Testissä hiusravintolisä: Kokemuksia kuukauden käytön jälkeen

DSC_5633.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Orion Pharma

 

Terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkitystä ei voi liikaa korostaa. Se vaikuttaa meihin kokonaisvaltaisesti, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ravitsevan ruokavalion merkitys on olennaista myös hiusten hyvinvoinnille: elinvoimaiset ja terveet hiukset tarvitsevat tiettyjä ravintoaineita. Jotta hiuksesi saisivat, mitä tarvitsevat, voi oikeiden ravinteiden saamista helpottaa hiusravinteiden avulla.

Tasan kuukausi sitten aloitin syömään Biorion-hiusravintolisää. Kyseessä on tosiaan suomalainen, apteekissa myytävä hiusravintolisä, joka sisältää hiuksille tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Kerran päivässä nautittava kapseli sisältää runsaasti biotiinia, seleeniä ja sinkkiä, jotka vahvistavat hiuksia ja kynsiä sisältäpäin.

 

DSC_5741.jpg

DSC_5605.jpg

DSC_5678.jpg

 

Kuluttajatestin tulokset paljastivat, että jopa 90 % kokee hiustensa hyvinvoinnin parantuneen kahden kuukauden Biorion-hiusravintolisän käytön jälkeen. Tuotetta myydäänkin kahden kuukauden annospakkauksessa, eli kokeilujaksoani on oikeastaan jäljellä vielä puolet. 

Ensimmäinen kuukausi hiusravintolisän kanssa on sujunut mutkatta. Kapseli on ollut helppo lisätä aamurutiineihin ja olenkin muistanut ottaa sen joka aamu (!!). Kapselin lisäksi olen pessyt hiukseni noin neljä kertaa viikossa Biorionin tuuheuttavalla ja ravitsevalla shampoolla ja hoitoaineella.

Mutta sitten se tärkein, eli olenko huomannut muutoksia hiusteni tai kynsieni hyvinvoinnissa jo ensimmäisen kuukauden käytön jälkeen? Vastaus kuuluu kyllä. Erityisesti kynsieni. Ne eivät lohkeile samalla tavalla kuin aikaisemmin, vaan tuntuvat vahvoilta ja hyvinvoivilta. En malta odottaa mikä on tilanne kuukauden päästä! 

Terveet kynnet ovat inspiroineet pitämään hyvää huolta myös käsien ihosta. Vaikka eletäänkin vuoden kuivinta aikaa, ovat käteni pysyneet hyvässä kunnossa. Jokailtaiseen käsienhoitorutiiniin kuuluu käsirasvan lisäksi kynsiöljy. 

Hiusteni kunnosta osaisi sen sijaan kertoa tässä vaiheessa paremmin luottokampaajani, hiusguru Simo, jonka tuolissa en ole valitettavasti tammikuun aikana vieraillut. Mutta luulempa, että toisen kuukauden hiusravintolisän käytön jälkeen huomaan selvän eron hiuksissani minäkin 🙂 

 

DSC_5724-2.jpg

DSC_5750.jpg

DSC_5697.jpg

Pictures: Kaisa Turunen, edit by me

 

xx Sara

11 Comments
 • Vierailija
  Posted at 05:52h, 03 February

  Kynsissä eron varmasti huomaa, mutta hiuksilla menee yleensä useita kuukausia reagoida ruokavalion, elämäntilanteen, ravintolisien ym. muutoksiin. Naurattaa tän yhteistyön tiimoilta kun muutama bloggaaja on jo hehkutellut valtavaa muutosta hiuksissaan alle kuukauden jälkeen – se kun ei ole mahdollista 😀 Eikö sulla muuten raskas blondaaminen kuluta hiusta niin, että olisit harkinnut värjäämisestä luopumista? Ootko huomannut ylipäänsä eroa hiusten kunnossa verrattuna aikaan, jolloin et vielä värjännyt tukkaa kokoblondiksi (muistelen että sulla on joskus ollut luonnollisempi väri)?

