Pastan korvike: Papupasta

DSC_8267.jpg

Joko olette kuulleet papupastasta? Tai no, ei yllättäisi yhtään, että kaikki muut ovat käyttäneet tuotetta jo vuosi kausia kun sen sijaan meikäläinen heräilee tähän nyt 😀 Törmäsin tosiaan papupastaan vasta tällä viikolla kaupan hyllyjen välissä, kun yritin etsiä gluteenitonta ratkaisua illan pasta bologneselle. 

Rakastan pastaa, mutta koska siitä tulee usein turvonnut ja inhottava olo, olen luopunut siitä lähes kokonaan. Yleensä korvaan pastan riisillä tai vihanneksilla, mutta nyt näyttäisi siltä, että meikäläinenkin pääsee nauttimaan herkkupastoista! Jihuu!

Tuote käytännössä näyttää ja maistuu aivan tavalliselta pastalta, mutta todellisuus on jotain muuta: pelkkää papua ja vettä. Sillä sisältö on tavalliseen pastaan verrattuna eri, myös ravintoarvot eroavat vahvasti. Papupastassa proteiinia on peräti 43g ja hiilihydraattia 16g kun taas tavallisessa pastassa proteiinia on 13g ja hiilihydraattia 65g.

Asia, jota en ajatellut ihan loppuun asti oli se, että meikäläisen bolognesesta tulikin melko proteiinipitoinen 😀 Sillä papupasta on itsessään hyvin runsasproteiinista, se kannattaa yhdistää esimerkiksi vihanneksiin! Tomaatti-mozzarellan- ja avokadopastan ravintoarvot heilahtivat juuri parempaan suuntaan! Näitä on ehkä pakko kokeilla vielä tällä viikolla! 🙂

 

xx Sara

31 Comments
  • Ines
    Posted at 06:01h, 13 January

    Papupastaa en oo vielä kokeillut, riisi-kvinoa-pastaa kyllä! Joka sekin oli aivan suurenmoista ja koostumus tosi hauska! Kantsii kokeilla, luulisin että Ruohonjuuresta vois löytyä… Ja laita ihmeessä niitä sun kasvispastareseptejä tännekin, mulla on kamala lack of inspiration noiden kasvispastakastikkeiden kanssa!

    • saratickle
      Posted at 14:29h, 13 January

      Heeei wuhuu, kiitti, pitää ehdottomasti tsekata! 🙂

  • Miiaaa
    Posted at 08:01h, 13 January

    Mistä papupastaa löytyy ja onko minkä merkkistä? Kiitos vinkistä, pitää laittaa muistiin! 🙂

  • Juvosanna
    Posted at 08:30h, 13 January

    Moi Sara, kiitos laadukkaasta blogista, sulla on hyvää tekstiä ja mielenkiitoset aiheet, kuten tääkin, mutta yks juttu mua vaivaa: sillä-sanan käyttö. Osaat yhdistää taitavasti puhe- ja kirjakielen, mutta mun kielikorvaan särähtää esimerkiks tuo ‘sillä papupasta on proteiinipitoista…’ eikö koska ois parempi vaihtoehto, sanan ‘sillä’ merkitys ei toimi tämmösissä.
    Kiitos! 😀

    • saratickle
      Posted at 14:38h, 13 January

      Noo omaan korvaan ne on kyllä tässä yhteydessä ihan synonyymejä 😀 Voi toki olla, että tällä sanalla on alueellisia eroja, mutta meitsi on kyllä aina käyttänyt ja aion käyttää myös jatkossa, sori! 😀

      • Emilia M
        Posted at 23:18h, 13 January

        Ei tää kyllä oo mikään korvakuulojuttu saati alueellinen 😀 Sillä-sanalla ei voi aloittaa virkettä, koska-sanalla voi. 

