Pastan korvike: Papupasta 13 January, Jan 2016 - 05:00
Joko olette kuulleet papupastasta? Tai no, ei yllättäisi yhtään, että kaikki muut ovat käyttäneet tuotetta jo vuosi kausia kun sen sijaan meikäläinen heräilee tähän nyt 😀 Törmäsin tosiaan papupastaan vasta tällä viikolla kaupan hyllyjen välissä, kun yritin etsiä gluteenitonta ratkaisua illan pasta bologneselle.
Rakastan pastaa, mutta koska siitä tulee usein turvonnut ja inhottava olo, olen luopunut siitä lähes kokonaan. Yleensä korvaan pastan riisillä tai vihanneksilla, mutta nyt näyttäisi siltä, että meikäläinenkin pääsee nauttimaan herkkupastoista! Jihuu!
Tuote käytännössä näyttää ja maistuu aivan tavalliselta pastalta, mutta todellisuus on jotain muuta: pelkkää papua ja vettä. Sillä sisältö on tavalliseen pastaan verrattuna eri, myös ravintoarvot eroavat vahvasti. Papupastassa proteiinia on peräti 43g ja hiilihydraattia 16g kun taas tavallisessa pastassa proteiinia on 13g ja hiilihydraattia 65g.
Asia, jota en ajatellut ihan loppuun asti oli se, että meikäläisen bolognesesta tulikin melko proteiinipitoinen 😀 Sillä papupasta on itsessään hyvin runsasproteiinista, se kannattaa yhdistää esimerkiksi vihanneksiin! Tomaatti-mozzarellan- ja avokadopastan ravintoarvot heilahtivat juuri parempaan suuntaan! Näitä on ehkä pakko kokeilla vielä tällä viikolla! 🙂
xx Sara
Ines
Posted at 06:01h, 13 JanuaryPapupastaa en oo vielä kokeillut, riisi-kvinoa-pastaa kyllä! Joka sekin oli aivan suurenmoista ja koostumus tosi hauska! Kantsii kokeilla, luulisin että Ruohonjuuresta vois löytyä… Ja laita ihmeessä niitä sun kasvispastareseptejä tännekin, mulla on kamala lack of inspiration noiden kasvispastakastikkeiden kanssa!
saratickle
Posted at 14:29h, 13 JanuaryHeeei wuhuu, kiitti, pitää ehdottomasti tsekata! 🙂
Miiaaa
Posted at 08:01h, 13 JanuaryMistä papupastaa löytyy ja onko minkä merkkistä? Kiitos vinkistä, pitää laittaa muistiin! 🙂
saratickle
Posted at 14:33h, 13 JanuaryTää oli semmonen kun Edamame. Tämmönen: http://www.explore-asian.com/products/edamame-and-organic-mung-bean-fettuccine-6-pack.html#.VpZgB5OLQ00
Stockalta löytyi!
Juvosanna
Posted at 08:30h, 13 JanuaryMoi Sara, kiitos laadukkaasta blogista, sulla on hyvää tekstiä ja mielenkiitoset aiheet, kuten tääkin, mutta yks juttu mua vaivaa: sillä-sanan käyttö. Osaat yhdistää taitavasti puhe- ja kirjakielen, mutta mun kielikorvaan särähtää esimerkiks tuo ‘sillä papupasta on proteiinipitoista…’ eikö koska ois parempi vaihtoehto, sanan ‘sillä’ merkitys ei toimi tämmösissä.