  • Vierailija
   Posted at 07:07h, 03 February

   Piti kommentoida juuri samaa. 😀 Itsellä lähti viime vuonna paljon tukkaa stressaavan elämäntilanteen vuoksi. Otin avuksi saman kaltaisen apteekista saatavan ravintolisän. Nyt n. 6 kk myöhemmin pystyn sanomaan, että uusi kasvava hius on muuta hiusta vahvemman oloista. 🙂

   • saratickle
    Posted at 13:27h, 03 February

    Ah, mahtava kuulla hyvistä kokemuksista! Innolla odotan mitä omalle pehkolle käy 🙂

  • saratickle
   Posted at 13:26h, 03 February

   Joo ei kyllä alle kahdessa kuukaudessa pitäisi eroja huomata kuin korkeintaan ehkä kampaajan. 2-6kk menee hiustyypistä riippuen!

   Mä en värjää hiuksiani kun kolmesti vuodessa. Väri on aika vaalea ihan omasta takaa ja aurinko vaalentaa sitä entisestään 🙂

   • saratickle
    Posted at 13:31h, 03 February

    Ah, ja se piti vielä sanoa, että käytän kerran viikossa superhyvää hopeashampoota joka kylmentää hiusta. Se on auttanut myös vaalentamaan hieman, ilman että hiukset ovat kärsineet!

 • minnapa
  Posted at 07:53h, 03 February

  Just katselin eilen tätä apteekissa kun oli jossain tarjouksessa mutta en vielä ostanut. Kuten tuossa edelliset kommentoijat sanovatkin, eikös nämä yleensä vaikuta siihen uuteen kasvavaan hiukseen eikä juurikaan siihen olemassaolevaan, ei siis ihme ettei sen kummempia tuloksia ole nähnyt. Mutta jos kynnet ovat vahvistuneet niin ehkä odotus palkitaan sitten hiustenkin kanssa, lupaa hyvää! Jokin vastaava ravinne olisi itselläkin paikallaan kyllä.

 • HelsinkiDragonfly
  Posted at 11:52h, 03 February

  Mielenkiintoista, jännityksellä odotan jatkoa!
  xxx
  E
  https://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • saratickle
   Posted at 13:29h, 03 February

   Me too!!

 • Suttastiina
  Posted at 15:40h, 03 February

  Kynsien kasvu on niin nopeaa, että niissä vaikutus varmasti näkyy myös nopeasti, mutta enpä usko tästä maailmasta löytyvän tuotetta, jota syömällä jo kasvaneen hiuksen laatua parantaa. Uuteen kasvuun toki voi vitamiineilla/ravinnolla vaikuttaa ja kyllähän se “vanha hiuskin” tuntuu esim. tuuheammalta  kun uutta ja vahvaa puskee päänahasta.

 • Eve1234
  Posted at 05:27h, 10 March

  Hiustenlähtöön ja hyvään tai huonoon kuntoon sekä pituuteen ja paksuuteen vaikuttaa mm. perimä (geenit), sairaudet (mm. kilpirauhasen vajaatoiminta), hormoonit (raskaus ja imetys), kokonaisravitsemus, stressi, anemia, lääkitykset ja hiusten KÄSITTELY.
  Kehon hyvinvointi näkyy hiuksista.
  Hiusten huono kunto voi myös johtua ravintoaineiden puutteesta.
  Monipuolinen ruokavalio ja ruoan laatu ovat erittäin tärkeitä myös hiuksille, erityisesti silloin, kun hius on kasvuvaiheessa vielä hiuspohjan alla. Hiusten kannalta hyvät rasvat, riittävä veden juonti sekä monipuolinen ruokavalio, jossa on tarpeeksi proteiineja, kalan omega-3 rasvahappoja (EPA ja DHA), kivennäisaineita ja vitamiineja.
  Hiusten lisääntymistä, pituuskasvua tai paksuutta EI voi lisätä millään lisäravinnepillerillä. Ihan oikeesti, EI voi.
  Jos näin olisi, niin meillä olisi kaikilla paksut hiukset napaan asti aivan varmasti, mutta kun ei ole. Ja missähän ne kaikki pitkäkyntisetkin ovat?
  Rakennekynsiä laitetaan, kun omat ei kasva.
  Varmista, että saat riittävästi D-vitamiinia, sillä sen vajaus surkastuttaa talirauhasia ja hiuspohja kuivuu.
  Jos syö kananmunan päivässä, se vahvistaa hiuksia paremmin kuin mikään pilleri tai shampoo.
  Näkyviä tuloksia alkaa huomata puolen vuoden jälkeen.
  Voit todellakin kokeilla kaikenlaisia lisäravinne juttuja, mutta niiden vaikutus usein on minimaalinen tai täysin nolla.
  http://personal.inet.fi/koti/remeli/hius.htm