        • saratickle
          Posted at 06:12h, 14 January

          Höh

  • Vierailija
    Posted at 09:48h, 13 January

    Papupastasta en oo kuullukkaan mutta suosittelen testaamaan riisipastaa, se on ihan ykkönen!! Prismasta ainakin saa Mamy merkkistä, sitä meillä syödään tavallisen makaroonin korvikkeena 🙂

    • saratickle
      Posted at 14:39h, 13 January

      cool! Muistiin!

  • amlpeppi
    Posted at 10:00h, 13 January

    En oo kuullut ikinä papupastasta! Löytyykö tota ihan normikaupasta? Ja osaatko sanoa hintaa? 🙂
    aboutmylife-peppi.blogspot.fi

    • saratickle
      Posted at 14:39h, 13 January

      Stockalta löytyi tämä ja ainakin ruohonjuuresta näköjään kun googletin. Oisko ollu 4e?

      • Pikkunyyx
        Posted at 14:46h, 13 January

        Papupasta on tosi jees! Itse oon ostanut ihan cittarista, hintaa tais olla vähän reilu 4e. Löytyy cittarista ainakin tuota vihreää papupastaa sekä mustaa papupastaa.

        • saratickle
          Posted at 06:24h, 14 January

          Jes luulis näiden löytyvän vähänkin isommista kaupoista 🙂

  • millis
    Posted at 13:42h, 13 January

    Superhyvä vinkki! Itsekin oon välillä etsinyt korviketta perus vehnäpastan korvikkeeksi, ja tää menee ehdottomasti kokeiluun! Kannattaa testata myös maissipastaa – maistuu ihan normaalilta pastalta, koostumus on samanlainen, mutta ilman gluteenia. 🙂

    • saratickle
      Posted at 14:40h, 13 January

      Hei siis täältähän avautuu mulle nyt aivan uusi maailma 😀 Näitä vaihtoehtojahan on vaikka millä mitalla! Maissipasta, testiin!

  • memmmi
    Posted at 13:51h, 13 January

    Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Tosin, mahtaakohan nää vaikuttaa vatsaan samalla tavalla kuin pavut iha papuinakin, mulla nimittäin nekin sen vehnän lisäksi aiheuttaa helposti kovin turvonnutta oloa ja pistää mahan sekaisin :/ Mutta muuten vaikuttaa melko loistavalta ravintosisältöineen päivineen.

    • saratickle
      Posted at 14:41h, 13 January

      Täytyy varmaan vaan testata. Mulla on nyt yksi kokeilukerta takana, eli sen perusteella ei hirveästi sanota mitään 🙂

  • Selina / Leijonaa mä metsästän
    Posted at 15:00h, 13 January

    Cool! Ihan uusi tuttavuus. Viime aikoina oon koittanut vähentää lihansyöntiä ankarasti ja tuntuu ihan mahdottomalta löytää hyviä proteiininlähteitä.

    • saratickle
      Posted at 19:33h, 13 January

      Sama homam täällä! Tää avas taas uusia ovia! 🙂

    • Emilia M
      Posted at 23:27h, 13 January

      Onko vegaanisivut tuttuja? Kyllähän vegaanista proteiinia on vaikka millä mitalla, ja esim. hampussa ja soijassa on melko täydellinen aminohappokoostumus. Proteiinia ei myöskään ole tarpeen syödä ihan siinä mittakaavassa kuin mitä nykyään toitotetaan, sitähän saa joka tapauksessa pieniä määriä oikeastaan kaikista kasviksista.