Kiitos! 😀
saratickle
Posted at 14:38h, 13 JanuaryNoo omaan korvaan ne on kyllä tässä yhteydessä ihan synonyymejä 😀 Voi toki olla, että tällä sanalla on alueellisia eroja, mutta meitsi on kyllä aina käyttänyt ja aion käyttää myös jatkossa, sori! 😀
Emilia M
Posted at 23:18h, 13 JanuaryEi tää kyllä oo mikään korvakuulojuttu saati alueellinen 😀 Sillä-sanalla ei voi aloittaa virkettä, koska-sanalla voi.
saratickle
Posted at 06:12h, 14 JanuaryHöh
Vierailija
Posted at 09:48h, 13 JanuaryPapupastasta en oo kuullukkaan mutta suosittelen testaamaan riisipastaa, se on ihan ykkönen!! Prismasta ainakin saa Mamy merkkistä, sitä meillä syödään tavallisen makaroonin korvikkeena 🙂
saratickle
Posted at 14:39h, 13 Januarycool! Muistiin!
amlpeppi
Posted at 10:00h, 13 JanuaryEn oo kuullut ikinä papupastasta! Löytyykö tota ihan normikaupasta? Ja osaatko sanoa hintaa? 🙂
aboutmylife-peppi.blogspot.fi
saratickle
Posted at 14:39h, 13 JanuaryStockalta löytyi tämä ja ainakin ruohonjuuresta näköjään kun googletin. Oisko ollu 4e?
Pikkunyyx
Posted at 14:46h, 13 JanuaryPapupasta on tosi jees! Itse oon ostanut ihan cittarista, hintaa tais olla vähän reilu 4e. Löytyy cittarista ainakin tuota vihreää papupastaa sekä mustaa papupastaa.
saratickle
Posted at 06:24h, 14 JanuaryJes luulis näiden löytyvän vähänkin isommista kaupoista 🙂
millis
Posted at 13:42h, 13 JanuarySuperhyvä vinkki! Itsekin oon välillä etsinyt korviketta perus vehnäpastan korvikkeeksi, ja tää menee ehdottomasti kokeiluun! Kannattaa testata myös maissipastaa – maistuu ihan normaalilta pastalta, koostumus on samanlainen, mutta ilman gluteenia. 🙂
saratickle
Posted at 14:40h, 13 JanuaryHei siis täältähän avautuu mulle nyt aivan uusi maailma 😀 Näitä vaihtoehtojahan on vaikka millä mitalla! Maissipasta, testiin!
memmmi
Posted at 13:51h, 13 JanuaryKuulostaapa mielenkiintoiselta! Tosin, mahtaakohan nää vaikuttaa vatsaan samalla tavalla kuin pavut iha papuinakin, mulla nimittäin nekin sen vehnän lisäksi aiheuttaa helposti kovin turvonnutta oloa ja pistää mahan sekaisin :/ Mutta muuten vaikuttaa melko loistavalta ravintosisältöineen päivineen.
saratickle
Posted at 14:41h, 13 JanuaryTäytyy varmaan vaan testata. Mulla on nyt yksi kokeilukerta takana, eli sen perusteella ei hirveästi sanota mitään 🙂
Selina / Leijonaa mä metsästän
Posted at 15:00h, 13 JanuaryCool! Ihan uusi tuttavuus. Viime aikoina oon koittanut vähentää lihansyöntiä ankarasti ja tuntuu ihan mahdottomalta löytää hyviä proteiininlähteitä.
saratickle
Posted at 19:33h, 13 JanuarySama homam täällä! Tää avas taas uusia ovia! 🙂
Emilia M
Posted at 23:27h, 13 JanuaryOnko vegaanisivut tuttuja? Kyllähän vegaanista proteiinia on vaikka millä mitalla, ja esim. hampussa ja soijassa on melko täydellinen aminohappokoostumus. Proteiinia ei myöskään ole tarpeen syödä ihan siinä mittakaavassa kuin mitä nykyään toitotetaan, sitähän saa joka tapauksessa pieniä määriä oikeastaan kaikista kasviksista.
