osaa odottaa; mistä kirjoitat seuraavaksi. Sulla on mahtava asenne, oot todella hyvässä tikissä ja inspiroit mua painamaan joka kerta lenkillä ja salilla kovempaa. Upea tyyli ja kaunis mimmi! Voi hittolainen kun näille kehuille ei tuu loppua 😀 Jatka samaan rataan sara, oot mahtava!! <3

 • m
  Posted at 11:34h, 16 March

  Onko noi nike free mallit hyvä myös kävelylenkeillä vai onko pohja liian joustava ja pehmeä? Minkä malliset freet on susta parhaat, omistatko nike free3:set? Suosittelisitko kyseistä kenkämallia aloittelevalle juoksijalle,jos aikaisemmin ollut asicsen lenkkarit?

 • KatriinaIida
  Posted at 21:30h, 16 March

  Tosi hyvään aikaan tuli tämä postaus! 😀 Käyn kyllä salilla 2-4krt viikossa, mutta juoksu ei ole koskaan ollut mitään helppoa. Nyt ajattelinkin yrittää opetella “juoksemaan” kesään mennessä, Kiitos vinkeistä 🙂

 • Birdie
  Posted at 11:42h, 17 March

  Sun blogi on kyllä ehdottomasti inspiroivin ja monipuolisin mitä oon lukenu! Kiitos hyvistä vinkeistä ja jo pitkään juoksun aloittamista miettineenä taidankin mennä tänään kokeilemaan juurikin juoksukävely yhdistelmää 🙂