      Täältä lisätietoa: http://vegaanihaaste.fi/info/ravitsemus/

      Ja täältä vallan ihania reseptejä: http://vegaanihaaste.fi/reseptit/

      Ja täällä vielä vegaanitreenajan vinkkejä ja ravintovalmennusta: https://www.facebook.com/herkkutrikoissa

      • saratickle
        Posted at 06:22h, 14 January

        Varmasti vegaaneille nämä jutut on ihan tuttuja, mutta lihansyöjänä en itse ainakaan liian montaa proteiininlähdettä kasvispastaan tiedä 🙂 

        Proteiinin tarve on suoraan sidoksissa siihen, paljonko kulututat ja paljon liikkuvat sekä tavoitteellisemmin treenaavat tarvitsevat proteiinia luonnollisestikin enemmän. Oma päivittäinen proteiinintarve on hyvä tiedostaa. Perusvihanneksista proteiinia toki löytyy, mutta hyvinkin pienissä määrin 🙂

        • Emilia M
          Posted at 13:59h, 14 January

          No, vegaanikehonrakentajia maailmassa riittää. Niistä löytää helposti googlaamalla tietoa!

          Mut noin muuten sit tässä pientä listaa proteiinipitoisesta tavarasta: tofu, seitan, maapähkinävoi, tahini, pähkinät ja siemenet ylipäätään, pavut, herneet ja linssit ja niistä valmistetut hommelit kuten hummus ja falafel… Kvinoassakin on yllättävän paljon proteiinia! Jotkut tuntemani vegaanit sanovat elävänsä maapähkinävoilla 🙂 Kannattaa yhdistellä samalla aterialla eri proteiininlähteitä, niin aminohappokoostumus monipuolistuu. Esim. just hummus on hyvää, kun siihen tulee sekä kikherneitä että seesaminsiemenistä tehtyä tahinia.

          Kasvispastaan heittäisin varmaan joukkoon esim. kikherneitä ihan semmosenaan ja sit vaikka paahdettuja kurpitsansiemeniä!

          Lilyssäkin on hiljattain vegaaniksi ryhtynyt bloggaaja, täältä lisävinkkejä: http://www.lily.fi/blogit/anna-vihervaarasta/paivitetty-ruokavalio-ja-asiaa-vegaanin-ravitsemuksesta

  • Mirtsu
    Posted at 16:24h, 13 January

    Papupastat on ihan mahtavia. Toi on hyvää, mutta Palmuston kikhernenuudelit ja -pasta on mielestäni kyllä vielä parempaa. 🙂 Mikä parasta noi Palmuston pastat ja nuudelit jauhetaan Suomessa. Hinta on samaa luokkaa kuin noissa sun vinkkaamissa. Näiden papu- ja hernepastojen myötä on vihdoin voinut syödä hyvällä omalla tunnolla myös pestopastaa. 😉 Siihen kylkeen paahdettuja kirsikkatomaatteja. Nams!

    • saratickle
      Posted at 19:34h, 13 January

      Oi mahtavaa! ja mitä vielä, PESTOPASTA unohuii täysin listaltani!! Naaams! 😀

  • Ma Tilda
    Posted at 16:26h, 13 January
    • saratickle
      Posted at 06:23h, 14 January

      Oh my!!! <3

  • Emilia M
    Posted at 23:10h, 13 January

    Vegekaupasta löytyy noita kaikkia, edamamepastaa, kikhernepastaa, härkäpapupastaa… On nameja! http://www.vegekauppa.fi/kuivatuotteet/pastat?tm=verkkokauppa

  • Tattari
    Posted at 06:34h, 15 January

    Kannattaa kokeilla myös tattaripastaa, sitä olen löytänyt cittareista 🙂

  • Hanna Maria
    Posted at 18:08h, 16 January

    Kiitti muistutuksesta, papupastaa on pitänyt testata siitä asti kun bussipysäkeillä alkoi näkymään sen mainoksia 😀 Me käytetään paljon erilaisia gluteenittomia luomunuudeleita, jotka on tehty esim. mustariisistä, quinoasta, tattarista jne. Ihan sairaan hyviä! Ainakin Ruohonjuuresta löytyy. Merkki on King Soba 🙂

    • saratickle
      Posted at 06:56h, 18 January

      Cool! Kiitti vinkistä! 🙂