Selviytyjät 2020 – viidakosta metsään

 

Oli tuiki tavallinen helmikuinen torstai-ilta kun istuin toimistolla. Meili kilahti. Näin ponnahdusikkunalta capslockilla kirjoitetun otsikon: SELVIYTYJÄT 2020. Kädet alkoivat tärisemään, vatsaa pisti.

Olen monta kertaa sanonut Selviytyjien olevan tv-ohjelma, johon ihan tosissani haluaisin päästä mukaan. Tällaiselle aktiviteetteja rakastavalle kilpailuhullulle toinen toistaan kiinnostavammat pelikentät lienee se suurin motiivi.

Lähtöön on enää reilu viikko. Se ei ole yhtään mitään. Etenkään kun kisaa jo koronan vuoksi keväällä siirrettiin. Ja näkyypä poikkeusolot järjestettävässä kisassakin: Filippiinien sijaan julkisuudesta tutut henkilöt matkaavat tänä vuonna kohti pohjoista erämaata. Myös tämä muutos tuo kiinnostavan twistin koko touhuun. Millainen kokemus Selviytyjät tulee olemaan kun viidakko vaihtuu metsään? Ilmastoon adaptoitumisesta ei tarvitse stressata, mutta vesi on kylmää, yöt on viileitä ja hyttysiä riittää. Entä nälkä? Se varmasti lisääntyy viileämmissä olosuhteissa?

 

 

Olen yrittänyt parhaani mukaan valmistautua koitokseen. Treenannut nopeutta, ketteryyttä, tarkkuusheittoa, erätaitoja, tulentekoa, laavun rakennusta, uintia, palapelejä. Olen tankannut, katsonut aikaisempia jaksoja, harjoitellut neuvottelutaitoja, hionut strategiaa ja selvittänyt alueen kasvustoa. Silti koen, etten ole valmistautunut riittävän hyvin. Mutta toisaalta, voiko tähän kisaan koskaan valmistautua riittävän hyvin?

Suurin osa valmistumisesta on mennyt kuitenkin väliin jäävän työrupeaman kanssa. Totaalinen blackout viideksi viikoksi (ei puhelinta, eikä läppäriä mukana) on yrittäjälle kohtalaisen raju pommi. Toisaalta olen ihan hullun innoissani tästä.

Mikä tulevassa koitoksessa pelottaa eniten? Juoniminen, valehtelu, koti-ikävä, kylmä ja nälkä. Pelottaa, että joudun lähtemään kotiin ekojen joukossa, koska en millään haluaisi jättää kisaa kesken heti alkumetreillä. Ärsykkeiden uupuminen toisaalta kiehtoo ihan valtavasti ja samalla vähän myös pelottaa. Jännittää millainen porukka tulee olemaan. En tiedä tässä vaiheessa vielä yhtään ketä on lähdössä.

Uskon, että Selviytyjät tulee olemaan itselleni ennen kaikkea kasvattava kokemus. Mulla on kova kuori, mutta sisältä olen melkoinen herkkis. Muiden tarkkailun lisäksi aion tarkkailla myös itseäni ja tutkiskella omia tunteitani. Aion muistuttaa itseäni jatkuvasti siitä, että tämä kaikki on peliä. Tulen olemaan reissussa oma itseni ja pyrin parhaani mukaan pysymään ahkerana, harkitsevana ja nöyränä. Jos tästä selviän, selviän takuulla mistä tahansa.

Mun kanavista ja meilistä tulee Selviytyjien aikana huolehtimaan ihana assarini Johanna. Sisältöä ilmestyy elokuussa meiltä molemmilta! Jossu tulee esittelemään ainakin oman kotinsa ja listaamaan Helsingin parhaat kirppikset!

 

 

 

xx Sara

Tags:
13 Comments
 • Mira
  Posted at 11:33h, 29 July Reply

  Siis mä en ikinä ees kommentoi mihinkään, mut nyt!!! Selviytyjien instasta selasin et ketä sinne tänä vuonna on menossa ja siinä vaiheessa kun sun naama ilmestyi ruudulle ni ihan spontaanit riemunkiljahdukset kyllä kaikui ilmoille. Oon lukenut sun blogia vaan satunnaisesti, lähinnä seuraillut instassa. Mut oon niin fiiliksissä sun puolesta tästä et en ees tajuu! Sovit niin hyvin tohon formaattiin et ei järkee. Täältä kaikki peukut pystyyn sun puolesta, ihan mieletöntä!

  • Sara
   Posted at 10:07h, 31 July Reply

   Hei ihan mahtavaa!!Kiitos paljon :)!

 • Minna S
  Posted at 13:39h, 29 July Reply

  Hei vitsit miten siistiä että oot mukana!!! Tsemppiä ja onnea matkaan😊

  • Sara
   Posted at 10:08h, 31 July Reply

   Woopwoop kiitos! 🙂

 • Selviytyjät-kilpailijan somepäivitykseen livahti tieto ohjelman kuvauspaikasta – paljastuiko tarkoin varjeltu salaisuus vahingossa? – Suomi
  Posted at 16:23h, 29 July Reply

  […] Sara Vanninen puolestaan julkaisi keskiviikkona blogissaan tekstin, jossa niin ikään kertoo osallistumisestaan […]

 • Jules
  Posted at 19:56h, 29 July Reply

  Wow! Nyt oli kova uutinen! Huippua, että olet mukana! Katsoin osallistujien listaa Iltalehdestä ja olet ehdottomasti voittajasuosikkini! Mukavaa seikkailua! Tulipas monta huutomerkkiä.. 😛

  • Sara
   Posted at 10:22h, 31 July Reply

   Ihanaa!! Kiitos paljon 🙂

 • Anna
  Posted at 17:11h, 30 July Reply

  Tää on formaatti, jota en vaan joukkuepelaajana ymmärrä. Kaikki se selän takana juoniminen ja selkään puukottelu, kuka haluaa sellasta? Etenkin kun ääriolosuhteissa pitäis nimenomaan just pystyä luottamaan ja pelaamaan yhteen, heikointa tukien. Mutta tsemppiä silti kisaan.

  • Sara
   Posted at 10:21h, 31 July Reply

   Kiitos tsempeistä!

 • Sanni Inovaara
  Posted at 23:20h, 30 July Reply

  Onpa siistiä!! Onnea matkaan jo nyt! Ihan huikeeta, että oot mukana 🙂

  • Sara
   Posted at 10:20h, 31 July Reply

   Kiitos tsempeistä 🙂

 • Mariam
  Posted at 16:20h, 01 August Reply

  En ole aiemmin katsonut kyseistä ohjelmaa, mutta nyt kyllä katson. Ja jännitän puolestasi…Milloin sen esittäminen mahdollisesti alkaa?

 • HidasTauko
  Posted at 22:18h, 02 August Reply

  Todella upeata, kun Selviytyjät on pohjoisen erämaassa. Katson varmasti. Tsemppiä Sinulle!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval