Pura Vida – motto, josta meillä kaikilla on opittavaa

 

Kuulet sen hedelmäostoksilla, bussissa ja ravintolassa. Ennen ja jälkeen keskustelujen, välillä keskelläkin. Tuntematon huikkaa sen kun kävelee kadulla vastaan. 

Pura Vida” on Costa Rican motto. Siihen törmää ihan kaikkialla. Suora suomennus on puhdas tai yksinkertainen elämä, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Päätin kysellä ja tarkkailla – miten motto näkyy paikallisten elämässä ja asenteissa?

Pura Vida on ennen kaikkea oikeisiin asioihin keskittymistä. Arvostusta, kiitollisuutta, kohteliaisuutta ja tervettä huolettomuutta. Huolehtimista. Omaa ja ympäröivää elämää kunnioitetaan – niin ihmisiä, luontoa kuin eläimiäkin. Turhalle murehtimiselle tai stressaamiselle ei anneta tilaa, vaan oma energia käytetään aidosti tärkeisiin asioihin.

Costaricalaisten elämänasenteesta meillä kaikilla on takuulla opittavaa. Fokus oikeisiin asioihin. Enemmän hyviä arvoja tukevia ajatuksia ja tekoja negatiivisten tilalle. Enemmän ympäröivän elämän arvostusta. Pura vida on ollut minulla kirkkaana mielessä nyt parin viikon ajan, ja lupasin että pyrin muistuttamaan siitä itseäni jatkossakin. Täydellinen motto uudelle vuosikymmenelle!

 

    

 

Psst. Paikallisilla on tapana ottaa koirat mukaan aamu- ja iltasurffille. Koirat temmeltävät vapaana rannassa ja rantavedessä sen aikaa kun omistajat surffaavat aalloilla <3

 

 

xx Sara

6 Comments
 • Torey
  Posted at 22:47h, 16 December Reply

  Mä vaan mietin, että onkohan pura vida, kuten Espanjan mañana helpompaa just noissa lämpimämmissä ja aurinkoisemmissa maissa, kuin täällä pimeässä, kylmässä ja kosteassa pohjolassa. 😅
  Että onko se vaan jotenkin täysi mahdottomuus saada noita asenteita tänne, niin hyvää kuin se toisinaan tekisikin!

  https://naissanelioissa.wordpress.com

  • Roosa Koivula
   Posted at 10:33h, 17 December Reply

   Samaa mietin 😀

  • Sara
   Posted at 11:21h, 17 December Reply

   Ei se takuulla yhtä helppoa ole, mutten usko että mahdotontakaan 🙂 Vaatii asennoitumista!

 • Emma Forss
  Posted at 14:32h, 26 December Reply

  Ihana fiilis näissä kuvissa <3

 • Minna
  Posted at 13:59h, 03 January Reply

  Saanen tiedustella kirjan nimeä, jota luet? 🙂

 • juliaana
  Posted at 21:03h, 15 July Reply

  Millä kameralla kuvat on otettu ja millä ohjelmalla editoitu?😍😍ihania

Post A Comment
Your comment will be visible after approval