Täältä lisätietoa: http://vegaanihaaste.fi/info/ravitsemus/
Ja täältä vallan ihania reseptejä: http://vegaanihaaste.fi/reseptit/
Ja täällä vielä vegaanitreenajan vinkkejä ja ravintovalmennusta: https://www.facebook.com/herkkutrikoissa
saratickle
Posted at 06:22h, 14 JanuaryVarmasti vegaaneille nämä jutut on ihan tuttuja, mutta lihansyöjänä en itse ainakaan liian montaa proteiininlähdettä kasvispastaan tiedä 🙂
Proteiinin tarve on suoraan sidoksissa siihen, paljonko kulututat ja paljon liikkuvat sekä tavoitteellisemmin treenaavat tarvitsevat proteiinia luonnollisestikin enemmän. Oma päivittäinen proteiinintarve on hyvä tiedostaa. Perusvihanneksista proteiinia toki löytyy, mutta hyvinkin pienissä määrin 🙂
Emilia M
Posted at 13:59h, 14 JanuaryNo, vegaanikehonrakentajia maailmassa riittää. Niistä löytää helposti googlaamalla tietoa!
Mut noin muuten sit tässä pientä listaa proteiinipitoisesta tavarasta: tofu, seitan, maapähkinävoi, tahini, pähkinät ja siemenet ylipäätään, pavut, herneet ja linssit ja niistä valmistetut hommelit kuten hummus ja falafel… Kvinoassakin on yllättävän paljon proteiinia! Jotkut tuntemani vegaanit sanovat elävänsä maapähkinävoilla 🙂 Kannattaa yhdistellä samalla aterialla eri proteiininlähteitä, niin aminohappokoostumus monipuolistuu. Esim. just hummus on hyvää, kun siihen tulee sekä kikherneitä että seesaminsiemenistä tehtyä tahinia.
Kasvispastaan heittäisin varmaan joukkoon esim. kikherneitä ihan semmosenaan ja sit vaikka paahdettuja kurpitsansiemeniä!
Lilyssäkin on hiljattain vegaaniksi ryhtynyt bloggaaja, täältä lisävinkkejä: http://www.lily.fi/blogit/anna-vihervaarasta/paivitetty-ruokavalio-ja-asiaa-vegaanin-ravitsemuksesta
Mirtsu
Posted at 16:24h, 13 JanuaryPapupastat on ihan mahtavia. Toi on hyvää, mutta Palmuston kikhernenuudelit ja -pasta on mielestäni kyllä vielä parempaa. 🙂 Mikä parasta noi Palmuston pastat ja nuudelit jauhetaan Suomessa. Hinta on samaa luokkaa kuin noissa sun vinkkaamissa. Näiden papu- ja hernepastojen myötä on vihdoin voinut syödä hyvällä omalla tunnolla myös pestopastaa. 😉 Siihen kylkeen paahdettuja kirsikkatomaatteja. Nams!
saratickle
Posted at 19:34h, 13 JanuaryOi mahtavaa! ja mitä vielä, PESTOPASTA unohuii täysin listaltani!! Naaams! 😀
Ma Tilda
Posted at 16:26h, 13 JanuaryTässä yksi suosikki:
http://casarocchi.blogspot.fi/2012/11/pasta-con-le-zucchine-kesakurpitsapasta.html?m=1
saratickle
Posted at 06:23h, 14 JanuaryOh my!!! <3
Emilia M
Posted at 23:10h, 13 JanuaryVegekaupasta löytyy noita kaikkia, edamamepastaa, kikhernepastaa, härkäpapupastaa… On nameja! http://www.vegekauppa.fi/kuivatuotteet/pastat?tm=verkkokauppa
Tattari
Posted at 06:34h, 15 JanuaryKannattaa kokeilla myös tattaripastaa, sitä olen löytänyt cittareista 🙂
Hanna Maria
Posted at 18:08h, 16 JanuaryKiitti muistutuksesta, papupastaa on pitänyt testata siitä asti kun bussipysäkeillä alkoi näkymään sen mainoksia 😀 Me käytetään paljon erilaisia gluteenittomia luomunuudeleita, jotka on tehty esim. mustariisistä, quinoasta, tattarista jne. Ihan sairaan hyviä! Ainakin Ruohonjuuresta löytyy. Merkki on King Soba 🙂
saratickle
Posted at 06:56h, 18 JanuaryCool! Kiitti vinkistä! 🙂